VIDEO: Potrjeno je, najbolj čista država na svetu je Slovenija

Združeni narodi so leto 2017 proglasili za mednarodno leto trajnostnega razvoja turizma. Država, ki je v vseh kategorijah osovjila največ točk in tako dobila naslov zmagovalca, je Slovenija.

Naslov najbolj čiste države je pripadal Sloveniji po tem, ko je naša lepa dežela izpolnila 96 od 100 kriterijev za ta prestižni naslov!

Večina visoko uvrščenih držav je za razliko od Slovenije izpolnjevala okoli 80 pogojev. Ta nagrada je po mnenju podeliteljev nastala kot rezultat trdega dela vlade, ki je uvedla vrsto okoljskih ukrepov in zakonov. Eden od njih je tudi ta, da se morajo odpadki v zgodni fazi ločevati na plastiko, papir in biološke odpadke. Tako lahko zagotovimo, da se tretjina odpadkov reciklira.Slovenci smo uspeli tudi drastično zmanjšati emisije škodljivih plinov s tem, ko se je prepovedala vožnja vozil v centrih mesta ter uvedla javna kolesa ter avtobusi na zemeljski plin.


Še en razlog, zakaj je prestižni naslov osvojila Slovenija, je tudi dejstvo, da 60% našega ozemlja pokriva gozd. Prav tako v naši deželi živi kar 20.000 vrst živali, v 40 nacionalnih parkih in rezervatih pa hranimo mnoge rastline nedotaknjene.Predsednik mednarodne organizacije Green Destinations Albert Salman je ob podelitvi dejal, da moramo biti ponosni na našo državo in zagotoviti, da bo vsako mesto v Sloveniji ostalo čisto, zeleno in prijazno turistom.

Delimo prispevek naprej, da bodo vsi videli, v kako lepi deželi živimo Slovenci!

1
Robert Patafta
Pred 17 tedni
https://www.nationalgeographic.com/travel/destinations/europe/slovenia/worlds-most-sustainable-eco-green-country/
-1
Karel Novak
Pred 17 tedni
@ROKO: To so placane reklame v obliki lestvic,itd,itd. Netherlands-based organisation Green Destinations se ujkvarja s marketingom in nima nobene veze s OZN! Nehajte s temi FAKE NEWS!
-1
Karel Novak
Pred 17 tedni
:) FAKE NEWS! Ni nobenega linka na netu ki bi to novico potrjeval. Je pa to : https://www.finance.si/8841903
0
JeklenaPest
Pred 17 tedni
Res je. Tajkuni so "spucali" že skoraj vse...
1
Klip.si
Pred 17 tedni
Roko, seveda! Več si lahko preberete na tej povezavi: http://www.slovenia.si/visit/features/slovenia-declared-worlds-first-green-country/

Prispevek pa najdete tudi na strani organizcaije Green Destinations: http://greendestinations.org/
0
Roko Franić
Pred 17 tedni
Uredniki Klip.si! A lahko vi navedete kje ste dobili te informacije? Nobenega linka, nobene tocne navedbe nic. Kaksen raiting je to bil za to nagrado? Bilo kaj drugam gresš pogledat nikjer ni te informacije. Pojasnilo?
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: To naredijo gasilci iz Radovljice, če vozniki ne vzpostavijo reševalnega pasuOdraščal je skupaj s kravico, nato so ju ločili! Poglejte si veselje, ko se znova srečataVIDEO: Janez Janša dobil prirejeno pesem Faraonov! Nasmejali se boste do solz...VIDEO: Jurij Zrnec in Klemen Slakonja spet nasmejala! Privoščila sta si zmagovalca EmeVIDEO: Tako je Slovenka preuredila stanovanje, veliko pičlih 22 kvadratnih metrovVIDEO: Gasilka je priplezala na streho, tam pa šok! Poglejte si, kaj jo je čakalo...VIDEO: Timi Zajc pred Planico dobil svojo pesem, za harmoniko je prijel tudi samVIDEO: To je posnetek iz Slovenije, ki bi ga morali videti vsi motoristiKrava ni nehala jokati, ker so ji vzeli mladička. To je prizor, ko ga znova zagleda!Mati in sin skupaj zapela na talentu, za čustven nastop sta prejela zlati gumbVIDEO: Lea Sirk ganila Slovence! Tako se sliši njena izvedba pesmi "Shallow"Mislil je, da ga psička iz vojske ne bo prepoznala! To je bila njena reakcija...Goska skljuvala policijski avtomobil, da bi ji pomagali rešiti njene mladičkeVIDEO: Predčasno je prišel iz vojske, gluhega bratca je ganil do solzSMEH: Tako v Sloveniji izgledajo razgovori za služboVIDEO: Hud padec Filipa Flisarja, končal je v bolnišnici13-letna deklica zapela pesem Whitney Houson, njen glas ti postavi kocine pokonciVIDEO: Luka Dončić navdušil z zverinskim zabijanjem, koš je dosegel kar s klopiVIDEO: Vratar osmešil igralce! Pretekel je igrišče, nato dosegel zadetekVIDEO: Babica iz Bosne obkroža Balkan: "Zaradi pametnih telefonov so otroci neumni!"SMEH: To so napake, ki sta jima bila med snemanjem priča Slakonja in ZrnecSMEH: To je storila ptica, ko je ugotovila, da se golf žogice odbijajo od talVIDEO: V Planici poletela do 248 metrov, blestela tudi Timi Zajc in Domen PrevcVIDEO: 10-letnica navdušila v šovu The Voice, sodniki so ob njenem petju jokaliVIDEO: Ste že videli, kako sneg na avtocestah plužijo v Ameriki?