VIDEO: Novinarji v Tarči razkrili, kaj se je dogajalo pri projektu Stožice

Novinarji TV Slovenija in portala Pod črto so v teh dneh združili moči in na podlagi obtožnice zoper Zorana Jankovića in soobtožene v zadnji oddaji Tarča predstavili številne nepravilnosti pri gradnji projekta Stožice.

Vse kaže na številne goljufije in zavajanja pri pridobivanju evropskih sredstev.

Po posredovanju Zorana Jankovića naj bi tamkajšnji prostor za hladilno strojnico od družbe Grep kupila Energetika Ljubljana, ki bi morala po pogodbi dobiti prostore brezplačno, a je zanje tako plačala preko tri milijone evrov.

Kako je Grep našel denar, ki ga je krvavo potreboval:


Za izpolnitev pogojev za sto milijonov vredno bančno posojilo, so se pogodbe sklepale o najemu parkirišč, za katera se še ni vedelo, čigava v resnici so. V zapletenih transakcijah so sodelovala podjetja, povezana z družino Janković, pa tudi ljubljanski župan osebno.

Kako se je vse skupaj začelo:


Občina naj bi ob izplačilu sredstev z ministrstva po ugotovitvah tožilcev lažno prikazovala, da so dela na stadionu Stožice končana in oprema dobavljena, četudi občina stadiona takrat sploh še ni prevzela. Zdaj si ministrstvo želi denar nazaj, kriminalisti pa tudi tu preiskujejo sum kaznivega dejanja.

Tok denarja pri projektu Stožice:


Mnogi podizvajalci niso dobili plačanega dela, ki so ga opravili v Stožicah - prav neplačani računi so pokopali nekaj sodelujočih podjetij. Mnogi lastniki podjetji so imeli številne zdravstvene težave zaradi pritiskov v ozadju in neprespanih noči, težko prigaranega denarja pa še vedno ni na njihovih računih.

Pogovor o odpisu dolgov z Damijanom Jankovićem:


Delimo prispevke iz Tarče naprej med prijatelje - naj vsa Slovenija vidi, kakšne zakone imamo in kako jih lahko tisti na visokih položajih brez posledic izkoriščajo!

Cena projekta Stožice in usode podizvajalcev:

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nuša Derenda zapela skupaj s sinom: Njun nastop navdušuje Slovence!21-letna Naja s posnetkom razjokala Slovenijo: "Poslavljam se"10-letnica na talentu zapela svetovno uspešnico: Za nastop je dobila zlati gumb!Zareklo se mu je pred ženo: To je posnetek, ki se mu smeji Slovenija!Huda ura pri sosedih: Takšnemu neurju smo se izognili včeraj!Šok za očeta: Tako se je odzval, ko mu je žena povedala, da bosta imela trojčke!Pes ji je razmetal stanovanje: Tako se je odzval, ko ga je lastnica okregala!Na talentu je zapela kot Whitney Houston: Brez besed je ostal še Simon Cowell!Robert Roškar obiskal slovenskega duhovnika: Do solz te bosta nasmejala!Mislil je, da mu pod oknom pojejo golobi: To je prizor, ki mu je bil priča!Šok za žensko voznico: Na avtocesti se ni mogla ustaviti, odpovedale so ji zavoreČuki pripravili čudovit video posnetek: Zapeli so 20 let staro uspešnico!Zmago Jelinčič zapustil sejo: "Takšnih bedastoč enostavno ne mislim poslušati!"14-letnik na odru odpihnil sodnike: Zapel je znano uspešnico iz leta 1968Izjava poslanke Violete Tomič, ki se ji danes smeji vsa SlovenijaTilen Artač udaril z novo parodijo: Priredil je znano slovensko uspešnico!Tako se je odzval nemški ovčar, ko je spoznal, da ga peljejo k veterinarjuGanljivo slovo od policijskega kužka: Zanj je skrbel slovenski policist!VIDEO: Grozljiv posnetek plazu na Norveškem: Hiše je odneslo v morje!VIDEO: Prelet ameriških reaktivcev v Sloveniji za zmago nad virusomMali tjulenj se je zapletel v mrežo: Poglej, kako se je zahvalil reševalcem!Grozljiv posnetek iz New Yorka: Policisti zapeljali v množico protestnikov!Najstnik navdušil sodnike na talentu: Zapel je kot Ed Sheeran!Lastniku med sajenjem rož na pomoč priskočil kuža: Poglej, kako mu je pomagal!V šovu The Voice je zapel pesem "Jealous": Z glasom je odpihnil sodnike!