VIDEO: Hudo neurje s točo po Sloveniji, Evropa v primežu pekla

Včeraj smo v Sloveniji izmerili rekordne temperature za mesec junij. V Ratečah je bil junijski rekord presežen za kar štiri stopinje Celzija (35°C), v Brežicah pa se je živo srebro ustavilo na 39,5 stopinjah Celzija.

Tako huda vročina je v juniju precej nenavadna, saj običajno najvišje poletne temperature beležimo med drugo polovico julija in prvo polovico avgusta.

Ob hudi vročini pa so na vzhodu države bili priča tudi močnim nevihtam z vetrom in točo, ki je lokalno povzročala veliko škode. Premer toče je bil po poročanju prebivalcev in medijev znova preko 5 cm.

Toča v kraju Liboje, jugozahodno od Celja:


Lucija Novak, Neurje.si
Pestro je bilo tudi v Prekmurju. Iz kraja Rogašovci prihaja video posnetek domačinke Ines, v katerem je moč videti prizore med nevihto.


Vzhodno od nas pa so bili hudim nevihtam priča tudi na Madžarskem, v Romuniji in na Slovaškem. Iz Romunije prihaja video posnetek, v katerem je moč videti grozljive posledice po včerajšnjem neurju.


Peklenskim temperaturam so bili priča tudi drugod po Evropi. Najhuje je bilo v Franciji, Nemčiji, Španiji in na Češkem, kjer se je živo srebro povzpelo krepko čez 40 stopinj Celzija.

Iz Španije prihajajo grozljivi posnetki: Zaradi suhega vremena so se tam razplamteli številni požari.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Ob gozdu je zaigrala na harfo: Prizor v ozadju je splet pustil brez besed!Policist rešil življenje malčka: To je storil, ko je otrok stekel na cesto!Filip zapel s svojim osebnim asistentom: Njun talent je navdušil Slovence!Isaac Palma ganil v cerkvi: Med poroko je zapel Ave MariaPapigo je vprašal, če ga ljubi: Njen odgovor te bo nasmejal do solz!VIDEO: Luka Dončić plesal na domačo glasbo: Posnetek je navdušil Slovence!Motokrosist iz Slovenije naletel na gozdno past: Lahko bi ga stalo življenja!Kužka so vedno znova vrnili v zavetišče: Zdaj je dobil lastnika, ki ga razume!Lisička iz Berlina kradla čevlje: Toliko so jih našli v njenem brlogu!Anja Ramšak in Robert Roškar pokazala pevski talent: Priredila sta slovensko pesem!Na vrhu Triglava zaigral za citre: Njegov nastop navdušuje Slovence!SoulGreg Artist zapel z ženo: Osupnili so z izvedbo pesmi "The Prayer"Izgubljena srnica se je približala punčki: Posnetek ima že 7 milijonov ogledov!Babica in dedek doživela šok: Nista vedela, da je sin dobil dvojčke!Labodji mladički prvič zaplavali v potoku: Posnetek je uspešnica na spletu!Nesreča na avtocesti: Tovornjak je zbil vozilo!Martin Golob še zadnjič iz Bohinja: Prisluhni, kaj je povedal!VIDEO: Na slovenskem počivališču posneli tatove: Tako sta kradla iz tovornjaka!Srhljivka iz Libanona: Glavno mesto pretresla grozljiva eksplozija!Deklici zapeli pesem "Dance Monkey": Njun posnetek je uspešnica na spletu!Anja Ramšak zapela pesem iz filma Sreča na vrvici: Privoščila si je Roškarja!Goska na kmetiji varovala rešenega konjička: Postala sta najboljša prijatelja!Pametna orka navdušila svet: Tako je skušala ujeti ptice!Slon po dveh mesecih spet videl oskrbnika: Njegov odziv je navdušil splet!7-letni slepi deček na klavir zaigral pesem Queenov: Njegov nastop te bo navdušil!