VIDEO: Prihaja huda ura! Spet rdeči alarm, Sloveniji grozi debela toča

Tudi današnja sobota bo vremensko zelo spremenljiva. Širom države so napovedane številne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne.

Agencija RS za okolje (Arso) je za vso državo prižgala drugo najvišje opozorilo pred močnejšimi nevihtami. Obenem je za mnoge kraje prižgan tudi najvišji, rdeči alarm pred točo.

Tudi spletni portal Severe Weather Europe je za jugovzhod naše države razglasil redči alarm pred močnimi nevihtami z veliko točo, za preostalo Slovenijo pa srednjega.

Obenem so za severni del Balkanskega polotoka napovedali supercelice, ki bi lahko prinesle ogromno točo, obilne padavine, vetrolome in celo tornade.


ARSO
Geologi za Slovenijo opozarjajo na povečano verjetnost proženja zemeljskih plazov, današnje najvišje temperature pa se bod ogibale od 21 do 27, na Goriške in ob morju pa okoli 29 stopinj Celzija.

Že danes dopoldan je v Ljubljani neurje zalilo mnoge ceste. V Vižmarjih je podhod pod železnico povsem poplavljen, mnogi pa so z vozili vozili kar po poti za kolesarje in pešce, ki je pelje nekaj metrov nad cesto.


Svetujemo vam, da ob začetku neviht spremljate radarsko sliko padavin, saj boste le tako lahko najbolje ocenili, v katero smer se premikajo nevihte. Spremljajte tudi opozorila pred točo.

Že včeraj so mnoge nevihte prizadele sosednjo Italijo in tam povzročile nemalo škode. V Torinu je padala kot oreh velika toča, mnoge ulice so zaradi obilnega deževja bile pod vodo. O hudih nevihtah poročajo tudi iz drugih držav po Evropi.


Delimo opozorilo pred hudimi nevihtami in debelo točo še naprej med prijatelje, da bomo skupaj znali zavarovati naše imetje!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Ob gozdu je zaigrala na harfo: Prizor v ozadju je splet pustil brez besed!Policist rešil življenje malčka: To je storil, ko je otrok stekel na cesto!Filip zapel s svojim osebnim asistentom: Njun talent je navdušil Slovence!Isaac Palma ganil v cerkvi: Med poroko je zapel Ave MariaPapigo je vprašal, če ga ljubi: Njen odgovor te bo nasmejal do solz!VIDEO: Luka Dončić plesal na domačo glasbo: Posnetek je navdušil Slovence!Motokrosist iz Slovenije naletel na gozdno past: Lahko bi ga stalo življenja!Kužka so vedno znova vrnili v zavetišče: Zdaj je dobil lastnika, ki ga razume!Lisička iz Berlina kradla čevlje: Toliko so jih našli v njenem brlogu!Anja Ramšak in Robert Roškar pokazala pevski talent: Priredila sta slovensko pesem!Na vrhu Triglava zaigral za citre: Njegov nastop navdušuje Slovence!SoulGreg Artist zapel z ženo: Osupnili so z izvedbo pesmi "The Prayer"Izgubljena srnica se je približala punčki: Posnetek ima že 7 milijonov ogledov!Babica in dedek doživela šok: Nista vedela, da je sin dobil dvojčke!Labodji mladički prvič zaplavali v potoku: Posnetek je uspešnica na spletu!Nesreča na avtocesti: Tovornjak je zbil vozilo!Martin Golob še zadnjič iz Bohinja: Prisluhni, kaj je povedal!VIDEO: Na slovenskem počivališču posneli tatove: Tako sta kradla iz tovornjaka!Srhljivka iz Libanona: Glavno mesto pretresla grozljiva eksplozija!Deklici zapeli pesem "Dance Monkey": Njun posnetek je uspešnica na spletu!Anja Ramšak zapela pesem iz filma Sreča na vrvici: Privoščila si je Roškarja!Goska na kmetiji varovala rešenega konjička: Postala sta najboljša prijatelja!Pametna orka navdušila svet: Tako je skušala ujeti ptice!Slon po dveh mesecih spet videl oskrbnika: Njegov odziv je navdušil splet!7-letni slepi deček na klavir zaigral pesem Queenov: Njegov nastop te bo navdušil!