VIDEO: Prihaja huda ura! Spet rdeči alarm, Sloveniji grozi debela toča

Tudi današnja sobota bo vremensko zelo spremenljiva. Širom države so napovedane številne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne.

Agencija RS za okolje (Arso) je za vso državo prižgala drugo najvišje opozorilo pred močnejšimi nevihtami. Obenem je za mnoge kraje prižgan tudi najvišji, rdeči alarm pred točo.

Tudi spletni portal Severe Weather Europe je za jugovzhod naše države razglasil redči alarm pred močnimi nevihtami z veliko točo, za preostalo Slovenijo pa srednjega.

Obenem so za severni del Balkanskega polotoka napovedali supercelice, ki bi lahko prinesle ogromno točo, obilne padavine, vetrolome in celo tornade.


ARSO
Geologi za Slovenijo opozarjajo na povečano verjetnost proženja zemeljskih plazov, današnje najvišje temperature pa se bod ogibale od 21 do 27, na Goriške in ob morju pa okoli 29 stopinj Celzija.

Že danes dopoldan je v Ljubljani neurje zalilo mnoge ceste. V Vižmarjih je podhod pod železnico povsem poplavljen, mnogi pa so z vozili vozili kar po poti za kolesarje in pešce, ki je pelje nekaj metrov nad cesto.


Svetujemo vam, da ob začetku neviht spremljate radarsko sliko padavin, saj boste le tako lahko najbolje ocenili, v katero smer se premikajo nevihte. Spremljajte tudi opozorila pred točo.

Že včeraj so mnoge nevihte prizadele sosednjo Italijo in tam povzročile nemalo škode. V Torinu je padala kot oreh velika toča, mnoge ulice so zaradi obilnega deževja bile pod vodo. O hudih nevihtah poročajo tudi iz drugih držav po Evropi.


Delimo opozorilo pred hudimi nevihtami in debelo točo še naprej med prijatelje, da bomo skupaj znali zavarovati naše imetje!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Pred tekmo zadonela slovenska pesem: Poglej, kaj je storil Luka Dončić!SMEH: Počistil je zasnežen pločnik, nato je doživel ta prizorVIDEO: 8-letni Miha navdušil Slovence: Tako ganljivo je zapel pesem o očku!Dončiću so rekli, da mu ni potrebno obiskati revnih otrok: Poglej, kaj je storil!SMEH: To so naredili voznikom, ko se niso ustavili pred prehodom za pešceBabica zaplesala in zapela ob uličnem pevcu, njen nastop jemlje sapoVIDEO: Nika Zorjan in Rok Piletič ganila Slovence, zapela sta pesem "Shallow"VIDEO: 8-letna Anja zapela s slovenskim ansamblom, njen glas te bo očaralVIDEO: Smeh v bližini slovenske meje: To so Hrvatu povedali prebežniki!VIDEO: 10-letni Jakob z glasom prevzel Slovence: Tako je zapel pesem Modrijanov!Kuža vsak dan čaka na postaji, razlog je lastnico ganil do solzVIDEO: Papiga Kaja spet ruši rekorde: Njen posnetek je navdušil Slovenijo!Ukradel je vozilo, a ga ni znal peljati: Takoj je dobil lekcijo!Smešni trenutki iz lige NBA, za katere je poskrbel Luka DončićVIDEO: Romunski teror na slovenski avtocesti posnela kameraMotorist mu je dal lekcijo: Voznik je peljal kar po njegovem pasu!VIDEO: Simpatičen kiks v oddaji 24ur, voditeljica se je le nasmejalaVrhunski posnetek z NBA tekme, ko je zadel Luka DončićVIDEO: V pečici je pekla ribo, nato pa šok: To je prizor, ki ga je posnela!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Kris se igra in sedi brez opornice!VIDEO: Werner z novo pesmijo prevzel Slovence: Tako je zapel z Darjo Gajšek!Kužka je odnesla deroča reka: Lastnik je skočil v vodo, da bi mu rešil življenje!25-letnik na tesno vožnjo odpeljal Audija, nato je trčil v 15 vozilSin za božič do solz ganil mamo, ki je zbolela za pljučnim rakomVIDEO: Isaac Palma predstavil novo pesem "Obljubi", oboževalci so navdušeni