VIDEO: Na Hrvaškem nedaleč od obale posneli belega morskega psa

V hrvaškem morju so pri Makarski nedaleč stran od obale posneli sinjega morskega psa. Ta sicer zelo redko napade, a je za človeka potencialno nevaren.

Zadnji napad na človeka se je v Jadranskem morju zgodil leta 2008 pri Visu, ko je morski pes poškodoval Slovenca.

Vse kaže na to, da je hitro ogrevanje morja v našo bližino privabilo tudi nenavadne goste. V morju pri Makarski so nedaleč stran od obale opazili velikega morskega psa, ki ga je v objektiv kamere posnel Michael Braun. Omenjena vrsta velja za največjo poznano plenilsko ribo na svetu. V dolžino lahko zraste okoli 6 metrov, doseže pa neverjetno težo 2000 kilogramov.

Ob video posnetku so zapisali, da gre za sinjega morskega psa, ki je sicer znan tudi pod imenom beli morski pes. Gre za najbolj nevarno vrsto.

Zanimivo dejstvo o omenjeni vrsti je, da so jih opazili tudi do globine 1280 metrov, sicer pa se največkrat gibljejo blizu površine.

Poglejte si, kakšnemu prizoru so bili v teh dneh priča na Hrvaškem, ko so pri Makarski nedaleč od obale posneli sinjega morskega psa!

0
JeklenaPest
Pred 1 tednom
Konkreten ribon...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Norčevali so se, ker ima raka: Na talentu je dobil zlati gumb strogega Simona!Pozor, prihaja huda ura z nevihtami! Izključena ni niti debela točaVegani vdrli v klavnico in se privezali na verigo! Dejanje so takoj obžalovaliVIDEO: Grozljivka na hrvaškem reliju! Roku Turku nasproti pripeljal avtomobilVIDEO: Slovenskemu reševalcu prekipelo, policist mu je napisal kazenSMEH: Nesrečni voznik iz Ljubljane! To se je zgodilo, ko je zapeljal iz predoraNa glavnem trgu so začeli plesati salso! Ne boste verjeli, kaj je storil policistVIDEO: Nesreča na avtocesti pred Vrhniko, nato pa šok za voznikeNevihte bodo danes zajele vso Slovenijo, grozi nam tudi točaVIDEO: Papiga Kaja iz Slovenije spet navdušila! To počne v vročih poletnih dnehRusko tekmovanje v klofutanju? Zdaj imajo novo različico, ki navdušuje moškeMrtva "pošast" pokazala svojo moč! Tako je zdrobila pločevinkoVIDEO: Huda ura v Sloveniji! Kot dlan velika toča, pri Grosuplju skoraj tornadoKolesarji med dirko popadali na tla, kriv je bil veter zaradi helikopterjaVIDEO: Primark v Ljubljani odprl svoja vrata! Poglejte, kako izgleda notranjostDrama z Nizozemske: Prečkal je železniške tire, četudi so bili zablokirani!Michelin predstavil novo inovacijo: Pnevmatike, ki jih ne moremo predreti!Med vojno sta se zaljubila! Poglej ganljiv prizor, ko se srečata 75 let kasnejeVIDEO: Tako se konča za motokrosiste, ko želijo na silo prehiteti Tima GajserjaVIDEO: Drama pri Hvaru, Slovenci iz morja rešili nemškega pilota letalaVIDEO: Poglejte si, kako iz lubenice najlažje odstranimo nadležne peške!Voditeljica na Radiu 1 v solzah: "Ne vem, kaj naj naredim! Težko mi je..."Peljala sta po nasprotnem pasu, nato jima je kolesar dal lekcijoSMEH: Kako se v vročih dneh hladijo na Balkanu? Privoščili so si tudi SlovenceVIDEO: Župnik iz Bohinja povedal, kaj imajo zaljubljenci skupnega s tabernakljem