VIDEO: Posnetek pogreba gasilca iz Avstralije, ob katerem boste jokali

Številni gozdni požari, ki v Avstraliji divjajo že več mesecev, so od meseca septembra zahtevali že 25 žrtev.

Zgorelo je že skoraj 2.000 domov, v ognju pa je življenje izgubilo že več kot 500 milijonov divjih živali.

Splet so v teh dneh obkrožili tudi ganljivi prizori s pogreba, pri katerem so se poslovili od prostovoljnega gasilca Andrewa O’Dwyerja. Na pogrebu ni manjkalo čustvenih prizorov, svetovno pozornost pa je pritegnila njegova mala hčerkica.


Prostovoljni gasilec Andrew O'Dwyer je ena izmed dveh žrtev, ki sta življenje izgubili med gašenjem požarov v bližini majhnega mesteca Buxton v avstralski zvezni državi Viktorija.

Na pogrebu so se od pokojnika poslovili tudi z ganljivim haka plesom, ki velja za tradicionalni bojevniški ples novozelandskih staroselcev Maorov. Tradicija se je oprijela tudi mnogih krajev v Avstraliji, s plesom pa želijo dušo umrlega ponesti mimo ovir na poti do večnega počitka.


Na pogrebu je bila tudi eno leto stara hčerka pokojnega gasilca po imenu Charlotte, ki je v imenu očeta prejela medaljo za pogum in hrabrost.

Mnoge je med pogrebom v srce zadel prizor, ko so deklici na glavo nataknili gasilsko čelado, ki jo je med gašenjem požarov nosil njen pokojni oče. Brez dvoma prizori, ki vsakega gledalca zadenejo v srce.

0
JeklenaPest
Pred 4 dnevi
Žalostno do fundamenta...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Na prosto je izpustil račke: Odziv živali je doza smeha!VIDEO: Fant iz pekla: Ne boste verjeli, kaj je storil dekletu!Mačka ni vedela, kaj bi z dojenčkom: Konec vas bo nasmejal do solz!Filipinec razjokal sodnike: Zapel je pesem, ki jo pojeta Bocelli in Celine Dion!VIDEO: Slovenec zapel kot Petar Grašo: Njegov nastop ti bo naježil kožo!Na mrzli ulici so rešili buldoga: Da je preživel, je jedel listje!Prizor iz Avstralije obkrožil splet: Izsušena reka je ob dežju znova zaživela!VIDEO: Grozljivi posnetki iz Splita: Hrvati podpirajo morilca!Posnetek, ki je razjezil Srbe: Voznik avtobusa peljal kar mimo zapornic!Voznik ratraka se je stepel s smučarjemSrb z Mercedesom prevozil 760.000 km v 4 letih: Kako izgleda avtomobil?Mucko posneli ob Newtonovi zibelki: Ukradla je vso pozornost!Tovornjakar se ni zaustavil pred železnico: Vanj je z vso silo trčil vlak!Prizor, ki gane: Preživela koala v Avstraliji dobila novo družino!VIDEO: Nora podaja Luke Dončića, ki je navdušila NBA komentatorjaVoznik avtobusa mislil, da je samNažigal je svoj avtomobil, nato mu je eksplodiral motorVIDEO: Boban zadel trojko, Luka Dončić je vriskal od veseljaVIDEO: Tudi vas skrbi, kaj bo prineslo leto 2020? To je povedal župnik iz Bohinja!17-letnica prevzela splet z angelskim glasom, ko je zapela "Amazing Grace"Letala spustila več ton korenja, da bi pomagali lačnim živalim v AvstralijiKlemen Slakonja nasmejal kot Melania Trump: Tako je govoril o Sloveniji!Veterinarji rešujejo ožgane koale: Na Kengurujskem otoku jih je poginilo 30.000!VIDEO: Kuža pri Kamniku padel v vodo: Tako so ga rešili pogumni gasilci!Babica na balkonu rešila padalca, ki je skočil s stolpnice