VIDEO: Hudo neurje s točo po Sloveniji, Evropa v primežu pekla

Včeraj smo v Sloveniji izmerili rekordne temperature za mesec junij. V Ratečah je bil junijski rekord presežen za kar štiri stopinje Celzija (35°C), v Brežicah pa se je živo srebro ustavilo na 39,5 stopinjah Celzija.

Tako huda vročina je v juniju precej nenavadna, saj običajno najvišje poletne temperature beležimo med drugo polovico julija in prvo polovico avgusta.

Ob hudi vročini pa so na vzhodu države bili priča tudi močnim nevihtam z vetrom in točo, ki je lokalno povzročala veliko škode. Premer toče je bil po poročanju prebivalcev in medijev znova preko 5 cm.

Toča v kraju Liboje, jugozahodno od Celja:


Lucija Novak, Neurje.si
Pestro je bilo tudi v Prekmurju. Iz kraja Rogašovci prihaja video posnetek domačinke Ines, v katerem je moč videti prizore med nevihto.


Vzhodno od nas pa so bili hudim nevihtam priča tudi na Madžarskem, v Romuniji in na Slovaškem. Iz Romunije prihaja video posnetek, v katerem je moč videti grozljive posledice po včerajšnjem neurju.


Peklenskim temperaturam so bili priča tudi drugod po Evropi. Najhuje je bilo v Franciji, Nemčiji, Španiji in na Češkem, kjer se je živo srebro povzpelo krepko čez 40 stopinj Celzija.

Iz Španije prihajajo grozljivi posnetki: Zaradi suhega vremena so se tam razplamteli številni požari.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Pred tekmo zadonela slovenska pesem: Poglej, kaj je storil Luka Dončić!SMEH: Počistil je zasnežen pločnik, nato je doživel ta prizorVIDEO: 8-letni Miha navdušil Slovence: Tako ganljivo je zapel pesem o očku!Dončiću so rekli, da mu ni potrebno obiskati revnih otrok: Poglej, kaj je storil!SMEH: To so naredili voznikom, ko se niso ustavili pred prehodom za pešceBabica zaplesala in zapela ob uličnem pevcu, njen nastop jemlje sapoVIDEO: Nika Zorjan in Rok Piletič ganila Slovence, zapela sta pesem "Shallow"VIDEO: 8-letna Anja zapela s slovenskim ansamblom, njen glas te bo očaralVIDEO: Smeh v bližini slovenske meje: To so Hrvatu povedali prebežniki!VIDEO: 10-letni Jakob z glasom prevzel Slovence: Tako je zapel pesem Modrijanov!Kuža vsak dan čaka na postaji, razlog je lastnico ganil do solzVIDEO: Papiga Kaja spet ruši rekorde: Njen posnetek je navdušil Slovenijo!Ukradel je vozilo, a ga ni znal peljati: Takoj je dobil lekcijo!Smešni trenutki iz lige NBA, za katere je poskrbel Luka DončićVIDEO: Romunski teror na slovenski avtocesti posnela kameraMotorist mu je dal lekcijo: Voznik je peljal kar po njegovem pasu!VIDEO: Simpatičen kiks v oddaji 24ur, voditeljica se je le nasmejalaVrhunski posnetek z NBA tekme, ko je zadel Luka DončićVIDEO: V pečici je pekla ribo, nato pa šok: To je prizor, ki ga je posnela!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Kris se igra in sedi brez opornice!VIDEO: Werner z novo pesmijo prevzel Slovence: Tako je zapel z Darjo Gajšek!Kužka je odnesla deroča reka: Lastnik je skočil v vodo, da bi mu rešil življenje!25-letnik na tesno vožnjo odpeljal Audija, nato je trčil v 15 vozilSin za božič do solz ganil mamo, ki je zbolela za pljučnim rakomVIDEO: Isaac Palma predstavil novo pesem "Obljubi", oboževalci so navdušeni