VIDEO: Hudo trčenje vlaka in tovornjaka v Ljubljani gasilci posneli iz zraka

Na Rudniku v Ljubljani sta v soboto trčila potniški vlak in tovorno vozilo. V nesreči se je poškodovalo pet oseb - voznik tovornjaka, dva potnika na vlaku, strojevodja in kondukter vlaka.

Vlak, ki je bil na poti proti Novemu mestu, je trčil v tovorno vozilo, ki je obstalo na železniških tirih.

Nesreča se je zgodila v soboto ob 7:45 med postajama Ljubljana Rakovnik in Škofljica, na vlaku pa je bilo v času nesreče 29 oseb, od tega 27 potnikov.

"Danes smo na intervenciji prvič uporabili tudi naš brezpilotni zrakoplov (dron) in tako pridobili sliko nesreče tudi iz zraka," so v objavi na družbenem omrežju Facebook zapisali gasilci iz Gasilske brigade Ljubljana. Med komentarji je sicer moč zaslediti, da je Gasilska brigada Ljubljana prvič uporabila dron že na intervenciji 1.5.2017, ko je imela enota preizkusno obdobje.


Gasilska brigada Ljubljana, Youtube

Gasilska brigada Ljubljana, Youtube
Na spletu so obenem delili tudi video posnetek iz zraka, v katerem je moč videti grozljive posledice trčenja med potniškim vlakom in tovornim vozilom, ki je obstalo na železniških tirih.

Poglejte si, kakšnemu prizoru so bili v soboto priča ljubljanski gasilci, ko so se morali podati na nujno intervencijo na Rudniku v Ljubljani.
0
JeklenaPest
Pred 3 tedni
Grdo, ja...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Norčevali so se, ker ima raka: Na talentu je dobil zlati gumb strogega Simona!Pozor, prihaja huda ura z nevihtami! Izključena ni niti debela točaVegani vdrli v klavnico in se privezali na verigo! Dejanje so takoj obžalovaliVIDEO: Grozljivka na hrvaškem reliju! Roku Turku nasproti pripeljal avtomobilVIDEO: Slovenskemu reševalcu prekipelo, policist mu je napisal kazenSMEH: Nesrečni voznik iz Ljubljane! To se je zgodilo, ko je zapeljal iz predoraNa glavnem trgu so začeli plesati salso! Ne boste verjeli, kaj je storil policistVIDEO: Nesreča na avtocesti pred Vrhniko, nato pa šok za voznikeNevihte bodo danes zajele vso Slovenijo, grozi nam tudi točaVIDEO: Papiga Kaja iz Slovenije spet navdušila! To počne v vročih poletnih dnehRusko tekmovanje v klofutanju? Zdaj imajo novo različico, ki navdušuje moškeMrtva "pošast" pokazala svojo moč! Tako je zdrobila pločevinkoVIDEO: Huda ura v Sloveniji! Kot dlan velika toča, pri Grosuplju skoraj tornadoKolesarji med dirko popadali na tla, kriv je bil veter zaradi helikopterjaVIDEO: Primark v Ljubljani odprl svoja vrata! Poglejte, kako izgleda notranjostDrama z Nizozemske: Prečkal je železniške tire, četudi so bili zablokirani!Michelin predstavil novo inovacijo: Pnevmatike, ki jih ne moremo predreti!Med vojno sta se zaljubila! Poglej ganljiv prizor, ko se srečata 75 let kasnejeVIDEO: Tako se konča za motokrosiste, ko želijo na silo prehiteti Tima GajserjaVIDEO: Drama pri Hvaru, Slovenci iz morja rešili nemškega pilota letalaVIDEO: Poglejte si, kako iz lubenice najlažje odstranimo nadležne peške!Voditeljica na Radiu 1 v solzah: "Ne vem, kaj naj naredim! Težko mi je..."Peljala sta po nasprotnem pasu, nato jima je kolesar dal lekcijoSMEH: Kako se v vročih dneh hladijo na Balkanu? Privoščili so si tudi SlovenceVIDEO: Župnik iz Bohinja povedal, kaj imajo zaljubljenci skupnega s tabernakljem