VIDEO: Promet obstal po vsej Srbiji! Tako so se ljudje uprli ceni bencina...

Ljudem v Srbiji je prikipelo. Konec tedna je namreč minil v znamenju protestov na cestah ter avtocestah. Ker oblasti neprestano zvišujejo trošarine za gorivo, so se državljani odločili stvari vzeti v svoje roke. Povprečna cena enega litra neosvinčenega bencina v Srbiji trenutno znaša 152 dinarja, kar je približno 1,30 evra.

V petek je zaradi visokih cen goriva povsem obstal promet v Beogradu, podražitvam pa so se uprli tudi v drugih srbskih mestih. Avtomobili so se tako na cestah ustavili tudi v Kraljevu, Šabacu, Nišu, Valjevu in Novemu Sadu.


Ves promet so jezni vozniki zaustavili za dobro uro, protest pa so organizirali preko Facebook socialnega omrežja. Na profilu dogodka so še sporočili, da bodo z blokiranjem prometa nadaljevali vse do takrat, dokler oblast ne bo izpolnila zahtev nezadovoljnih državljanov.

Bi se morali tudi v Sloveniji državljani oglasiti ob zasoljenih cenah goriva? Pretekli teden sta se namreč pri nas ceni neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva zvišali na najvišjo raven zadnjih nekaj let.

0
Miro Rozman
Pred 10 tedni
pri nas smo preveliki usraneti za kej takega čeprov nas politkarji guljoin z našim denarjem mašijo luknje državnih ustanov. Da je to res se ve da so z bencinskim denarjem zamašili luknjo v zdravstvu okoli 170 milijončkov so nam pobrali. Pa še nekaj: furs se je pohvalil, da so pobrali nekje okoli 15,3 milijarde davkov. pa poglejmo računico. naš proračun tehta okoli 9,5 milijarde, država razpiše za 1,5 milijaarde obveznic in če seštejemo se sprašujem kje je 7 milijard denarja ???? pa še to mali ljudje imajo od visoke gospodarske rasti en velik NIČ zgolj moje mnenje
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Novo reklamo za Mercedes posneli v Sloveniji, prizori navdušili tujceParkiral je na mestu za invalide. To je lekcija, ki mu jo je dal fant na vozičku!Šaolinski menih se je preizkusil v borbi, pretepači proti njemu nimajo možnostiSMEH: Rus na plaži osvajal zapeljivi Srbkinji, nato se je pojavila njegova ženaKuža je mislil, da se deklica utaplja! Poglejte si, kako se je lotil reševanja...Hčerka Elvisa Presleyja objavila nov duet z očetom, nastop te gane do solzMama je učiteljici rekla, naj stopi ven! Poglejte si, kaj jo je čakalo pred šolo...Morski pes je umoril delfina. Ko je mimo priplaval večji morski pes... Drama!Pred hišo so mu premazali asfaltni dovoz, posnetek je prava paša za očiPred psičko je hotel kaznovati njene mladičke! Tako se je odzvala mama...VIDEO: Opičji prah je nova droga, ki preplavlja ulice. To so grozljivi učinki!Pred poroko sta se odločila za preobrazbo. Poglejte si, kako izgledata zdaj!VIDEO: Slovenski policist na motorju brez besed! To je pred njim storil tujec...VIDEO: Tako nevarni so za otroke lahko bazeni! Dečka so morali oživljati...Ženska je na dvorišču našla čudno jajce! Ne boste verjeli, kaj se je izvalilo...Pokazal je moč svojega udarca, z dvema prstoma je v nezavest spravil borcaOtroci so slišali glasno jokanje pod zemljo. To so odkrili, ko so odprli cev!VIDEO: To so posnetki grozljivke v Italiji, ko se je zrušil avtocestni nadvozLastnik je ignoriral svojega haskija! Poglejte si, kako se je odzval kuža...Blondinka navdušila s parkiranjem tovornjaka, tako ga je spravila v garažoNa smrt bolnemu očetu uresničili zadnjo željo, hčer je pospremil do oltarjaVIDEO: To je posnetek, ki si ga moraš nujno ogledati, preden kogarkoli obsojašVIDEO: Tako izgleda trenutek, ko iz hidroelektrarne izpustijo vodoPo tednu dopusta se je vrnil domov! Poglejte, kako se ga je razveselil osliček...VIDEO: Ne boste verjeli, kako je Nika Zorjan izgledala pred leti. Se je spomnite?