VIDEO: Hrvaški gasilci vso noč gasili požar, nato utrujeni zaspali na tleh

Na Hrvaškem je v neposredni bližini Šibenika včeraj popoldne izbruhnil obsežen požar. Ta je sicer že pod nadzorom, a ga gasilci še vedno gasijo.

V kolikor se te dni odpravljate v Dalmacijo, pred odhodom obvezno preverite stanje na hrvaških cestah!

V okolici Šibenika sta v soboto popoldne izbruhnila dva obsežna požara, ki sta zaradi močnega vetra zajela tudi avtocesto A1 Split - Zagreb. Ker se je ogenj razširil povsem do cestninskih postaj, je bila avtocesta več ur zaprta v obe smeri.


Oblasti so zaradi požara zvečer evakuirale prebivalce okoliških vasi, okoli 250 gasilcev pa je ogenj gasilo vso noč. Okrog hiš so napravili živi obroč, do jutra pa uspeli preprečiti tragedijo. Danes zjutraj jim je okoli 9. ure na pomoč priskočilo tudi vreme, saj je začelo deževati.
Hrvaško so danes obkrožile fotografije izmučenih gasilcev po tem, ko so požar uspeli omejiti. Mnogi, ki so ogenj gasili vso noč, so povsem izmučeni zaspali kar na asfaltu, hrvaški mediji in prebivalci pa so gasilce že oklicali za heroje!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Šok za reševalce na primorski avtocesti: To je prizor, ki so mu bili priča!Ko je mama šla v službo, mu ni dala poljubčka: Posnetek fantka je nasmejal svet!VIDEO: Nastop deklice, ki je navdušil Balkan: Tako je zapela jugoslovansko pesem!Jahta zapeljala v marino in treščila v zasidrane barkeVIDEO: Tilen Artač oponašal Šarca in Tonina: Parodija je nasmejala Slovenijo!VIDEO: Osel je po več letih zagledal dekle: Njegova reakcija obkroža svet!Kužki so obkrožili goske: Ne boste verjeli, kakšen prizor so posneli na kamero!VIDEO: Migranti so Slovencu ukradli avto: Besede lastnika obkrožajo Slovenijo!Sredi belega dne so vdrli v hišo v Braziliji: Tako jim je lastnik dal vetra!Moški je z barvo napolnil 66.000 kozarčkov: Kar je ustvaril, jemlje sapo!Luka Dončić in Boban Marjanović poskrbela za smeh: To sta počela med tekmo!VIDEO: Na skuterju je bežal pred policisti: Na tla ga je spravila kar ženska!VIDEO: Luka Dončić izgubil živce: Skoraj bi se stepel z novincem!Smetar s potezo obkrožil svet: Tako vsak teden pomaga starejši ženski!VIDEO: Lesena hiška iz Ivančne Gorice: Njena podoba je navdušila Slovence!Mali ježki so izgubili mamico: Ne boste verjeli, kdo jih je posvojil potem!NBA igralec zaigral poškodbo, nato je pod košem silovito zabilVIDEO: Prepelič obnorel Evropo: Ob zvoku sirene za zmago zadel čez celo igrišče!Malček s smehom obkrožil svet: Med pesmico je ukradel vso pozornost!Razkošna jahta za 311 milijonov evrov, ki jemlje sapo! Poglej, kaj vse ponuja...SMEH: Slovenska voditeljica doživela šok: Pred kamerami jo je prestrašil stvor!VIDEO: Gostje v Ljubljani doživeli šok: Kosilo so jim pripravili iz ostankov hrane!Nogometaš "pokosil" trenerja, komentator smeha ni mogel zadržatiVIDEO: Ne boste verjeli, kaj je s Ferrarijem počel v ovinku pri 300 km/hVIDEO: Prvi posnetek Julije na sodišču: Levo roko je skrivala v žepu!