VIDEO: Slovenka spregovorila o izgubi partnerja: Njene besede ti bodo dale misliti!

Slovenska novinarka Meta Ornik je v preteklih dneh na dogodku TEDx spregovorila o tem, kako se je sama soočila z bolečo izgubo in z žalovanjem.

Njen dolgoletni partner Robert Bogataj se je namreč zaradi neozdravljive bolezni za vedno poslovil, Meta pa je spregovorila prav o tej temi, ki med mnogimi velja za tabu.

Meta Ornik se je skupaj s partnerjem Robertom Bogatajem pred petimi leti soočila z njegovo boleznijo, zaradi katere je pred tremi leti pri starosti 52 let umrl. Svoj govor na TEDx dogodku je Meta posvetila tudi vprašanju, kaj povedati žalujoči osebi, ki je izgubila svojega bližnjega.

Med govorom je povedala, da so ji bile v veliko oporo besede internista, ki jima je med boleznijo dejal: "Zdaj ko ste zboleli, so z vami vsi. Dlje kot bo bolezen trajala, ožji bo krog ljudi, ki bodo ob vas." In še danes je hvaležna za te besede, saj so bile odkrite, obema pa je kasneje olajšal številne težave med bojem z boleznijo.

Ljudje so ji med žalovanjem izrekli veliko praznih besed, te prazne tolažbe pa ji pri prebolevanju izgube partnerja niso pomagale. Meta še pravi, da lahko imajo besede neverjetno moč, toda le, če so odkrite. Prisluhnite govoru in ga delite še naprej med prijatelje.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Voznik Aventadorja mislil, da snemajo njega: Kriv je bil nori voznik za njim!Parodija na delo od doma: Posnetek, ki se mu smeji Slovenija!Lastnica snemala zajčka med spanjem: Ko se je dotaknila repa, je začel kakati!V šovu The Voice zapela znano uspešnico: Njen nastop je odpihnil sodnike!Mačka spoznala mladička zlatega prinašalca: Takšne prizore so posneli lastniki!VIDEO: Mura šokirala Tottenham, zadetek je padel v zadnjih sekundahVIDEO: Vlado Kreslin presenetil oboževalca: Skupaj sta prepevala uspešnice!Spremstvo zdravniške ekipe z organom za presaditev iz Brnika v UKC LjubljanaPosnetek odraščanja najstnika: Oče ga je snemal dolgih 19 let!VIDEO: Tilen Artač nasmejal kot Jelko Kacin: Takšno parodijo je pripravil tokrat!Rebeka Dremelj, Nuška Drašček in Sandra Feketija z nastopom navdušile SlovenijoPlaz uničil hišo, moški si je komaj rešil življenjeTilen Artač nasmejal kot voznik tovornjaka: Takšno stranko je predstavil!Parodija na vse, ki se testirajo: Kličejo jih kar testomani!Moški na posebno kitaro zaigral uspešnico skupine Green DayNeusmiljen boj dveh medvedov: Posneli so ju na Finskem!Marko Škugor navdušil na poroki: Tako je zapel za ženina in nevesto!VIDEO: Parodija, ki je nasmejala Slovenijo: Tilen Artač prepeval o podražitvi!Otroci so plavali v vodi, nato pa šok: Prestrašil jih je povodni konj!Slovenska skupina Firbci zapela "Jagode in čokolada", njihov nastop te bo navdušilPlesalka navdušila na hrvaškem talentu: Takšen nastop je pripravila!Mladička žirafe prevzela svet: Poglej si njuno veselje v živalskem vrtu!Darja Gajšek zapela s Kvartetom Pušeljc: Njihov nastop te bo navdušil!VIDEO: Slovenski košarkarji na kvalifikacijah za SP 2023 premagali HrvateLesena hiša iz Slovenije, ki je vpeta v strm breg