VIDEO: Red Bullov pilot z akrobatskim letalom poletel skozi dva predora

Dario Costa je Red Bullov pilot, ki je v teh dneh postavil nov Guinnesov rekord - z akrobatskim letalom je v stilu videoigre poletel skozi dva predora, s svojim početjem pa navdušil svetovno javnost.

Video posnetek njegovega podviga je na spletu že prava uspešnica!

Samo na Facebook omrežju, kjer je Red Bull na svoji strani objavil video posnetek rekordnega podviga, je prizor nabral že skoraj 4 milijone ogledov. Mnogi spletni uporabniki so zapisali, da so ob videni akciji pilota ostali brez besed.

Dario Costa je z akrobatskim letalom Zivko Edge 540 polet začel v prvem predoru, nato pa pri povprečni hitrosti 245 km/h preletel celotno dolžino drugega predora. Pri tem je opravil prelet z razdaljo 2,26 kilometra, najbolj kritičen del pa je bila 360-metrska razdalja med predoroma, saj je bilo letalo med pospeševanjem izpostavljeno bočnemu vetru.

Poglejte si nor podvig pilota, ko je z akrobatskim letalom preletel dva predora in postavil številne svetovne rekorde. Kapo dol za takšno potezo!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Na oder je prišla na invalidskem vozičku: Sodniki so jokali ob nastopu!Kravi se je v kopito zataknil zob: Poglej, kako so ji pomagali!Mama posnela dvojčka med pogovorom: Posnetek na spletu podira rekorde!Nor posnetek nesreče vlaka: Zabil se je v tovornjak, ki je prevažal vozila!15-letna slepa deklica razjokala sodnike: Na talentu je dobila zlati gumb!Il Divji zapeli uspešnico skupine Rok'n'Band: Nastop, ki navdušuje Slovenijo!V nemškem pevskem šovu pokazal talent: Sodniki so bili navdušeni!Lastnica delila posnetek iz hiše: Duh je kužku snel ovratnico!VIDEO: Slovenska zabava na Krku: Posnetek, ob katerem ti zaigra srce!Tilen Artač s parodijo nasmejal Slovenijo: Privoščil si je slovenskega ministra!Najstarejša gimnastičarka na svetu, ki šteje zavidljivih 91 letKonj je lastnico potegnil k sebi, da bi se lahko objelaDenis Avdić poslušalce nasmejal do solz: Avstrijci so dobili še Pitschko!Deroča lava iz vulkana kot za šalo premikala ogromno skaloVIDEO: Grozljiv posnetek iz Kočevja: Z avtom je nalašč zbil medveda!12-letnik bežal pred policisti, nato se je zaletel v drugo voziloPrimorski fantje zapeli z glasbeniki: Njihov nastop te bo navdušil!VIDEO: Incident na protestu v Ljubljani: Voznika je zbila enega od protestnikov!Na slovenskem talentu nastopil Marko iz Srbije: Nastop, ki je navdušil sodnike!Potapljal se je v morju, nato se je zaletel v morskega psaVIDEO: Slovenski policist skozi naselje vozil z več kot 100 kilometri na uroVIDEO: Moderna hiša na Primorskem, ki ima sanjski razgled na morjeTuristom srce padlo v hlače: Mimo njih se je sprehodil ogromen medved!VIDEO: Nebo nad Madžarsko razsvetlil meteor, tako je eksplodiral v zrakuABBA na spletu objavila novo pesem, posneli so jo že leta 1978