VIDEO: Invazija komarjev na Hrvaškem, ljudje ne morejo niti iz hiš

Se tudi vi odpravljate na dopust na Hrvaško? V tem primeru si že pred odhodom priskrbite sredstva proti komarjem, saj so razmere pri naših južnih sosedih nevzdržne.

V hrvaškem mestu Osijek so morali zaprositi celo za pomoč v višini 675 tisoč evrov, da bi se z dezinsekcijo borili proti nadležnim komarjem.

Na področju Osješko-baranjske županije so sicer že izvedli številne ukrepe za zmanjšanje števila ličink komarjev, a težave s tem niso rešili. Komarji tja prihajajo tudi s sosednjih območij, kjer takšnih ukrepov niso izvajali. V dopisu so obenem zapisali, da je "stanje alarmantno".

Invazija komarjev vpliva tudi na živinorejo - zaradi komarjev krave dajejo manj mleka, ti pa negativno vplivajo tudi na turizem na Hrvaškem.

Pretekli deževen maj je bil tudi pri nas idealen mesec za komarje, saj so imeli dovolj visoke temperature za razmnoževanje, veliko stoječe vode pa je stanje le še poslabšalo, saj tja komarji odlagajo jajčeca. 

Hudo je tudi pri nas: O velikem številu komarjev poročajo predvsem iz Občine Lendava, kjer so po besedah domačinov razmere povsem nevzdržne.

Poglejte si, kakšno alarmantno stanje imajo zaradi komarjev na Hrvaškem.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Malček, ki je navdušil svet: Njegov ples ti bo polepšal dan!Vrnila se je iz vojske, a je pes ni prepoznal: Kmalu je sledilo veselje!VIDEO: Hrvaški pilot navdušil z gesto: To je na letalu rekel Pogačarjevi sestri!Zaspal je ob bazenu, nato pa šok: Prebudil ga je medved!Potepuška psička vsak dan čakala pred njeno hišo: Posnetek ti bo polepšal dan!Marko Potrč znova udaril: "Nimamo rekordnih okužb, maske ne bom nosil!"Tilen Artač zapel kot Aleksandra Pivec: Tako si je privoščil njen odstop!Tilen Artač prepeval v novi parodiji: "Dej si masko gor!"Tanja Žagar s posnetkom obkroža Slovenijo: Tako je plesala ob novi pesmi!Grozljivka na avtocesti: Motorista je nalašč sklatil pri 140 km/hFilip iz Laškega zapel operno pesem: Njegov glas je balzam za dušo!Pilotka navdušila s posnetkom: Tako je letela na Portugalsko!Nuna iz Italije zvezda na spletu: Z nastopom je odpihnila sodnike!Zmago Jelinčič o priseljencih v Sloveniji: To mu je odgovoril Janez Janša!Slovenski kolesarji dobili svojo himno: Priredili so znano pesem!Katja na harmoniko zaigrala skladbo Lojzeta Slaka: Nastop navdušuje Slovence!Novinarko RTV Slovenija dvignila v zrak: Prizor, ki je zgrozil gledalko!Voznik z BMW-jem zbil motorista in pobegnil: Takšno lekcijo so mu dali vozniki!Domačini rešili deklico, ki je padla iz tretjega nadstropjaŽenska kužka vrgla v jezero: Ni vedela, da jo nekdo snema!Kamera sredi noči posnela ganljiv prizor: Malček se je stisnil k svojemu kužku!Snemalci prekršili pravila, da so rešili ujete pingvinePevci so zapeli v prazni cerkvi: Njihov nastop je kot bi poslušal angele!Neverjetni prizori na Tour de France: Tadej Pogačar je pisal zgodovino!Oblekel se je v grm in strašil ljudi: Potegavščina, ki je nasmejala mnoge!