VIDEO: Najstnika iz Avstralije iskala preživele koale: Toliko sta jih rešila!

Gozdni požari v Avstraliji so pritegnili veliko svetovno pozornost, mnoge pa je šokiralo predvsem dejstvo, da je zaradi ognja samo od meseca septembra poginilo že več kot milijarda živali.

Najbolj so bile na udaru koale - njihova populacija se je v Avstraliji zaradi ognjenih zubljev zmanjšala kar za tretjino.

Splet je obkrožil video posnetek najstnikov iz Avstralije, ki so stopili skupaj, da bi rešili čimveč koal. 19-letni Micah in 18-letni Caleb sta se z avtomobilom vozila po Kengurujskem otoku na jugu Avstralije, med vožnjo pa iskala še žive koale.

Medijem sta pogumna mladeniča obenem zaupala grozljive podatke - kar 60% koal, ki sta jih našla, je zgorelo do smrti.

Kljub grozljivi statistiki sta uspela rešiti kar nekaj koal. Mladeniča sta medijem še zaupala, da bosta za koale poskrbela sama in plačala stroške veterine, nato jih bosta po okrevanju izpustila nazaj v divjino. Poglejte si, koliko koal sta najstnika iz Avstralije namestila na varno v njunem vozilu. Bravo za takšno potezo!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Modrijani ganili z novo pesmijo: Jokali boste ob videospotu!VIDEO: Drama na 24 ur: Soočenje, ki ga je zaznamoval Zmago Jelinčič!Posnetek papig, ki je obkrožil svet: Pogovarjali sta se kot ljudje!Zmedena lepotica na črpalki: Kar je počela, je nasmejalo mnoge!Oblekel se je v dedka, nato navdušil množico: Tako je zaigral na klavir!Filip ganljivo zapel s slepo prijateljico: Njun nastop je poezija za dušo!Pilot poletel z mladičkom šimpanza: Razlog te bo ganil do solz!Voznik navdušil s posnetkom: Poglej, kako je parkiral svoje vozilo!15-letna deklica ganila sodnike: Tako je zapela na odru ameriškega talenta!SMEH: Kalamari odnesli ministra Hojsa: Tako se šali Denis Avdić!Vožnja gasilcev na kraj nesreče: Vozilo na avtocesti je zmečkalo!Tudi policisti delajo napake: Takšne neumnosti počnejo na cestah!Slepa krafna nasmejala Slovence, privoščila si je Lepo AfnoJelinčič vztraja pri svojem: "Študenti, ki so doma pri mamici, ne bi smeli dobiti denarja!"Župnik Martin Golob spregovoril o odhodu: Preselil se bo iz Bohinja!Darja Gajšek navdušila starejše: To je nastop, ki obkroža Slovenijo!Brata navdušila na ameriškem talentu: Skupaj sta zaigrala na orglice!Posnetek Jelinčiča v družbi Bavčarja, ki obkroža Slovenijo: "Narod je glup!"Prizor nad Singapurjem, ki jemlje sapo: Posneli so ognjeno mavrico!Luka Basi navdušil oboževalce: Tako je svoje pesmi prepeval v Sloveniji!11-letni deček zapel "You Raise Me Up": Njegov glas se te dotakne!VIDEO: Kaos na slovenski obali: Takšna gneča je bila čez vikend v Portorožu!SMEH: Kako sta Anja Ramšak in Robert Roškar preživela 24 ur vklenjena v lisiceMucka je skotila tri mladičke: Tako jih je tolažila zlata prinašalka!Deček z avtizmom navdušil sodnike: Na klavir je zaigral svojo skladbo!