VIDEO: Grozljivka na Bahamih: Iz hiše je posnel uničujočo moč orkana Dorian!

Orkan Dorian je včeraj oslabel v orkan tretje stopnje, a še vedno pustoši na Bahamih. Tamkajšnje oblasti so potrdile najmanj pet žrtev, na jugovzhodni ameriški obali pa so v teku množične evakuacije.

Premier Bahamov Hubert Minnis je orkan označil za "zgodovinsko tragedijo".

Na Bahamih je orkan Dorian odkrival številne strehe, podiral drevesa in daljnovode, zaradi obsežnih padavin pa so mnogi kraji pod vodo. Uničenih naj bi bilo vsaj 13.000 domov, orkan Dorian pa svojo moč nad Bahami kaže že dva dni, saj se pomika zelo počasi.

Splet je obkrožil tudi video posnetek prebivalca Grand Bahama, v katerem lahko vidimo surovo moč orkana Dorian.


Mnogi so v paniki bežali na strehe domov, da bi se tako izognili naraščajočim poplavam, s tem pa so se še dodatno izpostavili nevarnosti. Na srečo je orkan Dorian danes oslabel v orkan tretje stopnje z vetrovi do 125 kilometrov na uro, a so razmere še vedno zelo resne.

Do srede zjutraj naj bi se ta približal vzhodni obali Floride, nato pa se pomaknil proti obali Georgije in Južne Karoline. V omenjenih zveznih državah so oblasti odredile evakuacijo koli 100.000 prebivalcev.

Poglejte si še prizor iz enega izmed domov na Bahamih, ko je narasla voda poplavila celo drugo nadstropje hiše!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Boštjan Romih odprl vrata svojega doma: Poglej, v kako lepi hiši živi!Pohodnik je srečal kozo: Njun pogovor te bo nasmejal do solz!Nastop, ki jemlje sapo: Avsenikovo skladbo so zaigrali ob sončnem vzhodu!Morski pes napadel ribiče v kanuju7-letna deklica zapela za pokojno mamo: Njen nastop gane do solz!Kupil je novo Kio, nato je sledil šok: Prodajalci so se držali za glavo!Brata navdušila na ameriškem talentu: Skupaj sta zaigrala na orglice!Deček z avtizmom navdušil sodnike: Na klavir je zaigral svojo skladbo!Mladiček vidre ves dan iskal družino: To je prizor, ko se znova srečajo!Župnik Martin Golob spregovoril o odhodu: Preselil se bo iz Bohinja!Mucka je skotila tri mladičke: Tako jih je tolažila zlata prinašalka!Voznik Tesle se je izognil tragediji: Lahko bi izgubil življenje!Zlati prinašalec prvič videl malega piščančka: Takšen prizor je posnel lastnik!Darja Gajšek navdušila starejše: To je nastop, ki obkroža Slovenijo!Vožnja gasilcev na kraj nesreče: Vozilo na avtocesti je zmečkalo!Posnetek, ki je razjezil Slovence: To je z mladičkom galeba storil moški!Poziv za vse Slovence, ki se odpravljajo na Hrvaško: To je povedal Jelko Kacin!11-letni deček zapel "You Raise Me Up": Njegov glas se te dotakne!Slepa krafna nasmejala Slovence, privoščila si je Lepo AfnoKako iz luknje rešiti kolo tovornjakaNapad orke med igro: Z repom je udarila ob morski bič!Ob hiši ga je obiskala medvedja družina: Prav nič se ga niso bali!Hrvaškemu duhovniku srce padlo v hlače: Zanj je bilo previsoko!Vinogradnik s Krasa navdušil z inovacijo: Izdelal je varčno škropilnico!Ganljiv trenutek v bolnišnici: Spoznal je, da je reševalec njegov sin!