VIDEO: Red Bullov pilot z akrobatskim letalom poletel skozi dva predora

Dario Costa je Red Bullov pilot, ki je v teh dneh postavil nov Guinnesov rekord - z akrobatskim letalom je v stilu videoigre poletel skozi dva predora, s svojim početjem pa navdušil svetovno javnost.

Video posnetek njegovega podviga je na spletu že prava uspešnica!

Samo na Facebook omrežju, kjer je Red Bull na svoji strani objavil video posnetek rekordnega podviga, je prizor nabral že skoraj 4 milijone ogledov. Mnogi spletni uporabniki so zapisali, da so ob videni akciji pilota ostali brez besed.

Dario Costa je z akrobatskim letalom Zivko Edge 540 polet začel v prvem predoru, nato pa pri povprečni hitrosti 245 km/h preletel celotno dolžino drugega predora. Pri tem je opravil prelet z razdaljo 2,26 kilometra, najbolj kritičen del pa je bila 360-metrska razdalja med predoroma, saj je bilo letalo med pospeševanjem izpostavljeno bočnemu vetru.

Poglejte si nor podvig pilota, ko je z akrobatskim letalom preletel dva predora in postavil številne svetovne rekorde. Kapo dol za takšno potezo!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski navijači v Nemčiji prepevali legendarno pesem Lojzeta SlakaTijano je oče na maturo pripeljal s traktorjem: "Ne sramujem se, da sem iz vasi!"Komentatorja na dirki po Sloveniji v šoku: Takšnemu prizoru sta bila priča!VIDEO: Natakar iz Srbije navdušil splet: Posnetek ima skoraj 3 milijone ogledov!Tanja Žagar zapela svojo uspešnico: Med nastopom je navdušila tudi s plesom!Filip iz Laškega zapel svetovno poznano uspešnico: Nastop je balzam za dušo!Reševalci ponosni na voznike: "Delimo, da pokažete, kako se rešuje življenja!"Ženska se je pol leta trudila, da bi rešila psičko: Razplet zgodbe gane do solz!VIDEO: Priljubljeno slovensko plažo razglasili za tretjo najlepšo plažo na svetuNenavadna nesreča na Krasu: Jelen po trku končal na sedežu voznika kombija!Pošastni oče iz Hrvaške: 5-letno hčerko je posilil 267-krat, dobil 40 let zapora!VIDEO: Slovenija postala evropski prvak: Laško je najboljše pivo v Evropi!VIDEO: Jeza navijačev ob porazu Hrvaške: Televizorje so metali kar skozi okna!VIDEO: Na Kanarskih otokih opazili morskega psa: Tako se je zapodil proti plaži!VIDEO: Slovenski navijač v Nemčiji nasmejal z izjavo: "Mi smo glasnejši kot oni!"VIDEO: Prizor, ki ti naježi kožo: Tako so slovenski navijači prepevali Zdravljico!VIDEO: Dedek iz Slovenije osvojil srca mnogih: Tako se je igral s svojo vnukinjo!VIDEO: Posneli pijanega voznika v BiH: Trikrat se je skoraj zaletel v druge!VIDEO: Čudovit ples Tanje Žagar: Zaplesala je ob svetovno poznani uspešnici!VIDEO: Pozor, to nas čaka prihodnje dni: Saharski pesek bo prekril Evropo!VIDEO: Snežni plaz na Gorenjskem: Posneli so trenutek, ki je lahko usoden!Poteza, ki je ganila mnoge: Cristiano Ronaldo na zelenici ob invalidni deklici!Atomsko bombo na Hirošimi preživelo osem duhovnikov: Nanje je pazil Bog!Ulični umetnik namesto čopiča uporabil roke: Končni rezultat je prava umetnina!Dr. Mateja Logar opozarja: Tigrasti komarji prinašajo nove bolezni v Evropo!