VIDEO: Huda ura v Sloveniji! Kot dlan velika toča, pri Grosuplju skoraj tornado

Včeraj popoldne in zvečer so mnoge slovenske kraje zajele hude nevihte. Predvsem na jugu države je pustošila ogromna toča, večja kot jajce, pri Grosuplju pa so na kamero posneli začetek nastanka manjšega tornada.

Toča je veliko škode povzročila predvsem med Ljubljano in Belo krajino, kjer je padala tudi več kot deset centimetrov debela toča.

Hudi uri smo bili včeraj mnogi prebivalci priča natanko leto in tri dni po lanskem uničujočem neurju, ki je v Črnomlju povzročilo ogromno gmotno škodo. Takrat je padala toča v velikosti teniških žogic.

Pri Grosuplju so na kamero posneli tudi začetke nastanka tornada, a se ta ni razvil v popolno obliko. Prav zato so ga vremenoslovci opisali le kot lijakasti oblak, kljub temu pa je ob prizoru mnogim zastala sapa.

Pri Grosuplju je skoraj nastal tornado:


V kolikor bi vrtinčasti lijak dosegel tla, bi lahko bili priča pravemu tornadu.


Poljanska Dolina ob Kolpi, Facebook
O posledicah toče so iz Dolenjske poročali tudi novinarji na portalu dolenjska news. Gmotna škoda v Poljanski dolini ob Kolpi je velika, ob posnetkih pa se človek le še enkrat znova zave, kako nemočen je proti neusmiljeni naravi.

Huda ura v Poljanski dolini ob Kolpi - Video: Dolenjska News:Marko Korošec, ki je velik ljubitelj neviht, se je sinoči kmalu po hudi nevihti odpravil v Stari Trg ob Kolpi. Tam je posnel prizore, ki pričajo o tem, kako velika je bila toča.Vir prikazne fotografije: Marko Korošec, Roby Dolnicar
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Boštjan Romih odprl vrata svojega doma: Poglej, v kako lepi hiši živi!Pohodnik je srečal kozo: Njun pogovor te bo nasmejal do solz!Ganljiv trenutek v bolnišnici: Spoznal je, da je reševalec njegov sin!Kupil je novo Kio, nato je sledil šok: Prodajalci so se držali za glavo!Morski pes napadel ribiče v kanuju7-letna deklica zapela za pokojno mamo: Njen nastop gane do solz!Mladiček vidre ves dan iskal družino: To je prizor, ko se znova srečajo!Dekle, ki na spletu ruši rekorde: Zaljubili se boste v njen angelski glas!Družina rešila nesrečnega medveda: Plaval je s kozarcem na glavi!Parodija, ki je nasmejala Slovence: Takšno je stanje na hrvaški meji!Zlati prinašalec prvič videl malega piščančka: Takšen prizor je posnel lastnik!Voznik Tesle se je izognil tragediji: Lahko bi izgubil življenje!Francoz pred sodniki zapel Hallelujah: Njegov glas bo prevzel tudi tebe!Deklica je prvič hranila zlatega prinašalca: Njuno prijateljstvo ti polepša dan!Lastnik je pred mucko začel peti: Njena reakcija te nasmeje do solz!Poziv za vse Slovence, ki se odpravljajo na Hrvaško: To je povedal Jelko Kacin!Posnetek, ki je razjezil Slovence: To je z mladičkom galeba storil moški!Približala se je medvedu, da bi se z njim fotografirala: Skoraj bi jo napadel!Kupila sta star skedenj in ga prenovila: Nova podoba ti vzame sapo!Yugo 15 let stal v puščavi: Bo avtomobil še vžgal?Šokanten posnetek kače: Napadla je svojo lastnico!VIDEO: Nepotrpežljiv voznik iz Slovenije: Na ozki cesti je dobil lekcijo!Kako iz luknje rešiti kolo tovornjakaHrvaškemu duhovniku srce padlo v hlače: Zanj je bilo previsoko!Napad orke med igro: Z repom je udarila ob morski bič!