VIDEO: Huda ura s točo na Krasu: Vinogradi in sadovnjaki so popolnoma uničeni!

Slovenijo je včeraj znova prešla hladna fronta, ob kateri so nastala močnejša neurja. Močna toča je predvsem na območju Krasa popolnoma uničila pridelek v vinogradih, sadovnjakih in nekaterih vrtovih.

Lastniki se zdaj bojijo, da zaradi velike škode pridelka še nekaj let ne bo.

Danes se je začela sanacija v vasi Škrbina na Krasu, kjer je toča povzročila največ škode. Letos pridelka kmetovalci in vinogradniki ne bodo imeli, saj so številni vinogradi in sadovnjaki popolnoma uničeni. Zaradi velike škode se zdaj bojijo, da pridelka ne bo še nekaj let.


Tilen Komel, Siol.net
Kmetovalci pa po vsej verjetnosti morebitnih odškodnin ne bodo prejeli, saj v takšnih primerih država ne pomaga. Odškodnine bodo tako dobili samo tisti, ki imajo za svoje pridelke sklenjeno zavarovanje.

Prizore med močno supercelično nevihto, ki je trosila večje količine toče v premeru do 5 centimetrov, je posnel tudi Klemen Bandelj iz portala Neurje.si. Poglejte si, kako je bila videti huda ura na Krasu, ko je toča uničila številne vinograde!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Na prosto je izpustil račke: Odziv živali je doza smeha!VIDEO: Fant iz pekla: Ne boste verjeli, kaj je storil dekletu!Mačka ni vedela, kaj bi z dojenčkom: Konec vas bo nasmejal do solz!Filipinec razjokal sodnike: Zapel je pesem, ki jo pojeta Bocelli in Celine Dion!VIDEO: Slovenec zapel kot Petar Grašo: Njegov nastop ti bo naježil kožo!Na mrzli ulici so rešili buldoga: Da je preživel, je jedel listje!Prizor iz Avstralije obkrožil splet: Izsušena reka je ob dežju znova zaživela!VIDEO: Grozljivi posnetki iz Splita: Hrvati podpirajo morilca!Posnetek, ki je razjezil Srbe: Voznik avtobusa peljal kar mimo zapornic!VIDEO: Nora podaja Luke Dončića, ki je navdušila NBA komentatorjaMucko posneli ob Newtonovi zibelki: Ukradla je vso pozornost!Voznik ratraka se je stepel s smučarjemTovornjakar se ni zaustavil pred železnico: Vanj je z vso silo trčil vlak!Prizor, ki gane: Preživela koala v Avstraliji dobila novo družino!Nažigal je svoj avtomobil, nato mu je eksplodiral motorVoznik avtobusa mislil, da je samVIDEO: Boban zadel trojko, Luka Dončić je vriskal od veseljaLetala spustila več ton korenja, da bi pomagali lačnim živalim v AvstralijiSMEH: Karl Erjavec zapel pred kongresom: Parodija je nasmejala Slovenijo!17-letnica prevzela splet z angelskim glasom, ko je zapela "Amazing Grace"Klemen Slakonja nasmejal kot Melania Trump: Tako je govoril o Sloveniji!Babica na balkonu rešila padalca, ki je skočil s stolpniceSosed je zaradi joka poklical policijo: Kriva je bila papiga!Posnetek, ki ogreje srce: Tako so lastniku pomagali pri iskanju kužka!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Tako na fizioterapiji napreduje mali Kris!