VIDEO: Grozljivi posnetki iz Bahamov, ko je udaril orkan Dorian

Orkan Dorian je ponoči po našem času opustošil Bahame. Pred tem se je okrepil v orkan najvišje pete stopnje, vetrovi pa dosegajo hitrost tudi do 335 kilometrov na uro.

Gre za najhujši orkan, ki je kdajkoli zajel Bahame!

"To je verjetno najbolj žalosten in najhujši dan v mojem življenju. Soočamo se z orkanom, ki ga v zgodovini še nismo doživeli," je v izjavi za javnost dejal bahamski premier Huber Minnis.


Okoli 400 tisoč prebivalcev so oblasti že včeraj pozvale, naj se zatečejo na varno in umaknejo na višje ležeče kraje. Ker se orkan pomika počasi, je škoda na Bahamih dosegla velike razsežnosti.


Orkan Dorian je na Bahamih povzročil pravo opustošenje - s številnih otokov poročajo o izpadih elektrike, porušenih hišah, drevesih in obsežnih poplavah.

Osemletni deček naj bi po neuradnih podatkih postal prva smrtna žrtev orkana.

Oblasti so za mnoge prebivalce odprle 14 zavetišč in zasilnih zatočišč, med katerimi so številne cerkve, šole in druge stavbe. Mnogi prebivalci kljub številnim opozorilom niso upoštevali evakuacije.


Orkan Dorian se zdaj počasi pomika proti zahodu, v noči na torek pa se bo približal Floridi. Izredne razmere so poleg Floride že razglasile Severna in Južna Karolina ter Georgia. Tam na več območjih potekajo številne evakuacije, svoje domove pa bo samo v Južni Karolini moralo zapustiti 830.000 ljudi.

Meteorologi zdaj s težavo napovedujejo nadaljnjo pot orkana, zaradi česar so mnogi prebivalci ameriške obale v strahu. Nihče namreč ne ve, kje bo orkan udaril.

Škoda na Bahamih je ogromna:


Splet je obkrožil tudi zares izjemen video posnetek, ko se je ekipa z letalom podala v samo oko orkana. Prizor je nekaj izjemnega, pogumna ekipa pa je za posnetek požela mnoge pohvale!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Boštjan Romih odprl vrata svojega doma: Poglej, v kako lepi hiši živi!Pohodnik je srečal kozo: Njun pogovor te bo nasmejal do solz!Nastop, ki jemlje sapo: Avsenikovo skladbo so zaigrali ob sončnem vzhodu!Morski pes napadel ribiče v kanuju7-letna deklica zapela za pokojno mamo: Njen nastop gane do solz!Brata navdušila na ameriškem talentu: Skupaj sta zaigrala na orglice!Kupil je novo Kio, nato je sledil šok: Prodajalci so se držali za glavo!Deček z avtizmom navdušil sodnike: Na klavir je zaigral svojo skladbo!Župnik Martin Golob spregovoril o odhodu: Preselil se bo iz Bohinja!Mladiček vidre ves dan iskal družino: To je prizor, ko se znova srečajo!Mucka je skotila tri mladičke: Tako jih je tolažila zlata prinašalka!Voznik Tesle se je izognil tragediji: Lahko bi izgubil življenje!Zlati prinašalec prvič videl malega piščančka: Takšen prizor je posnel lastnik!Darja Gajšek navdušila starejše: To je nastop, ki obkroža Slovenijo!Vožnja gasilcev na kraj nesreče: Vozilo na avtocesti je zmečkalo!Posnetek, ki je razjezil Slovence: To je z mladičkom galeba storil moški!Poziv za vse Slovence, ki se odpravljajo na Hrvaško: To je povedal Jelko Kacin!11-letni deček zapel "You Raise Me Up": Njegov glas se te dotakne!Slepa krafna nasmejala Slovence, privoščila si je Lepo AfnoKako iz luknje rešiti kolo tovornjakaNapad orke med igro: Z repom je udarila ob morski bič!Ob hiši ga je obiskala medvedja družina: Prav nič se ga niso bali!Hrvaškemu duhovniku srce padlo v hlače: Zanj je bilo previsoko!Vinogradnik s Krasa navdušil z inovacijo: Izdelal je varčno škropilnico!Ganljiv trenutek v bolnišnici: Spoznal je, da je reševalec njegov sin!