VIDEO: Huda ura v Sloveniji! Kot dlan velika toča, pri Grosuplju skoraj tornado

Včeraj popoldne in zvečer so mnoge slovenske kraje zajele hude nevihte. Predvsem na jugu države je pustošila ogromna toča, večja kot jajce, pri Grosuplju pa so na kamero posneli začetek nastanka manjšega tornada.

Toča je veliko škode povzročila predvsem med Ljubljano in Belo krajino, kjer je padala tudi več kot deset centimetrov debela toča.

Hudi uri smo bili včeraj mnogi prebivalci priča natanko leto in tri dni po lanskem uničujočem neurju, ki je v Črnomlju povzročilo ogromno gmotno škodo. Takrat je padala toča v velikosti teniških žogic.

Pri Grosuplju so na kamero posneli tudi začetke nastanka tornada, a se ta ni razvil v popolno obliko. Prav zato so ga vremenoslovci opisali le kot lijakasti oblak, kljub temu pa je ob prizoru mnogim zastala sapa.

Pri Grosuplju je skoraj nastal tornado:


V kolikor bi vrtinčasti lijak dosegel tla, bi lahko bili priča pravemu tornadu.


Poljanska Dolina ob Kolpi, Facebook
O posledicah toče so iz Dolenjske poročali tudi novinarji na portalu dolenjska news. Gmotna škoda v Poljanski dolini ob Kolpi je velika, ob posnetkih pa se človek le še enkrat znova zave, kako nemočen je proti neusmiljeni naravi.

Huda ura v Poljanski dolini ob Kolpi - Video: Dolenjska News:Marko Korošec, ki je velik ljubitelj neviht, se je sinoči kmalu po hudi nevihti odpravil v Stari Trg ob Kolpi. Tam je posnel prizore, ki pričajo o tem, kako velika je bila toča.Vir prikazne fotografije: Marko Korošec, Roby Dolnicar
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Gluha deklica prvič slišala glas sestrice: Njena reakcija je obkrožila svet!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Helena Blagne: Parodija je nasmejala Slovence!VIDEO: Vegani so velikanu preprečili dostop do burgerja! Poglej, kaj jim je storil...Posnetek iz Italije senzacija na spletu: To se je zgodilo, ko so podirali drevesa!VIDEO: Zmago Jelinčič udaril v svojem slogu: "Obdavčimo tujce in dajmo našim!"Damjan Murko znova udaril: Voditelj ob njegovih odgovorih jokal od smeha!VIDEO: Šok na hrvaškem talentu: Ne boste verjeli, kaj je na odru počel Rus!Lastnik je kužku rekel, da je čas za kopanje: Takoj je vedel, kaj mora storiti!VIDEO: 14-letnica šokirala hrvaške sodnike: Njen glas ti pokonci dvigne kocine!Slovenki navdušili s plesom na drogu: Hrvaškim sodnikom sta vzeli sapo!Ogromno letalo poletelo med stavbami, prizor je vsem na spletu vzel sapoHaskiju se je od veselja zmešalo: Tako se je razveselil svojega lastnika!SMEH: Miha Deželak poklical na Hrvaško, govoril je s "Kristino Mandarino"VIDEO: Slovenka v roke vzela harmoniko, nato zaigrala pesem Franca MiheličaVIDEO: Župana privezali in ga vlekli po cesti, ker je pozabil na predvolilne obljubeZasačili so jo med krajo: Ne boste verjeli, kaj vse je skrivala v krilu!SMEH: Tako je sestra prelisičila malega bratca, da je jedel zdravo hranoSMEH: Po "fačuziju" nova cvetka: To je izjavila tekmovalka v Kmetiji!Župnik iz Bohinja obiskal starejše: Prisluhni, kaj je povedala 105-letna Angela!Pes s potezo ganil svet: Tako je potolažil rešeno potepuško mucko!Fant na železnici zaigral pesem Queenov: Njegov nastop je prevzel svet!Manca Špik znova očarala Slovence: To je njena nova pesem "Serenada"Madžarski voznik prehiteval po odstavnem pasu: Skoraj bi se zgodila tragedija!Kužka zgodaj zjutraj vdrla v spalnico malčka: Hotela sta jesti hrano!SMEH: 7 balkanskih načinov, kako uspavati otroke: Privoščil si je tudi Slovence!