VIDEO: Policisti vozilo z radarjem parkirali sredi predora, posnetki zgrozili Slovence

Očitno pravila ne veljajo za vse enako. Policisti naj bi v predoru Markovec v Kopru svoje vozilo z radarjem pustili kar na odstavni niši. A poteza vozila ni tista, ki je zmotila mnoge državljane.

Varnostni sistem v predorih deluje tako, da na ustavljena vozila v notranjosti predora preostale voznike opozori z utripanjem luči ob voznih pasovih, pred predorom pa se zelena luč spremeni v oranžno. Ob ustavljenem vozilu se luči niso prižgale.

En izmed jeznih voznikov je celotno dogajanje posnel na kamero, pri tem pa se je v predoru tudi sam ustavil na odstavni niši. Kmalu po tem se je v predoru aktiviral varnostni sistem, ki je ostale voznike opozarjal na stoječe vozilo v notranjosti predora.

Očitno se na DARSu igrajo precej nevarno igro. Je sistem morda le zatajil ali je početje DARSa v takih primerih nesprejemljivo?

Iz policije so nam sporočili, da je parkirani avtomobil dejansko WV Caddy, vendar pa ne gre za vozilo policije.

Vozilo s sistemom MultaC (radarjem) je novejše izvedbe, posneto vozilo pa je starejše. Prav tako so preverili razpored dela in ugotovili, da ta dan
policijsko vozilo ni bilo v uporabi.

Policisti Postaje prometne policije Koper nekajkrat
letno izvedejo nazdor hitrosti v predorih, največkrat v predoru Dekani. Nadzor opravljajo tako, da policist radarist preden zapelje na točko o tem obvesti dežurnega operaterja NC baze Kozina, nato se policist zapelje v predor in postavi samostoječe ohišje z radarjem na začetek odstavne niše, zatem se policist s službenim vozilom policije odpelje s kraja. Policist je tako na odstavni niši priblišno 10 minut. Takšni nadzori so kratki (trajajo največ eno uro) in občasni (nekajkrat na leto). Policisti imajo za nadzor
cestnega prometa (vožnja in ustavljanje na odstavni niši) pooblastilo v četrti točki 13. odstavka 30. čl. ZPrCP. Prav tako je v istem odstavku
dovoljeno ustavljanje vozil na odstavni niši izvajalcu rednega vzdrževanja avtoceste pri pregledu in vzdrževanju.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Besede Jerneja Šugmana obkrožajo Slovenijo. To je povedal v Naši mali kliniki!Tako se je Jan Plestenjak poklonil Jerneju Šugmanu, besede so ganile SlovenceVIDEO: Slovenski glasbeniki zapeli božično pesem, česa takega še niste slišaliVIDEO: Slovencu je prekipelo! Poglejte si, kaj mu je naredil operater A1...VIDEO: Slovenka brez dlake na jeziku o naši državi. To mora slišati vsak Slovenec!VIDEO: Nasprotnik udaril Dončića, nato je Luka s svojo potezo postal spletni hitVIDEO: Isaac Palma obnorel Slovence, tako je zapel uspešnico Elvisa PresleyjaMoški je sam sedel v prazni cerkvi. Ko dvigne glavo, gredo kocine vsem pokonci!Dekle ga je zasačilo med varanjem. Ne boste verjeli, kam je skril ljubico!Tega kužka zaradi drugačnosti nihče ni hotel imeti. Oglejte si, kako izgleda danes!Otroci so si 5 let želeli kužka. To je njihova reakcija, ko jim ga starši kupijo!Voznik BMW-ja je ob potezi redarjev prekipelo. Oglejte si, kaj je storil z lisicami!Usedel se je v traktor in se zapeljal po snegu. Samo počakajte, da vidite rezultat!Sedela je na kajaku in opazovala morje. Naslednji prizor ti pokonci dvigne kocine!Štiri dekleta so stopile na oder. Ob njihovi nenavadni točki so gledalci ponoreli!VIDEO: Slovenski voznik posnel ŠOK! Najprej je avto zletel s ceste, nato pa...VIDEO: Umrl je Jernej Šugman. To so posnetki, po katerih se ga bomo spominjali!VIDEO: Luka Sešek navdušil Slovence, kot Jan Plestenjak je zapel njegovo uspešnicoŽenska med vožnjo uporabljala telefon, konec nesreče vas bo zgrozilVIDEO: Korošica pobegnila v Prago k tajkunu. Oglejte si njen nov posnetek!