VIDEO: Na kamero posneli trenutek, ko je meteoroid med mrkom trčil v krvavo Luno

V noči na ponedeljek je bilo na našem nebu moč videti izjemen pojav z luninim mrkom, ob katerem se je Luna obarvala v rdečo barvo. Prav zato omenjen pojav mnogi imenujejo krvava Luna.

Tisti, ki so Luno opazovali s teleskopom, pa so ob krvavi Luni lahko videli še en prav poseben pojav.

Med luninim mrkom je na površje našega naravnega satelita padel meteoroid, kar je bilo moč videti tudi na mnogih video posnetkih. Na priloženem video posnetku se trk meteoroida vidi ob spodnjem robu lune na 02:11:00.


Trk meteoroida so opazili tudi drugi opazovalci. Med njimi je bil tudi Christian Fröschlin, ki je fotografijo v povečani resoluciji delil na svojem Twitter profilu.


Foto: Christian Fröschlin, Twitter

Vse skupaj je sicer izgledalo le kot utrip bele svetlobe, če bi Luno opazovali z zelo dobrim teleskopom, pa bi zagotovo vse bilo drugače.

Med luninim mrkom je omenjeni trk na kamero uspel posneti tudi Marc Dantonio, ki vodi portal SkyTour. V njegovem video posnetku je udarec meteoroida ob površje Lune moč videti na 02:09:29.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Župnik iz Bohinja je zaspal na mašo, njegovo sporočilo obkroža SlovenijoVIDEO: Kmetu je prekipelo! Tako je dal lekcijo protestnikom, ki so zasedli njegovo posestSMEH: Tilen Artač nasmejal s priredbo Avsenikov, privoščil si je uporabnike spletaVIDEO: Denis Avdić pokazal pevski talent, tako sta z Leo Sirk zapela pesem ShallowPrišel je k veterinarju, da bi prevzel kužka! Odziv psa te nasmeje do solz...VIDEO: Čudovit vrt iz Budanj, ki Slovencem jemlje sapo! Izgleda kot iz pravljice...VIDEO: Ste že videli, kaj Dončić počne NBA novincu? Posnetek se širi kot požar...VIDEO: Marjan Šarec "nahecal" hrvaške novinarje, odgovarjal jim je v slovenščiniVIDEO: Turista obtičala sredi Slovenije, nad pomočjo domačinov sta bila navdušenaVIDEO: Čustveno slovo voditeljice RTV! Tako je za konec zapela pred kamerami...VIDEO: Malček med festivalom ukradel vso pozornost! Njegov ples te bo očaral...Potepuška mucka z mijavkanjem prevzela svet, njeno oglašanje je prav posebnoVIDEO: Na najboljši način je prelisičil vratarja! Njegovi potezi se klanjajo...VIDEO: Župnik iz Bohinja spet obkroža Slovenijo, to je povedal o veliki nočiVIDEO: Škodo na katedrali Notre-Dame posneli iz zraka, posnetek šokiral mnogeŽenska je doma imela srnjaka! Zbežal je, po dveh letih sta se znova srečala...Žirantka na talentu doživela šok, zastal ji je dih! Pred sabo je videla duha...VIDEO: Nevesta med poroko do solz ganila ženina! Poglejte, kaj mu je podarila...SMEH: Nekdo je pohitril posnetek pristanka na Luni, prizori so nasmejali mnogeVIDEO: Bratec je prvič videl novorojeno sestrico, od sreče je zajokalVIDEO: Jan Oblak zablestel z noro dvojno obrambo, klanjajo se mu še vratarjiVIDEO: Letalo z največjim razponom kril na svetu opravilo svoj prvi poletDekleta so stopile na parket, ko so ugasnile luči! Nastop v temi je prevzel svet...VIDEO: Jean-Claude Juncker med slovesnostjo skoraj zažgal prvo damo RuandeVIDEO: Slovenka navdušila s postopkom, kako pobarvati velikonočna jajca s svilo