VIDEO: Po 14 letih so se znova potopili do Titanika: Tako izgledajo razbitine danes!

RMS Titanic je bil britanski potniški prekooceanski parnik, ki se je v zgodnjih jutranjih urah 15. aprila 1912 potopil v severnem Atlantskem oceanu.

Do nesreče je prišlo po tem, ko se je ladja zaletela v ledeno goro na svoji prvi krstni plovbi iz Southamptona v New York.

Življenje je med nesrečo izgubilo 1.503 ljudi, na krovu Titanica pa je bilo vsega skupaj 2.224 potnikov in članov posadke. Zaradi neupoštevanja varnostnih predpisov in napačnega ravnanja posadke je grozljivo nesrečo preživelo le 705 ljudi.

Razbitine Titanica so odkrili več kot 70 let po potopitvi, šele leta 1985. Odkril jih je Francosko-Ameriški raziskovalec Robert Ballard, Titanic pa je takrat postal najbolj znana ladja na svetu.

Te dni so opravili nov potop do Titanika, prvi po štirinajstih letih. Potop je razkril, da se razbitina na globini 3,7 kilometra zaradi naravnega razkroja hitro spreminja v prah, kar so zapisali tudi v sporočilu za javnost. Razbitine so v zelo slabem stanju predvsem zaradi močnih morskih tokov, keroziji zaradi soli in bakterij, ki razkrajajo kovino.

Poglejte si, v kakšnem stanju so danes razbitine najbolj poznane ladje na svetu, RMS Titanica!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Slovenec je zbolel za rakom: Njegov posnetek danes obkroža Slovenijo!Hrvat skupaj z lepotico zaigral pesem iz Titanika: Njun nastop žanje rekorde!VIDEO: Deček iz Rusije prevzel svet: Zapel je tako, kot bi zapel Freddie Mercury!VIDEO: Deklica prvič videla novorojeno sestrico: Njena reakcija gane do solz!VIDEO: Italijanki se smeji vsa Slovenija: Njena izjava te bo pustila brez besed!Na hrvaškem talentu 14-letnik raznežil sodnike: Zapel je pesem Oliverja Dragojevića!Pes je vsak dan preskočil ograjo: Ko ga je lastnica našla, je zajokala od žalosti!VIDEO: Marko Bandelli "udaril" z govorom: Smeha med poslanci ni manjkalo!Deklica iz Bosne zapela pesem "Moj lipi andjele", ki jo je pel Oliver DragojevićPsička sredi noči ostala pred vrati: Pozvonila je lastnikom, da ji odklenejo!Deček senzacija na spletu: Pred sošolci je zaigral legendarno pesem Queenov!Vid Valič v publiki napačnega vprašal glede položajev pri seksuVIDEO: Grozljivka iz Slovenije: Bežal pred policijo, nato se je prevrnil!Kako zobni aparat skozi leta popravi zobeDojenček zlezel na rob stopnic: Pred padcem ga je rešila mucka!Ruski specialci z orožjem ustavili voznika: Poteza je žensko pustila v šoku!Jezikavi malček obkrožil splet: Učiteljico je poslal v...VIDEO: Malčka sta zaplesala pred kamerami: Njun ples na spletu ruši rekorde!VIDEO: Tilen Artač nasmejal kot Vlado Kreslin: Zapel je parodijo o martinovanju!Štajerc pregloboko pogledal v kozarec: Tako je zapel na martinovo!Ne boste verjeli, kaj je storil nogometaš Seville: Poglej, kako je preprečil zadetek!Martinovanje po slovensko: Tako je jodlal pod dozo alkohola!VIDEO: V Piranu tuli sirena za nevarnost: Mesto je pod vodo!VIDEO: Posnetek senzacija na spletu: Ples kužka te bo pustil brez besed!VIDEO: Prinesla je pošto, nato je prijaznega kužka pošpricala s solzivcem