VIDEO: Promet obstal po vsej Srbiji! Tako so se ljudje uprli ceni bencina...

Ljudem v Srbiji je prikipelo. Konec tedna je namreč minil v znamenju protestov na cestah ter avtocestah. Ker oblasti neprestano zvišujejo trošarine za gorivo, so se državljani odločili stvari vzeti v svoje roke. Povprečna cena enega litra neosvinčenega bencina v Srbiji trenutno znaša 152 dinarja, kar je približno 1,30 evra.

V petek je zaradi visokih cen goriva povsem obstal promet v Beogradu, podražitvam pa so se uprli tudi v drugih srbskih mestih. Avtomobili so se tako na cestah ustavili tudi v Kraljevu, Šabacu, Nišu, Valjevu in Novemu Sadu.


Ves promet so jezni vozniki zaustavili za dobro uro, protest pa so organizirali preko Facebook socialnega omrežja. Na profilu dogodka so še sporočili, da bodo z blokiranjem prometa nadaljevali vse do takrat, dokler oblast ne bo izpolnila zahtev nezadovoljnih državljanov.

Bi se morali tudi v Sloveniji državljani oglasiti ob zasoljenih cenah goriva? Pretekli teden sta se namreč pri nas ceni neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva zvišali na najvišjo raven zadnjih nekaj let.

0
Miro Rozman
Pred 18 tedni
pri nas smo preveliki usraneti za kej takega čeprov nas politkarji guljoin z našim denarjem mašijo luknje državnih ustanov. Da je to res se ve da so z bencinskim denarjem zamašili luknjo v zdravstvu okoli 170 milijončkov so nam pobrali. Pa še nekaj: furs se je pohvalil, da so pobrali nekje okoli 15,3 milijarde davkov. pa poglejmo računico. naš proračun tehta okoli 9,5 milijarde, država razpiše za 1,5 milijaarde obveznic in če seštejemo se sprašujem kje je 7 milijard denarja ???? pa še to mali ljudje imajo od visoke gospodarske rasti en velik NIČ zgolj moje mnenje
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Prizor z Nizozemske obkroža svet! Tako s traktorji prevažajo bale sena...SMEH: To je reakcija Slovenca, ko je pihnil v drvo! Ni mogel verjeti, da deluje...Dojenčica je govorila s svojo mamo, njen pogovor je nasmejal ves internetVIDEO: To je hiša v bližini Ljubljane, ki je z notranjostjo prevzela SlovenceVIDEO: Lina Kuduzović predstavila novo pesem! Poglejte si, kako izgleda danes...VIDEO: Šok za mariborske reševalce, to je pred njimi počel slovenski voznikMariborčanka pri mesarju kupila meso! Ko je doma zarezala vanj, je sledil šok...Beloruski tovornjakar se ni zmenil za prepoved, nato je dobil svojo lekcijoNa odprtem morju trčili dve tovorni ladji, internet se čudi nesrečiVIDEO: Tim Kores s slovensko priredbo pesmi "Perfect" navdušil celo Ed SheeranaVIDEO: Dončić znova na noge dvignil Ameriko! Tako je na tekmi blestel včeraj...Voznik tovornjaka poizkusil srečo po gorski poti, nato je plačal cenoVIDEO: Slovenca navdušila z igranjem kitare in violine, posnetek je prava poezijaVIDEO: Na talentu zapel pesem Ota Pestnerja, za svoj nastop je prejel zlati gumbVIDEO: V Kopru so že prižgali novoletne lučke. Poglejte si, kako izgledajo...Proti ženski je hodila srna. Na kamero je posnela prizor, ki ga ne bo pozabila!Na nebu je posnela "božjo podobo", video posnetek se na spletu širi kot požarNe boste verjeli, kako je pilot na letališču v Angliji pristal ob močnem vetruVoznik avtobusa se ni zmenil za prepoved, most je prevozil kljub preveliki težiVIDEO: Čuki skupaj s Kvatropirci obkrožajo Slovenijo z novo pesmijo! Bo to uspešnica?Pes iz Italije ni hotel na tekoče stopnice! Poglejte si, kaj je storil lastnik...Kuža je takoj obžaloval, da je pobegnil od doma! To je storil pred vhodom v hišoDojenčica se je zagledala v lutko! Ko začne z oživljanjem, vam bo ukradla srceVojaki so se postavili v vrsto! Ko začnejo s svojo formacijo, svet obstane...Pevec skupine Foo Fighters na oder povabil 10-letnega fanta, zaigral je pesem Metallice