VIDEO: Grozljivi posnetki iz Bahamov, ko je udaril orkan Dorian

Orkan Dorian je ponoči po našem času opustošil Bahame. Pred tem se je okrepil v orkan najvišje pete stopnje, vetrovi pa dosegajo hitrost tudi do 335 kilometrov na uro.

Gre za najhujši orkan, ki je kdajkoli zajel Bahame!

"To je verjetno najbolj žalosten in najhujši dan v mojem življenju. Soočamo se z orkanom, ki ga v zgodovini še nismo doživeli," je v izjavi za javnost dejal bahamski premier Huber Minnis.


Okoli 400 tisoč prebivalcev so oblasti že včeraj pozvale, naj se zatečejo na varno in umaknejo na višje ležeče kraje. Ker se orkan pomika počasi, je škoda na Bahamih dosegla velike razsežnosti.


Orkan Dorian je na Bahamih povzročil pravo opustošenje - s številnih otokov poročajo o izpadih elektrike, porušenih hišah, drevesih in obsežnih poplavah.

Osemletni deček naj bi po neuradnih podatkih postal prva smrtna žrtev orkana.

Oblasti so za mnoge prebivalce odprle 14 zavetišč in zasilnih zatočišč, med katerimi so številne cerkve, šole in druge stavbe. Mnogi prebivalci kljub številnim opozorilom niso upoštevali evakuacije.


Orkan Dorian se zdaj počasi pomika proti zahodu, v noči na torek pa se bo približal Floridi. Izredne razmere so poleg Floride že razglasile Severna in Južna Karolina ter Georgia. Tam na več območjih potekajo številne evakuacije, svoje domove pa bo samo v Južni Karolini moralo zapustiti 830.000 ljudi.

Meteorologi zdaj s težavo napovedujejo nadaljnjo pot orkana, zaradi česar so mnogi prebivalci ameriške obale v strahu. Nihče namreč ne ve, kje bo orkan udaril.

Škoda na Bahamih je ogromna:


Splet je obkrožil tudi zares izjemen video posnetek, ko se je ekipa z letalom podala v samo oko orkana. Prizor je nekaj izjemnega, pogumna ekipa pa je za posnetek požela mnoge pohvale!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Sebi je znižal, zaposlenim pa zvišal plačo: Hvaležni delavci so ga ganili do solz!VIDEO: Luka Basi udaril z novim hitom "Meta", pesem je že prava uspešnicaVIDEO: Prizor sredi gozda navdušil Slovence! Poglej, kaj je posnela kameraKolesar prevozil rdečo luč in zadel pešca: Ne boste verjeli, kaj je storil zatemSimpatična 4-letna deklica prevzela splet: Tako je z očetom pela pesem "Señorita"Buldog z reakcijo nasmejal splet: Tako se je odzval, ko je bila igralka v težavah!Modrijani zapeli svojo prvo pesem "Daleč je dom", nastop prevzel SlovenceVIDEO: Posnetek gasilcev, ki je danes zgrozil Slovenijo: To so posneli na avtocesti!Takšnega igranja na kitaro še niste videli! Na talentu je sezul sodnikeMalčka na ulici ganila svet: To sta storila, ko sta se po dolgem času videla!Psička v bolečinah čakala na cesti, nato so ji dobri ljudje rešili življenjeSMEH: Pred vozilom je stopil na cesto, nato hitro dobil poučno lekcijoVIDEO: Jezni tovornjakar s posnetkom obkroža Slovenijo: Tako se vozijo politiki!Na odru talenta očarala sodnike: 12-letna deklica iz Senegala senzacija na spletu!Žejnemu pasavcu pomagal tovornjakar, posnetek je senzacija na spletuBlagajničarka iz Srbije roparju dala vetra, ko jo je napadel z izvijačemVIDEO: Tovornjakar šokiral Hrvaško: Grozljivo prehitevanje so posnele kamere!VIDEO: Drama na tekmi v Stožicah: Slovenija po preobratu do zmage nad IzraelomNekdo jim je kradel zelenjavo z vrta: Kar je posnela kamera, je nasmejalo svet!VIDEO: Prihod nevihte v Puli, oblaki so izgledali kot pošastVIDEO: Mestni redar v Piranu stekel v ogenj, da bi 14-letniku rešil življenjeHodil je sredi ceste, ko ga je zadel voznik: Poglej, kaj je zatem storil kuža!VIDEO: Kakšen poklon slovenskim nogometašem, posnetek ti naježi kožo!Na avtocesti se je vozil kar s formulo, policisti zdaj iščejo voznikaVIDEO: Jezna veganka toži sosede, ker na žaru pečejo meso