VIDEO: Grozljivi posnetki iz Bahamov, ko je udaril orkan Dorian

Orkan Dorian je ponoči po našem času opustošil Bahame. Pred tem se je okrepil v orkan najvišje pete stopnje, vetrovi pa dosegajo hitrost tudi do 335 kilometrov na uro.

Gre za najhujši orkan, ki je kdajkoli zajel Bahame!

"To je verjetno najbolj žalosten in najhujši dan v mojem življenju. Soočamo se z orkanom, ki ga v zgodovini še nismo doživeli," je v izjavi za javnost dejal bahamski premier Huber Minnis.


Okoli 400 tisoč prebivalcev so oblasti že včeraj pozvale, naj se zatečejo na varno in umaknejo na višje ležeče kraje. Ker se orkan pomika počasi, je škoda na Bahamih dosegla velike razsežnosti.


Orkan Dorian je na Bahamih povzročil pravo opustošenje - s številnih otokov poročajo o izpadih elektrike, porušenih hišah, drevesih in obsežnih poplavah.

Osemletni deček naj bi po neuradnih podatkih postal prva smrtna žrtev orkana.

Oblasti so za mnoge prebivalce odprle 14 zavetišč in zasilnih zatočišč, med katerimi so številne cerkve, šole in druge stavbe. Mnogi prebivalci kljub številnim opozorilom niso upoštevali evakuacije.


Orkan Dorian se zdaj počasi pomika proti zahodu, v noči na torek pa se bo približal Floridi. Izredne razmere so poleg Floride že razglasile Severna in Južna Karolina ter Georgia. Tam na več območjih potekajo številne evakuacije, svoje domove pa bo samo v Južni Karolini moralo zapustiti 830.000 ljudi.

Meteorologi zdaj s težavo napovedujejo nadaljnjo pot orkana, zaradi česar so mnogi prebivalci ameriške obale v strahu. Nihče namreč ne ve, kje bo orkan udaril.

Škoda na Bahamih je ogromna:


Splet je obkrožil tudi zares izjemen video posnetek, ko se je ekipa z letalom podala v samo oko orkana. Prizor je nekaj izjemnega, pogumna ekipa pa je za posnetek požela mnoge pohvale!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Slovenec je zbolel za rakom: Njegov posnetek danes obkroža Slovenijo!Hrvat skupaj z lepotico zaigral pesem iz Titanika: Njun nastop žanje rekorde!VIDEO: Deček iz Rusije prevzel svet: Zapel je tako, kot bi zapel Freddie Mercury!VIDEO: Deklica prvič videla novorojeno sestrico: Njena reakcija gane do solz!VIDEO: Italijanki se smeji vsa Slovenija: Njena izjava te bo pustila brez besed!Na hrvaškem talentu 14-letnik raznežil sodnike: Zapel je pesem Oliverja Dragojevića!Pes je vsak dan preskočil ograjo: Ko ga je lastnica našla, je zajokala od žalosti!VIDEO: Marko Bandelli "udaril" z govorom: Smeha med poslanci ni manjkalo!Deklica iz Bosne zapela pesem "Moj lipi andjele", ki jo je pel Oliver DragojevićPsička sredi noči ostala pred vrati: Pozvonila je lastnikom, da ji odklenejo!Deček senzacija na spletu: Pred sošolci je zaigral legendarno pesem Queenov!Vid Valič v publiki napačnega vprašal glede položajev pri seksuVIDEO: Grozljivka iz Slovenije: Bežal pred policijo, nato se je prevrnil!Kako zobni aparat skozi leta popravi zobeDojenček zlezel na rob stopnic: Pred padcem ga je rešila mucka!Ruski specialci z orožjem ustavili voznika: Poteza je žensko pustila v šoku!Jezikavi malček obkrožil splet: Učiteljico je poslal v...VIDEO: Malčka sta zaplesala pred kamerami: Njun ples na spletu ruši rekorde!VIDEO: Tilen Artač nasmejal kot Vlado Kreslin: Zapel je parodijo o martinovanju!Štajerc pregloboko pogledal v kozarec: Tako je zapel na martinovo!Ne boste verjeli, kaj je storil nogometaš Seville: Poglej, kako je preprečil zadetek!Martinovanje po slovensko: Tako je jodlal pod dozo alkohola!VIDEO: V Piranu tuli sirena za nevarnost: Mesto je pod vodo!VIDEO: Posnetek senzacija na spletu: Ples kužka te bo pustil brez besed!VIDEO: Prinesla je pošto, nato je prijaznega kužka pošpricala s solzivcem