VIDEO: Posnetek pogreba gasilca iz Avstralije, ob katerem boste jokali

Številni gozdni požari, ki v Avstraliji divjajo že več mesecev, so od meseca septembra zahtevali že 25 žrtev.

Zgorelo je že skoraj 2.000 domov, v ognju pa je življenje izgubilo že več kot 500 milijonov divjih živali.

Splet so v teh dneh obkrožili tudi ganljivi prizori s pogreba, pri katerem so se poslovili od prostovoljnega gasilca Andrewa O’Dwyerja. Na pogrebu ni manjkalo čustvenih prizorov, svetovno pozornost pa je pritegnila njegova mala hčerkica.


Prostovoljni gasilec Andrew O'Dwyer je ena izmed dveh žrtev, ki sta življenje izgubili med gašenjem požarov v bližini majhnega mesteca Buxton v avstralski zvezni državi Viktorija.

Na pogrebu so se od pokojnika poslovili tudi z ganljivim haka plesom, ki velja za tradicionalni bojevniški ples novozelandskih staroselcev Maorov. Tradicija se je oprijela tudi mnogih krajev v Avstraliji, s plesom pa želijo dušo umrlega ponesti mimo ovir na poti do večnega počitka.


Na pogrebu je bila tudi eno leto stara hčerka pokojnega gasilca po imenu Charlotte, ki je v imenu očeta prejela medaljo za pogum in hrabrost.

Mnoge je med pogrebom v srce zadel prizor, ko so deklici na glavo nataknili gasilsko čelado, ki jo je med gašenjem požarov nosil njen pokojni oče. Brez dvoma prizori, ki vsakega gledalca zadenejo v srce.

0
JeklenaPest
Pred 25 tedni
Žalostno do fundamenta...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Modrijani ganili z novo pesmijo: Jokali boste ob videospotu!VIDEO: Drama na 24 ur: Soočenje, ki ga je zaznamoval Zmago Jelinčič!Posnetek papig, ki je obkrožil svet: Pogovarjali sta se kot ljudje!Zmedena lepotica na črpalki: Kar je počela, je nasmejalo mnoge!Oblekel se je v dedka, nato navdušil množico: Tako je zaigral na klavir!Filip ganljivo zapel s slepo prijateljico: Njun nastop je poezija za dušo!Pilot poletel z mladičkom šimpanza: Razlog te bo ganil do solz!Voznik navdušil s posnetkom: Poglej, kako je parkiral svoje vozilo!15-letna deklica ganila sodnike: Tako je zapela na odru ameriškega talenta!SMEH: Kalamari odnesli ministra Hojsa: Tako se šali Denis Avdić!Vožnja gasilcev na kraj nesreče: Vozilo na avtocesti je zmečkalo!Tudi policisti delajo napake: Takšne neumnosti počnejo na cestah!Slepa krafna nasmejala Slovence, privoščila si je Lepo AfnoJelinčič vztraja pri svojem: "Študenti, ki so doma pri mamici, ne bi smeli dobiti denarja!"Župnik Martin Golob spregovoril o odhodu: Preselil se bo iz Bohinja!Darja Gajšek navdušila starejše: To je nastop, ki obkroža Slovenijo!Brata navdušila na ameriškem talentu: Skupaj sta zaigrala na orglice!Posnetek Jelinčiča v družbi Bavčarja, ki obkroža Slovenijo: "Narod je glup!"Prizor nad Singapurjem, ki jemlje sapo: Posneli so ognjeno mavrico!Luka Basi navdušil oboževalce: Tako je svoje pesmi prepeval v Sloveniji!11-letni deček zapel "You Raise Me Up": Njegov glas se te dotakne!VIDEO: Kaos na slovenski obali: Takšna gneča je bila čez vikend v Portorožu!SMEH: Kako sta Anja Ramšak in Robert Roškar preživela 24 ur vklenjena v lisiceMucka je skotila tri mladičke: Tako jih je tolažila zlata prinašalka!Deček z avtizmom navdušil sodnike: Na klavir je zaigral svojo skladbo!