VIDEO: Najbolj nor vlakec smrti, ki doseže vrtoglavo hitrost 193 km/h

Zabaviščni park Cedar Point v ameriški zvezni državi Ohio ponuja veliko za vse tiste, ki si želijo izjemnega adrenalina.

Tam stoji tudi vlak smrti Top Thrill Dragster, ki slovi po svoji nenavadni postavitvi ter po najvišji doseženi hitrosti - z vlakcem se boste namreč peljali s hitrostjo do 193 km/h.

Če vam sape ne bo vzela vrtoglava hitrost, vam jo bo zagotovo vertikalni padec. Proga Top Thrill Dragster namreč vlakec dobesedno izstreli na višino 128 metrov, nato pa skoraj navpično znova pademo proti tlom.


Vožnja sicer traja le okoli 20 sekund, a kljub temu mnogi uporabniki izkušnjo opisujejo kot nekaj najbolj grozljivega in obenem nepozabnega.

Celotna konstrukcija velja za pravo mojstrovino, na sam potek vožnje pa vpliva le delna sprememba vremena. Osebje je dejalo, da se je vlakec na vrhu že večkrat zaustavil in nato vzvratno zapeljal do "izstrelišča" - na trenje in posledično hitrost namreč vpliva že trenutek, ko sonce za kratek čas zaide za oblake.

Če ste se kdaj vprašali, kako izgleda najbolj hiter vlakec smrti na svetu, ob katerem adrenalina v pičlih 20 sekundah ne manjka, potem si le oglejte še en nor prizor, ki ga je obiskovalec zabaviščnega parka Cedar Point spektakularno posnel.

1
JeklenaPest
Pred 1 mesecem
Po moje morajo sedeže tega vlakeca pod večer čistiti vsaj z WAP-om, če že ne kemijsko...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Drama na 24 ur: Soočenje, ki ga je zaznamoval Zmago Jelinčič!Zmedena lepotica na črpalki: Kar je počela, je nasmejalo mnoge!Pohodnik je srečal kozo: Njun pogovor te bo nasmejal do solz!Filip ganljivo zapel s slepo prijateljico: Njun nastop je poezija za dušo!Nastop, ki jemlje sapo: Avsenikovo skladbo so zaigrali ob sončnem vzhodu!Pilot poletel z mladičkom šimpanza: Razlog te bo ganil do solz!SMEH: Kalamari odnesli ministra Hojsa: Tako se šali Denis Avdić!7-letna deklica zapela za pokojno mamo: Njen nastop gane do solz!Boštjan Romih odprl vrata svojega doma: Poglej, v kako lepi hiši živi!Brata navdušila na ameriškem talentu: Skupaj sta zaigrala na orglice!Deček z avtizmom navdušil sodnike: Na klavir je zaigral svojo skladbo!Župnik Martin Golob spregovoril o odhodu: Preselil se bo iz Bohinja!Mucka je skotila tri mladičke: Tako jih je tolažila zlata prinašalka!Voznik Tesle se je izognil tragediji: Lahko bi izgubil življenje!Darja Gajšek navdušila starejše: To je nastop, ki obkroža Slovenijo!Vožnja gasilcev na kraj nesreče: Vozilo na avtocesti je zmečkalo!Posnetek, ki je razjezil Slovence: To je z mladičkom galeba storil moški!11-letni deček zapel "You Raise Me Up": Njegov glas se te dotakne!Slepa krafna nasmejala Slovence, privoščila si je Lepo AfnoKupil je novo Kio, nato je sledil šok: Prodajalci so se držali za glavo!Kako iz luknje rešiti kolo tovornjakaNa talentu je navdušil s poezijo: Sodnik mu je za nastop pritisnil zlati gumb!Zlati prinašalec prvič videl malega piščančka: Takšen prizor je posnel lastnik!Napad orke med igro: Z repom je udarila ob morski bič!Ob hiši ga je obiskala medvedja družina: Prav nič se ga niso bali!