VIDEO: Inšpekcija nagaja našim kmetom: "V hlevu imate preveč lastovk!"

Na kmetijah skorajda ni mogoče najti hleva, v katerem ne prebivajo lastovke. Omenjene ptice so obenem tudi velike prijateljice kmetov, saj odganjajo muhe in mrčes, ki kmetom povzročajo številne preglavice.

Žal pa se te dni veliko stvari zapleta, saj so mnogi kmetje dobili nenapovedane inšpekcije!

Med njimi je tudi Ciril Kumše, lastnik kmetije z območja Ilirske Bistrice. Inšpektorji so tudi njega opozorili, da ima v hlevu preveč ptic, kot rešitev pa predlagali namestitev mreže pod stropom. Nad zahtevami so kmetje ogorčeni!


Na spletu se je razširil zapis razočarane kmetice


Ciril pa ni edini, ki je v teh dneh dobil nenapovedan obisk. Podobno izkušnjo je z inšpektorji na Facebook omrežju delila tudi Špela, lastnica eko kmetije. Ta obenem poudarja, da so lastovke zaščitene, gnezd pa ne smemo uničevati.

Tako je Špela zapisala na Facebooku:

Resno se sprašujem, kam gre ta naša ljuba mala država. Nenapovedano sem dobila inšpekcijo za varno hrano. In kaj so mestne gospe ugotovile? Da imam v hlevu preveč ptic in moramo dati pod strop mrežo. A mislijo resno? Kmečka lastovica je zaščitena, gnezd ne smeš uničevati, smo eko kmetija, vendar zaradi ptic nimamo težav z muhami v hlevu. Vendar sedaj ptice NE SMEJO biti v hlevu.

A bodo res dosegli da se bo povsem nehalo kmetovati?

Vsaka kmetijska in veterinarska in okoljska inšpekcija se ponavadi en dan prej najavi,da si lahko organiziraš dan. Teli sedaj pridejo in ZAHTEVAJO da si z njimi in jih voziš okrog po pašnikih in hlevih. Madona imamo košnjo in 3 majhne otroke ampak MI se bomo prilagajali javnim uslužbencem. Kmet v Sloveniji je včasih res biti težko...

Pri meni lastovke ostajajo ne glede na vse.

Vir zapisa: Špela Sedmak, Facebook

Podprimo pridne delavce in delimo prispevek še naprej, da obkroži Slovenijo! Morda se bodo takrat inšpektorji skupaj z nadrejenimi le zamislili...
0
JeklenaPest
Pred 25 tedni
Res je. Izselimo lastovke, v hleve pa nastanimo inšpektorske kretene!
2
Roman M
Pred 26 tedni
Preklemani inšpektorski govedarji, ojoj, žalil sem žival...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Na prosto je izpustil račke: Odziv živali je doza smeha!VIDEO: Fant iz pekla: Ne boste verjeli, kaj je storil dekletu!Mačka ni vedela, kaj bi z dojenčkom: Konec vas bo nasmejal do solz!Filipinec razjokal sodnike: Zapel je pesem, ki jo pojeta Bocelli in Celine Dion!VIDEO: Slovenec zapel kot Petar Grašo: Njegov nastop ti bo naježil kožo!Na mrzli ulici so rešili buldoga: Da je preživel, je jedel listje!Prizor iz Avstralije obkrožil splet: Izsušena reka je ob dežju znova zaživela!VIDEO: Grozljivi posnetki iz Splita: Hrvati podpirajo morilca!Posnetek, ki je razjezil Srbe: Voznik avtobusa peljal kar mimo zapornic!VIDEO: Nora podaja Luke Dončića, ki je navdušila NBA komentatorjaMucko posneli ob Newtonovi zibelki: Ukradla je vso pozornost!Voznik ratraka se je stepel s smučarjemTovornjakar se ni zaustavil pred železnico: Vanj je z vso silo trčil vlak!Prizor, ki gane: Preživela koala v Avstraliji dobila novo družino!Nažigal je svoj avtomobil, nato mu je eksplodiral motorVoznik avtobusa mislil, da je samVIDEO: Boban zadel trojko, Luka Dončić je vriskal od veseljaLetala spustila več ton korenja, da bi pomagali lačnim živalim v AvstralijiSMEH: Karl Erjavec zapel pred kongresom: Parodija je nasmejala Slovenijo!17-letnica prevzela splet z angelskim glasom, ko je zapela "Amazing Grace"Klemen Slakonja nasmejal kot Melania Trump: Tako je govoril o Sloveniji!Babica na balkonu rešila padalca, ki je skočil s stolpniceSosed je zaradi joka poklical policijo: Kriva je bila papiga!Posnetek, ki ogreje srce: Tako so lastniku pomagali pri iskanju kužka!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Tako na fizioterapiji napreduje mali Kris!