VIDEO: Nor podvig z akrobatskim letalom: Tako je poletel pod solkanskim mostom!

Danes so se v Solkanu pri Novi Gorici spomnili zgodovinskega mejnika, ki sta ga brata Edvard in Josip Rusjan s prvim motornim letalskim poletom postavila 25. novembra leta 1909 v Gorici z doma narejenim dvokrilnim letalom Eda I.

Pod solkanski most se je ob 110. obletnici spustil legendarni primorski pilot in večkratni prvak v akrobatskih poletih Benjamin Ličer Bendžo.

Z akrobatskim letalom Zlin Z-526 je Bendžo poletel pod mostom z največjim kamnitim lokom na svetu, katerega razpon meri 85 metrov. Pod mostom je tokrat s serijo poletov poletel že četrtič - prvič je za podvig poskrbel leta 1999 na prireditvi "Edvardu Rusjanu v slovo", ko je preletel stari kamniti most, nato pa atraktiven polet nadaljeval še pod novim mostom.

Včerajšnji polet pod solkanskim mostom:


Akrobatsko letalo je Bendžo pod kamniti most zapeljal še leta 2006 ob praznovanju 100. obletnice Bohinjske proge in leta 2009 ob obeležitvi 100. obletnice prvega poleta Edvarda Rusjana.


Današnji dogodek so spremljali tudi v živo na Facebook strani Mestna občina Nova Gorica, kjer je dogajanje skupaj z gosti komentiral športni novinar Sandi Škvarč.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Šok za reševalce na primorski avtocesti: To je prizor, ki so mu bili priča!V vozilo invalida je zalučal opeko: Kamera je posnela takojšnjo lekcijo!VIDEO: Nastop deklice, ki je navdušil Balkan: Tako je zapela jugoslovansko pesem!Ko je mama šla v službo, mu ni dala poljubčka: Posnetek fantka je nasmejal svet!SMEH: Zagorska ruleta, ki je nasmejala Balkan: Preživijo jo le redkiHarpijski orel s svojo velikostjo prevzel svet: Ljudje mislijo, da je v njem človek!VIDEO: Tilen Artač oponašal Šarca in Tonina: Parodija je nasmejala Slovenijo!Jahta zapeljala v marino in treščila v zasidrane barkeKužki so obkrožili goske: Ne boste verjeli, kakšen prizor so posneli na kamero!VIDEO: Migranti so Slovencu ukradli avto: Besede lastnika obkrožajo Slovenijo!VIDEO: Ker je bil hitrejši, je reli vozilo prehitel kar po zeleniciSredi belega dne so vdrli v hišo v Braziliji: Tako jim je lastnik dal vetra!Moški je z barvo napolnil 66.000 kozarčkov: Kar je ustvaril, jemlje sapo!VIDEO: Luka Dončić izgubil živce: Skoraj bi se stepel z novincem!VIDEO: Osel je po več letih zagledal dekle: Njegova reakcija obkroža svet!Luka Dončić in Boban Marjanović poskrbela za smeh: To sta počela med tekmo!NBA igralec zaigral poškodbo, nato je pod košem silovito zabilMali ježki so izgubili mamico: Ne boste verjeli, kdo jih je posvojil potem!VIDEO: Prepelič obnorel Evropo: Ob zvoku sirene za zmago zadel čez celo igrišče!Razkošna jahta za 311 milijonov evrov, ki jemlje sapo! Poglej, kaj vse ponuja...Nogometaš "pokosil" trenerja, komentator smeha ni mogel zadržatiVIDEO: Ne boste verjeli, kaj je s Ferrarijem počel v ovinku pri 300 km/hVIDEO: Gostje v Ljubljani doživeli šok: Kosilo so jim pripravili iz ostankov hrane!Malček s smehom obkrožil svet: Med pesmico je ukradel vso pozornost!Smetar s potezo obkrožil svet: Tako vsak teden pomaga starejši ženski!