VIDEO: Romunijo udaril ogromen tornado! Ob posnetkih vam bo zastala sapa...

Na jugovzhodu Romunije je včeraj popoldan zobe pokazala mati narava. V okrožju Calarasi, v regiji Muntenija, se je razvil ogromen tornado, s svojo podobo pa mnogim vzel sapo.

Vremenski pojav je obenem zastrašujoče dejstvo, da bomo takšnim pojavom priča tudi v Evropi.

Tornado je nastal 82 kilometrov vzhodno od Bukarešte, glavnega mesta Romunije in le okoli 900 kilometrov vzhodno od Slovenije. Tamkajšnji mediji poročajo, da je med svojo potjo uničil najmanj deset hiš v okrožju Calarasi.


Alin Tarnovschi
Zaradi močnih sunkov vetra se je v bližini tornada prevrnil avtobus, na katerem je bilo 40 potnikov. Po poročanju očividcev je avtobus dvignilo v zrak, na boku pa je ob polju pristal 10 metrov stran.

POGLEJ VIDEO: Tako se je v Romuniji izoblikoval ogromen tornado

Dihjemajoče prizore so na kamere posneli tudi mimoidoči - v posnetkih je tako moč videti ogromen tornado, ki je na ravninskem predelu v zrak dvignil zemljo, s svojo mogočno podobo pa poskrbel strah in trepet ljudi.

Zastrašujoč tornado so v Romuniji posneli iz avtomobila:


Vremenski meteorolog Brian Lada je obrazložil, da so vetrovi iz tornada prah in umazanijo iz polja dvigovali v zrak, postopoma pa so se ob vrtenju tornada delci dvigovali vse višje. Prav zemlja, prah in umazanija sta razlog, da je spodnji del tornada temnejši od zgornje polovice ter oblakov na nebu.

Poglejte si, kako je ogromen tornado v Romuniji včeraj popoldan s svojo podobo mnogim vzel sapo. Bomo v Evropi vse pogosteje videli vremenske pojave, ki je nismo vajeni?


1
Matjaž Metelko
Pred 3 tedni
sicer je ZELO SLABO, da imamo že v Evropi tornade, ampak kul (veličastno) izgleda:
2
Roman M
Pred 3 tedni
Woow, hudooo, še malo pa bo v SLO tudi kakšen :-)
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Luka Sešek zapel pesem Zale in Gašperja! Z nastopom je navdušil mnoge...VIDEO: Kit grbavec skočil tik za majhno ladjico, prizor ti vzame sapoVIDEO: Drama na nacionalki! Kandidat omedlel med prenosom v živo...Zapeljala je iz mehanične delavnice! To je šok, ki ga je doživela voznica...VIDEO: Zala in Gašper v finalu! Tako sta zapela na odru Evrovizije 2019VIDEO: Zala in Gašper odkrito priznala! Takšna je resnica o Evrovizji 2019...VIDEO: Kako je Igorju Bavčarju v zaporu? Posneli so ga med ribolovom...To je težava, s katero se lastniki Tesle soočajo ob vsakem dežjuVIDEO: Pred hišo je posnel na tisoče vran! To se je zgodilo, ko je odprl okno...SMEH: Tako se na cestah obnašamo Slovenci: "Prometni predpisi so samo za šibke!"VIDEO: Zala in Gašper po nastopu šokirala: "Potem pa so razglasili Slovenijo..."Lastnik je kužku rekel, da je simpatičen! Odziv psa bo nasmejal tudi tebe...VIDEO: Kakšno presenečenje na poroki! Pesem Ave Maria je zapela v slovenščini...VIDEO: Odličen rezultat Zale in Gašperja! Zmago na Evroviziji 2019 slavila NizozemskaVIDEO: Kjer je volja, tam je pot! To je posnetek, ki obkroža socialna omrežja...Slovenski podjetnik 400 delavcem dal 1714 evrov regresa: "Raje zaploskajte sebi, zaslužili ste ga..."VIDEO: Najbolj nenavadni finalisti Evrovizije 2019! Islandija vas bo šokirala...VIDEO: Zapeljal je naravnost pred gasilce, trčenju se niso mogli izognitiVIDEO: Imamo že zmagovalko Evrovizije 2019? To je država, ki ji kaže najbolje...VIDEO: Ženi je čez obraz prilepil depilacijski trak! Zanj se ni končalo dobro...Psička je hotela skočiti v bazen! Poglejte si reakcijo, ko ji lastnik odpre vrataVIDEO: Zapeli so pesem Zale in Gašperja! Tako se sliši njihova izvedba "Sebi"...Lisica se je pretihotapila do kurnika! Tako je kuža kokoškam rešil življenje...VIDEO: Poljakinje iz Evrovizije navdušile: Tako so zapele uspešnico Metallice!Smejala sta se, ko sta poškodovala Teslo! Nista vedela, da ju snema kamera...