VIDEO: Slovenija na Evrovizijo 2021 pošilja Ano Soklič: To je njena pesem "Amen"

Slovenijo bo na tekmovanju za Pesem Evrovizije 2021 zastopala Ana Soklič, ki je sinoči predstavila svojo novo pesem "Amen" v angleškem jeziku.

Zastopati bi nas morala že lansko leto, a je bilo tekmovanje prvič v zgodovini prestavljeno zaradi epidemije.

V oddaji EMA 2021 je sinoči Ana Soklič predstavila pesem "Amen", s katero bo na letošnjem tekmovanju za Pesem Evrovizije 2021 v Rotterdamu zastopala Slovenijo. Glasbo so napisali Ana Soklič, Žiga Pirnat in Bojan Simončič, besedilo pa je poleg Ane in Žige napisal tudi Charlie Manson. Gre za ameriškega avtorja mnogih uspešnic, ki jih je napisal za svetovno poznane glasbenike.

Stavnice sicer Ani Soklič za zdaj ne pripisujejo veliko možnosti za zmago, Slovenija se giblje okoli 38. mesta med vsemi predstavniki, ki bodo nastopili na Evroviziji 2021 na Nizozemskem. Več možnosti za zmago napovedujejo spletni uporabniki, ki so nad novo pesmijo Ane Soklič navdušeni. Kot zanimivost - na letošnji Evroviziji bomo slišali vsaj dve pesmi z isti naslovom - avstrijski predstavnik Vincent Bueno bo prav tako pel pesem z naslovom "Amen".

Kdaj bo letos na sporedu Evrovizija? Potekala bo od 18. maja do 22. maja, Ana Soklič pa se bo s pesmijo "Amen" predstavila v prvem polfinalu, ki bo na sporedu 18. maja. Prisluhnite pesmi "Amen", s katero bo Ana Soklič predstavila Slovenijo na letošnji Pesmi Evrovizije 2021 v Rotterdamu na Nizozemskem.
2
kirka
Pred 5 tedni
Ana Soklič je ena naših najboljših pevk. Škoda, ker pesem ne gre takoj bolj v uho. Sama se ne naveličam poslušati njene pesmi The Sinking.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Slovenci zapeli uspešnico Avsenikov: Njihov nastop obkroža državo!VIDEO: Medved sredi dneva vstopil v hišo: Pregnala sta ga dva majhna kužka!Mama mucka svoje mladičke prenesla v drug prostorVIDEO: Alenka Bratušek z neposrečeno izjavo, Janša se smeji do solzSlovenca živita v plavajoči hiški: Notranjost doma te bo prevzela!Med poroko nasmejal goste: Poglej, kako si je pred oltarjem privoščil ženina!Ribiči bežali za življenje, ko so zaradi cunamija obalo dosegli valoviVIDEO: Nenavadna nesreča sredi Trsta, z vozilom se je prevrnil SlovenecVIDEO: Tilen Artač nastopil kot Janez Janša: Tako se je zoperstavil Zlatku!Haski, ki obožuje vožnjo z motorjem: Poglej, kako potuje z lastnikom!VIDEO: Čudežni met Luke Dončića, ob zvoku sirene je zadel trojko za zmago!Sredi gozda sta jahačici doživeli šok: Konje sta napadla dva haskija!Redar si je mislil, da je nogometaš: Tako se je osmešil med tekmo!Posneli nenavaden prizor, ko je pokrov jaška skakal na cestiKitajski borec pokazal najbolj hiter udarecPosnetek mucke senzacija na spletu: Tako je trenirala za pretep!VIDEO: Policista v BiH pretepla mladeniča, ker je kršil policijsko uroStarejši par se objame po koncu karantene, prizor te zadane v čustvaVoznik spregledal motorista, rešil se je v zadnji sekundiVIDEO: Posnetek iz slovenskih gozdov: Tako sta se udarila dva medveda!Veterinarji iz slona potegnili 1,7 kilogramov težak žolčni kamenTilen Artač nasmejal kot Jelko Kacin: Tako bi izgledala njegova stranka!Polkaholiki navdušili Slovenijo: Prisluhni njihovi novi pesmi "Ljubljena"Zaljubljena sta že 67 let: Za obletnico poroke so ju ganili do solz!Aligator poskrbel za šok: Tako je pred ribičem ukradel ujeto ribo!