VIDEO: Slovenski gasilci pometli s konkurenco v ZDA: Postali so svetovni prvaki!

Naši gasilci se z najtežjega gasilskega tekmovanja v Združenih državah Amerike domov vračajo kot svetovni prvaki, pa tudi kot svetovni podprvaki v kategoriji relay.

Gregor Stanonik iz PGD Gorenja vas je obenem postal najboljši gasilski poveljnik na svetu!

V kraju Montgomery je v Alabami potekalo najtežje gasilsko tekmovanje na svetu, znano pod imenom Firefighter Combat Challenge. Trajalo je kar šest napornih dni, pri tekmovanju pa je sodelovalo 500 gasilcev iz 15 različnih držav.


firefighterchallenge.com
S-GARD Team Slovenija, ki so jo zastopali Domen Pavlič (PGD Begunje), Patrik Štefelin (PGD Begunje), Sebastjan Vovko (PGD Stara Cerkev), Koncilija in Zevnik (PGD Moste), Amer Cosič (GE Nova Gorica) in hrvaški kolega Boris Nedanovič (DVD Sveta Nedelja), je v kategoriji Hibrid team deklasirala svetovno konkurenco. Fantje so z najboljšim skupnim časom postali svetovni prvaki!

Tekmovanje v dvojicah:


Prav omenjena ekipa izkušenih gasilcev je osvojila tudi drugo mesto v kategoriji relay, s tem pa so postali tudi svetovni podprvaki. Prvo mesto se jim je v tej kategoriji izmuznilo le za pičlo sekundo!

Uspeh fantov je dopolnila še ena slovenska ekipa, ki je pristala na tretjem mestu. Sestavljali so jo Gregor Stanonik (PGD Gorenja vas), Anže Habjan (GRE Fraport Slovenija), Igor Pasič (PGD Radovljica) in Miha Pintar (PGD Duplje).

V posamični kategoriji je svetovni prvak v kategoriji najboljšega poveljnika postal Gregor Stanonik, ki je obenem v dvojicah skupaj z Anžetom Habjanom dosegel izjemno drugo mesto. Slovenskih gasilcem iz srca čestitamo ob izjemnem uspehu!

Foto: firefighterchallenge.com

Posamični nastopi gasilcev:

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Besede o nesreči tovornjaka s cisterno, ki bi jih moral prebrati vsak voznikMama je sinčku pojedla sladkarije: Njegov odziv ti bo polepšal dan!VIDEO: Luka Dončić zadel nemogoče, komentatorja sta ostala brez besedVIDEO: Grozljivka iz Avstralije: Ogromna toča je uničila vse pred seboj!VIDEO: Imate doma kužka? To je posnetek, ob katerem boste jokali kot dež!Kris se je oglasil iz Amerike, posnetek ti bo ogrel srceSMEH: Prizor iz Benetk obkrožil svet: Delal je "selfie" in padel v kanal z vodo!VIDEO: Ganljivi prizori s pogreba Dudeka, žena je neutolažljivo jokalaVIDEO: Rusinje navdušile Slovenijo: Tako so zapele za Zmaga Jelinčiča!Vdova je mislila, da bo za vedno sama: To je prizor, ki mu je vsak dan priča pod oknom!Policist v civilu izsilil prednost motoristu: To je storil, ko je videl kamero!VIDEO: Šok iz sosednje Italije, gorsko vasico je razdejala snežna rekaSin je jokal od smeha: Tako se je pred vlomilci zaščitila mati!VIDEO: Grozljivka iz Italije: Vasico je razdejal uničujoč tornado!VIDEO: 4-letnik senzacija na Hrvaškem: Tako je mali genij navdušil sodnike!Posnetek iz Srbije navdušil Balkan: Najprej sta plesala, nato so se jima pridružili drugi!VIDEO: Dončić navdušil s potezo večera: Tako je prelisičil dva branilca!Sivi kit zaplaval pod surferji, prizor iz zraka jemlje sapoRazgreto kocko jekla z mostu vrgli v vodo, sledila je eksplozijaDriftal na najbolj nevarni kitajski cesti, posnetek jemlje sapoHrvat skupaj z lepotico zapel pesem Celine Dion: Njun nastop jemlje sapo!Iz ribe je odstranil parazita, posnetek te pusti brez besedDrama pri sosedih: Avstrijka povzročila nesrečo, nato je sledil kaos!Pokazali so, kako popraviti razbitega Audi RS6Kaos iz Italije: Kako na avtocesti ne vzpostaviti reševalnega pasu!