VIDEO: Na hrvaškem kavo naročili po angleško, dejanje natakarja šokiralo

Ena kava, dve ceni? To se se ob posnetku sprašuje mladi Hrvat, ki se na spletu predstavlja z imenom "JoomBoos".

Tri leta nazaj je opravil enostaven eksperiment, s posnetkom pa dokazal, da hrvaški gostinci kavo turistom računajo dražje.

Najprej je ena izmed prijateljic fanta vstopila v lokal, tam pa naročila mali macchiato. Natakar ji je kmalu zatem prinesel kavo skupaj z vodo in sladkorjem. Ko ga je na koncu prosila za račun, je znesek znašal 8 kun, kar je dober evro.

Ko je račun plačala, je za isto mizo prisedel še avtor posnetka. Pretvarjal se je, da je tujec, z natakarjem pa spregovoril v angleškem jeziku. Tudi on je naročil mali macchiato.

Natakar mu je prinesel le kavo (brez sladkorja in vode), znesek pa je bil ob koncu višji, kot v primeru mlade Hrvatice. Ta je znašal 10 kun (1,30 evra), za račun pa je moral natakarja še enkrat opomniti.

Isti odziv je posnel, ko je obiskal tudi drugi lokal. Seveda pa se takšne stvari ne dogajajo le na Hrvaškem, temveč tudi drugod po svetu. Pazljivo, v kakšnem jeziku na Hrvaškem naročate kavo!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: V pečici je pekla ribo, nato pa šok: To je prizor, ki ga je posnela!Dončiću so rekli, da mu ni potrebno obiskati revnih otrok: Poglej, kaj je storil!VIDEO: Slovenski policisti svarijo s posnetkom: Tako izgleda nevarno početje!VIDEO: Werner z novo pesmijo prevzel Slovence: Tako je zapel z Darjo Gajšek!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Kris se igra in sedi brez opornice!Smeh dojenčice senzacija na spletu: Prizor je mamo nasmejal do solz!SMEH: Slovenskemu reporterju prekipelo: Tako je opisal božično vzdušje v Ljubljani!VIDEO: Eva Boto zmagala v šovu Znan obraz ima svoj glas: Tako je zapela pesem Avsenikov!Reševalci na naši avtocesti naleteli na zastoj: Tako so se odzvali vozniki!VIDEO: Po spletu zaokrožil prizor iz Novega mesta: To je posnel ob potoku!VIDEO: Nora podaja Dončića za brutalen zaključek, ki je obnorela MehikoTuristi na Novi Zelandiji posneli trenutek groze: Pred njimi je izbruhnil vulkan!VIDEO: Slovenec z neverjetnim košem prehitel sireno, posnetek obkroža EvropoVIDEO: Reporter Milan obnorel družbena omrežja: Privoščil si je slovensko uspešnico!Na postaji je točila gorivo, nato ji je čivava skoraj razbila avtomobilDelavec z viličarjem poskrbel za kaos: Podrl je vse v skladišču!Slovenci s polko obnoreli Hrvate: Tako so zaigrali znane uspešnice!VIDEO: Nina Pušlar ganila z nežno balado: Njena pesem je prevzela Slovence!Tik ob policistu se je zaletela v vozilo, nato je skušala pobegnitiTekle so solze: Takšno presenečenje je čakalo delavce, ko so odprli rdeče kuverte!VIDEO: Tretji del smešnih izjav, za katere je poskrbel Zmago Jelinčič7-letna deklica zapela božično uspešnico, s katero je blestel Frank SinatraNora podaja v NBA, ob kateri je Oklahoma izenačila ob sireniSmeh do solz: Je to najslabši igralec tenisa na mednarodnem turnirju?VIDEO: Tilen Artač zapel kot Laibach: Tako si je privoščil njihovo pesem!