VIDEO: Jezni tovornjakar s posnetkom obkroža Slovenijo: Tako se vozijo politiki!

Včerajšnja nesreča na primorski avtocesti je dodobra ohromila promet, mnogi vozniki pa znova niso upoštevali pravil za vzpostavitev reševalnega pasu za intervencijska vozila.

A med vozniki, ki so reševalni pas vzpostavili, je bilo ob enem izmed prizorov tudi nemalo jeze...

Reševalni pas je ob včerajšnji nesreči na primorski avtocesti vzpostavil tudi voznik tovornjaka Zoran, ki je na družbenem omrežju Facebook delil video posnetek z jasnim sporočilom.

"Reševalni pas ni za priviligirane politike, ampak je narejen za intervencijska vozila. Pravite da ste popolnoma enakopravni. Potem se tako tudi vozite in čakajte kot ostali," je ob posnetku zapisal Zoran. Konvoj vozil, v katerih so bili politiki, je namreč reševalni pas izkoristil za svojo vožnjo.

Politiki izkoristili reševalni pas za svojo vožnjo:


Mnogi so po videnem prepričani, da so politiki očitno bolj pomembni od ponesrečencev in čim hitrejšega prihoda reševalcev na kraj nesreče.

Zakoni pa so jasno napisani - ob prihodu spremljevalnih vozil z rdečimi in modrimi lučmi se morajo vozniki takoj zaustaviti, voznikom omenjenih spremljevalnih vozil pa dati prednost. Vožnjo smejo ostali vozniki nadaljevati šele takrat, ko mimo odpelje zadnje vozilo v koloni.

Ob včerajšnji prometni nesreči na primorski avtocesti je na spletu pristal tudi video posnetek reševalnega vozila, ki se je skozi zastoj prebijalo uspešno.

0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Vrag si ga vedi, če na vozilu imajo vinjete? Ach, plačamo pa jih itak mi, nujno potrebni gnoj za njih...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Posneli trenutek, ko je sneg zdrsel s strehe: Posnetek je prava popestritev dneva!Policist med delom doživel šok: V vozilu je našel ženo med varanjem!Lastnik je poklical svojega konja: Ne boste verjeli, kako visoko je skočil!Dramatičen posnetek iz letala: Potnik posnel trenutek, ko so zasilno pristali!VIDEO: Vozniku sredi Ljubljane popustili živci: Zaletaval se je v vozilo pred sabo!Kuža na smučišču poskrbel za smeh: Posnetek je senzacija na spletu!Potepuška mačka sedela na pločniku: Napadla je vsakega, ki se je sprehodil mimo!Krava pripeljala mladička do lastnice, da bi ji ga pokazala od blizuTilen Artač si je privoščil Alfija Nipiča: Tako je spremenil njegove uspešnice!Toliko snega je padlo v Kanadi: Kamera posnela, kako so očistili ulice!VIDEO: Jelko Kacin ni vedel, da ga snemajo: Izjava je razburila SlovenijoNašli psičko, ki se je tresla od strahu: Njeno okrevanje ti bo polepšalo dan!VIDEO: Slovenec poskrbel za dozo smeha: Tako je govoril v nemškem jeziku!Orel v zraku letel z ogromno ribo, podobno morskemu psuRibič ni vedel, da za njim stoji konj: Zdaj se mu smeji ves splet!Tibetanski mastif iz Zagreba: Posnetek ima že skoraj 3 milijone ogledov!Policisti iz Švice navdušili s posnetkom: Poglej, kaj so počeli pred kamero!Lastnica pod jakno grela kužka: Prizor, ki ga je posnela, ti bo polepšal dan!Dostavljalec je imel slab dan: Zaradi tega posnetka se mu mnogi smejijo!Kako pregnati tečne vrane, ki nas zjutraj zbudijo z oglašanjemZasvojena mačka obkrožila svet: Tako je "napadla" mačjo meto!Nor posnetek iz Azije: Turisti posneli trenutek, ko so bežali pred plazom!Malček med molitvijo nasmejal splet: Na skrito si je privoščil košček hrane!Za dekle je zaigral na klavir: Ko je zapela, je z glasom obkrožila svet!Lepotica pokazala, kako preživlja zimske noči na severu Švedske