VIDEO: Potrjeno je, najbolj čista država na svetu je Slovenija

Združeni narodi so leto 2017 proglasili za mednarodno leto trajnostnega razvoja turizma. Država, ki je v vseh kategorijah osovjila največ točk in tako dobila naslov zmagovalca, je Slovenija.

Naslov najbolj čiste države je pripadal Sloveniji po tem, ko je naša lepa dežela izpolnila 96 od 100 kriterijev za ta prestižni naslov!

Večina visoko uvrščenih držav je za razliko od Slovenije izpolnjevala okoli 80 pogojev. Ta nagrada je po mnenju podeliteljev nastala kot rezultat trdega dela vlade, ki je uvedla vrsto okoljskih ukrepov in zakonov. Eden od njih je tudi ta, da se morajo odpadki v zgodni fazi ločevati na plastiko, papir in biološke odpadke. Tako lahko zagotovimo, da se tretjina odpadkov reciklira.Slovenci smo uspeli tudi drastično zmanjšati emisije škodljivih plinov s tem, ko se je prepovedala vožnja vozil v centrih mesta ter uvedla javna kolesa ter avtobusi na zemeljski plin.


Še en razlog, zakaj je prestižni naslov osvojila Slovenija, je tudi dejstvo, da 60% našega ozemlja pokriva gozd. Prav tako v naši deželi živi kar 20.000 vrst živali, v 40 nacionalnih parkih in rezervatih pa hranimo mnoge rastline nedotaknjene.Predsednik mednarodne organizacije Green Destinations Albert Salman je ob podelitvi dejal, da moramo biti ponosni na našo državo in zagotoviti, da bo vsako mesto v Sloveniji ostalo čisto, zeleno in prijazno turistom.

Delimo prispevek naprej, da bodo vsi videli, v kako lepi deželi živimo Slovenci!

1
Robert Patafta
Pred 8 tedni
https://www.nationalgeographic.com/travel/destinations/europe/slovenia/worlds-most-sustainable-eco-green-country/
-1
Karel Novak
Pred 8 tedni
@ROKO: To so placane reklame v obliki lestvic,itd,itd. Netherlands-based organisation Green Destinations se ujkvarja s marketingom in nima nobene veze s OZN! Nehajte s temi FAKE NEWS!
-1
Karel Novak
Pred 8 tedni
:) FAKE NEWS! Ni nobenega linka na netu ki bi to novico potrjeval. Je pa to : https://www.finance.si/8841903
0
JeklenaPest
Pred 8 tedni
Res je. Tajkuni so "spucali" že skoraj vse...
1
Klip.si
Pred 8 tedni
Roko, seveda! Več si lahko preberete na tej povezavi: http://www.slovenia.si/visit/features/slovenia-declared-worlds-first-green-country/

Prispevek pa najdete tudi na strani organizcaije Green Destinations: http://greendestinations.org/
0
Roko Franić
Pred 8 tedni
Uredniki Klip.si! A lahko vi navedete kje ste dobili te informacije? Nobenega linka, nobene tocne navedbe nic. Kaksen raiting je to bil za to nagrado? Bilo kaj drugam gresš pogledat nikjer ni te informacije. Pojasnilo?
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Švedski fotograf obiskal Slovenijo, njegov posnetek ti vzame sapoV zlatarni je hotela prodati prstan. Kar je storil prodajalec, jo je ganilo do solz!VIDEO: Ne boste verjeli, kako je nesrečo zakuhal voznik pri MedvodahVIDEO: Poroka, o kateri govori vsa Slovenija! Nevesta je ženina ganila do solz...Oče zaradi bolezni ni več prepoznal družine, sinova ideja je vse spremenilaVIDEO: To je prizor s snegom iz sosednje Avstrije, ki danes obkroža EvropoDeklica zapela 80 let staro pesem. Ko je odprla usta, so se sodniki takoj obrnili!VIDEO: Med nastopom Modrijanov možje s trebuhi do solz nasmejali SlovenceVIDEO: To je izjemen posnetek, ki ga je za Luko Dončića pripravil Real MadridVIDEO: Na kamero posneli izjemen prizor, tako se je v Švici sprožil snežni plazVIDEO: Moški brez razloga brcnil psa, nato je takoj dobil božjo kazenPsa sta na polju zaslišala kmeta. Kar so posneli na kamero, te nasmeje do solz!VIDEO: Legendarni Dirk Nowitzki navijače Luke Dončića nagovoril v slovenščiniNaveličana je bila svojih tankih las, po preobrazbi je bila druga osebaKazahstanski pevec šokiral svet s svojim glasom, njegovo petje ti vzame sapoVIDEO: Ne boste verjeli, koliko snega je Avstrijcu ostalo na avtomobiluRekel jim je, naj ne parkirajo pred stavbo. Ker niso poslušali, je sledila lekcija!ŠOK: Sredi gozda naleteli na privezanega kužka, življenje so mu rešili kolesarjiVIDEO: Vili Resnik se vrača v glasbo, to je njegova nova pesem "Diham zate"Na ulici so posneli dedka s kužkom, s svojo predanostjo sta obkrožila svet4-letna deklica na oder talentov stopila s psom, nastop je prevzel sodnikeV trgovini je ukradel pivo, nato ga je čez nekaj sekund tepla karmaKdaj ste bili nazadnje srečni? To je posnetek, ki je svetu dal misliti...Najstnika sta stopila na oder, petje dekleta je prevzelo še njenega prijateljaBalerina je pokazala svoj ples. Poglej si preobrat, ki je sledil ob koncu!