VIDEO: Kako drag je Bled? Toliko bi obisk stal štiričlansko družino...

Novinarji iz informativne oddaje Svet so te dni pripravili prispevek o Bledu, ki je med tujimi turisti ena izmed najbolj obiskanih turističnih točk v Sloveniji.

Ob čudovitih lepotah blejskega otoka pa bomo morali tudi globoko seči v žep. Cene so namreč zaradi velikega povpraševanja vsaj za naše razmere visoke.

V najdražjem lokalu bomo morali odšteti 4,70 evra za kremno rezino, 5 evrov za dva decilitra piva in 2,90 evrov za espresso. Novinarji so se ob prispevku vprašali, koliko bi obisk Bleda stal navadno družino.

Če bi takšna družina obiskala najprej lokal, nato pa se s pletno zapeljala na otoček sredi jezera, bi brez goriva in kosila skupaj s parkirnino odštela okoli 85 evrov.

Nekaterim tujcem pa se cene na Bledu ne zdijo nič posebnega. V tujini so standardi drugačni, družina iz Nizozemske pa je dejala, da so cene na Bledu zanje še ugodne.
0
JeklenaPest
Pred 2 tedni
Če vprašate mene, ki sem član slovenskega delavskega razreda, se mi zdi zelo drago. Pa mi dol visi, kolike cene imajo hrvatarji ali italijani. Vem samo, da brez meni podobnih mnogi kupci diplom za burek ne bi imeli...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Luka Sešek zapel pesem Zale in Gašperja! Z nastopom je navdušil mnoge...VIDEO: Kit grbavec skočil tik za majhno ladjico, prizor ti vzame sapoVIDEO: Drama na nacionalki! Kandidat omedlel med prenosom v živo...Zapeljala je iz mehanične delavnice! To je šok, ki ga je doživela voznica...VIDEO: Zala in Gašper v finalu! Tako sta zapela na odru Evrovizije 2019VIDEO: Zala in Gašper odkrito priznala! Takšna je resnica o Evrovizji 2019...VIDEO: Kako je Igorju Bavčarju v zaporu? Posneli so ga med ribolovom...To je težava, s katero se lastniki Tesle soočajo ob vsakem dežjuVIDEO: Pred hišo je posnel na tisoče vran! To se je zgodilo, ko je odprl okno...SMEH: Tako se na cestah obnašamo Slovenci: "Prometni predpisi so samo za šibke!"VIDEO: Zala in Gašper po nastopu šokirala: "Potem pa so razglasili Slovenijo..."Lastnik je kužku rekel, da je simpatičen! Odziv psa bo nasmejal tudi tebe...VIDEO: Kakšno presenečenje na poroki! Pesem Ave Maria je zapela v slovenščini...VIDEO: Odličen rezultat Zale in Gašperja! Zmago na Evroviziji 2019 slavila NizozemskaVIDEO: Kjer je volja, tam je pot! To je posnetek, ki obkroža socialna omrežja...Slovenski podjetnik 400 delavcem dal 1714 evrov regresa: "Raje zaploskajte sebi, zaslužili ste ga..."VIDEO: Najbolj nenavadni finalisti Evrovizije 2019! Islandija vas bo šokirala...VIDEO: Zapeljal je naravnost pred gasilce, trčenju se niso mogli izognitiVIDEO: Imamo že zmagovalko Evrovizije 2019? To je država, ki ji kaže najbolje...VIDEO: Ženi je čez obraz prilepil depilacijski trak! Zanj se ni končalo dobro...Psička je hotela skočiti v bazen! Poglejte si reakcijo, ko ji lastnik odpre vrataVIDEO: Zapeli so pesem Zale in Gašperja! Tako se sliši njihova izvedba "Sebi"...Lisica se je pretihotapila do kurnika! Tako je kuža kokoškam rešil življenje...VIDEO: Poljakinje iz Evrovizije navdušile: Tako so zapele uspešnico Metallice!Smejala sta se, ko sta poškodovala Teslo! Nista vedela, da ju snema kamera...