VIDEO: Huda ura v Sloveniji! Kot dlan velika toča, pri Grosuplju skoraj tornado

Včeraj popoldne in zvečer so mnoge slovenske kraje zajele hude nevihte. Predvsem na jugu države je pustošila ogromna toča, večja kot jajce, pri Grosuplju pa so na kamero posneli začetek nastanka manjšega tornada.

Toča je veliko škode povzročila predvsem med Ljubljano in Belo krajino, kjer je padala tudi več kot deset centimetrov debela toča.

Hudi uri smo bili včeraj mnogi prebivalci priča natanko leto in tri dni po lanskem uničujočem neurju, ki je v Črnomlju povzročilo ogromno gmotno škodo. Takrat je padala toča v velikosti teniških žogic.

Pri Grosuplju so na kamero posneli tudi začetke nastanka tornada, a se ta ni razvil v popolno obliko. Prav zato so ga vremenoslovci opisali le kot lijakasti oblak, kljub temu pa je ob prizoru mnogim zastala sapa.

Pri Grosuplju je skoraj nastal tornado:


V kolikor bi vrtinčasti lijak dosegel tla, bi lahko bili priča pravemu tornadu.


Poljanska Dolina ob Kolpi, Facebook
O posledicah toče so iz Dolenjske poročali tudi novinarji na portalu dolenjska news. Gmotna škoda v Poljanski dolini ob Kolpi je velika, ob posnetkih pa se človek le še enkrat znova zave, kako nemočen je proti neusmiljeni naravi.

Huda ura v Poljanski dolini ob Kolpi - Video: Dolenjska News:Marko Korošec, ki je velik ljubitelj neviht, se je sinoči kmalu po hudi nevihti odpravil v Stari Trg ob Kolpi. Tam je posnel prizore, ki pričajo o tem, kako velika je bila toča.Vir prikazne fotografije: Marko Korošec, Roby Dolnicar
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Prizor s poroke obkrožil svet! Pred cerkvijo so ju pričakali s kombajnomVIDEO: Nenavaden prizor na hrvaški plaži, prikazala se jim je MarijaSlovenka nagnala prostovoljce, ki so ji obnavljali hišo! Kuhinja ji ni bila všečVIDEO: V Izraelu posneli ognjeni tornado, prizor jemlje sapoVIDEO: Na Hvaru preko Bookinga najeli vilo za 6.240 evrov, ob prihodu pa šokVIDEO: Malček iz Hrvaške nasmejal do solz: "To je super, ampak me zelo kakat!"VIDEO: Šok za španske turiste v Albaniji: Napadel jih je lastnik restavracije!SMEH: Kuža iz vode prinesel kamen, njegovim podvigom se smeji cel internetVIDEO: Izjemen prizor pri sosedih, meteorit padel na Zemljo in noč spremenil v danKuža s svojim dejanjem prevzel svet: Poglej, kako je pomagal ujetemu ptičku!Z jadrnico zadel ob most, dramo so posneli na kameroVIDEO: Tim Gajser pokazal, kako velik človek je! Poglej, kaj je storil tokratMladenki zgrozili svet: Na Havajih sta uničili znamenito peščeno skulpturoPrehiteval je kar po odstavnem pasu, nato je dobil najboljšo lekcijoVIDEO: Na hrvaški avtocesti pristalo letalo, dramatičen pristanek so posneli na kamero11-letni deček na poroki poskrbel za smeh: Tako je ogovoril ženina in nevesto!VIDEO: Tim Gajser brez konkurence: Postal je SVETOVNI PRVAK v razredu MXGP!SMEH: Kakšna sramota med ropom! Tako se je osmešil, da se mu smejijo še policistiSMEH: Dedek ji je rekel, da ga ne more prestrašiti! Dokazala mu je nasprotnoSMEH: Rusinja ob vozilu opazila pasji kakec: Tako je poskrbela za pravico!Moški je na plaži snemal lepotice, nato ga je zasačila njegova ženaTakšen zadnji test morajo opraviti, da postanejo legendarni Shaolin bojevnikiVIDEO: Kakšen evrogol v Murski Soboti! Zadetek Mure obkroža SlovenijoMed pristankom helikopterja posneli iluzijo: Vetrnice se niso vrtele!Drama med parkiranjem z električno Teslo, večkrat se je zaletel