VIDEO: Pilot helikopterja obkrožil Evropo, tako je pristal v francoskih Alpah

Te dni je na spletu pristal video posnetek iz francoskih Alp v bližini prelaza Anterne, ki se nahaja nedaleč od francoskega mesta Chamonix. Skupina izkušenih smučarjev je tam doživela nesrečo ob vdoru snega, en izmed njih pa si je pri teem poškodoval koleno.

Na pomoč so poklicali gorsko reševalno ekipo, pilot helikopterja pa je s svojim drznim podvigom obkrožil Evropo.

Reševanje je bilo mogoče le s pomočjo helikopterja, saj se je nesreča pripetila na nadmorski višini 2.000 metrov, lokacija pa je bila precej nedostopna.

V prvem video posnetku, ki je pristal na spletu, je moč videti pilota helikopterja, ki se je snežni steni zelo približal, rotor helikopterja pa je uspel držati le nekaj centimetrov stran od pobočja.


Po njegovih besedah so takšni manevri stalnica, saj se lahko ob strmem pobočju za obdržanje stabilnega leta delno nasloniš na pristajalne smuči.

Iz helikopterja so se najprej izkrcali reševalci, ki so 19-letnika s poškodovano nogo pripravili na polet, pilot pa je v drugem manevru pobral reševalce in vse skupaj odpeljal v dolino.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Vegani vdrli v klavnico in se privezali na verigo! Dejanje so takoj obžalovaliVIDEO: Grozljivka na hrvaškem reliju! Roku Turku nasproti pripeljal avtomobilPozor, prihaja toča! Rdeči alarm prižgan za polovico državeVIDEO: To je grozljivka, ki so ji bili na avtocesti priča hrvaški gasilciTudi vi česen že vse življenje lupite narobe? To je preprost način, ki navdušujeNevihte bodo danes zajele vso Slovenijo, grozi nam tudi točaSMEH: Nesrečni voznik iz Ljubljane! To se je zgodilo, ko je zapeljal iz predoraVIDEO: Nesreča na avtocesti pred Vrhniko, nato pa šok za voznikeVIDEO: Papiga Kaja iz Slovenije spet navdušila! To počne v vročih poletnih dnehSimon med petjem ustavil 12-letno deklico, nato je dvorano dvignila na nogePijan voznik je zapeljal na njegov pas, voznik tovornjaka mu je dal lekcijoVIDEO: Izjemen trik, kako brez kovancev odklenete nakupovalni vozičekKolesarji med dirko popadali na tla, kriv je bil veter zaradi helikopterjaDih jemajoč posnetek Mihe Deželaka, ob katerem boste od sreče zajokaliVIDEO: Štiriletna deklica zapela hit Petra Graša, posnetek je senzacija na spletuSMEH: Kako se v vročih dneh hladijo na Balkanu? Privoščili so si tudi SlovenceVIDEO: Zmago Jelinčič spet brez dlake na jeziku: "Vedno večji gnoj je to!"VIDEO: Grozljivka na letalu iz Kosova: Takšne turbulence še niste videli!VIDEO: Drama pri Hvaru, Slovenci iz morja rešili nemškega pilota letalaVIDEO: Poglejte si, kako iz lubenice najlažje odstranimo nadležne peške!VIDEO: Šok za Slovenca na Cresu! Njegov avtomobil je končal v morjuPeljala sta po nasprotnem pasu, nato jima je kolesar dal lekcijoVIDEO: Saša Lendero prevzema z novo pesmijo! Tako je zapela z Domenom KumerjemParaolimpijcu med tekom odpadla proteza, nato je navdušil s svojim dejanjemBalerina na ameriškem talentu šokirala sodnike! Nihče ni pričakoval take točke