VIDEO: Mehiko pri 30 stopinjah Celzija prekril led: Toče je bilo za meter in pol

Iz Mehike prihaja prizor, ki je svet pustil brez besed. V mestu Guadalajaro, ki velja za enega najbolj poseljenih mehiških mest, so tudi v teh dneh imeli temperature nad 30 stopinjami Celzija.

Sredi noči pa so prebivalci omenjenega mesta prejeli nenavadno pošiljko, ki si jo bodo zapomnili za vse večne čase!

Mesto je sredi poletnih temperatur namreč prekrila toča. Pa ni jo bilo le za nekaj centimetrov...


Abel Barragán, Severe Weather Europe
Ulice je namreč prekril meter in pol visok ledeni oklep, ki je nastal zaradi toče. Številne ceste so bile povsem neprevozne, toča je poškodovala 200 domov, deroča voda pa je s seboj odnašala celo avtomobile.

Vozila so se po cestah komaj prebijala, oblasti pa so takoj aktivirale civilno zaščito in vojsko, ki točo čistita s tovornimi vozili.Guverner Enrique Alfaro je razmere v mestu opisal kot nekaj, česar še nikdar v življenju ni videl. Lokalni prebivalci so sicer navajeni neurij s točo, a takšnim prizorom še niso bili priča.

"Več kot meter visoka toča, mi pa se sprašujemo, ali so podnebne spremembe resnične," je za medije še dejal guverner. Poglejte si, kakšni grozljivki so bili v teh dneh priča prebivalci mesta Guadalajaro v Mehiki!


0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Zadnji video izkazuje njihov intelektualni potencial: od hiš lopatajo sneg na ulico, kjer je že itak dober meter snega. To se bo topilo garant vsaj 2 tedna...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Ob gozdu je zaigrala na harfo: Prizor v ozadju je splet pustil brez besed!Policist rešil življenje malčka: To je storil, ko je otrok stekel na cesto!Filip zapel s svojim osebnim asistentom: Njun talent je navdušil Slovence!Isaac Palma ganil v cerkvi: Med poroko je zapel Ave MariaPapigo je vprašal, če ga ljubi: Njen odgovor te bo nasmejal do solz!VIDEO: Luka Dončić plesal na domačo glasbo: Posnetek je navdušil Slovence!Motokrosist iz Slovenije naletel na gozdno past: Lahko bi ga stalo življenja!Kužka so vedno znova vrnili v zavetišče: Zdaj je dobil lastnika, ki ga razume!Lisička iz Berlina kradla čevlje: Toliko so jih našli v njenem brlogu!Anja Ramšak in Robert Roškar pokazala pevski talent: Priredila sta slovensko pesem!Na vrhu Triglava zaigral za citre: Njegov nastop navdušuje Slovence!SoulGreg Artist zapel z ženo: Osupnili so z izvedbo pesmi "The Prayer"Izgubljena srnica se je približala punčki: Posnetek ima že 7 milijonov ogledov!Babica in dedek doživela šok: Nista vedela, da je sin dobil dvojčke!Labodji mladički prvič zaplavali v potoku: Posnetek je uspešnica na spletu!Nesreča na avtocesti: Tovornjak je zbil vozilo!Martin Golob še zadnjič iz Bohinja: Prisluhni, kaj je povedal!VIDEO: Na slovenskem počivališču posneli tatove: Tako sta kradla iz tovornjaka!Srhljivka iz Libanona: Glavno mesto pretresla grozljiva eksplozija!Deklici zapeli pesem "Dance Monkey": Njun posnetek je uspešnica na spletu!Anja Ramšak zapela pesem iz filma Sreča na vrvici: Privoščila si je Roškarja!Goska na kmetiji varovala rešenega konjička: Postala sta najboljša prijatelja!Pametna orka navdušila svet: Tako je skušala ujeti ptice!Slon po dveh mesecih spet videl oskrbnika: Njegov odziv je navdušil splet!7-letni slepi deček na klavir zaigral pesem Queenov: Njegov nastop te bo navdušil!