VIDEO: Slovenka spregovorila o izgubi partnerja: Njene besede ti bodo dale misliti!

Slovenska novinarka Meta Ornik je v preteklih dneh na dogodku TEDx spregovorila o tem, kako se je sama soočila z bolečo izgubo in z žalovanjem.

Njen dolgoletni partner Robert Bogataj se je namreč zaradi neozdravljive bolezni za vedno poslovil, Meta pa je spregovorila prav o tej temi, ki med mnogimi velja za tabu.

Meta Ornik se je skupaj s partnerjem Robertom Bogatajem pred petimi leti soočila z njegovo boleznijo, zaradi katere je pred tremi leti pri starosti 52 let umrl. Svoj govor na TEDx dogodku je Meta posvetila tudi vprašanju, kaj povedati žalujoči osebi, ki je izgubila svojega bližnjega.

Med govorom je povedala, da so ji bile v veliko oporo besede internista, ki jima je med boleznijo dejal: "Zdaj ko ste zboleli, so z vami vsi. Dlje kot bo bolezen trajala, ožji bo krog ljudi, ki bodo ob vas." In še danes je hvaležna za te besede, saj so bile odkrite, obema pa je kasneje olajšal številne težave med bojem z boleznijo.

Ljudje so ji med žalovanjem izrekli veliko praznih besed, te prazne tolažbe pa ji pri prebolevanju izgube partnerja niso pomagale. Meta še pravi, da lahko imajo besede neverjetno moč, toda le, če so odkrite. Prisluhnite govoru in ga delite še naprej med prijatelje.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Moškega so testirali za korono: Njegov odziv je nasmejal širni svet!Ženinu in nevesti pokvarila poroko: "Noseča sem, to je tvoj otrok!"Posneli trenutek, ko je sneg zdrsel s strehe: Posnetek je prava popestritev dneva!Lastnik je poklical svojega konja: Ne boste verjeli, kako visoko je skočil!VIDEO: Vozniku sredi Ljubljane popustili živci: Zaletaval se je v vozilo pred sabo!Posnetek, ki je nasmejal splet: Ko se skregata dva malčka iz Italije!Dramatičen posnetek iz letala: Potnik posnel trenutek, ko so zasilno pristali!VIDEO: Slovenka spregovorila o izgubi partnerja: Njene besede ti bodo dale misliti!Potepuška mačka sedela na pločniku: Napadla je vsakega, ki se je sprehodil mimo!VIDEO: Jelko Kacin ni vedel, da ga snemajo: Izjava je razburila SlovenijoOrel v zraku letel z ogromno ribo, podobno morskemu psuKuža na smučišču poskrbel za smeh: Posnetek je senzacija na spletu!Voditelji ostali brez besed: Poslušalka je v živo nategnila študenta!Nov posnetek iz Avstrije: Delavec posnel prizore, ko pluži zasneženo cesto!VIDEO: Slovenec poskrbel za dozo smeha: Tako je govoril v nemškem jeziku!Sredi mesta snemal helikopter, nato se je zgodila grozljivkaLastnica pod jakno grela kužka: Prizor, ki ga je posnela, ti bo polepšal dan!Našli psičko, ki se je tresla od strahu: Njeno okrevanje ti bo polepšalo dan!Nor posnetek iz Azije: Turisti posneli trenutek, ko so bežali pred plazom!Slovenska policija opozarja: Posneli trenutek, ko se je v gorah sprožil plaz!Kako pregnati tečne vrane, ki nas zjutraj zbudijo z oglašanjemToliko snega je padlo v Kanadi: Kamera posnela, kako so očistili ulice!Dostavljalec je imel slab dan: Zaradi tega posnetka se mu mnogi smejijo!Za dekle je zaigral na klavir: Ko je zapela, je z glasom obkrožila svet!Slovenski učitelji s plesom obkrožajo državo: Poglejte si njihov video posnetek!