VIDEO: Pilot helikopterja obkrožil Evropo, tako je pristal v francoskih Alpah

Te dni je na spletu pristal video posnetek iz francoskih Alp v bližini prelaza Anterne, ki se nahaja nedaleč od francoskega mesta Chamonix. Skupina izkušenih smučarjev je tam doživela nesrečo ob vdoru snega, en izmed njih pa si je pri teem poškodoval koleno.

Na pomoč so poklicali gorsko reševalno ekipo, pilot helikopterja pa je s svojim drznim podvigom obkrožil Evropo.

Reševanje je bilo mogoče le s pomočjo helikopterja, saj se je nesreča pripetila na nadmorski višini 2.000 metrov, lokacija pa je bila precej nedostopna.

V prvem video posnetku, ki je pristal na spletu, je moč videti pilota helikopterja, ki se je snežni steni zelo približal, rotor helikopterja pa je uspel držati le nekaj centimetrov stran od pobočja.


Po njegovih besedah so takšni manevri stalnica, saj se lahko ob strmem pobočju za obdržanje stabilnega leta delno nasloniš na pristajalne smuči.

Iz helikopterja so se najprej izkrcali reševalci, ki so 19-letnika s poškodovano nogo pripravili na polet, pilot pa je v drugem manevru pobral reševalce in vse skupaj odpeljal v dolino.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: To naredijo gasilci iz Radovljice, če vozniki ne vzpostavijo reševalnega pasuOdraščal je skupaj s kravico, nato so ju ločili! Poglejte si veselje, ko se znova srečataVIDEO: Janez Janša dobil prirejeno pesem Faraonov! Nasmejali se boste do solz...Pismo mlademu zdravniku do solz ganilo Slovence: »Izbral si drugo pot. Ostala je praznina.«VIDEO: Jurij Zrnec in Klemen Slakonja spet nasmejala! Privoščila sta si zmagovalca EmeVIDEO: Tako je Slovenka preuredila stanovanje, veliko pičlih 22 kvadratnih metrovVIDEO: Gasilka je priplezala na streho, tam pa šok! Poglejte si, kaj jo je čakalo...VIDEO: Timi Zajc pred Planico dobil svojo pesem, za harmoniko je prijel tudi samMoški je nad oceanom poletel z dronom, prizor je navdušil že na milijone ljudiVIDEO: Na dolenjski avtocesti povozila dva fanta, nato so jo pretepli RomiKrava ni nehala jokati, ker so ji vzeli mladička. To je prizor, ko ga znova zagleda!VIDEO: Lea Sirk ganila Slovence! Tako se sliši njena izvedba pesmi "Shallow"SMEH: Ste videli, kako je Darja iz Ljubezni po domače "nategnila" svoje snubce?Zadnjo minuto je izvedel, da bo moral zapeti himno. Posnetek zdaj obkroža svet!VIDEO: Prizor kot iz filma! To se je dogajalo na avtocesti pri Črnem KaluGoska skljuvala policijski avtomobil, da bi ji pomagali rešiti njene mladičkeSMEH: Tako Slovence vidijo tujci. Prisluhnite, kaj govorijo o nas!SMEH: Nočna mora natakarjev! To so primeri, kako ne naročati kave...VIDEO: Hud padec Filipa Flisarja, končal je v bolnišnici13-letna deklica zapela pesem Whitney Houson, njen glas ti postavi kocine pokonciSMEH: Tako v Sloveniji izgledajo razgovori za služboMislil je, da ga psička iz vojske ne bo prepoznala! To je bila njena reakcija...Zlati prinašalec v bazenu opazil utapljajočo ptico, nato ji je rešil življenjeSMEH: To je storila ptica, ko je ugotovila, da se golf žogice odbijajo od talVIDEO: Huda ura v Koloradu, neurje je vozila na avtocesti obdalo v ledeni oklep