VIDEO: Promet obstal po vsej Srbiji! Tako so se ljudje uprli ceni bencina...

Ljudem v Srbiji je prikipelo. Konec tedna je namreč minil v znamenju protestov na cestah ter avtocestah. Ker oblasti neprestano zvišujejo trošarine za gorivo, so se državljani odločili stvari vzeti v svoje roke. Povprečna cena enega litra neosvinčenega bencina v Srbiji trenutno znaša 152 dinarja, kar je približno 1,30 evra.

V petek je zaradi visokih cen goriva povsem obstal promet v Beogradu, podražitvam pa so se uprli tudi v drugih srbskih mestih. Avtomobili so se tako na cestah ustavili tudi v Kraljevu, Šabacu, Nišu, Valjevu in Novemu Sadu.


Ves promet so jezni vozniki zaustavili za dobro uro, protest pa so organizirali preko Facebook socialnega omrežja. Na profilu dogodka so še sporočili, da bodo z blokiranjem prometa nadaljevali vse do takrat, dokler oblast ne bo izpolnila zahtev nezadovoljnih državljanov.

Bi se morali tudi v Sloveniji državljani oglasiti ob zasoljenih cenah goriva? Pretekli teden sta se namreč pri nas ceni neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva zvišali na najvišjo raven zadnjih nekaj let.

0
Miro Rozman
Pred 1 tednom
pri nas smo preveliki usraneti za kej takega čeprov nas politkarji guljoin z našim denarjem mašijo luknje državnih ustanov. Da je to res se ve da so z bencinskim denarjem zamašili luknjo v zdravstvu okoli 170 milijončkov so nam pobrali. Pa še nekaj: furs se je pohvalil, da so pobrali nekje okoli 15,3 milijarde davkov. pa poglejmo računico. naš proračun tehta okoli 9,5 milijarde, država razpiše za 1,5 milijaarde obveznic in če seštejemo se sprašujem kje je 7 milijard denarja ???? pa še to mali ljudje imajo od visoke gospodarske rasti en velik NIČ zgolj moje mnenje
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Prizor na Koroškem obkroža Evropo, tako so se odprla "nebeška vrata"...VIDEO: Prizor z avtoceste ganil Slovence, to so danes počeli naši gasilci junakiSMEH: Avdić klical v terme, da bi rezerviral fačuzi. To mu je odgovorila zaposlena...VIDEO: Modrijani navdušili z novo pesmijo, ki postaja HIT. Ste jo že slišali?Sin je dolga leta varčeval denar za starša. Poglejte si, kaj jima je kupil...Zdravniki 10 let niso vedeli, kaj je narobe z njo. Življenje sta ji rešila vodovodarja!Mamica se je vedno zbujala utrujena. Ko je nastavila kamero, je ugotovila razlog!Snemal je čredo krav na pašniku. Poglejte si, kako ga je krava prosila za pomoč!Mati je vstala in na hodniku našla otroka. Kamera je razkrila, kdo je bil v njeni sobi!VIDEO: Vesnin fačuzi je dobil svojo pesem. Bo to nov hit med mladimi?VIDEO: To je odziv Vesne po njenemu "fačuziju", znova je nasmejala SlovenijoFant je skupaj z mamo stopil na oder talenta. Ko sta začela peti... Brez besed!Mama panda je zavrnila svojega mladička, nato se je zgodil velik čudežŠOK: To so grozljive prigode, ki jih na naših cestah doživljajo kolesarjiVIDEO: Poglejte si, kako skromna je babica Jana Oblaka! Njene besede te navdušijo...VIDEO: Jezni kolesar pesti kazal slovenskemu vozniku, pred tem pa skozi rdečo...Sramežljiva deklica na talentu šokirala sodnike, prislužila si je zlati gumbVIDEO: Slovenski vozniki navdušili gasilce, to so storili med nesrečo na avtocestiStarejši kuža je prijel povodec. Ko lastnik vidi kam gre, ga oblijejo solze!VIDEO: "Fačuzi" nasmejal tudi naše rokometaše. Poglejte si njihovo reakcijo!Fant jo je grdo potegnil za nos. To je storil, ko je zaspala v njegovem vozilu!Na konju je jahala po cesti, nato pa ŠOK! V konja se je zaletel kolesar...Izgubljena psička 7 mesecev ni videla lastnika. To je prizor, ko ga znova vidi!VIDEO: To je prizor, ki je šokiral prebivalce Kisovca. Poglejte si to moč narave!Posvojenemu kužku se ni mogel nehati smejati. Poglejte si, kako se oglaša!