VIDEO: Novinarji v Tarči razkrili, kaj se je dogajalo pri projektu Stožice

Novinarji TV Slovenija in portala Pod črto so v teh dneh združili moči in na podlagi obtožnice zoper Zorana Jankovića in soobtožene v zadnji oddaji Tarča predstavili številne nepravilnosti pri gradnji projekta Stožice.

Vse kaže na številne goljufije in zavajanja pri pridobivanju evropskih sredstev.

Po posredovanju Zorana Jankovića naj bi tamkajšnji prostor za hladilno strojnico od družbe Grep kupila Energetika Ljubljana, ki bi morala po pogodbi dobiti prostore brezplačno, a je zanje tako plačala preko tri milijone evrov.

Kako je Grep našel denar, ki ga je krvavo potreboval:


Za izpolnitev pogojev za sto milijonov vredno bančno posojilo, so se pogodbe sklepale o najemu parkirišč, za katera se še ni vedelo, čigava v resnici so. V zapletenih transakcijah so sodelovala podjetja, povezana z družino Janković, pa tudi ljubljanski župan osebno.

Kako se je vse skupaj začelo:


Občina naj bi ob izplačilu sredstev z ministrstva po ugotovitvah tožilcev lažno prikazovala, da so dela na stadionu Stožice končana in oprema dobavljena, četudi občina stadiona takrat sploh še ni prevzela. Zdaj si ministrstvo želi denar nazaj, kriminalisti pa tudi tu preiskujejo sum kaznivega dejanja.

Tok denarja pri projektu Stožice:


Mnogi podizvajalci niso dobili plačanega dela, ki so ga opravili v Stožicah - prav neplačani računi so pokopali nekaj sodelujočih podjetij. Mnogi lastniki podjetji so imeli številne zdravstvene težave zaradi pritiskov v ozadju in neprespanih noči, težko prigaranega denarja pa še vedno ni na njihovih računih.

Pogovor o odpisu dolgov z Damijanom Jankovićem:


Delimo prispevke iz Tarče naprej med prijatelje - naj vsa Slovenija vidi, kakšne zakone imamo in kako jih lahko tisti na visokih položajih brez posledic izkoriščajo!

Cena projekta Stožice in usode podizvajalcev:

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Na prosto je izpustil račke: Odziv živali je doza smeha!VIDEO: Fant iz pekla: Ne boste verjeli, kaj je storil dekletu!Mačka ni vedela, kaj bi z dojenčkom: Konec vas bo nasmejal do solz!Filipinec razjokal sodnike: Zapel je pesem, ki jo pojeta Bocelli in Celine Dion!VIDEO: Slovenec zapel kot Petar Grašo: Njegov nastop ti bo naježil kožo!Na mrzli ulici so rešili buldoga: Da je preživel, je jedel listje!Prizor iz Avstralije obkrožil splet: Izsušena reka je ob dežju znova zaživela!VIDEO: Grozljivi posnetki iz Splita: Hrvati podpirajo morilca!Posnetek, ki je razjezil Srbe: Voznik avtobusa peljal kar mimo zapornic!VIDEO: Nora podaja Luke Dončića, ki je navdušila NBA komentatorjaMucko posneli ob Newtonovi zibelki: Ukradla je vso pozornost!Voznik ratraka se je stepel s smučarjemTovornjakar se ni zaustavil pred železnico: Vanj je z vso silo trčil vlak!Prizor, ki gane: Preživela koala v Avstraliji dobila novo družino!Nažigal je svoj avtomobil, nato mu je eksplodiral motorVoznik avtobusa mislil, da je samVIDEO: Boban zadel trojko, Luka Dončić je vriskal od veseljaLetala spustila več ton korenja, da bi pomagali lačnim živalim v AvstralijiSMEH: Karl Erjavec zapel pred kongresom: Parodija je nasmejala Slovenijo!17-letnica prevzela splet z angelskim glasom, ko je zapela "Amazing Grace"Klemen Slakonja nasmejal kot Melania Trump: Tako je govoril o Sloveniji!Babica na balkonu rešila padalca, ki je skočil s stolpniceSosed je zaradi joka poklical policijo: Kriva je bila papiga!Posnetek, ki ogreje srce: Tako so lastniku pomagali pri iskanju kužka!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Tako na fizioterapiji napreduje mali Kris!