VIDEO: Hrvaški gasilci vso noč gasili požar, nato utrujeni zaspali na tleh

Na Hrvaškem je v neposredni bližini Šibenika včeraj popoldne izbruhnil obsežen požar. Ta je sicer že pod nadzorom, a ga gasilci še vedno gasijo.

V kolikor se te dni odpravljate v Dalmacijo, pred odhodom obvezno preverite stanje na hrvaških cestah!

V okolici Šibenika sta v soboto popoldne izbruhnila dva obsežna požara, ki sta zaradi močnega vetra zajela tudi avtocesto A1 Split - Zagreb. Ker se je ogenj razširil povsem do cestninskih postaj, je bila avtocesta več ur zaprta v obe smeri.


Oblasti so zaradi požara zvečer evakuirale prebivalce okoliških vasi, okoli 250 gasilcev pa je ogenj gasilo vso noč. Okrog hiš so napravili živi obroč, do jutra pa uspeli preprečiti tragedijo. Danes zjutraj jim je okoli 9. ure na pomoč priskočilo tudi vreme, saj je začelo deževati.
Hrvaško so danes obkrožile fotografije izmučenih gasilcev po tem, ko so požar uspeli omejiti. Mnogi, ki so ogenj gasili vso noč, so povsem izmučeni zaspali kar na asfaltu, hrvaški mediji in prebivalci pa so gasilce že oklicali za heroje!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
SMEH: Slovenec na sup deski v Izoli s svojimi podvigi nasmejal spletVIDEO: Vozniku BMW-ja dal lekcijo s Puntom! To so posneli pri naših sosedihVIDEO: Papiga Kaja spet navdušuje Slovence: To je njen nov posnetek!Kmetje ostali brez besed: Na polju se je ustvaril orjaški peščeni tornado!VIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril, pred kamero je pokazal svoj pevski talentMaribor izgubil bitko za Ligo Prvakov, povratno tekmo slavil RosenborgVIDEO: Bohinjski župnik obiskal Medžugorje, s posnetkom znova navdušil SlovenceVIDEO: Čudovita poročna torta zakoncev iz Slovenije, ki s podobo jemlje sapoDrama med vožnjo po avtocesti: Obrnila je vozilo, da bi pobegnila pred ognjem!VIDEO: Voznik ostal brez besed: To je prizor, ki mu je bil priča na snegu!VIDEO: To je največji poletni hit na Balkanu! Slovenska pevka ima več kot 35 milijonov ogledovLastnik na dvorišču postavil hiško: Poglejte si, kdo zdaj prebiva v njej!Tovornjakar se je izognil plačilu cestnine, nato je dobil takojšnjo lekcijoVIDEO: Šokantni prizori iz Luksemburga: Tornado v nekaj sekundah uničil vse!VIDEO: Babica pojedla vnukove piškote z marihuano! Poglej, kako jo je zadeloSMEH: Vozilo je ustavil na prehodu: Ne boste verjeli, kaj je storil pešec!VIDEO: Poljak prehiteval kar čez dvojno polno črto, nato je takoj dobil lekcijoNa pašniku je zaigral na violino, konj je z odzivom takoj obkrožil spletPobožal je medvedjega mladička, nato pa takoj spoznal svojo napakoKakšna poteza angleškega nogometaša: Ne boste verjeli, kako je preprečil zadetekKužki obstali, kot bi bili zamrznjeni! To je posnetek, ki danes navdušuje spletVIDEO: Za rojstni dan dobil BMW in ga porinil v reko: Želel si je Jaguarja!VIDEO: Grozljivka med gašenjem požara, letalo bi skoraj treščilo ob tlaDomačinu se je prevrnil smetnjak, nato so prišli gasilci! Poglej, kaj so storiliDivji voznik dokazal, da lahko pobegne policijskemu helikopterju