VIDEO: Slovenec posnel svoj avtomobil, saharski pesek se je prijel na magnet

Na družbenem omrežju Facebook je te dni zaokrožil video posnetek, pri katerem je moški iz Slovenije posnel svoj avtomobil po preteklem deževju.

Znova smo namreč bili priča saharskemu pesku, s svojim poizkusom pa je avtor video posnetka dvignil nemalo prahu.

Z vetrobranskega stekla avtomobila je postrgal nekaj saharskega peska, nato pa s pomočjo magneta pokazal, da pesek na magnet reagira. Snov se je prilepila na magnet, kar je sprožilo burne odzive slovenske javnosti.

Takšen odziv saharskega peska na magnet pa ima povsem normalno strokovno razlago: najbolj značilni vsebini saharskega prahu sta namreč aluminij in železo, kovine pa se v padavinah pojavljajo predvsem zaradi izpustov, ki so posledica naravnih in antropogenih dejavnikov.

Poglejte si video posnetek iz Slovenije, pri katerem je avtor dokazal, da so v saharskem prahu tudi delci kovin, ki reagirajo na magnet. Pa brez skrbi, gre za popolnoma normalen pojav.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nor posnetek toče v Italiji: Prizor, ki spominja na vojno območje!Audi voznik prevozil rdečo luč: Takšno lekcijo mu je dal tovornjakar!Mož in žena navdušila sodnike na talentu: Njun ples je prava mojstrovina!Anja Ramšak in Robert Roškar z novo parodijo: Priredila sta znano uspešnico!VIDEO: Rogličev sinček Lev ob sprejemu ukradel srca slovenskih navijačevRuski policist nalašč trčil v prehitro vozilo, da bi rešil pešceCristiano Ronaldo, zmoreš to? Poglej, kaj je uspelo slovenskemu kapetanu!VIDEO: Murič in Prepelič poskrbela za smeh: Tako sta odgovorila Špancem!Grozljiv posnetek iz Indije, zaradi podora skal umrlo devet pohodnikovTakšne prizor je doživela lastnica, ko je Aljasko zadel potresPapiga si je ob mucki drznila preveč, nato je sledila klofutaPrizor, ki so mu bili priča slovenski gasilci ob prometni nesreči na avtocestiVIDEO: Ste videli, kako je Luka Dončić rešil žogo na tekmi proti Španiji?Dečka vstopila v trgovino, ko ni bilo prodajalca: Poglej, kako poštena sta bila!Težave za Denisa Avdića: To se mu je zgodilo, ko je prvič sedel na specialko!VIDEO: Posnetek zabave slovenskih košarkarjev, ki je zmotila ŠpanceMoški je česal mogočno kravo, nato je zahtevala več pozornostiTriki s pico na talentu: Poglej, kako je sodnike navdušil ta tekmovalec!Grozljiv prizor iz Belgije, ulica se je v nekaj sekundah spremenila v rekoMačka, s katero ni šale: Tako je ustavila rakuna, ko je kradel hrano!VIDEO: Ne boste verjeli, kaj je turist storil sredi avtoceste na HrvaškemPes lastnico opozoril, da ji je padel sladkor: Prinesel ji je sladko pijačo!VIDEO: Slovenci premagali svetovne prvake: Bili so premočni tudi za Špance!Pes ni mogel hoditi kot drugi kužki: Njegova prikupna hoja je osvojila svet!Roglič poskrbel za pravljico: Na kronometru osvojil zlato olimpijsko medaljo!