VIDEO: Kako drag je Bled? Toliko bi obisk stal štiričlansko družino...

Novinarji iz informativne oddaje Svet so te dni pripravili prispevek o Bledu, ki je med tujimi turisti ena izmed najbolj obiskanih turističnih točk v Sloveniji.

Ob čudovitih lepotah blejskega otoka pa bomo morali tudi globoko seči v žep. Cene so namreč zaradi velikega povpraševanja vsaj za naše razmere visoke.

V najdražjem lokalu bomo morali odšteti 4,70 evra za kremno rezino, 5 evrov za dva decilitra piva in 2,90 evrov za espresso. Novinarji so se ob prispevku vprašali, koliko bi obisk Bleda stal navadno družino.

Če bi takšna družina obiskala najprej lokal, nato pa se s pletno zapeljala na otoček sredi jezera, bi brez goriva in kosila skupaj s parkirnino odštela okoli 85 evrov.

Nekaterim tujcem pa se cene na Bledu ne zdijo nič posebnega. V tujini so standardi drugačni, družina iz Nizozemske pa je dejala, da so cene na Bledu zanje še ugodne.
0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Če vprašate mene, ki sem član slovenskega delavskega razreda, se mi zdi zelo drago. Pa mi dol visi, kolike cene imajo hrvatarji ali italijani. Vem samo, da brez meni podobnih mnogi kupci diplom za burek ne bi imeli...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Kaos na avtocesti: Tako je reševalcem na pomoč priskočil motorist!Zareklo se mu je pred ženo: To je posnetek, ki se mu smeji Slovenija!Pevski zbor, ki ga sestavljajo brezdomci: Na talentu so osvojili zlati gumb!21-letna Naja s posnetkom razjokala Slovenijo: "Poslavljam se"Slovenka na citre zaigrala hrvaško uspešnico, ki jo prepeva SeverinaMalček prvič slišal skladbo Beethovna: Njegova reakcija te bo ganila do solz!Šok za očeta: Tako se je odzval, ko mu je žena povedala, da bosta imela trojčke!Kuža jokal od sreče: Po dveh mesecih je znova videl svojo lastnico!Lastnik zavrgel psičko z mladički: Dneve ga je čakala, a se ni vrnil ponjo!Papiga, ki ti polepša dan: Tako se je smejala, ko je izstopila iz sobe!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Njen nastop obkroža Slovenijo!Mislil je, da mu pod oknom pojejo golobi: To je prizor, ki mu je bil priča!Trije gasilci nastopili na britanskem talentu: Njihov glas te bo očaral!7-letna deklica zapela z očetom: Tako sta se lotila uspešnice "Shallow"Ne boste verjeli, kaj nas letos čaka na morju: "To je višek ukrepov!"VIDEO: Policisti mirne protestnike v Ljubljani strpali v maricoVIDEO: Domačini sredi Kopra ustavili voznike: Imeli so prav poseben razlog!Novinar obiskal poslanca Miho Kordiša: To mu je podaril, ko je spal ob 13:15VIDEO: Prelet ameriških reaktivcev v Sloveniji za zmago nad virusomLastnik je psičko privezal za drevo: Ko so jo našli, se je od strahu tresla!Šok za žensko voznico: Na avtocesti se ni mogla ustaviti, odpovedale so ji zavoreRusi se ne šalijo: To so storili z vozilom, mimo katerega gasilci niso mogli!Lastniku med sajenjem rož na pomoč priskočil kuža: Poglej, kako mu je pomagal!Grozljiv posnetek iz New Yorka: Policisti zapeljali v množico protestnikov!Na talentu je zapela kot Whitney Houston: Brez besed je ostal še Simon Cowell!