VIDEO: Slovenca postala svetovna prvaka v igranju na frajtonarico

Na letošnjem Svetovnem prvenstvu v igranju na diatonično harmoniko, ki je potekalo v St. Peter Freiensteinu v sosednji Avstriji, sta velik uspeh Sloveniji prinesla mlada glasbenika.

Danaja Grebenc je postala svetovna prvakinja v mladinski kategoriji, med odraslimi pa je prestižen naslov svetovnega prvaka odnesel še en Slovenec Anže Krevh.

Danaja Grebenc iz Dravograda in Anže Krevh s Pohorja sta v igranju na diatonično harmoniko naravnost blestela, na koncu pa se zasluženo veselila novega prestižnega naslova.

Tako je 3 leta nazaj diatonično harmoniko igral Anže Krevh:


Poleg Slovenije so na svetovnem prvenstvu tekmovali tudi predstavniki iz Madžarske, Avstrije, Norveške, Slovaške, Italije, Ukrajine in Nemčije. Strokovno žirijo so sestavljali številni priznani glasbeniki iz različnih držav: Klemen Rošer in Toni Sotošek iz Slovenije, Johann Mürg in Johannes Münzer iz Avstrije, Loui Herinx z Nizozemske, Huber Eduard iz Italije in Renato Allenspach iz Švice.


Medienverein Echtzeit TV, Facebook
Uspeh dveh mladih Slovencev so dopolnili še ostali trije Korošci: Tina Kalajžič in Marko Gostenčnik sta bila vsak v svoji kategoriji tretja, Kaja Završnik pa je med mladinci osvojila odlično sedmo mesto.

Prisluhnite nastopu, s katerim je Danaja Grebenc postala mladinska svetovna prvakinja v igranju na diatonično harmoniko!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Prizor s poroke obkrožil svet! Pred cerkvijo so ju pričakali s kombajnomPreobrat pri obnovi hiše v Lendavi: Ne boste verjeli, za kaj so porabili denar!VIDEO: V Izraelu posneli ognjeni tornado, prizor jemlje sapoSlovenka nagnala prostovoljce, ki so ji obnavljali hišo! Kuhinja ji ni bila všečVIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril: "Namen je uničiti slovensko zgodovino!"Kuža s svojim dejanjem prevzel svet: Poglej, kako je pomagal ujetemu ptičku!Na Pohorju vozil za kužkom in ga zbil, video posnetek pa objavil na spletuVIDEO: Na Hvaru preko Bookinga najeli vilo za 6.240 evrov, ob prihodu pa šokVIDEO: Šok za španske turiste v Albaniji: Napadel jih je lastnik restavracije!VIDEO: Malček iz Hrvaške nasmejal do solz: "To je super, ampak me zelo kakat!"SMEH: Kuža iz vode prinesel kamen, njegovim podvigom se smeji cel internetSMEH: Prizor iz Ljubljane nasmejal svet: Tako sta se lotila čiščenja stekel!VIDEO: Izjemen prizor pri sosedih, meteorit padel na Zemljo in noč spremenil v danPred kamerami se je prevrnil trajekt, posadka panično skakala v morjeMladenki zgrozili svet: Na Havajih sta uničili znamenito peščeno skulpturoVIDEO: Tim Gajser pokazal, kako velik človek je! Poglej, kaj je storil tokratPrehiteval je kar po odstavnem pasu, nato je dobil najboljšo lekcijoSMEH: Rusinja ob vozilu opazila pasji kakec: Tako je poskrbela za pravico!Oblasti porušile restavracijo Albanca, ki je s grozljivo napadel španske turisteSMEH: Kakšna sramota med ropom! Tako se je osmešil, da se mu smejijo še policistiSMEH: Dedek ji je rekel, da ga ne more prestrašiti! Dokazala mu je nasprotnoPorušil se je ogromen ledenik na Grenlandiji, posnetek te pusti brez besedVIDEO: Slovenijo zajele hude nevihte, številni kraji so pod vodoMoški je na plaži snemal lepotice, nato ga je zasačila njegova ženaVIDEO: Po 14 letih so se znova potopili do Titanika: Tako izgledajo razbitine danes!