VIDEO: Slovenski poslanec brez dlake na jeziku, njegov govor obkroža Slovenijo

Na družbenem omrežju Facebook se je te dni močno razširil govor slovenskega poslanca iz stranke NSi. Aleksander Reberšek je nagovoril zbrane poslance in ministrico, pri govoru pa izpostavil, da je socialna politika popolnoma zgrešena.

"Povejte mi, kdo bo v tej državi delal za 600 evrov, če dobi 400 evrov za nedelo?" se sprašuje Reberšek na začetku govora, ki je obkrožil Slovenijo.

Slovenski poslanec izpostavlja, da v primeru, če starša z dvema otrokoma hodita v službo in delata za minimalno plačo, dobita mesečno na račun slabih 200 evrov več, kot če bi bila doma in prejemala državno socialno pomoč.


Delo.si
Naša država nam tako očitno sporoča, naj ne delamo, ker se ne izplača, je prepričan Reberšek.

Obenem izpostavlja še eno veliko težavo glede socialne pomoči. Slednjo po njegovih besedah izkoriščajo predvsem priseljenci, rezultat pa je cenejša delovna sila na trgu, posledično pa imajo naši državljani nižje plače.

Video posnetek govora slovenskega poslanca je v pičlem dnevu samo na Facebook omrežju presegel 50.000 ogledov, naprej pa ga je delilo že več kot 1.400 uporabnikov Facebooka. Se strinjate z besedami slovenskega poslanca?
0
JeklenaPest
Pred 13 tedni
Gorazd Nagode, pa v medijih ničkoliko krat vidimo, da te delavce z balkana, ki delajo vselej ko ne spijo, in ki jih poleti vidim na gradbišču od sonca ožgane kak kotlete na žaru, naši vrli delodajalci pogosto niti ne plačajo. Čudi me, in to zelo, da se takih prevarantov nekaj ne "ohladi". V opomin ostalim potencialnim...
2
Gorazd Nagode
Pred 13 tedni
Ne vem, o katerih priseljencih možakar govori, ko pravi da so pripravljeni delati za nižjo plačo. A misli na tuje delavce, predvsem iz bivše države? Ti so povečini pri nas brez svojih družin, tako da tudi ne prejemajo nobenih socialnih pomoči s strani naše države. Delajo pa predvsem dela, ki jih Slovenci nočejo opravljati.
0
Mitja Podgornik
Pred 14 tedni
Bravo Sandi. Na glas si povedal, kar večino normalnih Slovencev že dolgo žuli. A se bojim, da če boš nadaljeval s pokončno držo, te bodo kmalu zbrcali iz poslanskih klopi. Strinjam se s Tvojim stališčem in upam, da boš zdržal !
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Prizor s poroke obkrožil svet! Pred cerkvijo so ju pričakali s kombajnomPreobrat pri obnovi hiše v Lendavi: Ne boste verjeli, za kaj so porabili denar!VIDEO: V Izraelu posneli ognjeni tornado, prizor jemlje sapoSlovenka nagnala prostovoljce, ki so ji obnavljali hišo! Kuhinja ji ni bila všečVIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril: "Namen je uničiti slovensko zgodovino!"Kuža s svojim dejanjem prevzel svet: Poglej, kako je pomagal ujetemu ptičku!Na Pohorju vozil za kužkom in ga zbil, video posnetek pa objavil na spletuVIDEO: Na Hvaru preko Bookinga najeli vilo za 6.240 evrov, ob prihodu pa šokVIDEO: Šok za španske turiste v Albaniji: Napadel jih je lastnik restavracije!VIDEO: Malček iz Hrvaške nasmejal do solz: "To je super, ampak me zelo kakat!"SMEH: Kuža iz vode prinesel kamen, njegovim podvigom se smeji cel internetSMEH: Prizor iz Ljubljane nasmejal svet: Tako sta se lotila čiščenja stekel!VIDEO: Izjemen prizor pri sosedih, meteorit padel na Zemljo in noč spremenil v danPred kamerami se je prevrnil trajekt, posadka panično skakala v morjeMladenki zgrozili svet: Na Havajih sta uničili znamenito peščeno skulpturoVIDEO: Tim Gajser pokazal, kako velik človek je! Poglej, kaj je storil tokratPrehiteval je kar po odstavnem pasu, nato je dobil najboljšo lekcijoSMEH: Rusinja ob vozilu opazila pasji kakec: Tako je poskrbela za pravico!Oblasti porušile restavracijo Albanca, ki je s grozljivo napadel španske turisteSMEH: Kakšna sramota med ropom! Tako se je osmešil, da se mu smejijo še policistiSMEH: Dedek ji je rekel, da ga ne more prestrašiti! Dokazala mu je nasprotnoPorušil se je ogromen ledenik na Grenlandiji, posnetek te pusti brez besedVIDEO: Slovenijo zajele hude nevihte, številni kraji so pod vodoMoški je na plaži snemal lepotice, nato ga je zasačila njegova ženaVIDEO: Po 14 letih so se znova potopili do Titanika: Tako izgledajo razbitine danes!