VIDEO: Poteza hrvaške pevke ganila Slovence. Tako je presenetila Filipa!

Tereza Kesovija je hrvaška pevka, ki jo zagotovo poznamo tudi številni Slovenci. Kot maturantka je leta 1958 zmagala na tekmovanju mladih glasbenikov v Ljubljani. In en izmed velikih njenih oboževalcev je tudi Filip, ki kljub avtizmu, slepoti in cerebralni paralizi svojim sanjam sledi s petjem. Le kdo ne pozna Filipa, ki je s posnetki petja že večkrat obkrožil Slovenijo...

Filip se je te dni udeležil tudi koncerta Tereze Kesovije, kjer je mislil, da bo zgolj poslušalec. A temu ni bilo tako. Ko je hrvaško pevko opozoril na to, da ni zapela vseh pesmi, je zapela eno izmed njegovih najljubših. In Filip ji je pri petju pomagal.

Na svojem Facebook profilu je mati Andreja objavila tudi ta zapis, ki je ganil mnoge. Preberite ga v celoti:

Nekateri ste mnenja, da je Filip v privilegiju pred ostalimi osebami, ki jim življenje v zibelko ni položilo zmage, temveč - BOJ.
Filip je simpatičen fant, ki ima rad ljudi. Zlahka, kljub vsem svojim težavam, navezuje stike. Je odkritosrčno naklonjen, ali pa sploh ni.
Vsaka organizacija terja od nas maksimalen napor. Filip ne gre na koncert kot vi, z vstopnico v žepu.

GRE S PRIČAKOVANJI, KI SO VČASIH MNOGO VEČJA, KOT SE ZGODE.

Če je odsoten nekaj ur, je potrebno poskrbeti za hrano. Ne bo pojedel sendviča, ker ga ne more. Festivalna dvorana nima urejenega dostopa za invalide, zato ga je bilo potrebno NESTI. Veliko stopnic. Hvala gospodu, ki je pomagal nesti voziček gor.

Sicer pa ga je nesel Rok.

Ko smo malo pred eno zjutraj prišli domov, je bil povsod LED.

Ga ni čevlja, ki bi zmogle hoditi po njem.

Ga je potrebno vzeti iz avtomobila in presesti na voziček. IN MOLITI, DA NE PADEŠ SKUPAJ Z NJIM.

A se naša popotovanja VSELEJ OBRESTUJEJO.

Ta "glava" je danes SREČNA. Sicer še spi in bog dal, da sanja o TEREZI, kar si je tik preden je zaprl oči-ZAŽELEL.

Ja. Tu smo zato. IN SAMO ZATO.

Hvala vsem, ki postojite za hip. Postojite za dva.

Nič drugega nima. NIČ. Kot nas, ki "drsamo" in VAS, KI GA SPREJEMATE.
hvala.
1
Stojanka Ličanin
Pred 3 meseci
kar besed sam ostala ...:'( sreče ..hvala hvala Tere ..kar si naredila
1
Tina Hojnik
Pred 3 meseci
Noro... Lepa gesta Tereze..Filip care !!
1
Nan Dar
Pred 3 meseci
Tereza Kesovija, legenda, je polepšala večer Filipu in vsem, ki so ga spremljali, spet je pridobil potrditev, kako uspešen je v glasbi. Še tako naprej Filip, TEREZI pa gre zahvala za njeno srčnost, ki nam jo daje že veliko veliko let.
1
Sara Kovač
Pred 3 meseci
Filip in mami, pa sta zamudila Klip. Sem ga tudi jaz, pa vseeno našla pred spanjem. BRAVO ! Mamini zapisi pa ....
1
Ana Hacin
Pred 3 meseci
Vse spoštovanje g. Terezi, da je naredila to lepo gesto...vsi vemo koliko mu je to pomenilo...Filip je pa itak car...
-1
Jožica Kešpret
Pred 3 meseci
Vsaka čast Terezi za to potezo, Filip je car, Tereza pa carica, čestitke obema.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
SMEH: Slovenec na sup deski v Izoli s svojimi podvigi nasmejal spletVIDEO: Vozniku BMW-ja dal lekcijo s Puntom! To so posneli pri naših sosedihVIDEO: Papiga Kaja spet navdušuje Slovence: To je njen nov posnetek!VIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril, pred kamero je pokazal svoj pevski talentMaribor izgubil bitko za Ligo Prvakov, povratno tekmo slavil RosenborgVIDEO: Nenavaden prizor na hrvaški plaži, prikazala se jim je MarijaVIDEO: Bohinjski župnik obiskal Medžugorje, s posnetkom znova navdušil SlovenceVIDEO: Čudovita poročna torta zakoncev iz Slovenije, ki s podobo jemlje sapoLastnik na dvorišču postavil hiško: Poglejte si, kdo zdaj prebiva v njej!VIDEO: Voznik ostal brez besed: To je prizor, ki mu je bil priča na snegu!VIDEO: To je največji poletni hit na Balkanu! Slovenska pevka ima več kot 35 milijonov ogledovVIDEO: Babica pojedla vnukove piškote z marihuano! Poglej, kako jo je zadeloSMEH: Vozilo je ustavil na prehodu: Ne boste verjeli, kaj je storil pešec!Tovornjakar se je izognil plačilu cestnine, nato je dobil takojšnjo lekcijoVIDEO: Poljak prehiteval kar čez dvojno polno črto, nato je takoj dobil lekcijoNa pašniku je zaigral na violino, konj je z odzivom takoj obkrožil spletKakšna poteza angleškega nogometaša: Ne boste verjeli, kako je preprečil zadetekKužki obstali, kot bi bili zamrznjeni! To je posnetek, ki danes navdušuje spletVIDEO: Grozljivka med gašenjem požara, letalo bi skoraj treščilo ob tlaVIDEO: Za rojstni dan dobil BMW in ga porinil v reko: Želel si je Jaguarja!Domačinu se je prevrnil smetnjak, nato so prišli gasilci! Poglej, kaj so storiliDivji voznik dokazal, da lahko pobegne policijskemu helikopterju11-letni deček na poroki poskrbel za smeh: Tako je ogovoril ženina in nevesto!VIDEO: Poglejte, kako je po trčenju na avtocesti v sekundi zagorela Tesla 3Mongolec na odru talenta šokiral sodnike: Tako je pokazal surovo moč!