VIDEO: Hudo neurje s točo po Sloveniji, Evropa v primežu pekla

Včeraj smo v Sloveniji izmerili rekordne temperature za mesec junij. V Ratečah je bil junijski rekord presežen za kar štiri stopinje Celzija (35°C), v Brežicah pa se je živo srebro ustavilo na 39,5 stopinjah Celzija.

Tako huda vročina je v juniju precej nenavadna, saj običajno najvišje poletne temperature beležimo med drugo polovico julija in prvo polovico avgusta.

Ob hudi vročini pa so na vzhodu države bili priča tudi močnim nevihtam z vetrom in točo, ki je lokalno povzročala veliko škode. Premer toče je bil po poročanju prebivalcev in medijev znova preko 5 cm.

Toča v kraju Liboje, jugozahodno od Celja:


Lucija Novak, Neurje.si
Pestro je bilo tudi v Prekmurju. Iz kraja Rogašovci prihaja video posnetek domačinke Ines, v katerem je moč videti prizore med nevihto.


Vzhodno od nas pa so bili hudim nevihtam priča tudi na Madžarskem, v Romuniji in na Slovaškem. Iz Romunije prihaja video posnetek, v katerem je moč videti grozljive posledice po včerajšnjem neurju.


Peklenskim temperaturam so bili priča tudi drugod po Evropi. Najhuje je bilo v Franciji, Nemčiji, Španiji in na Češkem, kjer se je živo srebro povzpelo krepko čez 40 stopinj Celzija.

Iz Španije prihajajo grozljivi posnetki: Zaradi suhega vremena so se tam razplamteli številni požari.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Voznik tovornjaka posnel prizor: "Tako izgleda debil na avtocesti!"Papiga iz Splita ruši rekorde: Tako je "telefonirala" ob lastniku!Posnetek deklice ruši rekorde: To je storila, ko je očka hotel zamenjati postajo!SMEH: Prizor na avtocesti nasmejal svet: Poglej, kako se je znašel voznik!VIDEO: Nora podaja Luke Dončića, ki je navdušila NBA komentatorjaTovornjakar se ni zaustavil pred železnico: Vanj je z vso silo trčil vlak!Posnetek, ki je razjezil Srbe: Voznik avtobusa peljal kar mimo zapornic!Prizor, ki gane: Preživela koala v Avstraliji dobila novo družino!Nov šok za Avstralijo po požarih: Prizadele so jih poplave, toča in oblaki prahu!Kamere posnele komedijo: Ne boste verjeli, kje je parkirala!2-letni deček zmagovalec španskega talenta: Njegov nastop te bo navdušil!Po poljubu je sledil šok za dekle: Kar je storil fant, mu ne bo oprostila!SMEH: Karl Erjavec zapel pred kongresom: Parodija je nasmejala Slovenijo!To je herojska psička Šaka, ki je rešila Roka: Varovala ga tudi pred zvermi!Na Trbojskem jezeru postavili zipline: Njihov posnetek te bo navdušil!VIDEO: Nora trojka Luke Dončića, proti Portlandu jih je zadel kar osemVIDEO: Ribič pri Strunjanu posnel delfine: Tako so plesali v morju!Posnetek, ki ogreje srce: Tako so lastniku pomagali pri iskanju kužka!Letala spustila več ton korenja, da bi pomagali lačnim živalim v AvstralijiKužki s kmetije obkrožili svet: Njihova ubogljivost te pusti brez besed!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Tako na fizioterapiji napreduje mali Kris!Sosed je zaradi joka poklical policijo: Kriva je bila papiga!Drama na ledeni cesti: Tovornjak se je za las izognil trčenju!Babica na balkonu rešila padalca, ki je skočil s stolpniceVIDEO: Šokantni posnetki iz Novega mesta: Na srednji šoli so se tepla dekleta!