VIDEO: Jelinčič se je poklonil Titu, na spletu požel burne odzive Slovencev

Slovenski poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti je ob obletnici smrti Josipa Broza Tita preteklo soboto k njegovemu spomeniku na dvorišču sedeža SNS položil venec.

Na spletu je objavil tudi video posnetek, s svojim dejanjem pa je na eni strani požel pohvale, na drugi pa zgražanje in številne kritike Slovencev.

"Danes mineva 39 let, odkar je umrl predsednik nekdanje Jugoslavije, maršal Josip Broz Tito. Sin slovenske matere, zmagovalec druge svetovne vojne in maršal Jugoslavije. Treba se je spomniti tistega trenutka, kajti narod, ki se ne spomni svoje zgodovine in je ne pozna, nima niti bodočnosti in prihodnosti. Tito je bil velik mož, marsikaj je naredil dobrega, marsikaj slabega. Vendar, zakaj se ga moramo spominjati? Zato, da bomo spoštovali tisto, kar je bilo dobrega, in bomo to upoštevali naprej. Kar je naredil slabega, se moramo spomniti, da njegovih napak ne bomo ponavljali," je v govoru dejal poslanec stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti.

Slovenski poslanec je obenem poudaril, da je na pogreb Josipa Broza Tita prišlo 80 svetovnih državnikov, kar je le še en dokaz, kako cenjen je bil nekdanji predsednik SFRJ. Z video posnetkom, ki si ga je do danes ogledalo že krepko čez 100.000 Slovencev, je obenem sprožil tudi burne odzive komentatorjev.

Med komentarji je tako moč prebrati zapise, da je to "sramota za nas Slovence", nekateri so poslanca SNS opisali kot "hinavca". Najdejo pa se tudi mnogi komentatorji, ki potezo Zmaga Jelinčiča Plemenitega podpirajo.

Poglejte si posnetek, s katerim je Zmago Jelinčič Plemeniti na socialnem omrežju Facebook sprožil burne odzive med komentatorji!
0
Igor Grčar
Pred 15 tedni
Bravo Zmago, s to gesto dokazuješ, da si Jugoslavijo in Josip Broza cenil tako, kot jaz. Takrat smo predstavljali vsega spoštovanja vredno državo, Josip Broz je predstavljal državnika, ki ga je cenil ves svet. Njegova izven-blokovska politika je še danes vredna obujanja in občudovanja. Smo imeli v Jugoslaviji čakalne vrste v zdravstvu, smo morali plačevat vsako plombo in protetiko, smo doplačevali zdravila, smo plačevali šolanje in študij, smo imeli tajkune, goljufe, barabe? Smo živeli res tako silno slabo, da je vsak delavec lahko enkrat letno "zakurblal" svojo stoenko in šel z družino dopustovat v sindikalni dom. Je bila ustavna kategorija, da ima vsak pravico do dela in zaposlitve res tako slaba zadeva? So bile izobešene državne zastave ob praznikih res tako slaba stvar. Danes na prste ene roke lahko prešteješ slovensko zastavo, ki ob prazniku visi na drugu. Živim v naselju, kjer je veliko vladnih in MNZ stanovanj. Niti ena sama zastava ni izobešena!! Edino na našem stolpiču z 12 stanovanji smo samoiniciativno obesili evropsko, slovensko in ljubljansko zastavo. In tako bo tudi v prihodnje. Zavednost Slovencev je izginila. Zavednost in pripadnost je edino - pardon še Jadransko morje, kar zavidam Hrvatom. So naduti, ošabni in se ob naši sluzasti zunanji politiki lahko igrajo z nami. Na koncu Zmago, cenim tvoj odnos do preteklosti, cenim tvoj odnos in spoštovanje do pokojnega Maršala Josipa Broza Tita. Ostani zdrav in ohrani vse te lepe spomine. Lep pozdrav Igor Grčar
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Prizor s poroke obkrožil svet! Pred cerkvijo so ju pričakali s kombajnomVIDEO: Nenavaden prizor na hrvaški plaži, prikazala se jim je MarijaSlovenka nagnala prostovoljce, ki so ji obnavljali hišo! Kuhinja ji ni bila všečVIDEO: V Izraelu posneli ognjeni tornado, prizor jemlje sapoVIDEO: Na Hvaru preko Bookinga najeli vilo za 6.240 evrov, ob prihodu pa šokVIDEO: Malček iz Hrvaške nasmejal do solz: "To je super, ampak me zelo kakat!"VIDEO: Šok za španske turiste v Albaniji: Napadel jih je lastnik restavracije!SMEH: Kuža iz vode prinesel kamen, njegovim podvigom se smeji cel internetVIDEO: Izjemen prizor pri sosedih, meteorit padel na Zemljo in noč spremenil v danKuža s svojim dejanjem prevzel svet: Poglej, kako je pomagal ujetemu ptičku!Z jadrnico zadel ob most, dramo so posneli na kameroVIDEO: Tim Gajser pokazal, kako velik človek je! Poglej, kaj je storil tokratMladenki zgrozili svet: Na Havajih sta uničili znamenito peščeno skulpturoPrehiteval je kar po odstavnem pasu, nato je dobil najboljšo lekcijoVIDEO: Na hrvaški avtocesti pristalo letalo, dramatičen pristanek so posneli na kamero11-letni deček na poroki poskrbel za smeh: Tako je ogovoril ženina in nevesto!VIDEO: Tim Gajser brez konkurence: Postal je SVETOVNI PRVAK v razredu MXGP!SMEH: Kakšna sramota med ropom! Tako se je osmešil, da se mu smejijo še policistiSMEH: Dedek ji je rekel, da ga ne more prestrašiti! Dokazala mu je nasprotnoSMEH: Rusinja ob vozilu opazila pasji kakec: Tako je poskrbela za pravico!Moški je na plaži snemal lepotice, nato ga je zasačila njegova ženaTakšen zadnji test morajo opraviti, da postanejo legendarni Shaolin bojevnikiVIDEO: Kakšen evrogol v Murski Soboti! Zadetek Mure obkroža SlovenijoMed pristankom helikopterja posneli iluzijo: Vetrnice se niso vrtele!Drama med parkiranjem z električno Teslo, večkrat se je zaletel