VIDEO: Inšpekcija nagaja našim kmetom: "V hlevu imate preveč lastovk!"

Na kmetijah skorajda ni mogoče najti hleva, v katerem ne prebivajo lastovke. Omenjene ptice so obenem tudi velike prijateljice kmetov, saj odganjajo muhe in mrčes, ki kmetom povzročajo številne preglavice.

Žal pa se te dni veliko stvari zapleta, saj so mnogi kmetje dobili nenapovedane inšpekcije!

Med njimi je tudi Ciril Kumše, lastnik kmetije z območja Ilirske Bistrice. Inšpektorji so tudi njega opozorili, da ima v hlevu preveč ptic, kot rešitev pa predlagali namestitev mreže pod stropom. Nad zahtevami so kmetje ogorčeni!


Na spletu se je razširil zapis razočarane kmetice


Ciril pa ni edini, ki je v teh dneh dobil nenapovedan obisk. Podobno izkušnjo je z inšpektorji na Facebook omrežju delila tudi Špela, lastnica eko kmetije. Ta obenem poudarja, da so lastovke zaščitene, gnezd pa ne smemo uničevati.

Tako je Špela zapisala na Facebooku:

Resno se sprašujem, kam gre ta naša ljuba mala država. Nenapovedano sem dobila inšpekcijo za varno hrano. In kaj so mestne gospe ugotovile? Da imam v hlevu preveč ptic in moramo dati pod strop mrežo. A mislijo resno? Kmečka lastovica je zaščitena, gnezd ne smeš uničevati, smo eko kmetija, vendar zaradi ptic nimamo težav z muhami v hlevu. Vendar sedaj ptice NE SMEJO biti v hlevu.

A bodo res dosegli da se bo povsem nehalo kmetovati?

Vsaka kmetijska in veterinarska in okoljska inšpekcija se ponavadi en dan prej najavi,da si lahko organiziraš dan. Teli sedaj pridejo in ZAHTEVAJO da si z njimi in jih voziš okrog po pašnikih in hlevih. Madona imamo košnjo in 3 majhne otroke ampak MI se bomo prilagajali javnim uslužbencem. Kmet v Sloveniji je včasih res biti težko...

Pri meni lastovke ostajajo ne glede na vse.

Vir zapisa: Špela Sedmak, Facebook

Podprimo pridne delavce in delimo prispevek še naprej, da obkroži Slovenijo! Morda se bodo takrat inšpektorji skupaj z nadrejenimi le zamislili...
0
JeklenaPest
Pred 13 tedni
Res je. Izselimo lastovke, v hleve pa nastanimo inšpektorske kretene!
2
Roman M
Pred 14 tedni
Preklemani inšpektorski govedarji, ojoj, žalil sem žival...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Šok za reševalce na primorski avtocesti: To je prizor, ki so mu bili priča!Ko je mama šla v službo, mu ni dala poljubčka: Posnetek fantka je nasmejal svet!VIDEO: Nastop deklice, ki je navdušil Balkan: Tako je zapela jugoslovansko pesem!Jahta zapeljala v marino in treščila v zasidrane barkeVIDEO: Tilen Artač oponašal Šarca in Tonina: Parodija je nasmejala Slovenijo!VIDEO: Osel je po več letih zagledal dekle: Njegova reakcija obkroža svet!Kužki so obkrožili goske: Ne boste verjeli, kakšen prizor so posneli na kamero!VIDEO: Migranti so Slovencu ukradli avto: Besede lastnika obkrožajo Slovenijo!Sredi belega dne so vdrli v hišo v Braziliji: Tako jim je lastnik dal vetra!Moški je z barvo napolnil 66.000 kozarčkov: Kar je ustvaril, jemlje sapo!Luka Dončić in Boban Marjanović poskrbela za smeh: To sta počela med tekmo!VIDEO: Na skuterju je bežal pred policisti: Na tla ga je spravila kar ženska!VIDEO: Luka Dončić izgubil živce: Skoraj bi se stepel z novincem!Smetar s potezo obkrožil svet: Tako vsak teden pomaga starejši ženski!VIDEO: Lesena hiška iz Ivančne Gorice: Njena podoba je navdušila Slovence!Mali ježki so izgubili mamico: Ne boste verjeli, kdo jih je posvojil potem!NBA igralec zaigral poškodbo, nato je pod košem silovito zabilVIDEO: Prepelič obnorel Evropo: Ob zvoku sirene za zmago zadel čez celo igrišče!Malček s smehom obkrožil svet: Med pesmico je ukradel vso pozornost!Razkošna jahta za 311 milijonov evrov, ki jemlje sapo! Poglej, kaj vse ponuja...SMEH: Slovenska voditeljica doživela šok: Pred kamerami jo je prestrašil stvor!VIDEO: Gostje v Ljubljani doživeli šok: Kosilo so jim pripravili iz ostankov hrane!Nogometaš "pokosil" trenerja, komentator smeha ni mogel zadržatiVIDEO: Ne boste verjeli, kaj je s Ferrarijem počel v ovinku pri 300 km/hVIDEO: Prvi posnetek Julije na sodišču: Levo roko je skrivala v žepu!