VIDEO: Novinarji v Tarči razkrili, kaj se je dogajalo pri projektu Stožice

Novinarji TV Slovenija in portala Pod črto so v teh dneh združili moči in na podlagi obtožnice zoper Zorana Jankovića in soobtožene v zadnji oddaji Tarča predstavili številne nepravilnosti pri gradnji projekta Stožice.

Vse kaže na številne goljufije in zavajanja pri pridobivanju evropskih sredstev.

Po posredovanju Zorana Jankovića naj bi tamkajšnji prostor za hladilno strojnico od družbe Grep kupila Energetika Ljubljana, ki bi morala po pogodbi dobiti prostore brezplačno, a je zanje tako plačala preko tri milijone evrov.

Kako je Grep našel denar, ki ga je krvavo potreboval:


Za izpolnitev pogojev za sto milijonov vredno bančno posojilo, so se pogodbe sklepale o najemu parkirišč, za katera se še ni vedelo, čigava v resnici so. V zapletenih transakcijah so sodelovala podjetja, povezana z družino Janković, pa tudi ljubljanski župan osebno.

Kako se je vse skupaj začelo:


Občina naj bi ob izplačilu sredstev z ministrstva po ugotovitvah tožilcev lažno prikazovala, da so dela na stadionu Stožice končana in oprema dobavljena, četudi občina stadiona takrat sploh še ni prevzela. Zdaj si ministrstvo želi denar nazaj, kriminalisti pa tudi tu preiskujejo sum kaznivega dejanja.

Tok denarja pri projektu Stožice:


Mnogi podizvajalci niso dobili plačanega dela, ki so ga opravili v Stožicah - prav neplačani računi so pokopali nekaj sodelujočih podjetij. Mnogi lastniki podjetji so imeli številne zdravstvene težave zaradi pritiskov v ozadju in neprespanih noči, težko prigaranega denarja pa še vedno ni na njihovih računih.

Pogovor o odpisu dolgov z Damijanom Jankovićem:


Delimo prispevke iz Tarče naprej med prijatelje - naj vsa Slovenija vidi, kakšne zakone imamo in kako jih lahko tisti na visokih položajih brez posledic izkoriščajo!

Cena projekta Stožice in usode podizvajalcev:

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Posnetek nesreče tovornjaka na ljubljanski obvoznici, ki je šokirala SlovenijoBesede o nesreči tovornjaka s cisterno, ki bi jih moral prebrati vsak voznikNa hrvaškem talentu 14-letnik raznežil sodnike: Zapel je pesem Oliverja Dragojevića!VIDEO: Luka Dončić zadel nemogoče, komentatorja sta ostala brez besedRuski specialci z orožjem ustavili voznika: Poteza je žensko pustila v šoku!VIDEO: Z motorko je prestrašil prijatelja: Potegavščina se je slabo končala!VIDEO: Rusinje navdušile Slovenijo: Tako so zapele za Zmaga Jelinčiča!Deklica iz Brazilije v cerkvi zapela "Hallelujah", njen glas ti bo naježil kožoVIDEO: Denis Avdić gostil 10-letno Slovenko, ki na spletu objavlja posnetkeVIDEO: V Piranu tuli sirena za nevarnost: Mesto je pod vodo!Bosanec pokazal, kako se Bosanci obnašajo v Nemčiji in kako v BosniVIDEO: Malčka sta zaplesala pred kamerami: Njun ples na spletu ruši rekorde!Vid Valič v publiki napačnega vprašal glede položajev pri seksuVIDEO: Kaos v Dalmaciji: Razburkano morje povzročilo ekstremne razmere!Parodija nasmejala Slovenijo: Spet so si privoščili Zorana Jankovića!Kitajski kmet postal senzacija s 70.000 kokošmi: Svet je navdušil s prosto rejo!Sredi noči je zapela operno pesem: Ne boste verjeli, kako so se odzvali sosedje!VIDEO: Ganljiva reklama, ki je razjokala Slovence: Takšen učinek imajo dobra dela!Posnetek iz Srbije navdušil Balkan: Najprej sta plesala, nato so se jima pridružili drugi!Kužka je spustila na sneg, ta je z reakcijo nasmejal vsakogarVIDEO: Prinesla je pošto, nato je prijaznega kužka pošpricala s solzivcemVIDEO: Izvir Hublja ob preteklem deževju pokazal svojo pravo močNa kamero so ujeli rojstvo delfina: Prizor bo ganil tudi tebe!Vdova je mislila, da bo za vedno sama: To je prizor, ki mu je vsak dan priča pod oknom!Razgreto kocko jekla z mostu vrgli v vodo, sledila je eksplozija