VIDEO: Invazija komarjev na Hrvaškem, ljudje ne morejo niti iz hiš

Se tudi vi odpravljate na dopust na Hrvaško? V tem primeru si že pred odhodom priskrbite sredstva proti komarjem, saj so razmere pri naših južnih sosedih nevzdržne.

V hrvaškem mestu Osijek so morali zaprositi celo za pomoč v višini 675 tisoč evrov, da bi se z dezinsekcijo borili proti nadležnim komarjem.

Na področju Osješko-baranjske županije so sicer že izvedli številne ukrepe za zmanjšanje števila ličink komarjev, a težave s tem niso rešili. Komarji tja prihajajo tudi s sosednjih območij, kjer takšnih ukrepov niso izvajali. V dopisu so obenem zapisali, da je "stanje alarmantno".

Invazija komarjev vpliva tudi na živinorejo - zaradi komarjev krave dajejo manj mleka, ti pa negativno vplivajo tudi na turizem na Hrvaškem.

Pretekli deževen maj je bil tudi pri nas idealen mesec za komarje, saj so imeli dovolj visoke temperature za razmnoževanje, veliko stoječe vode pa je stanje le še poslabšalo, saj tja komarji odlagajo jajčeca. 

Hudo je tudi pri nas: O velikem številu komarjev poročajo predvsem iz Občine Lendava, kjer so po besedah domačinov razmere povsem nevzdržne.

Poglejte si, kakšno alarmantno stanje imajo zaradi komarjev na Hrvaškem.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Tako sta si v lase skočila Zoran Janković in Zmago Jelinčič!Medicinska sestra šokirala z resnico o smrtonosnem virusu iz KitajskePosnetek 4-letne deklice iz Slovenije senzacija na spletu: Tako je deskala na snegu!VIDEO: Potegavščina iz Slovenije: Tako je med spanjem šokirala fanta!Tako je Luka Dončić izpolnil željo Bryantovi hčerki, ki je umrla v nesrečiSMEH: Privoščili so si Karla Erjavca: Prisluhni, kaj bo počel zdaj!VIDEO: Posnetek z gorenjske avtoceste: Tako se je prevrnil voznik kombija!Ganljiv nastop: 6-letna deklica svetovno uspešnico zapela skupaj z mamo!VIDEO: Slovenec zapel kot Zdravko Čolić: Njegov nastop te bo navdušil!Klemen Slakonja oponašal petje Jana Plestenjaka: Smeha ni manjkalo!VIDEO: Slovenski policist pešca prijel za glavo, nato je sledila lekcijaKamera v policijskem vozilu posnela šok: Trčil je v stoječ tovornjak!Izredna novica: Tako izgledajo protesti na cestah v Kamniku po odstopu Šarca!VIDEO: Milan Kučan poskrbel za cvetko: To je izjavil ob odstopu Šarca!Papiga iz Hrvaške spet poskrbela za smeh: To je počela ob lastniku!Ott Tanak doživel grozljivo nesrečo na WRC reliju v Monte CarluVodna tromba na Ferskih otokih, posnetek ti vzame sapoVoznik tovornjaka poskrbel za šok: Zapeljal je naravnost v helikopter!Turčijo prizadel uničujoč potres, splet obkrožili grozljivi posnetkiLuka Dončić med tekmo zajokal: Tako so se poklonili Kobeju Bryantu!V helikopterski nesreči umrl Kobe Bryant, svet pretresli prizori tragedijeNastop mlade Kaje obkroža Slovenijo: Tako je zaigrala skladbo Avsenika!Kolesarka posnela prizor, ki lomi srce: Lastniki so ob cesti odvrgli kužka!Klemen Slakonja zapel kot Oliver Dragojević: Parodija je nasmejala Slovence!Rafael Nadal v glavo zadel deklico: Opravičil se ji je s poljubom!