VIDEO: Je to sploh mogoče? Deklica pred kamero hranila medveda

Večina se nas zaveda, da so medvedi divje zveri, ki si zaslužijo tudi svoj mir. V njihovo bližino ali prostor ni pametno stopati, nikakor pa teh živali ne smemo hraniti - nikoli namreč ne vemo, kdaj se pripeti nova tragedija.

Z gorske ceste Transfagarašan, ki prečka južni del Karpatov v Romuniji, prihaja video posnetek, ki je zgrozil mnoge!

V posnetku je moč videti prizor, ko je deklica v družbi staršev očitno naletela na enega izmed medvedov. In kaj je ob spodbujanju staršev storila deklica? Medveda je vpričo kamere hranila le nekaj centimetrov vstran, prizor pa je hitro obkrožil splet.

Video posnetek je sicer dokaz, da so lahko tudi omenjene zveri zelo ljubeče in prijazne do ljudi. A je obenem tudi dokaz za trditev, da človeška neumnost resnično ne pozna meja!

Pozor: V kolikor v naravi tudi sami srečate medvede, jih nikar ne hranite. Takšno početje je namreč smrtno nevarno!


Kaj je s slovensko medvedko?


Po tednu dni iskanja lovci še vedno niso našli medvedke z dvema mladičkoma, ki je preteklo soboto napadla in poškodovala 80-letno Slovenko.

V tem času je sicer medvedka razdejala čebelnjak, a odločbe o odstrelu medvedke kljub temu ne bodo podaljšali. V kolikor bi se ta vrnila v bližine hiš in s svojim vedenjem ogrožala ljudi, bodo lovci odločbo za odstrel obnovili. Za zdaj kaže, da je bo medvedka skupaj z mladičkoma ostala varna!
0
Aleša Muršec
Pred 2 meseci
Saj sploh ni dokazov, da je napadla in poškodovala Slovenko.
2
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Slovensko medvedko in dva mala medeka naj pustijo na miru. Življenje samo najde pot...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Ob gozdu je zaigrala na harfo: Prizor v ozadju je splet pustil brez besed!Policist rešil življenje malčka: To je storil, ko je otrok stekel na cesto!Filip zapel s svojim osebnim asistentom: Njun talent je navdušil Slovence!Isaac Palma ganil v cerkvi: Med poroko je zapel Ave MariaPapigo je vprašal, če ga ljubi: Njen odgovor te bo nasmejal do solz!VIDEO: Luka Dončić plesal na domačo glasbo: Posnetek je navdušil Slovence!Motokrosist iz Slovenije naletel na gozdno past: Lahko bi ga stalo življenja!Kužka so vedno znova vrnili v zavetišče: Zdaj je dobil lastnika, ki ga razume!Lisička iz Berlina kradla čevlje: Toliko so jih našli v njenem brlogu!Anja Ramšak in Robert Roškar pokazala pevski talent: Priredila sta slovensko pesem!Na vrhu Triglava zaigral za citre: Njegov nastop navdušuje Slovence!SoulGreg Artist zapel z ženo: Osupnili so z izvedbo pesmi "The Prayer"Izgubljena srnica se je približala punčki: Posnetek ima že 7 milijonov ogledov!Babica in dedek doživela šok: Nista vedela, da je sin dobil dvojčke!Labodji mladički prvič zaplavali v potoku: Posnetek je uspešnica na spletu!Nesreča na avtocesti: Tovornjak je zbil vozilo!Martin Golob še zadnjič iz Bohinja: Prisluhni, kaj je povedal!VIDEO: Na slovenskem počivališču posneli tatove: Tako sta kradla iz tovornjaka!Srhljivka iz Libanona: Glavno mesto pretresla grozljiva eksplozija!Deklici zapeli pesem "Dance Monkey": Njun posnetek je uspešnica na spletu!Anja Ramšak zapela pesem iz filma Sreča na vrvici: Privoščila si je Roškarja!Goska na kmetiji varovala rešenega konjička: Postala sta najboljša prijatelja!Pametna orka navdušila svet: Tako je skušala ujeti ptice!Slon po dveh mesecih spet videl oskrbnika: Njegov odziv je navdušil splet!7-letni slepi deček na klavir zaigral pesem Queenov: Njegov nastop te bo navdušil!