VIDEO: Jelinčič se je poklonil Titu, na spletu požel burne odzive Slovencev

Slovenski poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti je ob obletnici smrti Josipa Broza Tita preteklo soboto k njegovemu spomeniku na dvorišču sedeža SNS položil venec.

Na spletu je objavil tudi video posnetek, s svojim dejanjem pa je na eni strani požel pohvale, na drugi pa zgražanje in številne kritike Slovencev.

"Danes mineva 39 let, odkar je umrl predsednik nekdanje Jugoslavije, maršal Josip Broz Tito. Sin slovenske matere, zmagovalec druge svetovne vojne in maršal Jugoslavije. Treba se je spomniti tistega trenutka, kajti narod, ki se ne spomni svoje zgodovine in je ne pozna, nima niti bodočnosti in prihodnosti. Tito je bil velik mož, marsikaj je naredil dobrega, marsikaj slabega. Vendar, zakaj se ga moramo spominjati? Zato, da bomo spoštovali tisto, kar je bilo dobrega, in bomo to upoštevali naprej. Kar je naredil slabega, se moramo spomniti, da njegovih napak ne bomo ponavljali," je v govoru dejal poslanec stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti.

Slovenski poslanec je obenem poudaril, da je na pogreb Josipa Broza Tita prišlo 80 svetovnih državnikov, kar je le še en dokaz, kako cenjen je bil nekdanji predsednik SFRJ. Z video posnetkom, ki si ga je do danes ogledalo že krepko čez 100.000 Slovencev, je obenem sprožil tudi burne odzive komentatorjev.

Med komentarji je tako moč prebrati zapise, da je to "sramota za nas Slovence", nekateri so poslanca SNS opisali kot "hinavca". Najdejo pa se tudi mnogi komentatorji, ki potezo Zmaga Jelinčiča Plemenitega podpirajo.

Poglejte si posnetek, s katerim je Zmago Jelinčič Plemeniti na socialnem omrežju Facebook sprožil burne odzive med komentatorji!
0
Igor Grčar
Pred 2 tedni
Bravo Zmago, s to gesto dokazuješ, da si Jugoslavijo in Josip Broza cenil tako, kot jaz. Takrat smo predstavljali vsega spoštovanja vredno državo, Josip Broz je predstavljal državnika, ki ga je cenil ves svet. Njegova izven-blokovska politika je še danes vredna obujanja in občudovanja. Smo imeli v Jugoslaviji čakalne vrste v zdravstvu, smo morali plačevat vsako plombo in protetiko, smo doplačevali zdravila, smo plačevali šolanje in študij, smo imeli tajkune, goljufe, barabe? Smo živeli res tako silno slabo, da je vsak delavec lahko enkrat letno "zakurblal" svojo stoenko in šel z družino dopustovat v sindikalni dom. Je bila ustavna kategorija, da ima vsak pravico do dela in zaposlitve res tako slaba zadeva? So bile izobešene državne zastave ob praznikih res tako slaba stvar. Danes na prste ene roke lahko prešteješ slovensko zastavo, ki ob prazniku visi na drugu. Živim v naselju, kjer je veliko vladnih in MNZ stanovanj. Niti ena sama zastava ni izobešena!! Edino na našem stolpiču z 12 stanovanji smo samoiniciativno obesili evropsko, slovensko in ljubljansko zastavo. In tako bo tudi v prihodnje. Zavednost Slovencev je izginila. Zavednost in pripadnost je edino - pardon še Jadransko morje, kar zavidam Hrvatom. So naduti, ošabni in se ob naši sluzasti zunanji politiki lahko igrajo z nami. Na koncu Zmago, cenim tvoj odnos do preteklosti, cenim tvoj odnos in spoštovanje do pokojnega Maršala Josipa Broza Tita. Ostani zdrav in ohrani vse te lepe spomine. Lep pozdrav Igor Grčar
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Luka Sešek zapel pesem Zale in Gašperja! Z nastopom je navdušil mnoge...VIDEO: Slovenca v gozdu srečala medveda: Klicala sta ga in mu žvižgala...VIDEO: Drama na nacionalki! Kandidat omedlel med prenosom v živo...VIDEO: Med vožnjo ostala brez besed! Pot so ji prekrižali medvedji mladički...VIDEO: Ganljiva poroka Tjaše in Uroša! Poročne trenutke so ujele kamere...SMEH: Tako se na cestah obnašamo Slovenci: "Prometni predpisi so samo za šibke!"VIDEO: Starša sta jo ganila do solz! To je presenečenje, ki mu je bila priča hčerkaVIDEO: Odličen rezultat Zale in Gašperja! Zmago na Evroviziji 2019 slavila NizozemskaVIDEO: Kakšna enajstmetrovka!? Takega zadetka v Sloveniji še niste videli...Pet moških je zapelo med čudovitimi gorami, s posnetkom so prevzeli ves svetVIDEO: Kjer je volja, tam je pot! To je posnetek, ki obkroža socialna omrežja...VIDEO: Poglejte, kakšno ganljivo pesem je oče napisal pokojnemu Viljemu JulijanuVIDEO: Zapeljal je naravnost pred gasilce, trčenju se niso mogli izognitiVIDEO: Zapeli so pesem Zale in Gašperja! Tako se sliši njihova izvedba "Sebi"...VIDEO: Ženi je čez obraz prilepil depilacijski trak! Zanj se ni končalo dobro...VIDEO: Najbolj nenavadni finalisti Evrovizije 2019! Islandija vas bo šokirala...VIDEO: Imamo že zmagovalko Evrovizije 2019? To je država, ki ji kaže najbolje...VIDEO: Arnold Schwarzenegger doživel šok! Z vso silo ga je brcnil v hrbet...VIDEO: Ne boste verjeli, kaj so storili z avtomobilom SlovencaVIDEO: Deklica je hotela kupiti drago ogrlico! Posnetek te bo ganil do solz...Lisica se je pretihotapila do kurnika! Tako je kuža kokoškam rešil življenje...VIDEO: Otroci iz Slovenije zapeli "Hallelujah", njihov nastop je balzam za dušoSimon je prekinil njegov nastop! Kar je storil na koncu, je razjokalo mnoge...VIDEO: Poljakinje iz Evrovizije navdušile: Tako so zapele uspešnico Metallice!VIDEO: Kamere posnele grozljiv prizor: Tako se je porušil jez na jezeru Dunlap!