VIDEO: Romunijo udaril ogromen tornado! Ob posnetkih vam bo zastala sapa...

Na jugovzhodu Romunije je včeraj popoldan zobe pokazala mati narava. V okrožju Calarasi, v regiji Muntenija, se je razvil ogromen tornado, s svojo podobo pa mnogim vzel sapo.

Vremenski pojav je obenem zastrašujoče dejstvo, da bomo takšnim pojavom priča tudi v Evropi.

Tornado je nastal 82 kilometrov vzhodno od Bukarešte, glavnega mesta Romunije in le okoli 900 kilometrov vzhodno od Slovenije. Tamkajšnji mediji poročajo, da je med svojo potjo uničil najmanj deset hiš v okrožju Calarasi.


Alin Tarnovschi
Zaradi močnih sunkov vetra se je v bližini tornada prevrnil avtobus, na katerem je bilo 40 potnikov. Po poročanju očividcev je avtobus dvignilo v zrak, na boku pa je ob polju pristal 10 metrov stran.

POGLEJ VIDEO: Tako se je v Romuniji izoblikoval ogromen tornado

Dihjemajoče prizore so na kamere posneli tudi mimoidoči - v posnetkih je tako moč videti ogromen tornado, ki je na ravninskem predelu v zrak dvignil zemljo, s svojo mogočno podobo pa poskrbel strah in trepet ljudi.

Zastrašujoč tornado so v Romuniji posneli iz avtomobila:


Vremenski meteorolog Brian Lada je obrazložil, da so vetrovi iz tornada prah in umazanijo iz polja dvigovali v zrak, postopoma pa so se ob vrtenju tornada delci dvigovali vse višje. Prav zemlja, prah in umazanija sta razlog, da je spodnji del tornada temnejši od zgornje polovice ter oblakov na nebu.

Poglejte si, kako je ogromen tornado v Romuniji včeraj popoldan s svojo podobo mnogim vzel sapo. Bomo v Evropi vse pogosteje videli vremenske pojave, ki je nismo vajeni?


1
Matjaž Metelko
Pred 2 meseci
sicer je ZELO SLABO, da imamo že v Evropi tornade, ampak kul (veličastno) izgleda:
2
Roman M
Pred 2 meseci
Woow, hudooo, še malo pa bo v SLO tudi kakšen :-)
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Boštjan Romih odprl vrata svojega doma: Poglej, v kako lepi hiši živi!Pohodnik je srečal kozo: Njun pogovor te bo nasmejal do solz!Ganljiv trenutek v bolnišnici: Spoznal je, da je reševalec njegov sin!Kupil je novo Kio, nato je sledil šok: Prodajalci so se držali za glavo!Morski pes napadel ribiče v kanuju7-letna deklica zapela za pokojno mamo: Njen nastop gane do solz!Mladiček vidre ves dan iskal družino: To je prizor, ko se znova srečajo!Dekle, ki na spletu ruši rekorde: Zaljubili se boste v njen angelski glas!Družina rešila nesrečnega medveda: Plaval je s kozarcem na glavi!Parodija, ki je nasmejala Slovence: Takšno je stanje na hrvaški meji!Zlati prinašalec prvič videl malega piščančka: Takšen prizor je posnel lastnik!Voznik Tesle se je izognil tragediji: Lahko bi izgubil življenje!Francoz pred sodniki zapel Hallelujah: Njegov glas bo prevzel tudi tebe!Deklica je prvič hranila zlatega prinašalca: Njuno prijateljstvo ti polepša dan!Lastnik je pred mucko začel peti: Njena reakcija te nasmeje do solz!Poziv za vse Slovence, ki se odpravljajo na Hrvaško: To je povedal Jelko Kacin!Posnetek, ki je razjezil Slovence: To je z mladičkom galeba storil moški!Približala se je medvedu, da bi se z njim fotografirala: Skoraj bi jo napadel!Kupila sta star skedenj in ga prenovila: Nova podoba ti vzame sapo!Yugo 15 let stal v puščavi: Bo avtomobil še vžgal?Šokanten posnetek kače: Napadla je svojo lastnico!VIDEO: Nepotrpežljiv voznik iz Slovenije: Na ozki cesti je dobil lekcijo!Kako iz luknje rešiti kolo tovornjakaHrvaškemu duhovniku srce padlo v hlače: Zanj je bilo previsoko!Napad orke med igro: Z repom je udarila ob morski bič!