VIDEO: Hrvaški gasilci vso noč gasili požar, nato utrujeni zaspali na tleh

Na Hrvaškem je v neposredni bližini Šibenika včeraj popoldne izbruhnil obsežen požar. Ta je sicer že pod nadzorom, a ga gasilci še vedno gasijo.

V kolikor se te dni odpravljate v Dalmacijo, pred odhodom obvezno preverite stanje na hrvaških cestah!

V okolici Šibenika sta v soboto popoldne izbruhnila dva obsežna požara, ki sta zaradi močnega vetra zajela tudi avtocesto A1 Split - Zagreb. Ker se je ogenj razširil povsem do cestninskih postaj, je bila avtocesta več ur zaprta v obe smeri.


Oblasti so zaradi požara zvečer evakuirale prebivalce okoliških vasi, okoli 250 gasilcev pa je ogenj gasilo vso noč. Okrog hiš so napravili živi obroč, do jutra pa uspeli preprečiti tragedijo. Danes zjutraj jim je okoli 9. ure na pomoč priskočilo tudi vreme, saj je začelo deževati.
Hrvaško so danes obkrožile fotografije izmučenih gasilcev po tem, ko so požar uspeli omejiti. Mnogi, ki so ogenj gasili vso noč, so povsem izmučeni zaspali kar na asfaltu, hrvaški mediji in prebivalci pa so gasilce že oklicali za heroje!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Na prosto je izpustil račke: Odziv živali je doza smeha!VIDEO: Fant iz pekla: Ne boste verjeli, kaj je storil dekletu!Mačka ni vedela, kaj bi z dojenčkom: Konec vas bo nasmejal do solz!Filipinec razjokal sodnike: Zapel je pesem, ki jo pojeta Bocelli in Celine Dion!VIDEO: Slovenec zapel kot Petar Grašo: Njegov nastop ti bo naježil kožo!Na mrzli ulici so rešili buldoga: Da je preživel, je jedel listje!Prizor iz Avstralije obkrožil splet: Izsušena reka je ob dežju znova zaživela!VIDEO: Grozljivi posnetki iz Splita: Hrvati podpirajo morilca!Posnetek, ki je razjezil Srbe: Voznik avtobusa peljal kar mimo zapornic!VIDEO: Nora podaja Luke Dončića, ki je navdušila NBA komentatorjaMucko posneli ob Newtonovi zibelki: Ukradla je vso pozornost!Voznik ratraka se je stepel s smučarjemTovornjakar se ni zaustavil pred železnico: Vanj je z vso silo trčil vlak!Prizor, ki gane: Preživela koala v Avstraliji dobila novo družino!Nažigal je svoj avtomobil, nato mu je eksplodiral motorVoznik avtobusa mislil, da je samVIDEO: Boban zadel trojko, Luka Dončić je vriskal od veseljaLetala spustila več ton korenja, da bi pomagali lačnim živalim v AvstralijiSMEH: Karl Erjavec zapel pred kongresom: Parodija je nasmejala Slovenijo!17-letnica prevzela splet z angelskim glasom, ko je zapela "Amazing Grace"Klemen Slakonja nasmejal kot Melania Trump: Tako je govoril o Sloveniji!Babica na balkonu rešila padalca, ki je skočil s stolpniceSosed je zaradi joka poklical policijo: Kriva je bila papiga!Posnetek, ki ogreje srce: Tako so lastniku pomagali pri iskanju kužka!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Tako na fizioterapiji napreduje mali Kris!