VIDEO: Huda ura s točo na Krasu: Vinogradi in sadovnjaki so popolnoma uničeni!

Slovenijo je včeraj znova prešla hladna fronta, ob kateri so nastala močnejša neurja. Močna toča je predvsem na območju Krasa popolnoma uničila pridelek v vinogradih, sadovnjakih in nekaterih vrtovih.

Lastniki se zdaj bojijo, da zaradi velike škode pridelka še nekaj let ne bo.

Danes se je začela sanacija v vasi Škrbina na Krasu, kjer je toča povzročila največ škode. Letos pridelka kmetovalci in vinogradniki ne bodo imeli, saj so številni vinogradi in sadovnjaki popolnoma uničeni. Zaradi velike škode se zdaj bojijo, da pridelka ne bo še nekaj let.


Tilen Komel, Siol.net
Kmetovalci pa po vsej verjetnosti morebitnih odškodnin ne bodo prejeli, saj v takšnih primerih država ne pomaga. Odškodnine bodo tako dobili samo tisti, ki imajo za svoje pridelke sklenjeno zavarovanje.

Prizore med močno supercelično nevihto, ki je trosila večje količine toče v premeru do 5 centimetrov, je posnel tudi Klemen Bandelj iz portala Neurje.si. Poglejte si, kako je bila videti huda ura na Krasu, ko je toča uničila številne vinograde!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Šok za reševalce na primorski avtocesti: To je prizor, ki so mu bili priča!Ko je mama šla v službo, mu ni dala poljubčka: Posnetek fantka je nasmejal svet!VIDEO: Nastop deklice, ki je navdušil Balkan: Tako je zapela jugoslovansko pesem!Jahta zapeljala v marino in treščila v zasidrane barkeVIDEO: Tilen Artač oponašal Šarca in Tonina: Parodija je nasmejala Slovenijo!VIDEO: Osel je po več letih zagledal dekle: Njegova reakcija obkroža svet!Kužki so obkrožili goske: Ne boste verjeli, kakšen prizor so posneli na kamero!VIDEO: Migranti so Slovencu ukradli avto: Besede lastnika obkrožajo Slovenijo!Sredi belega dne so vdrli v hišo v Braziliji: Tako jim je lastnik dal vetra!Moški je z barvo napolnil 66.000 kozarčkov: Kar je ustvaril, jemlje sapo!Luka Dončić in Boban Marjanović poskrbela za smeh: To sta počela med tekmo!VIDEO: Na skuterju je bežal pred policisti: Na tla ga je spravila kar ženska!VIDEO: Luka Dončić izgubil živce: Skoraj bi se stepel z novincem!Smetar s potezo obkrožil svet: Tako vsak teden pomaga starejši ženski!VIDEO: Lesena hiška iz Ivančne Gorice: Njena podoba je navdušila Slovence!Mali ježki so izgubili mamico: Ne boste verjeli, kdo jih je posvojil potem!NBA igralec zaigral poškodbo, nato je pod košem silovito zabilVIDEO: Prepelič obnorel Evropo: Ob zvoku sirene za zmago zadel čez celo igrišče!Malček s smehom obkrožil svet: Med pesmico je ukradel vso pozornost!Razkošna jahta za 311 milijonov evrov, ki jemlje sapo! Poglej, kaj vse ponuja...SMEH: Slovenska voditeljica doživela šok: Pred kamerami jo je prestrašil stvor!VIDEO: Gostje v Ljubljani doživeli šok: Kosilo so jim pripravili iz ostankov hrane!Nogometaš "pokosil" trenerja, komentator smeha ni mogel zadržatiVIDEO: Ne boste verjeli, kaj je s Ferrarijem počel v ovinku pri 300 km/hVIDEO: Prvi posnetek Julije na sodišču: Levo roko je skrivala v žepu!