VIDEO: Potrjeno je, najbolj čista država na svetu je Slovenija

Združeni narodi so leto 2017 proglasili za mednarodno leto trajnostnega razvoja turizma. Država, ki je v vseh kategorijah osovjila največ točk in tako dobila naslov zmagovalca, je Slovenija.

Naslov najbolj čiste države je pripadal Sloveniji po tem, ko je naša lepa dežela izpolnila 96 od 100 kriterijev za ta prestižni naslov!

Večina visoko uvrščenih držav je za razliko od Slovenije izpolnjevala okoli 80 pogojev. Ta nagrada je po mnenju podeliteljev nastala kot rezultat trdega dela vlade, ki je uvedla vrsto okoljskih ukrepov in zakonov. Eden od njih je tudi ta, da se morajo odpadki v zgodni fazi ločevati na plastiko, papir in biološke odpadke. Tako lahko zagotovimo, da se tretjina odpadkov reciklira.Slovenci smo uspeli tudi drastično zmanjšati emisije škodljivih plinov s tem, ko se je prepovedala vožnja vozil v centrih mesta ter uvedla javna kolesa ter avtobusi na zemeljski plin.


Še en razlog, zakaj je prestižni naslov osvojila Slovenija, je tudi dejstvo, da 60% našega ozemlja pokriva gozd. Prav tako v naši deželi živi kar 20.000 vrst živali, v 40 nacionalnih parkih in rezervatih pa hranimo mnoge rastline nedotaknjene.Predsednik mednarodne organizacije Green Destinations Albert Salman je ob podelitvi dejal, da moramo biti ponosni na našo državo in zagotoviti, da bo vsako mesto v Sloveniji ostalo čisto, zeleno in prijazno turistom.

Delimo prispevek naprej, da bodo vsi videli, v kako lepi deželi živimo Slovenci!

1
Robert Patafta
Pred 29 tedni
https://www.nationalgeographic.com/travel/destinations/europe/slovenia/worlds-most-sustainable-eco-green-country/
-1
Karel Novak
Pred 29 tedni
@ROKO: To so placane reklame v obliki lestvic,itd,itd. Netherlands-based organisation Green Destinations se ujkvarja s marketingom in nima nobene veze s OZN! Nehajte s temi FAKE NEWS!
-1
Karel Novak
Pred 29 tedni
:) FAKE NEWS! Ni nobenega linka na netu ki bi to novico potrjeval. Je pa to : https://www.finance.si/8841903
0
JeklenaPest
Pred 29 tedni
Res je. Tajkuni so "spucali" že skoraj vse...
1
Klip.si
Pred 29 tedni
Roko, seveda! Več si lahko preberete na tej povezavi: http://www.slovenia.si/visit/features/slovenia-declared-worlds-first-green-country/

Prispevek pa najdete tudi na strani organizcaije Green Destinations: http://greendestinations.org/
0
Roko Franić
Pred 29 tedni
Uredniki Klip.si! A lahko vi navedete kje ste dobili te informacije? Nobenega linka, nobene tocne navedbe nic. Kaksen raiting je to bil za to nagrado? Bilo kaj drugam gresš pogledat nikjer ni te informacije. Pojasnilo?
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Norčevali so se, ker ima raka: Na talentu je dobil zlati gumb strogega Simona!Pozor, prihaja huda ura z nevihtami! Izključena ni niti debela točaVIDEO: Žena ga je zapustila! To je posnetek, s katerim se ji je kruto maščevalVIDEO: Grozljivka na hrvaškem reliju! Roku Turku nasproti pripeljal avtomobilVIDEO: Slovenskemu reševalcu prekipelo, policist mu je napisal kazenNa glavnem trgu so začeli plesati salso! Ne boste verjeli, kaj je storil policistSMEH: Nesrečni voznik iz Ljubljane! To se je zgodilo, ko je zapeljal iz predoraVegani vdrli v klavnico in se privezali na verigo! Dejanje so takoj obžalovaliVIDEO: Nesreča na avtocesti pred Vrhniko, nato pa šok za voznikeVIDEO: Na Hrvaškem nedaleč od obale posneli belega morskega psaRusko tekmovanje v klofutanju? Zdaj imajo novo različico, ki navdušuje moškeMrtva "pošast" pokazala svojo moč! Tako je zdrobila pločevinkoVIDEO: Huda ura v Sloveniji! Kot dlan velika toča, pri Grosuplju skoraj tornadoDrama z Nizozemske: Prečkal je železniške tire, četudi so bili zablokirani!VIDEO: Primark v Ljubljani odprl svoja vrata! Poglejte, kako izgleda notranjostMichelin predstavil novo inovacijo: Pnevmatike, ki jih ne moremo predreti!Kako pravilno stepemo smetano? Kuhar pravi, da celo življenje to počnemo narobeVIDEO: Tako se konča za motokrosiste, ko želijo na silo prehiteti Tima GajserjaMed vojno sta se zaljubila! Poglej ganljiv prizor, ko se srečata 75 let kasnejeVoznik na cesti ostal brez besed, vozilo je pred njim zdrsnilo v prepadVIDEO: Župnik iz Bohinja povedal, kaj imajo zaljubljenci skupnega s tabernakljemVoditeljica na Radiu 1 v solzah: "Ne vem, kaj naj naredim! Težko mi je..."Tako izgleda zapuščena vasica Slapnik, v kateri bodo snemali resničnostni šovMalček nasmejal ves svet! Tako je ukradel pozornost, ko je oče jedel kosiloZvečer sta se kopala v bazenu, nato ju je napadel krokodil