VIDEO: Novinarji v Tarči razkrili, kaj se je dogajalo pri projektu Stožice

Novinarji TV Slovenija in portala Pod črto so v teh dneh združili moči in na podlagi obtožnice zoper Zorana Jankovića in soobtožene v zadnji oddaji Tarča predstavili številne nepravilnosti pri gradnji projekta Stožice.

Vse kaže na številne goljufije in zavajanja pri pridobivanju evropskih sredstev.

Po posredovanju Zorana Jankovića naj bi tamkajšnji prostor za hladilno strojnico od družbe Grep kupila Energetika Ljubljana, ki bi morala po pogodbi dobiti prostore brezplačno, a je zanje tako plačala preko tri milijone evrov.

Kako je Grep našel denar, ki ga je krvavo potreboval:


Za izpolnitev pogojev za sto milijonov vredno bančno posojilo, so se pogodbe sklepale o najemu parkirišč, za katera se še ni vedelo, čigava v resnici so. V zapletenih transakcijah so sodelovala podjetja, povezana z družino Janković, pa tudi ljubljanski župan osebno.

Kako se je vse skupaj začelo:


Občina naj bi ob izplačilu sredstev z ministrstva po ugotovitvah tožilcev lažno prikazovala, da so dela na stadionu Stožice končana in oprema dobavljena, četudi občina stadiona takrat sploh še ni prevzela. Zdaj si ministrstvo želi denar nazaj, kriminalisti pa tudi tu preiskujejo sum kaznivega dejanja.

Tok denarja pri projektu Stožice:


Mnogi podizvajalci niso dobili plačanega dela, ki so ga opravili v Stožicah - prav neplačani računi so pokopali nekaj sodelujočih podjetij. Mnogi lastniki podjetji so imeli številne zdravstvene težave zaradi pritiskov v ozadju in neprespanih noči, težko prigaranega denarja pa še vedno ni na njihovih računih.

Pogovor o odpisu dolgov z Damijanom Jankovićem:


Delimo prispevke iz Tarče naprej med prijatelje - naj vsa Slovenija vidi, kakšne zakone imamo in kako jih lahko tisti na visokih položajih brez posledic izkoriščajo!

Cena projekta Stožice in usode podizvajalcev:

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Šok za reševalce na primorski avtocesti: To je prizor, ki so mu bili priča!V vozilo invalida je zalučal opeko: Kamera je posnela takojšnjo lekcijo!VIDEO: Nastop deklice, ki je navdušil Balkan: Tako je zapela jugoslovansko pesem!Ko je mama šla v službo, mu ni dala poljubčka: Posnetek fantka je nasmejal svet!SMEH: Zagorska ruleta, ki je nasmejala Balkan: Preživijo jo le redkiHarpijski orel s svojo velikostjo prevzel svet: Ljudje mislijo, da je v njem človek!VIDEO: Tilen Artač oponašal Šarca in Tonina: Parodija je nasmejala Slovenijo!Jahta zapeljala v marino in treščila v zasidrane barkeKužki so obkrožili goske: Ne boste verjeli, kakšen prizor so posneli na kamero!VIDEO: Migranti so Slovencu ukradli avto: Besede lastnika obkrožajo Slovenijo!VIDEO: Ker je bil hitrejši, je reli vozilo prehitel kar po zeleniciSredi belega dne so vdrli v hišo v Braziliji: Tako jim je lastnik dal vetra!Moški je z barvo napolnil 66.000 kozarčkov: Kar je ustvaril, jemlje sapo!VIDEO: Luka Dončić izgubil živce: Skoraj bi se stepel z novincem!VIDEO: Osel je po več letih zagledal dekle: Njegova reakcija obkroža svet!Luka Dončić in Boban Marjanović poskrbela za smeh: To sta počela med tekmo!NBA igralec zaigral poškodbo, nato je pod košem silovito zabilMali ježki so izgubili mamico: Ne boste verjeli, kdo jih je posvojil potem!VIDEO: Prepelič obnorel Evropo: Ob zvoku sirene za zmago zadel čez celo igrišče!Razkošna jahta za 311 milijonov evrov, ki jemlje sapo! Poglej, kaj vse ponuja...Nogometaš "pokosil" trenerja, komentator smeha ni mogel zadržatiVIDEO: Ne boste verjeli, kaj je s Ferrarijem počel v ovinku pri 300 km/hVIDEO: Gostje v Ljubljani doživeli šok: Kosilo so jim pripravili iz ostankov hrane!Malček s smehom obkrožil svet: Med pesmico je ukradel vso pozornost!Smetar s potezo obkrožil svet: Tako vsak teden pomaga starejši ženski!