VIDEO: Najbolj nor vlakec smrti, ki doseže vrtoglavo hitrost 193 km/h

Zabaviščni park Cedar Point v ameriški zvezni državi Ohio ponuja veliko za vse tiste, ki si želijo izjemnega adrenalina.

Tam stoji tudi vlak smrti Top Thrill Dragster, ki slovi po svoji nenavadni postavitvi ter po najvišji doseženi hitrosti - z vlakcem se boste namreč peljali s hitrostjo do 193 km/h.

Če vam sape ne bo vzela vrtoglava hitrost, vam jo bo zagotovo vertikalni padec. Proga Top Thrill Dragster namreč vlakec dobesedno izstreli na višino 128 metrov, nato pa skoraj navpično znova pademo proti tlom.


Vožnja sicer traja le okoli 20 sekund, a kljub temu mnogi uporabniki izkušnjo opisujejo kot nekaj najbolj grozljivega in obenem nepozabnega.

Celotna konstrukcija velja za pravo mojstrovino, na sam potek vožnje pa vpliva le delna sprememba vremena. Osebje je dejalo, da se je vlakec na vrhu že večkrat zaustavil in nato vzvratno zapeljal do "izstrelišča" - na trenje in posledično hitrost namreč vpliva že trenutek, ko sonce za kratek čas zaide za oblake.

Če ste se kdaj vprašali, kako izgleda najbolj hiter vlakec smrti na svetu, ob katerem adrenalina v pičlih 20 sekundah ne manjka, potem si le oglejte še en nor prizor, ki ga je obiskovalec zabaviščnega parka Cedar Point spektakularno posnel.

1
JeklenaPest
Pred 6 tedni
Po moje morajo sedeže tega vlakeca pod večer čistiti vsaj z WAP-om, če že ne kemijsko...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Besede o nesreči tovornjaka s cisterno, ki bi jih moral prebrati vsak voznikMama je sinčku pojedla sladkarije: Njegov odziv ti bo polepšal dan!VIDEO: Luka Dončić zadel nemogoče, komentatorja sta ostala brez besedVIDEO: Grozljivka iz Avstralije: Ogromna toča je uničila vse pred seboj!VIDEO: Imate doma kužka? To je posnetek, ob katerem boste jokali kot dež!Kris se je oglasil iz Amerike, posnetek ti bo ogrel srceSMEH: Prizor iz Benetk obkrožil svet: Delal je "selfie" in padel v kanal z vodo!VIDEO: Ganljivi prizori s pogreba Dudeka, žena je neutolažljivo jokalaVIDEO: Rusinje navdušile Slovenijo: Tako so zapele za Zmaga Jelinčiča!Vdova je mislila, da bo za vedno sama: To je prizor, ki mu je vsak dan priča pod oknom!Policist v civilu izsilil prednost motoristu: To je storil, ko je videl kamero!VIDEO: Šok iz sosednje Italije, gorsko vasico je razdejala snežna rekaSin je jokal od smeha: Tako se je pred vlomilci zaščitila mati!VIDEO: Grozljivka iz Italije: Vasico je razdejal uničujoč tornado!VIDEO: 4-letnik senzacija na Hrvaškem: Tako je mali genij navdušil sodnike!Posnetek iz Srbije navdušil Balkan: Najprej sta plesala, nato so se jima pridružili drugi!VIDEO: Dončić navdušil s potezo večera: Tako je prelisičil dva branilca!Sivi kit zaplaval pod surferji, prizor iz zraka jemlje sapoRazgreto kocko jekla z mostu vrgli v vodo, sledila je eksplozijaDriftal na najbolj nevarni kitajski cesti, posnetek jemlje sapoHrvat skupaj z lepotico zapel pesem Celine Dion: Njun nastop jemlje sapo!Iz ribe je odstranil parazita, posnetek te pusti brez besedDrama pri sosedih: Avstrijka povzročila nesrečo, nato je sledil kaos!Pokazali so, kako popraviti razbitega Audi RS6Kaos iz Italije: Kako na avtocesti ne vzpostaviti reševalnega pasu!