VIDEO: Huda ura v Sloveniji! Kot dlan velika toča, pri Grosuplju skoraj tornado

Včeraj popoldne in zvečer so mnoge slovenske kraje zajele hude nevihte. Predvsem na jugu države je pustošila ogromna toča, večja kot jajce, pri Grosuplju pa so na kamero posneli začetek nastanka manjšega tornada.

Toča je veliko škode povzročila predvsem med Ljubljano in Belo krajino, kjer je padala tudi več kot deset centimetrov debela toča.

Hudi uri smo bili včeraj mnogi prebivalci priča natanko leto in tri dni po lanskem uničujočem neurju, ki je v Črnomlju povzročilo ogromno gmotno škodo. Takrat je padala toča v velikosti teniških žogic.

Pri Grosuplju so na kamero posneli tudi začetke nastanka tornada, a se ta ni razvil v popolno obliko. Prav zato so ga vremenoslovci opisali le kot lijakasti oblak, kljub temu pa je ob prizoru mnogim zastala sapa.

Pri Grosuplju je skoraj nastal tornado:


V kolikor bi vrtinčasti lijak dosegel tla, bi lahko bili priča pravemu tornadu.


Poljanska Dolina ob Kolpi, Facebook
O posledicah toče so iz Dolenjske poročali tudi novinarji na portalu dolenjska news. Gmotna škoda v Poljanski dolini ob Kolpi je velika, ob posnetkih pa se človek le še enkrat znova zave, kako nemočen je proti neusmiljeni naravi.

Huda ura v Poljanski dolini ob Kolpi - Video: Dolenjska News:Marko Korošec, ki je velik ljubitelj neviht, se je sinoči kmalu po hudi nevihti odpravil v Stari Trg ob Kolpi. Tam je posnel prizore, ki pričajo o tem, kako velika je bila toča.Vir prikazne fotografije: Marko Korošec, Roby Dolnicar
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Norčevali so se, ker ima raka: Na talentu je dobil zlati gumb strogega Simona!Pozor, prihaja huda ura z nevihtami! Izključena ni niti debela točaVegani vdrli v klavnico in se privezali na verigo! Dejanje so takoj obžalovaliVIDEO: Grozljivka na hrvaškem reliju! Roku Turku nasproti pripeljal avtomobilVIDEO: Slovenskemu reševalcu prekipelo, policist mu je napisal kazenSMEH: Nesrečni voznik iz Ljubljane! To se je zgodilo, ko je zapeljal iz predoraNa glavnem trgu so začeli plesati salso! Ne boste verjeli, kaj je storil policistVIDEO: Nesreča na avtocesti pred Vrhniko, nato pa šok za voznikeNevihte bodo danes zajele vso Slovenijo, grozi nam tudi točaVIDEO: Papiga Kaja iz Slovenije spet navdušila! To počne v vročih poletnih dnehRusko tekmovanje v klofutanju? Zdaj imajo novo različico, ki navdušuje moškeMrtva "pošast" pokazala svojo moč! Tako je zdrobila pločevinkoVIDEO: Huda ura v Sloveniji! Kot dlan velika toča, pri Grosuplju skoraj tornadoKolesarji med dirko popadali na tla, kriv je bil veter zaradi helikopterjaVIDEO: Primark v Ljubljani odprl svoja vrata! Poglejte, kako izgleda notranjostDrama z Nizozemske: Prečkal je železniške tire, četudi so bili zablokirani!Michelin predstavil novo inovacijo: Pnevmatike, ki jih ne moremo predreti!Med vojno sta se zaljubila! Poglej ganljiv prizor, ko se srečata 75 let kasnejeVIDEO: Tako se konča za motokrosiste, ko želijo na silo prehiteti Tima GajserjaVIDEO: Drama pri Hvaru, Slovenci iz morja rešili nemškega pilota letalaVIDEO: Poglejte si, kako iz lubenice najlažje odstranimo nadležne peške!Voditeljica na Radiu 1 v solzah: "Ne vem, kaj naj naredim! Težko mi je..."Peljala sta po nasprotnem pasu, nato jima je kolesar dal lekcijoSMEH: Kako se v vročih dneh hladijo na Balkanu? Privoščili so si tudi SlovenceVIDEO: Župnik iz Bohinja povedal, kaj imajo zaljubljenci skupnega s tabernakljem