VIDEO: Izjava Beovićeve, ki je razburila Slovence: "Če dva spita skupaj..."

V preteklih dneh je številne državljane zmedla in razburila izjava slovenske infektologinje Bojane Beović.

Bila je gostja v informativni oddaji 24ur, tam pa je od voditeljice dobila vprašanje o tem, kako je s prenosom okužbe med partnerji.

Bojana Beović je voditeljici najprej povedala, da v primeru, ko sta oba partnerja okužena, varnostna razdalja in ločeni prostori niso potrebni. Mnoge gledalce pa je pošteno zmedel odgovor infektologinje na naslednje vprašanje.

Voditeljica jo je vprašala, kako je z imunostjo in prenosom okužbe v primeru, da je eden partner okužen, drugi pa ne, čeprav spita v isti postelji in sta ves čas skupaj. Bojana Beović je odgovorila, da je v družinskem okolju prenos med okuženim in zdravim partnerjem po različnih raziskavah le 10% - 40%.

Prav zaradi izjave infektologinje se mnogi sprašujejo, zakaj morajo potem na prostem, kjer ni nikogar, nositi zaščitno masko. Nekdo je v komentarjih šaljivo zapisal, da "so korona virusi precej sramežljivi in jim je nerodno skakat z osebe na osebo sredi intimnega odnosa."

Video, foto: Informativna oddaja 24ur
0
kirka
Pred 16 tedni
Človek res več ne ve, ali bi se jokal ali smejal. Treba bi bilo prevetriti naše fakultete, saj producirajo ogromno diplomiranih bedakov!
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Tilen Artač zapel kot Janez Janša: Parodija, ki se ji danes smeji Slovenija!Moški je mački rešil življenje: Poglej, kako obsedena je z njim danes!Slovenska pevka zapela pesem Oliverja Dragojevića: Njen nastop je pravi balzam!Pes je štiri leta preživel na verigi: Tako je oživel, ko je srečal mucko!Moški je raci rešil življenje: Tako se odzove ob njegovih poljubčkih!Tilen Artač imitiral pevca Wernerja: Nasmejali se boste do solz!Tilen Artač nasmejal s parodijo: Prepeval je o odprtju trgovin v Sloveniji!Lastnica posnela psa v postelji: Ležal je kot človek, ni se ji hotel umakniti!Moški prižgal zamrznjeno ognjišče: Posnetek ima že skoraj milijon ogledov!Rusa na oknu obiskala sova: Ne boste verjeli, kakšno pismo mu je prinesla!Moška sta rešila ujetega bika, nato ju je žival zbila na tlaV zabaviščnem parku posneli grozljivko na vrtiljaku z gugalnicamiVoznik z Audijem po zasneženem klancu vlekel tovornjakPosnetek malčka, ki obkroža svet: Tako je potolažil svojega prijatelja!Afriška orjaška žaba v neizprosnem boju proti ptičjemu pajkuStarša sta si privoščila sina: Mislil je, da je na avtomobilu razbil steklo!Policisti so se odzvali na klic, da se otroci sankajo: Poglej, kaj so storili tam!Kuža je v snegu iskal voluharja: Kar je posnela lastnica, je doza smeha!Posnetek, ki ti bo polepšal dan: To je storil voznik avtobusa, ko je videl deklico!VIDEO: Izjemen prizor iz ZDA, tako so plužili zasnežene avtocesteStali so na takem ledu v bazenu, nato so vsi skupaj padli v vodoSlovenca nasmejala s priredbo pesmi "Vsi ljudje hitijo", ki jo je pela Neca FalkVIDEO: Rotvajler skočil v Šmartinsko jezero: Poglej, kako je lovil laboda!VIDEO: Šok pred predorom Markovec, v napačno smer je vozil s 100 km/hIskreno veselje kužka na snegu: Poglej, kaj je počel v posnetku!