VIDEO: Posnetek reševalca ti da misliti! Takšnim prizorom je priča v Ljubljani...

Ob koncu preteklega leta je na spletu pristal prav poseben video posnetek, pri katerem so se ob intervencijski vožnji reševalnega vozila pridružili snemalci.

Reševalno vozilo se je iz Ljubljane podalo na intervencijo v Velike Lašče, na poti pa lahko tudi sami podoživimo vse, s čimer se morajo spopadati vozniki reševalnih vozil.

Na pot se je reševalno vozilo odpravilo z diplomiranim zdravstvenikom Maticem in zdravstvenim reševalcem Rokom, z njimi pa je bil tudi snemalec. Ta je celotno pot iz Ljubljane do Velikih Lašč posnel na kamero, v posnetku pa je moč videti številne pasti, ki se skrivajo med vožnjo reševalnega vozila.

Reševalci obenem pozivajo vse voznike, da se takoj odzovejo na zvok siren in utripanje modrih luči - z vozili se moramo vedno razvrstiti skrajno desno, pri tem pa uporabiti varnostne utripalke, da reševalcem sporočimo, da smo jih opazili.

Na avtocestah se moramo ob zastoju na voznem pasu umakniti skrajno desno (tudi preko odstavnega pasu), na prehitevalnem pa skrajno levo do ograje.

Poglejte si, kako izgleda vožnja reševalnega vozila od Ljubljane do Velikih Lašč, obenem pa prisluhnite napotkom voznika reševalnega vozila. Delimo posnetek še naprej, saj bomo le z ozaveščanjem spremenili kulturo na naših cestah.
0
JeklenaPest
Pred 17 tedni
Videti je, da so eni za volanom res moteni. Dojemajo v modu "slow motion"...
3
Roman M
Pred 17 tedni
Kreteni vidim še obstajajo, a res ne slišijo sirene ??
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Prizor s poroke obkrožil svet! Pred cerkvijo so ju pričakali s kombajnomVIDEO: Nenavaden prizor na hrvaški plaži, prikazala se jim je MarijaSlovenka nagnala prostovoljce, ki so ji obnavljali hišo! Kuhinja ji ni bila všečVIDEO: V Izraelu posneli ognjeni tornado, prizor jemlje sapoVIDEO: Na Hvaru preko Bookinga najeli vilo za 6.240 evrov, ob prihodu pa šokVIDEO: Malček iz Hrvaške nasmejal do solz: "To je super, ampak me zelo kakat!"VIDEO: Šok za španske turiste v Albaniji: Napadel jih je lastnik restavracije!SMEH: Kuža iz vode prinesel kamen, njegovim podvigom se smeji cel internetVIDEO: Izjemen prizor pri sosedih, meteorit padel na Zemljo in noč spremenil v danKuža s svojim dejanjem prevzel svet: Poglej, kako je pomagal ujetemu ptičku!Z jadrnico zadel ob most, dramo so posneli na kameroVIDEO: Tim Gajser pokazal, kako velik človek je! Poglej, kaj je storil tokratMladenki zgrozili svet: Na Havajih sta uničili znamenito peščeno skulpturoPrehiteval je kar po odstavnem pasu, nato je dobil najboljšo lekcijoVIDEO: Na hrvaški avtocesti pristalo letalo, dramatičen pristanek so posneli na kamero11-letni deček na poroki poskrbel za smeh: Tako je ogovoril ženina in nevesto!VIDEO: Tim Gajser brez konkurence: Postal je SVETOVNI PRVAK v razredu MXGP!SMEH: Kakšna sramota med ropom! Tako se je osmešil, da se mu smejijo še policistiSMEH: Dedek ji je rekel, da ga ne more prestrašiti! Dokazala mu je nasprotnoSMEH: Rusinja ob vozilu opazila pasji kakec: Tako je poskrbela za pravico!Moški je na plaži snemal lepotice, nato ga je zasačila njegova ženaTakšen zadnji test morajo opraviti, da postanejo legendarni Shaolin bojevnikiVIDEO: Kakšen evrogol v Murski Soboti! Zadetek Mure obkroža SlovenijoMed pristankom helikopterja posneli iluzijo: Vetrnice se niso vrtele!Drama med parkiranjem z električno Teslo, večkrat se je zaletel