VIDEO: Jelinčič se je poklonil Titu, na spletu požel burne odzive Slovencev

Slovenski poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti je ob obletnici smrti Josipa Broza Tita preteklo soboto k njegovemu spomeniku na dvorišču sedeža SNS položil venec.

Na spletu je objavil tudi video posnetek, s svojim dejanjem pa je na eni strani požel pohvale, na drugi pa zgražanje in številne kritike Slovencev.

"Danes mineva 39 let, odkar je umrl predsednik nekdanje Jugoslavije, maršal Josip Broz Tito. Sin slovenske matere, zmagovalec druge svetovne vojne in maršal Jugoslavije. Treba se je spomniti tistega trenutka, kajti narod, ki se ne spomni svoje zgodovine in je ne pozna, nima niti bodočnosti in prihodnosti. Tito je bil velik mož, marsikaj je naredil dobrega, marsikaj slabega. Vendar, zakaj se ga moramo spominjati? Zato, da bomo spoštovali tisto, kar je bilo dobrega, in bomo to upoštevali naprej. Kar je naredil slabega, se moramo spomniti, da njegovih napak ne bomo ponavljali," je v govoru dejal poslanec stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti.

Slovenski poslanec je obenem poudaril, da je na pogreb Josipa Broza Tita prišlo 80 svetovnih državnikov, kar je le še en dokaz, kako cenjen je bil nekdanji predsednik SFRJ. Z video posnetkom, ki si ga je do danes ogledalo že krepko čez 100.000 Slovencev, je obenem sprožil tudi burne odzive komentatorjev.

Med komentarji je tako moč prebrati zapise, da je to "sramota za nas Slovence", nekateri so poslanca SNS opisali kot "hinavca". Najdejo pa se tudi mnogi komentatorji, ki potezo Zmaga Jelinčiča Plemenitega podpirajo.

Poglejte si posnetek, s katerim je Zmago Jelinčič Plemeniti na socialnem omrežju Facebook sprožil burne odzive med komentatorji!
0
Igor Grčar
Pred 2 meseci
Bravo Zmago, s to gesto dokazuješ, da si Jugoslavijo in Josip Broza cenil tako, kot jaz. Takrat smo predstavljali vsega spoštovanja vredno državo, Josip Broz je predstavljal državnika, ki ga je cenil ves svet. Njegova izven-blokovska politika je še danes vredna obujanja in občudovanja. Smo imeli v Jugoslaviji čakalne vrste v zdravstvu, smo morali plačevat vsako plombo in protetiko, smo doplačevali zdravila, smo plačevali šolanje in študij, smo imeli tajkune, goljufe, barabe? Smo živeli res tako silno slabo, da je vsak delavec lahko enkrat letno "zakurblal" svojo stoenko in šel z družino dopustovat v sindikalni dom. Je bila ustavna kategorija, da ima vsak pravico do dela in zaposlitve res tako slaba zadeva? So bile izobešene državne zastave ob praznikih res tako slaba stvar. Danes na prste ene roke lahko prešteješ slovensko zastavo, ki ob prazniku visi na drugu. Živim v naselju, kjer je veliko vladnih in MNZ stanovanj. Niti ena sama zastava ni izobešena!! Edino na našem stolpiču z 12 stanovanji smo samoiniciativno obesili evropsko, slovensko in ljubljansko zastavo. In tako bo tudi v prihodnje. Zavednost Slovencev je izginila. Zavednost in pripadnost je edino - pardon še Jadransko morje, kar zavidam Hrvatom. So naduti, ošabni in se ob naši sluzasti zunanji politiki lahko igrajo z nami. Na koncu Zmago, cenim tvoj odnos do preteklosti, cenim tvoj odnos in spoštovanje do pokojnega Maršala Josipa Broza Tita. Ostani zdrav in ohrani vse te lepe spomine. Lep pozdrav Igor Grčar
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Župnik iz Bohinja se seli na drug konec Slovenije: To je povedal ob odhodu!Modrijani ganili z novo pesmijo: Jokali boste ob videospotu!Oče na poroki ganil nevesto: Ko je videla, kaj počne, je zajokala!Slovenec ob dinozavru posnel ženo: Njegov posnetek je doza smeha!Posnetek kužka, ki je ganil svet: Tako se je opravičil svojemu prijatelju!Kmetovalec je obiskal svojo kozo: Njun pogovor te bo nasmejal do solz!Posnetek papig, ki je obkrožil svet: Pogovarjali sta se kot ljudje!Na talentu je rocker zaigral pesem Lady Gaga: Sodniki so bili navdušeni!Voznik navdušil s posnetkom: Poglej, kako je parkiral svoje vozilo!Orel je jajca izlegel na balkonu: Tako je žival hranila lastnica!Paralizirana mucka je znova shodila: Posnetek ti bo polepšal dan!V mladosti so ji pravili, da ni dovolj dobra: Zdaj je z glasom prevzela sodnike!Takšen prizor lahko doživiš samo v Rusiji: Medved ob lastniku jedel jabolka!Kmet v hlevu ostal brez besed: To so s potepuško mucko počele njegove krave!Mož je pristal na vozičku, uteho je našla v petju: Njen nastop je ganil sodnike!Grozljivka v Indiji: Most se je podrl zaradi pretežkega tovornjaka!Oblekel se je v dedka, nato navdušil množico: Tako je zaigral na klavir!Protestniki izžvižgali gardo Slovenske vojske: Zmerjali so jih z izdajalci!Fotografa je obiskala mlada polarna lisička: Takšen prizor je posnel na kamero!Tudi policisti delajo napake: Takšne neumnosti počnejo na cestah!Jelinčič vztraja pri svojem: "Študenti, ki so doma pri mamici, ne bi smeli dobiti denarja!"Posnetek Jelinčiča v družbi Bavčarja, ki obkroža Slovenijo: "Narod je glup!"Pogled, ki jemlje sapo: Iz zraka so posneli čudovito lepoto Triglava!Kakšen poklon sredi Japonske: Na dan državnosti je recitiral Zdravljico!Prizor nad Singapurjem, ki jemlje sapo: Posneli so ognjeno mavrico!