VIDEO: Invazija komarjev na Hrvaškem, ljudje ne morejo niti iz hiš

Se tudi vi odpravljate na dopust na Hrvaško? V tem primeru si že pred odhodom priskrbite sredstva proti komarjem, saj so razmere pri naših južnih sosedih nevzdržne.

V hrvaškem mestu Osijek so morali zaprositi celo za pomoč v višini 675 tisoč evrov, da bi se z dezinsekcijo borili proti nadležnim komarjem.

Na področju Osješko-baranjske županije so sicer že izvedli številne ukrepe za zmanjšanje števila ličink komarjev, a težave s tem niso rešili. Komarji tja prihajajo tudi s sosednjih območij, kjer takšnih ukrepov niso izvajali. V dopisu so obenem zapisali, da je "stanje alarmantno".

Invazija komarjev vpliva tudi na živinorejo - zaradi komarjev krave dajejo manj mleka, ti pa negativno vplivajo tudi na turizem na Hrvaškem.

Pretekli deževen maj je bil tudi pri nas idealen mesec za komarje, saj so imeli dovolj visoke temperature za razmnoževanje, veliko stoječe vode pa je stanje le še poslabšalo, saj tja komarji odlagajo jajčeca. 

Hudo je tudi pri nas: O velikem številu komarjev poročajo predvsem iz Občine Lendava, kjer so po besedah domačinov razmere povsem nevzdržne.

Poglejte si, kakšno alarmantno stanje imajo zaradi komarjev na Hrvaškem.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: V pečici je pekla ribo, nato pa šok: To je prizor, ki ga je posnela!Dončiću so rekli, da mu ni potrebno obiskati revnih otrok: Poglej, kaj je storil!VIDEO: Slovenski policisti svarijo s posnetkom: Tako izgleda nevarno početje!VIDEO: Werner z novo pesmijo prevzel Slovence: Tako je zapel z Darjo Gajšek!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Kris se igra in sedi brez opornice!Smeh dojenčice senzacija na spletu: Prizor je mamo nasmejal do solz!SMEH: Slovenskemu reporterju prekipelo: Tako je opisal božično vzdušje v Ljubljani!VIDEO: Eva Boto zmagala v šovu Znan obraz ima svoj glas: Tako je zapela pesem Avsenikov!Reševalci na naši avtocesti naleteli na zastoj: Tako so se odzvali vozniki!VIDEO: Po spletu zaokrožil prizor iz Novega mesta: To je posnel ob potoku!VIDEO: Nora podaja Dončića za brutalen zaključek, ki je obnorela MehikoTuristi na Novi Zelandiji posneli trenutek groze: Pred njimi je izbruhnil vulkan!VIDEO: Slovenec z neverjetnim košem prehitel sireno, posnetek obkroža EvropoVIDEO: Reporter Milan obnorel družbena omrežja: Privoščil si je slovensko uspešnico!Na postaji je točila gorivo, nato ji je čivava skoraj razbila avtomobilDelavec z viličarjem poskrbel za kaos: Podrl je vse v skladišču!Slovenci s polko obnoreli Hrvate: Tako so zaigrali znane uspešnice!VIDEO: Nina Pušlar ganila z nežno balado: Njena pesem je prevzela Slovence!Tik ob policistu se je zaletela v vozilo, nato je skušala pobegnitiTekle so solze: Takšno presenečenje je čakalo delavce, ko so odprli rdeče kuverte!VIDEO: Tretji del smešnih izjav, za katere je poskrbel Zmago Jelinčič7-letna deklica zapela božično uspešnico, s katero je blestel Frank SinatraNora podaja v NBA, ob kateri je Oklahoma izenačila ob sireniSmeh do solz: Je to najslabši igralec tenisa na mednarodnem turnirju?VIDEO: Tilen Artač zapel kot Laibach: Tako si je privoščil njihovo pesem!