VIDEO: Po 14 letih so se znova potopili do Titanika: Tako izgledajo razbitine danes!

RMS Titanic je bil britanski potniški prekooceanski parnik, ki se je v zgodnjih jutranjih urah 15. aprila 1912 potopil v severnem Atlantskem oceanu.

Do nesreče je prišlo po tem, ko se je ladja zaletela v ledeno goro na svoji prvi krstni plovbi iz Southamptona v New York.

Življenje je med nesrečo izgubilo 1.503 ljudi, na krovu Titanica pa je bilo vsega skupaj 2.224 potnikov in članov posadke. Zaradi neupoštevanja varnostnih predpisov in napačnega ravnanja posadke je grozljivo nesrečo preživelo le 705 ljudi.

Razbitine Titanica so odkrili več kot 70 let po potopitvi, šele leta 1985. Odkril jih je Francosko-Ameriški raziskovalec Robert Ballard, Titanic pa je takrat postal najbolj znana ladja na svetu.

Te dni so opravili nov potop do Titanika, prvi po štirinajstih letih. Potop je razkril, da se razbitina na globini 3,7 kilometra zaradi naravnega razkroja hitro spreminja v prah, kar so zapisali tudi v sporočilu za javnost. Razbitine so v zelo slabem stanju predvsem zaradi močnih morskih tokov, keroziji zaradi soli in bakterij, ki razkrajajo kovino.

Poglejte si, v kakšnem stanju so danes razbitine najbolj poznane ladje na svetu, RMS Titanica!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Parkiral je kar na polju: Poglej, kakšno lekcijo mu je dal kmet!Po krivem je bil zaprt 37 let, zdaj je zapel na talentu: Nastop ti naježi kožo!Drama v parlamentu, poslanca sta si skočila v lase: "Kaj si misliš da si?!"Miha Deželak v solzah razkril skrivnost: Jokali so tudi sodelavci!Tilen Artač nasmejal s parodijo! Zapel je kot Vili Resnik: "Naj Hrvati slišijo"Pevski zbor, ki ga sestavljajo brezdomci: Na talentu so osvojili zlati gumb!Plesali so v parku, nato sta prišla policista na konjih: Posnetek je navdušil splet!Voznik na cesti posnel vrano in ježa: Ni mogel verjeti, kaj je počela ptica!VIDEO: V dolini Soče prenovili staro hišo: Poglejte, kako izgleda notranjost!Slovenka na citre zaigrala hrvaško uspešnico, ki jo prepeva SeverinaDarja Gajšek zaigrala na harmoniko: Njen nastop obkroža Slovenijo!Lastnik zavrgel psičko z mladički: Dneve ga je čakala, a se ni vrnil ponjo!Malček prvič slišal skladbo Beethovna: Njegova reakcija te bo ganila do solz!Papiga, ki ti polepša dan: Tako se je smejala, ko je izstopila iz sobe!Kuža jokal od sreče: Po dveh mesecih je znova videl svojo lastnico!Zgrožen voznik v Srbiji: "Tudi v Nemčiji stopiš na plin, ko te prehitevajo?"Kaos na avtocesti: Tako je reševalcem na pomoč priskočil motorist!Trije gasilci nastopili na britanskem talentu: Njihov glas te bo očaral!VIDEO: Policisti mirne protestnike v Ljubljani strpali v maricoNe boste verjeli, kaj nas letos čaka na morju: "To je višek ukrepov!"Deklica na talentu očarala sodnike: Njen pevski talent te bo navdušil!Izjemen nastop moškega s Havajev: Tako je zapel pesem Hallelujah!Oče in sin blestela na talentu: Zapela sta uspešnico Franka Sinatre!Obiskala je vasico na Japonskem, v kateri živi na tisoče lisicNovinar obiskal poslanca Miho Kordiša: To mu je podaril, ko je spal ob 13:15