VIDEO: Slovenski poslanec brez dlake na jeziku, njegov govor obkroža Slovenijo

Na družbenem omrežju Facebook se je te dni močno razširil govor slovenskega poslanca iz stranke NSi. Aleksander Reberšek je nagovoril zbrane poslance in ministrico, pri govoru pa izpostavil, da je socialna politika popolnoma zgrešena.

"Povejte mi, kdo bo v tej državi delal za 600 evrov, če dobi 400 evrov za nedelo?" se sprašuje Reberšek na začetku govora, ki je obkrožil Slovenijo.

Slovenski poslanec izpostavlja, da v primeru, če starša z dvema otrokoma hodita v službo in delata za minimalno plačo, dobita mesečno na račun slabih 200 evrov več, kot če bi bila doma in prejemala državno socialno pomoč.


Delo.si
Naša država nam tako očitno sporoča, naj ne delamo, ker se ne izplača, je prepričan Reberšek.

Obenem izpostavlja še eno veliko težavo glede socialne pomoči. Slednjo po njegovih besedah izkoriščajo predvsem priseljenci, rezultat pa je cenejša delovna sila na trgu, posledično pa imajo naši državljani nižje plače.

Video posnetek govora slovenskega poslanca je v pičlem dnevu samo na Facebook omrežju presegel 50.000 ogledov, naprej pa ga je delilo že več kot 1.400 uporabnikov Facebooka. Se strinjate z besedami slovenskega poslanca?
0
JeklenaPest
Pred 3 tedni
Gorazd Nagode, pa v medijih ničkoliko krat vidimo, da te delavce z balkana, ki delajo vselej ko ne spijo, in ki jih poleti vidim na gradbišču od sonca ožgane kak kotlete na žaru, naši vrli delodajalci pogosto niti ne plačajo. Čudi me, in to zelo, da se takih prevarantov nekaj ne "ohladi". V opomin ostalim potencialnim...
2
Gorazd Nagode
Pred 4 tedni
Ne vem, o katerih priseljencih možakar govori, ko pravi da so pripravljeni delati za nižjo plačo. A misli na tuje delavce, predvsem iz bivše države? Ti so povečini pri nas brez svojih družin, tako da tudi ne prejemajo nobenih socialnih pomoči s strani naše države. Delajo pa predvsem dela, ki jih Slovenci nočejo opravljati.
0
Mitja Podgornik
Pred 4 tedni
Bravo Sandi. Na glas si povedal, kar večino normalnih Slovencev že dolgo žuli. A se bojim, da če boš nadaljeval s pokončno držo, te bodo kmalu zbrcali iz poslanskih klopi. Strinjam se s Tvojim stališčem in upam, da boš zdržal !
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Norčevali so se, ker ima raka: Na talentu je dobil zlati gumb strogega Simona!Pozor, prihaja huda ura z nevihtami! Izključena ni niti debela točaVegani vdrli v klavnico in se privezali na verigo! Dejanje so takoj obžalovaliVIDEO: Grozljivka na hrvaškem reliju! Roku Turku nasproti pripeljal avtomobilVIDEO: Slovenskemu reševalcu prekipelo, policist mu je napisal kazenSMEH: Nesrečni voznik iz Ljubljane! To se je zgodilo, ko je zapeljal iz predoraNa glavnem trgu so začeli plesati salso! Ne boste verjeli, kaj je storil policistVIDEO: Nesreča na avtocesti pred Vrhniko, nato pa šok za voznikeNevihte bodo danes zajele vso Slovenijo, grozi nam tudi točaVIDEO: Papiga Kaja iz Slovenije spet navdušila! To počne v vročih poletnih dnehRusko tekmovanje v klofutanju? Zdaj imajo novo različico, ki navdušuje moškeMrtva "pošast" pokazala svojo moč! Tako je zdrobila pločevinkoVIDEO: Huda ura v Sloveniji! Kot dlan velika toča, pri Grosuplju skoraj tornadoKolesarji med dirko popadali na tla, kriv je bil veter zaradi helikopterjaVIDEO: Primark v Ljubljani odprl svoja vrata! Poglejte, kako izgleda notranjostDrama z Nizozemske: Prečkal je železniške tire, četudi so bili zablokirani!Michelin predstavil novo inovacijo: Pnevmatike, ki jih ne moremo predreti!Med vojno sta se zaljubila! Poglej ganljiv prizor, ko se srečata 75 let kasnejeVIDEO: Tako se konča za motokrosiste, ko želijo na silo prehiteti Tima GajserjaVIDEO: Drama pri Hvaru, Slovenci iz morja rešili nemškega pilota letalaVIDEO: Poglejte si, kako iz lubenice najlažje odstranimo nadležne peške!Voditeljica na Radiu 1 v solzah: "Ne vem, kaj naj naredim! Težko mi je..."Peljala sta po nasprotnem pasu, nato jima je kolesar dal lekcijoSMEH: Kako se v vročih dneh hladijo na Balkanu? Privoščili so si tudi SlovenceVIDEO: Župnik iz Bohinja povedal, kaj imajo zaljubljenci skupnega s tabernakljem