VIDEO: Slovenijo izbrali za turistično najbolj okolju prijazno državo na svetu

Brut nature je na Facebooku objavil video posnetek, v katerem so predstavili našo prelepo Slovenijo. Letos je namreč bila izbrana za turistično najbolj prijazno državo na svetu, zato so nekatere podatke o naši lepi deželi delili s svetom.

Ob video posnetku so zapisali, da naša država zavzema le pičle 0,004% površine Zemlje, pa je vseeno okolju najbolj prijazna država.

Izpostavili so dejstva, da v naši državi živi manj ljudi, kot jih živi v mestu Brooklyn v New Yorku, kar 60% naše dežele pa je pokrite z gozdom. Našteli so tudi številne živali, ki jih je v naši deželi moč videti v naravi.

Kar 35,5% naše dežele je vpisano pod zaščitena naravna območja, pozabili pa niso niti na naše pridne čebelarje, ki skupaj s čebelami skrbijo za naš ekosistem.

Video posnetek si je v tednu dni ogledalo že preko 600 tisoč uporabnikov Facebooka širom sveta, mnogi pa so v komentarjih zapisali, da je naša dežela pravi naravni biser. In mi se z njimi vsekakor strinjamo!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: To naredijo gasilci iz Radovljice, če vozniki ne vzpostavijo reševalnega pasuOdraščal je skupaj s kravico, nato so ju ločili! Poglejte si veselje, ko se znova srečataVIDEO: Janez Janša dobil prirejeno pesem Faraonov! Nasmejali se boste do solz...VIDEO: Jurij Zrnec in Klemen Slakonja spet nasmejala! Privoščila sta si zmagovalca EmeVIDEO: Tako je Slovenka preuredila stanovanje, veliko pičlih 22 kvadratnih metrovVIDEO: Gasilka je priplezala na streho, tam pa šok! Poglejte si, kaj jo je čakalo...VIDEO: Timi Zajc pred Planico dobil svojo pesem, za harmoniko je prijel tudi samVIDEO: To je posnetek iz Slovenije, ki bi ga morali videti vsi motoristiKrava ni nehala jokati, ker so ji vzeli mladička. To je prizor, ko ga znova zagleda!Mati in sin skupaj zapela na talentu, za čustven nastop sta prejela zlati gumbVIDEO: Lea Sirk ganila Slovence! Tako se sliši njena izvedba pesmi "Shallow"Mislil je, da ga psička iz vojske ne bo prepoznala! To je bila njena reakcija...Goska skljuvala policijski avtomobil, da bi ji pomagali rešiti njene mladičkeVIDEO: Predčasno je prišel iz vojske, gluhega bratca je ganil do solzSMEH: Tako v Sloveniji izgledajo razgovori za služboVIDEO: Hud padec Filipa Flisarja, končal je v bolnišnici13-letna deklica zapela pesem Whitney Houson, njen glas ti postavi kocine pokonciVIDEO: Luka Dončić navdušil z zverinskim zabijanjem, koš je dosegel kar s klopiVIDEO: Vratar osmešil igralce! Pretekel je igrišče, nato dosegel zadetekVIDEO: Babica iz Bosne obkroža Balkan: "Zaradi pametnih telefonov so otroci neumni!"SMEH: To so napake, ki sta jima bila med snemanjem priča Slakonja in ZrnecSMEH: To je storila ptica, ko je ugotovila, da se golf žogice odbijajo od talVIDEO: V Planici poletela do 248 metrov, blestela tudi Timi Zajc in Domen PrevcVIDEO: 10-letnica navdušila v šovu The Voice, sodniki so ob njenem petju jokaliVIDEO: Ste že videli, kako sneg na avtocestah plužijo v Ameriki?