VIDEO: Prihaja huda ura! Spet rdeči alarm, Sloveniji grozi debela toča

Tudi današnja sobota bo vremensko zelo spremenljiva. Širom države so napovedane številne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne.

Agencija RS za okolje (Arso) je za vso državo prižgala drugo najvišje opozorilo pred močnejšimi nevihtami. Obenem je za mnoge kraje prižgan tudi najvišji, rdeči alarm pred točo.

Tudi spletni portal Severe Weather Europe je za jugovzhod naše države razglasil redči alarm pred močnimi nevihtami z veliko točo, za preostalo Slovenijo pa srednjega.

Obenem so za severni del Balkanskega polotoka napovedali supercelice, ki bi lahko prinesle ogromno točo, obilne padavine, vetrolome in celo tornade.


ARSO
Geologi za Slovenijo opozarjajo na povečano verjetnost proženja zemeljskih plazov, današnje najvišje temperature pa se bod ogibale od 21 do 27, na Goriške in ob morju pa okoli 29 stopinj Celzija.

Že danes dopoldan je v Ljubljani neurje zalilo mnoge ceste. V Vižmarjih je podhod pod železnico povsem poplavljen, mnogi pa so z vozili vozili kar po poti za kolesarje in pešce, ki je pelje nekaj metrov nad cesto.


Svetujemo vam, da ob začetku neviht spremljate radarsko sliko padavin, saj boste le tako lahko najbolje ocenili, v katero smer se premikajo nevihte. Spremljajte tudi opozorila pred točo.

Že včeraj so mnoge nevihte prizadele sosednjo Italijo in tam povzročile nemalo škode. V Torinu je padala kot oreh velika toča, mnoge ulice so zaradi obilnega deževja bile pod vodo. O hudih nevihtah poročajo tudi iz drugih držav po Evropi.


Delimo opozorilo pred hudimi nevihtami in debelo točo še naprej med prijatelje, da bomo skupaj znali zavarovati naše imetje!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Voznik tovornjaka posnel prizor: "Tako izgleda debil na avtocesti!"Papiga iz Splita ruši rekorde: Tako je "telefonirala" ob lastniku!Posnetek deklice ruši rekorde: To je storila, ko je očka hotel zamenjati postajo!SMEH: Prizor na avtocesti nasmejal svet: Poglej, kako se je znašel voznik!VIDEO: Nora podaja Luke Dončića, ki je navdušila NBA komentatorjaTovornjakar se ni zaustavil pred železnico: Vanj je z vso silo trčil vlak!Posnetek, ki je razjezil Srbe: Voznik avtobusa peljal kar mimo zapornic!Prizor, ki gane: Preživela koala v Avstraliji dobila novo družino!Nov šok za Avstralijo po požarih: Prizadele so jih poplave, toča in oblaki prahu!Kamere posnele komedijo: Ne boste verjeli, kje je parkirala!2-letni deček zmagovalec španskega talenta: Njegov nastop te bo navdušil!Po poljubu je sledil šok za dekle: Kar je storil fant, mu ne bo oprostila!SMEH: Karl Erjavec zapel pred kongresom: Parodija je nasmejala Slovenijo!To je herojska psička Šaka, ki je rešila Roka: Varovala ga tudi pred zvermi!Na Trbojskem jezeru postavili zipline: Njihov posnetek te bo navdušil!VIDEO: Nora trojka Luke Dončića, proti Portlandu jih je zadel kar osemVIDEO: Ribič pri Strunjanu posnel delfine: Tako so plesali v morju!Posnetek, ki ogreje srce: Tako so lastniku pomagali pri iskanju kužka!Letala spustila več ton korenja, da bi pomagali lačnim živalim v AvstralijiKužki s kmetije obkrožili svet: Njihova ubogljivost te pusti brez besed!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Tako na fizioterapiji napreduje mali Kris!Sosed je zaradi joka poklical policijo: Kriva je bila papiga!Drama na ledeni cesti: Tovornjak se je za las izognil trčenju!Babica na balkonu rešila padalca, ki je skočil s stolpniceVIDEO: Šokantni posnetki iz Novega mesta: Na srednji šoli so se tepla dekleta!