VIDEO: Jelinčič se je poklonil Titu, na spletu požel burne odzive Slovencev

Slovenski poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti je ob obletnici smrti Josipa Broza Tita preteklo soboto k njegovemu spomeniku na dvorišču sedeža SNS položil venec.

Na spletu je objavil tudi video posnetek, s svojim dejanjem pa je na eni strani požel pohvale, na drugi pa zgražanje in številne kritike Slovencev.

"Danes mineva 39 let, odkar je umrl predsednik nekdanje Jugoslavije, maršal Josip Broz Tito. Sin slovenske matere, zmagovalec druge svetovne vojne in maršal Jugoslavije. Treba se je spomniti tistega trenutka, kajti narod, ki se ne spomni svoje zgodovine in je ne pozna, nima niti bodočnosti in prihodnosti. Tito je bil velik mož, marsikaj je naredil dobrega, marsikaj slabega. Vendar, zakaj se ga moramo spominjati? Zato, da bomo spoštovali tisto, kar je bilo dobrega, in bomo to upoštevali naprej. Kar je naredil slabega, se moramo spomniti, da njegovih napak ne bomo ponavljali," je v govoru dejal poslanec stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti.

Slovenski poslanec je obenem poudaril, da je na pogreb Josipa Broza Tita prišlo 80 svetovnih državnikov, kar je le še en dokaz, kako cenjen je bil nekdanji predsednik SFRJ. Z video posnetkom, ki si ga je do danes ogledalo že krepko čez 100.000 Slovencev, je obenem sprožil tudi burne odzive komentatorjev.

Med komentarji je tako moč prebrati zapise, da je to "sramota za nas Slovence", nekateri so poslanca SNS opisali kot "hinavca". Najdejo pa se tudi mnogi komentatorji, ki potezo Zmaga Jelinčiča Plemenitega podpirajo.

Poglejte si posnetek, s katerim je Zmago Jelinčič Plemeniti na socialnem omrežju Facebook sprožil burne odzive med komentatorji!
0
Igor Grčar
Pred 23 tedni
Bravo Zmago, s to gesto dokazuješ, da si Jugoslavijo in Josip Broza cenil tako, kot jaz. Takrat smo predstavljali vsega spoštovanja vredno državo, Josip Broz je predstavljal državnika, ki ga je cenil ves svet. Njegova izven-blokovska politika je še danes vredna obujanja in občudovanja. Smo imeli v Jugoslaviji čakalne vrste v zdravstvu, smo morali plačevat vsako plombo in protetiko, smo doplačevali zdravila, smo plačevali šolanje in študij, smo imeli tajkune, goljufe, barabe? Smo živeli res tako silno slabo, da je vsak delavec lahko enkrat letno "zakurblal" svojo stoenko in šel z družino dopustovat v sindikalni dom. Je bila ustavna kategorija, da ima vsak pravico do dela in zaposlitve res tako slaba zadeva? So bile izobešene državne zastave ob praznikih res tako slaba stvar. Danes na prste ene roke lahko prešteješ slovensko zastavo, ki ob prazniku visi na drugu. Živim v naselju, kjer je veliko vladnih in MNZ stanovanj. Niti ena sama zastava ni izobešena!! Edino na našem stolpiču z 12 stanovanji smo samoiniciativno obesili evropsko, slovensko in ljubljansko zastavo. In tako bo tudi v prihodnje. Zavednost Slovencev je izginila. Zavednost in pripadnost je edino - pardon še Jadransko morje, kar zavidam Hrvatom. So naduti, ošabni in se ob naši sluzasti zunanji politiki lahko igrajo z nami. Na koncu Zmago, cenim tvoj odnos do preteklosti, cenim tvoj odnos in spoštovanje do pokojnega Maršala Josipa Broza Tita. Ostani zdrav in ohrani vse te lepe spomine. Lep pozdrav Igor Grčar
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Gluha deklica prvič slišala glas sestrice: Njena reakcija je obkrožila svet!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Helena Blagne: Parodija je nasmejala Slovence!VIDEO: Vegani so velikanu preprečili dostop do burgerja! Poglej, kaj jim je storil...Posnetek iz Italije senzacija na spletu: To se je zgodilo, ko so podirali drevesa!VIDEO: Zmago Jelinčič udaril v svojem slogu: "Obdavčimo tujce in dajmo našim!"Damjan Murko znova udaril: Voditelj ob njegovih odgovorih jokal od smeha!VIDEO: Šok na hrvaškem talentu: Ne boste verjeli, kaj je na odru počel Rus!Lastnik je kužku rekel, da je čas za kopanje: Takoj je vedel, kaj mora storiti!VIDEO: 14-letnica šokirala hrvaške sodnike: Njen glas ti pokonci dvigne kocine!Slovenki navdušili s plesom na drogu: Hrvaškim sodnikom sta vzeli sapo!Ogromno letalo poletelo med stavbami, prizor je vsem na spletu vzel sapoHaskiju se je od veselja zmešalo: Tako se je razveselil svojega lastnika!SMEH: Miha Deželak poklical na Hrvaško, govoril je s "Kristino Mandarino"VIDEO: Slovenka v roke vzela harmoniko, nato zaigrala pesem Franca MiheličaVIDEO: Župana privezali in ga vlekli po cesti, ker je pozabil na predvolilne obljubeZasačili so jo med krajo: Ne boste verjeli, kaj vse je skrivala v krilu!SMEH: Tako je sestra prelisičila malega bratca, da je jedel zdravo hranoSMEH: Po "fačuziju" nova cvetka: To je izjavila tekmovalka v Kmetiji!Župnik iz Bohinja obiskal starejše: Prisluhni, kaj je povedala 105-letna Angela!Pes s potezo ganil svet: Tako je potolažil rešeno potepuško mucko!Fant na železnici zaigral pesem Queenov: Njegov nastop je prevzel svet!Manca Špik znova očarala Slovence: To je njena nova pesem "Serenada"Madžarski voznik prehiteval po odstavnem pasu: Skoraj bi se zgodila tragedija!Kužka zgodaj zjutraj vdrla v spalnico malčka: Hotela sta jesti hrano!SMEH: 7 balkanskih načinov, kako uspavati otroke: Privoščil si je tudi Slovence!