VIDEO: Posnetek gasilcev, ki je danes zgrozil Slovenijo: To so posneli na avtocesti!

Grozljivim prizorom na naših avtocestah ni videti konca. To dokazuje tudi video posnetek poklicnih gasilcev iz Grosuplja, ko so se podali na intervencijo ob prometni nesreči na avtocesti.

Ta se je pripetila v predoru Mali Vrh na dolenjski avtocesti, gasilci pa so ob prihodu na avtocesto doživeli pravi šok!

"Vožnja na nesrečo skozi kar 4 km dolgo kolono vozil. Toliko preventivnih akcij o reševalnem pasu na avtocestah, pa še vedno ne moremo reči, da je zavest voznikov zadovoljiva," so ob posnetku zapisali pri PGD Grosuplje, v nadaljevanju pa dodali, da posnetek razkriva marsikatero situacijo.


PGD Grosuplje, Facebook
Izpostavili so tudi zelo nevaren manever voznika, ki je intervencijskemu vozilu prestregel pot. Ob ogledu posnetka si lahko samo zamislite, kako je izgledala šele vožnja z veliko večjim gasilskim tovornjakom, s katerim se je neprimerno težje prebijati skozi tako kolono.

Pri PGD Grosuplje zdaj prosijo uporabnike spleta za delitev posnetka naprej, saj bomo le tako lahko prispevali svoj delež, da bodo reševalne službe lahko vedno prispele na mesta nezgod kar se da hitro in pravočasno.

Kako pravilno vzpostaviti reševalni pas?


Vozniki morajo v primeru ustavljanja ali zastoja prometa na avtocesti in hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer vzpostaviti reševalni pas, ki je dovolj širok za varno vožnjo intervencijskih vozil. Vozila, ki se ustavljajo ali stojijo na skrajnem levem prometnem pasu, se morajo razvrstiti čim bolj levo, po potrebi tudi čez robno črto smernega vozišča. Vozila, ki se ustavljajo ali stojijo na drugih prometnih pasovih, pa se morajo razvrstiti čim bolj desno, po potrebi tudi čez robno črto smernega vozišča, kar vključuje tudi odstavni pas.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Boštjan Romih odprl vrata svojega doma: Poglej, v kako lepi hiši živi!Pohodnik je srečal kozo: Njun pogovor te bo nasmejal do solz!Nastop, ki jemlje sapo: Avsenikovo skladbo so zaigrali ob sončnem vzhodu!Morski pes napadel ribiče v kanuju7-letna deklica zapela za pokojno mamo: Njen nastop gane do solz!Brata navdušila na ameriškem talentu: Skupaj sta zaigrala na orglice!Kupil je novo Kio, nato je sledil šok: Prodajalci so se držali za glavo!Deček z avtizmom navdušil sodnike: Na klavir je zaigral svojo skladbo!Župnik Martin Golob spregovoril o odhodu: Preselil se bo iz Bohinja!Mladiček vidre ves dan iskal družino: To je prizor, ko se znova srečajo!Mucka je skotila tri mladičke: Tako jih je tolažila zlata prinašalka!Voznik Tesle se je izognil tragediji: Lahko bi izgubil življenje!Zlati prinašalec prvič videl malega piščančka: Takšen prizor je posnel lastnik!Darja Gajšek navdušila starejše: To je nastop, ki obkroža Slovenijo!Vožnja gasilcev na kraj nesreče: Vozilo na avtocesti je zmečkalo!Posnetek, ki je razjezil Slovence: To je z mladičkom galeba storil moški!Poziv za vse Slovence, ki se odpravljajo na Hrvaško: To je povedal Jelko Kacin!11-letni deček zapel "You Raise Me Up": Njegov glas se te dotakne!Slepa krafna nasmejala Slovence, privoščila si je Lepo AfnoKako iz luknje rešiti kolo tovornjakaNapad orke med igro: Z repom je udarila ob morski bič!Ob hiši ga je obiskala medvedja družina: Prav nič se ga niso bali!Hrvaškemu duhovniku srce padlo v hlače: Zanj je bilo previsoko!Vinogradnik s Krasa navdušil z inovacijo: Izdelal je varčno škropilnico!Ganljiv trenutek v bolnišnici: Spoznal je, da je reševalec njegov sin!