VIDEO: Na Hrvaškem nedaleč od obale posneli belega morskega psa

V hrvaškem morju so pri Makarski nedaleč stran od obale posneli sinjega morskega psa. Ta sicer zelo redko napade, a je za človeka potencialno nevaren.

Zadnji napad na človeka se je v Jadranskem morju zgodil leta 2008 pri Visu, ko je morski pes poškodoval Slovenca.

Vse kaže na to, da je hitro ogrevanje morja v našo bližino privabilo tudi nenavadne goste. V morju pri Makarski so nedaleč stran od obale opazili velikega morskega psa, ki ga je v objektiv kamere posnel Michael Braun. Omenjena vrsta velja za največjo poznano plenilsko ribo na svetu. V dolžino lahko zraste okoli 6 metrov, doseže pa neverjetno težo 2000 kilogramov.

Ob video posnetku so zapisali, da gre za sinjega morskega psa, ki je sicer znan tudi pod imenom beli morski pes. Gre za najbolj nevarno vrsto.

Zanimivo dejstvo o omenjeni vrsti je, da so jih opazili tudi do globine 1280 metrov, sicer pa se največkrat gibljejo blizu površine.

Poglejte si, kakšnemu prizoru so bili v teh dneh priča na Hrvaškem, ko so pri Makarski nedaleč od obale posneli sinjega morskega psa!

0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Konkreten ribon...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Kaos na avtocesti: Tako je reševalcem na pomoč priskočil motorist!Zareklo se mu je pred ženo: To je posnetek, ki se mu smeji Slovenija!Pevski zbor, ki ga sestavljajo brezdomci: Na talentu so osvojili zlati gumb!21-letna Naja s posnetkom razjokala Slovenijo: "Poslavljam se"Slovenka na citre zaigrala hrvaško uspešnico, ki jo prepeva SeverinaMalček prvič slišal skladbo Beethovna: Njegova reakcija te bo ganila do solz!Šok za očeta: Tako se je odzval, ko mu je žena povedala, da bosta imela trojčke!Kuža jokal od sreče: Po dveh mesecih je znova videl svojo lastnico!Lastnik zavrgel psičko z mladički: Dneve ga je čakala, a se ni vrnil ponjo!Papiga, ki ti polepša dan: Tako se je smejala, ko je izstopila iz sobe!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Njen nastop obkroža Slovenijo!Mislil je, da mu pod oknom pojejo golobi: To je prizor, ki mu je bil priča!Trije gasilci nastopili na britanskem talentu: Njihov glas te bo očaral!7-letna deklica zapela z očetom: Tako sta se lotila uspešnice "Shallow"Ne boste verjeli, kaj nas letos čaka na morju: "To je višek ukrepov!"VIDEO: Policisti mirne protestnike v Ljubljani strpali v maricoVIDEO: Domačini sredi Kopra ustavili voznike: Imeli so prav poseben razlog!Novinar obiskal poslanca Miho Kordiša: To mu je podaril, ko je spal ob 13:15VIDEO: Prelet ameriških reaktivcev v Sloveniji za zmago nad virusomLastnik je psičko privezal za drevo: Ko so jo našli, se je od strahu tresla!Šok za žensko voznico: Na avtocesti se ni mogla ustaviti, odpovedale so ji zavoreRusi se ne šalijo: To so storili z vozilom, mimo katerega gasilci niso mogli!Lastniku med sajenjem rož na pomoč priskočil kuža: Poglej, kako mu je pomagal!Grozljiv posnetek iz New Yorka: Policisti zapeljali v množico protestnikov!Na talentu je zapela kot Whitney Houston: Brez besed je ostal še Simon Cowell!