VIDEO: Najstnika iz Avstralije iskala preživele koale: Toliko sta jih rešila!

Gozdni požari v Avstraliji so pritegnili veliko svetovno pozornost, mnoge pa je šokiralo predvsem dejstvo, da je zaradi ognja samo od meseca septembra poginilo že več kot milijarda živali.

Najbolj so bile na udaru koale - njihova populacija se je v Avstraliji zaradi ognjenih zubljev zmanjšala kar za tretjino.

Splet je obkrožil video posnetek najstnikov iz Avstralije, ki so stopili skupaj, da bi rešili čimveč koal. 19-letni Micah in 18-letni Caleb sta se z avtomobilom vozila po Kengurujskem otoku na jugu Avstralije, med vožnjo pa iskala še žive koale.

Medijem sta pogumna mladeniča obenem zaupala grozljive podatke - kar 60% koal, ki sta jih našla, je zgorelo do smrti.

Kljub grozljivi statistiki sta uspela rešiti kar nekaj koal. Mladeniča sta medijem še zaupala, da bosta za koale poskrbela sama in plačala stroške veterine, nato jih bosta po okrevanju izpustila nazaj v divjino. Poglejte si, koliko koal sta najstnika iz Avstralije namestila na varno v njunem vozilu. Bravo za takšno potezo!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Na prosto je izpustil račke: Odziv živali je doza smeha!VIDEO: Fant iz pekla: Ne boste verjeli, kaj je storil dekletu!Mačka ni vedela, kaj bi z dojenčkom: Konec vas bo nasmejal do solz!Filipinec razjokal sodnike: Zapel je pesem, ki jo pojeta Bocelli in Celine Dion!VIDEO: Slovenec zapel kot Petar Grašo: Njegov nastop ti bo naježil kožo!Na mrzli ulici so rešili buldoga: Da je preživel, je jedel listje!Prizor iz Avstralije obkrožil splet: Izsušena reka je ob dežju znova zaživela!VIDEO: Grozljivi posnetki iz Splita: Hrvati podpirajo morilca!Posnetek, ki je razjezil Srbe: Voznik avtobusa peljal kar mimo zapornic!Voznik ratraka se je stepel s smučarjemSrb z Mercedesom prevozil 760.000 km v 4 letih: Kako izgleda avtomobil?Mucko posneli ob Newtonovi zibelki: Ukradla je vso pozornost!Tovornjakar se ni zaustavil pred železnico: Vanj je z vso silo trčil vlak!Prizor, ki gane: Preživela koala v Avstraliji dobila novo družino!VIDEO: Nora podaja Luke Dončića, ki je navdušila NBA komentatorjaVoznik avtobusa mislil, da je samNažigal je svoj avtomobil, nato mu je eksplodiral motorVIDEO: Boban zadel trojko, Luka Dončić je vriskal od veseljaVIDEO: Tudi vas skrbi, kaj bo prineslo leto 2020? To je povedal župnik iz Bohinja!17-letnica prevzela splet z angelskim glasom, ko je zapela "Amazing Grace"Letala spustila več ton korenja, da bi pomagali lačnim živalim v AvstralijiKlemen Slakonja nasmejal kot Melania Trump: Tako je govoril o Sloveniji!Veterinarji rešujejo ožgane koale: Na Kengurujskem otoku jih je poginilo 30.000!VIDEO: Kuža pri Kamniku padel v vodo: Tako so ga rešili pogumni gasilci!Babica na balkonu rešila padalca, ki je skočil s stolpnice