VIDEO: Slovenski gasilci pometli s konkurenco v ZDA: Postali so svetovni prvaki!

Naši gasilci se z najtežjega gasilskega tekmovanja v Združenih državah Amerike domov vračajo kot svetovni prvaki, pa tudi kot svetovni podprvaki v kategoriji relay.

Gregor Stanonik iz PGD Gorenja vas je obenem postal najboljši gasilski poveljnik na svetu!

V kraju Montgomery je v Alabami potekalo najtežje gasilsko tekmovanje na svetu, znano pod imenom Firefighter Combat Challenge. Trajalo je kar šest napornih dni, pri tekmovanju pa je sodelovalo 500 gasilcev iz 15 različnih držav.


firefighterchallenge.com
S-GARD Team Slovenija, ki so jo zastopali Domen Pavlič (PGD Begunje), Patrik Štefelin (PGD Begunje), Sebastjan Vovko (PGD Stara Cerkev), Koncilija in Zevnik (PGD Moste), Amer Cosič (GE Nova Gorica) in hrvaški kolega Boris Nedanovič (DVD Sveta Nedelja), je v kategoriji Hibrid team deklasirala svetovno konkurenco. Fantje so z najboljšim skupnim časom postali svetovni prvaki!

Tekmovanje v dvojicah:


Prav omenjena ekipa izkušenih gasilcev je osvojila tudi drugo mesto v kategoriji relay, s tem pa so postali tudi svetovni podprvaki. Prvo mesto se jim je v tej kategoriji izmuznilo le za pičlo sekundo!

Uspeh fantov je dopolnila še ena slovenska ekipa, ki je pristala na tretjem mestu. Sestavljali so jo Gregor Stanonik (PGD Gorenja vas), Anže Habjan (GRE Fraport Slovenija), Igor Pasič (PGD Radovljica) in Miha Pintar (PGD Duplje).

V posamični kategoriji je svetovni prvak v kategoriji najboljšega poveljnika postal Gregor Stanonik, ki je obenem v dvojicah skupaj z Anžetom Habjanom dosegel izjemno drugo mesto. Slovenskih gasilcem iz srca čestitamo ob izjemnem uspehu!

Foto: firefighterchallenge.com

Posamični nastopi gasilcev:

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Boštjan Romih odprl vrata svojega doma: Poglej, v kako lepi hiši živi!Pohodnik je srečal kozo: Njun pogovor te bo nasmejal do solz!Ganljiv trenutek v bolnišnici: Spoznal je, da je reševalec njegov sin!Kupil je novo Kio, nato je sledil šok: Prodajalci so se držali za glavo!Morski pes napadel ribiče v kanuju7-letna deklica zapela za pokojno mamo: Njen nastop gane do solz!Mladiček vidre ves dan iskal družino: To je prizor, ko se znova srečajo!Dekle, ki na spletu ruši rekorde: Zaljubili se boste v njen angelski glas!Družina rešila nesrečnega medveda: Plaval je s kozarcem na glavi!Parodija, ki je nasmejala Slovence: Takšno je stanje na hrvaški meji!Zlati prinašalec prvič videl malega piščančka: Takšen prizor je posnel lastnik!Voznik Tesle se je izognil tragediji: Lahko bi izgubil življenje!Francoz pred sodniki zapel Hallelujah: Njegov glas bo prevzel tudi tebe!Deklica je prvič hranila zlatega prinašalca: Njuno prijateljstvo ti polepša dan!Lastnik je pred mucko začel peti: Njena reakcija te nasmeje do solz!Poziv za vse Slovence, ki se odpravljajo na Hrvaško: To je povedal Jelko Kacin!Posnetek, ki je razjezil Slovence: To je z mladičkom galeba storil moški!Približala se je medvedu, da bi se z njim fotografirala: Skoraj bi jo napadel!Kupila sta star skedenj in ga prenovila: Nova podoba ti vzame sapo!Yugo 15 let stal v puščavi: Bo avtomobil še vžgal?Šokanten posnetek kače: Napadla je svojo lastnico!VIDEO: Nepotrpežljiv voznik iz Slovenije: Na ozki cesti je dobil lekcijo!Kako iz luknje rešiti kolo tovornjakaHrvaškemu duhovniku srce padlo v hlače: Zanj je bilo previsoko!Napad orke med igro: Z repom je udarila ob morski bič!