VIDEO: Poteza hrvaške pevke ganila Slovence. Tako je presenetila Filipa!

Tereza Kesovija je hrvaška pevka, ki jo zagotovo poznamo tudi številni Slovenci. Kot maturantka je leta 1958 zmagala na tekmovanju mladih glasbenikov v Ljubljani. In en izmed velikih njenih oboževalcev je tudi Filip, ki kljub avtizmu, slepoti in cerebralni paralizi svojim sanjam sledi s petjem. Le kdo ne pozna Filipa, ki je s posnetki petja že večkrat obkrožil Slovenijo...

Filip se je te dni udeležil tudi koncerta Tereze Kesovije, kjer je mislil, da bo zgolj poslušalec. A temu ni bilo tako. Ko je hrvaško pevko opozoril na to, da ni zapela vseh pesmi, je zapela eno izmed njegovih najljubših. In Filip ji je pri petju pomagal.

Na svojem Facebook profilu je mati Andreja objavila tudi ta zapis, ki je ganil mnoge. Preberite ga v celoti:

Nekateri ste mnenja, da je Filip v privilegiju pred ostalimi osebami, ki jim življenje v zibelko ni položilo zmage, temveč - BOJ.
Filip je simpatičen fant, ki ima rad ljudi. Zlahka, kljub vsem svojim težavam, navezuje stike. Je odkritosrčno naklonjen, ali pa sploh ni.
Vsaka organizacija terja od nas maksimalen napor. Filip ne gre na koncert kot vi, z vstopnico v žepu.

GRE S PRIČAKOVANJI, KI SO VČASIH MNOGO VEČJA, KOT SE ZGODE.

Če je odsoten nekaj ur, je potrebno poskrbeti za hrano. Ne bo pojedel sendviča, ker ga ne more. Festivalna dvorana nima urejenega dostopa za invalide, zato ga je bilo potrebno NESTI. Veliko stopnic. Hvala gospodu, ki je pomagal nesti voziček gor.

Sicer pa ga je nesel Rok.

Ko smo malo pred eno zjutraj prišli domov, je bil povsod LED.

Ga ni čevlja, ki bi zmogle hoditi po njem.

Ga je potrebno vzeti iz avtomobila in presesti na voziček. IN MOLITI, DA NE PADEŠ SKUPAJ Z NJIM.

A se naša popotovanja VSELEJ OBRESTUJEJO.

Ta "glava" je danes SREČNA. Sicer še spi in bog dal, da sanja o TEREZI, kar si je tik preden je zaprl oči-ZAŽELEL.

Ja. Tu smo zato. IN SAMO ZATO.

Hvala vsem, ki postojite za hip. Postojite za dva.

Nič drugega nima. NIČ. Kot nas, ki "drsamo" in VAS, KI GA SPREJEMATE.
hvala.
1
Stojanka Ličanin
Pred 3 meseci
kar besed sam ostala ...:'( sreče ..hvala hvala Tere ..kar si naredila
1
Tina Hojnik
Pred 3 meseci
Noro... Lepa gesta Tereze..Filip care !!
1
Nan Dar
Pred 3 meseci
Tereza Kesovija, legenda, je polepšala večer Filipu in vsem, ki so ga spremljali, spet je pridobil potrditev, kako uspešen je v glasbi. Še tako naprej Filip, TEREZI pa gre zahvala za njeno srčnost, ki nam jo daje že veliko veliko let.
1
Sara Kovač
Pred 3 meseci
Filip in mami, pa sta zamudila Klip. Sem ga tudi jaz, pa vseeno našla pred spanjem. BRAVO ! Mamini zapisi pa ....
1
Ana Hacin
Pred 3 meseci
Vse spoštovanje g. Terezi, da je naredila to lepo gesto...vsi vemo koliko mu je to pomenilo...Filip je pa itak car...
-1
Jožica Kešpret
Pred 3 meseci
Vsaka čast Terezi za to potezo, Filip je car, Tereza pa carica, čestitke obema.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski mesar poskrbel za smeh: Spijem en štamperli šnopca!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Adi Smolar: Privoščil si je slovenskega poslanca!Brezdomec je prvič obiskal brivca: Preobrazba te bo pustila brez besed!VIDEO: Grozljivka na poledeneli cesti: Moški se je komaj izognil tragediji!VIDEO: Pred tekmo zadonela slovenska pesem: Poglej, kaj je storil Luka Dončić!VIDEO: 8-letni Miha navdušil Slovence: Tako ganljivo je zapel pesem o očku!VIDEO: Romunski teror na slovenski avtocesti posnela kameraVIDEO: Smeh v bližini slovenske meje: To so Hrvatu povedali prebežniki!Na hrvaškem talentu obnorel sodnike: Njegov angelski glas ti vzame sapo!VIDEO: David Amaro iz "Znan obraz ima svoj glas" zapel Oliverjevo CesaricoVIDEO: Celo večnost ni videl starih staršev: Zdaj jih je po 20 letih obiskal!VIDEO: Novinarji obiskali Krisa, iz Los Angelesa prihajajo spodbudne noviceKuža vsak dan čaka na postaji, razlog je lastnico ganil do solzVIDEO: Tovornjakar preživel grozljivo nesrečo! Nemški gasilci: "To je čudež!"VIDEO: Luka Dončić spektakularno zabil ob LeBronu, nato ga je uničil s trojkoUkradel je vozilo, a ga ni znal peljati: Takoj je dobil lekcijo!VIDEO: Čustveni prizori, ki ganejo: Luka Dončić spoznal malega borca Krisa!VIDEO: 10-letni Jakob z glasom prevzel Slovence: Tako je zapel pesem Modrijanov!SMEH: To so naredili voznikom, ko se niso ustavili pred prehodom za pešceTimelapse jajca: To se zgodi z rumenjakom, če ga zunaj pustimo 13 dni!Najbolj legendarni slovenski posnetki, ki so poskrbeli za dozo smehaMed nevihto je zaigral "The Sound Of Silence", nastop jemlje sapoV livarni je odvrgel mokro železo: Komaj si je rešil življenje!Poskočni Dejan pokazal, kako si naredi svojo prepoznavno frizuroVIDEO: Dončić dobil grd udarec po nosu, nato je izenačil strelski rekord