VIDEO: Slovenca postala svetovna prvaka v igranju na frajtonarico

Na letošnjem Svetovnem prvenstvu v igranju na diatonično harmoniko, ki je potekalo v St. Peter Freiensteinu v sosednji Avstriji, sta velik uspeh Sloveniji prinesla mlada glasbenika.

Danaja Grebenc je postala svetovna prvakinja v mladinski kategoriji, med odraslimi pa je prestižen naslov svetovnega prvaka odnesel še en Slovenec Anže Krevh.

Danaja Grebenc iz Dravograda in Anže Krevh s Pohorja sta v igranju na diatonično harmoniko naravnost blestela, na koncu pa se zasluženo veselila novega prestižnega naslova.

Tako je 3 leta nazaj diatonično harmoniko igral Anže Krevh:


Poleg Slovenije so na svetovnem prvenstvu tekmovali tudi predstavniki iz Madžarske, Avstrije, Norveške, Slovaške, Italije, Ukrajine in Nemčije. Strokovno žirijo so sestavljali številni priznani glasbeniki iz različnih držav: Klemen Rošer in Toni Sotošek iz Slovenije, Johann Mürg in Johannes Münzer iz Avstrije, Loui Herinx z Nizozemske, Huber Eduard iz Italije in Renato Allenspach iz Švice.


Medienverein Echtzeit TV, Facebook
Uspeh dveh mladih Slovencev so dopolnili še ostali trije Korošci: Tina Kalajžič in Marko Gostenčnik sta bila vsak v svoji kategoriji tretja, Kaja Završnik pa je med mladinci osvojila odlično sedmo mesto.

Prisluhnite nastopu, s katerim je Danaja Grebenc postala mladinska svetovna prvakinja v igranju na diatonično harmoniko!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Norčevali so se, ker ima raka: Na talentu je dobil zlati gumb strogega Simona!Pozor, prihaja huda ura z nevihtami! Izključena ni niti debela točaVegani vdrli v klavnico in se privezali na verigo! Dejanje so takoj obžalovaliVIDEO: Grozljivka na hrvaškem reliju! Roku Turku nasproti pripeljal avtomobilVIDEO: Slovenskemu reševalcu prekipelo, policist mu je napisal kazenSMEH: Nesrečni voznik iz Ljubljane! To se je zgodilo, ko je zapeljal iz predoraNa glavnem trgu so začeli plesati salso! Ne boste verjeli, kaj je storil policistVIDEO: Nesreča na avtocesti pred Vrhniko, nato pa šok za voznikeNevihte bodo danes zajele vso Slovenijo, grozi nam tudi točaVIDEO: Papiga Kaja iz Slovenije spet navdušila! To počne v vročih poletnih dnehRusko tekmovanje v klofutanju? Zdaj imajo novo različico, ki navdušuje moškeMrtva "pošast" pokazala svojo moč! Tako je zdrobila pločevinkoVIDEO: Huda ura v Sloveniji! Kot dlan velika toča, pri Grosuplju skoraj tornadoKolesarji med dirko popadali na tla, kriv je bil veter zaradi helikopterjaVIDEO: Primark v Ljubljani odprl svoja vrata! Poglejte, kako izgleda notranjostDrama z Nizozemske: Prečkal je železniške tire, četudi so bili zablokirani!Michelin predstavil novo inovacijo: Pnevmatike, ki jih ne moremo predreti!Med vojno sta se zaljubila! Poglej ganljiv prizor, ko se srečata 75 let kasnejeVIDEO: Tako se konča za motokrosiste, ko želijo na silo prehiteti Tima GajserjaVIDEO: Drama pri Hvaru, Slovenci iz morja rešili nemškega pilota letalaVIDEO: Poglejte si, kako iz lubenice najlažje odstranimo nadležne peške!Voditeljica na Radiu 1 v solzah: "Ne vem, kaj naj naredim! Težko mi je..."Peljala sta po nasprotnem pasu, nato jima je kolesar dal lekcijoSMEH: Kako se v vročih dneh hladijo na Balkanu? Privoščili so si tudi SlovenceVIDEO: Župnik iz Bohinja povedal, kaj imajo zaljubljenci skupnega s tabernakljem