VIDEO: Novinarji v Tarči razkrili, kaj se je dogajalo pri projektu Stožice

Novinarji TV Slovenija in portala Pod črto so v teh dneh združili moči in na podlagi obtožnice zoper Zorana Jankovića in soobtožene v zadnji oddaji Tarča predstavili številne nepravilnosti pri gradnji projekta Stožice.

Vse kaže na številne goljufije in zavajanja pri pridobivanju evropskih sredstev.

Po posredovanju Zorana Jankovića naj bi tamkajšnji prostor za hladilno strojnico od družbe Grep kupila Energetika Ljubljana, ki bi morala po pogodbi dobiti prostore brezplačno, a je zanje tako plačala preko tri milijone evrov.

Kako je Grep našel denar, ki ga je krvavo potreboval:


Za izpolnitev pogojev za sto milijonov vredno bančno posojilo, so se pogodbe sklepale o najemu parkirišč, za katera se še ni vedelo, čigava v resnici so. V zapletenih transakcijah so sodelovala podjetja, povezana z družino Janković, pa tudi ljubljanski župan osebno.

Kako se je vse skupaj začelo:


Občina naj bi ob izplačilu sredstev z ministrstva po ugotovitvah tožilcev lažno prikazovala, da so dela na stadionu Stožice končana in oprema dobavljena, četudi občina stadiona takrat sploh še ni prevzela. Zdaj si ministrstvo želi denar nazaj, kriminalisti pa tudi tu preiskujejo sum kaznivega dejanja.

Tok denarja pri projektu Stožice:


Mnogi podizvajalci niso dobili plačanega dela, ki so ga opravili v Stožicah - prav neplačani računi so pokopali nekaj sodelujočih podjetij. Mnogi lastniki podjetji so imeli številne zdravstvene težave zaradi pritiskov v ozadju in neprespanih noči, težko prigaranega denarja pa še vedno ni na njihovih računih.

Pogovor o odpisu dolgov z Damijanom Jankovićem:


Delimo prispevke iz Tarče naprej med prijatelje - naj vsa Slovenija vidi, kakšne zakone imamo in kako jih lahko tisti na visokih položajih brez posledic izkoriščajo!

Cena projekta Stožice in usode podizvajalcev:

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: V pečici je pekla ribo, nato pa šok: To je prizor, ki ga je posnela!SMEH: Počistil je zasnežen pločnik, nato je doživel ta prizorDončiću so rekli, da mu ni potrebno obiskati revnih otrok: Poglej, kaj je storil!VIDEO: Nika Zorjan in Rok Piletič ganila Slovence, zapela sta pesem "Shallow"Babica zaplesala in zapela ob uličnem pevcu, njen nastop jemlje sapoVIDEO: 8-letna Anja zapela s slovenskim ansamblom, njen glas te bo očaralVIDEO: Papiga Kaja spet ruši rekorde: Njen posnetek je navdušil Slovenijo!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Kris se igra in sedi brez opornice!VIDEO: Werner z novo pesmijo prevzel Slovence: Tako je zapel z Darjo Gajšek!Smešni trenutki iz lige NBA, za katere je poskrbel Luka DončićMotorist mu je dal lekcijo: Voznik je peljal kar po njegovem pasu!VIDEO: Eva Boto zmagala v šovu Znan obraz ima svoj glas: Tako je zapela pesem Avsenikov!VIDEO: Simpatičen kiks v oddaji 24ur, voditeljica se je le nasmejalaVIDEO: Slovenski policisti svarijo s posnetkom: Tako izgleda nevarno početje!VIDEO: Po spletu zaokrožil prizor iz Novega mesta: To je posnel ob potoku!SMEH: Slovenskemu reporterju prekipelo: Tako je opisal božično vzdušje v Ljubljani!Turisti na Novi Zelandiji posneli trenutek groze: Pred njimi je izbruhnil vulkan!Vrhunski posnetek z NBA tekme, ko je zadel Luka DončićSmeh dojenčice senzacija na spletu: Prizor je mamo nasmejal do solz!Na postaji je točila gorivo, nato ji je čivava skoraj razbila avtomobil25-letnik na tesno vožnjo odpeljal Audija, nato je trčil v 15 vozilBrutalen posnetek kolesarja po mestu, ki na spletu ruši rekordeVIDEO: Nina Pušlar ganila z nežno balado: Njena pesem je prevzela Slovence!Parodija o Miklavžu, Božičku in Dedku Mrazu, ki je nasmejala SlovenijoVIDEO: Slovenec z neverjetnim košem prehitel sireno, posnetek obkroža Evropo