VIDEO: Promet obstal po vsej Srbiji! Tako so se ljudje uprli ceni bencina...

Ljudem v Srbiji je prikipelo. Konec tedna je namreč minil v znamenju protestov na cestah ter avtocestah. Ker oblasti neprestano zvišujejo trošarine za gorivo, so se državljani odločili stvari vzeti v svoje roke. Povprečna cena enega litra neosvinčenega bencina v Srbiji trenutno znaša 152 dinarja, kar je približno 1,30 evra.

V petek je zaradi visokih cen goriva povsem obstal promet v Beogradu, podražitvam pa so se uprli tudi v drugih srbskih mestih. Avtomobili so se tako na cestah ustavili tudi v Kraljevu, Šabacu, Nišu, Valjevu in Novemu Sadu.


Ves promet so jezni vozniki zaustavili za dobro uro, protest pa so organizirali preko Facebook socialnega omrežja. Na profilu dogodka so še sporočili, da bodo z blokiranjem prometa nadaljevali vse do takrat, dokler oblast ne bo izpolnila zahtev nezadovoljnih državljanov.

Bi se morali tudi v Sloveniji državljani oglasiti ob zasoljenih cenah goriva? Pretekli teden sta se namreč pri nas ceni neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva zvišali na najvišjo raven zadnjih nekaj let.

0
Miro Rozman
Pred 2 meseci
pri nas smo preveliki usraneti za kej takega čeprov nas politkarji guljoin z našim denarjem mašijo luknje državnih ustanov. Da je to res se ve da so z bencinskim denarjem zamašili luknjo v zdravstvu okoli 170 milijončkov so nam pobrali. Pa še nekaj: furs se je pohvalil, da so pobrali nekje okoli 15,3 milijarde davkov. pa poglejmo računico. naš proračun tehta okoli 9,5 milijarde, država razpiše za 1,5 milijaarde obveznic in če seštejemo se sprašujem kje je 7 milijard denarja ???? pa še to mali ljudje imajo od visoke gospodarske rasti en velik NIČ zgolj moje mnenje
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski poslanec brez dlake na jeziku, njegov govor obkroža SlovenijoVIDEO: Slovenca v gozdu srečala medveda: Klicala sta ga in mu žvižgala...VIDEO: Drama na nacionalki! Kandidat omedlel med prenosom v živo...VIDEO: Med vožnjo ostala brez besed! Pot so ji prekrižali medvedji mladički...VIDEO: Ganljiva poroka Tjaše in Uroša! Poročne trenutke so ujele kamere...VIDEO: Starša sta jo ganila do solz! To je presenečenje, ki mu je bila priča hčerkaVIDEO: Poglejte, kakšno ganljivo pesem je oče napisal pokojnemu Viljemu JulijanuPet moških je zapelo med čudovitimi gorami, s posnetkom so prevzeli ves svetVIDEO: Kakšna enajstmetrovka!? Takega zadetka v Sloveniji še niste videli...VIDEO: Odličen rezultat Zale in Gašperja! Zmago na Evroviziji 2019 slavila NizozemskaVIDEO: Kjer je volja, tam je pot! To je posnetek, ki obkroža socialna omrežja...Simon je prekinil njegov nastop! Kar je storil na koncu, je razjokalo mnoge...VIDEO: Zapeljal je naravnost pred gasilce, trčenju se niso mogli izognitiVIDEO: Ne boste verjeli, kaj so storili z avtomobilom SlovencaVIDEO: Zapeli so pesem Zale in Gašperja! Tako se sliši njihova izvedba "Sebi"...VIDEO: Ženi je čez obraz prilepil depilacijski trak! Zanj se ni končalo dobro...VIDEO: Otroci iz Slovenije zapeli "Hallelujah", njihov nastop je balzam za dušoVIDEO: Arnold Schwarzenegger doživel šok! Z vso silo ga je brcnil v hrbet...VIDEO: Imamo že zmagovalko Evrovizije 2019? To je država, ki ji kaže najbolje...VIDEO: Deklica je hotela kupiti drago ogrlico! Posnetek te bo ganil do solz...Lisica se je pretihotapila do kurnika! Tako je kuža kokoškam rešil življenje...VIDEO: Poljakinje iz Evrovizije navdušile: Tako so zapele uspešnico Metallice!VIDEO: Kamere posnele grozljiv prizor: Tako se je porušil jez na jezeru Dunlap!SMEH: Kamere posnele ruske specialce med akcijo! Nič jim ni šlo po načrtih...VIDEO: Zala in Gašper imata pred finalnim nastopom posebno sporočilo