VIDEO: SoulGreg Artist znova navdušil! Tako se je s "Purple Rain" poklonil Princu

Slovenski glasbenik SoulGreg Artist je te dni pripravil prav posebno priredbo skladbe "Purple Rain", s katero se je poklonil legendarnemu ameriškemu glasbeniku in umetniku Princu.

Njemu v poklon je pesem na spletu objavil dober teden pred obletnico njegove smrti - Prince nas je namreč zapustil 21. aprila leta 2016.

SoulGreg Artist je zapisal, da ga skladba "Purple Rain", ki je zanj veličastna brezčasna kompozicija, že od najstniških let spremlja tako rekoč na vsakem koraku in jo je znova in znova preigraval tako na odrih kot izven njih. Ker tako skladbo, kot Princa globoko in neizmerno spoštuje, se s svojim aranžmajem ni želel preveč oddaljiti od izvirnika, je pa v skladbo vdihnil svoje iskreno dojemanje in občutenje soul/pop/rock simfonije.


SoulGreg Artist, Youtube
Tragična smrt Princa, ki je zanj glasbeni genij, ga je globoko prizadela, zato si je že nekaj let želel zanj narediti posvetilo in poklon v obliki videospota priredbe skladbe "Purple Rain". Ko je po naključju izvedel še eno podrobnost o življenju Princa, je letos to željo tudi uresničil:

»Nekega dne sem po naključju naletel na dokumentarec o Princu. O njem sem vedel že veliko, saj je bil moj glasbeni heroj. V dokumentarcu pa sem prvič izvedel, da je imel sina Boy Gregoryja, ki je imel zelo redko bolezen, Pfeifferjev sindrom, in je kmalu po rojstvu žal umrl. Ko sem izvedel, da je imel tudi Prince sina z redko boleznijo, me je zadelo v srce, v središče moje bolečine, ki jo doživljam ob svojem sinu Viljemu Julijanu.

Vedel sem, da je Prince razumel to bolečino. Takrat se je v meni dokončno prebudila odločitev, da bom v tem letu uresničil svojo dolgoletno željo, da v poklon Princu ustvarim videospot skladbe Purple Rain, ki jo že od nekdaj nosim v svojem srcu.«
0
JeklenaPest
Pred 10 tedni
Ta pesem mi nikoli ni bila všeč. Je pa res, da je ta izvedba za vsaj dva nivoja boljša od originala.
0
Sabina Rančigaj
Pred 10 tedni
Zelo lep poklon Princu! Bil bi ponosen ... Svetovni ste!! Respect!!
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Pozor, prihaja toča! Rdeči alarm prižgan za polovico državeTudi vi česen že vse življenje lupite narobe? To je preprost način, ki navdušujeSMEH: Takšno lekcijo je oče dal svoji hčerki, ker nosi prekratke hlačeVIDEO: Izjemen trik, kako brez kovancev odklenete nakupovalni vozičekVIDEO: Slovenski vozniki poskrbeli za grozljivko, to so počeli na avtocestiVIDEO: Na hrvaškem kavo naročili po angleško, dejanje natakarja šokiraloMed pohodom naletel na medvedko z mladički: Srce mu je padlo v hlače!Simon med petjem ustavil 12-letno deklico, nato je dvorano dvignila na nogeVIDEO: Prihaja huda ura! Spet rdeči alarm, Sloveniji grozi debela točaDih jemajoč posnetek Mihe Deželaka, ob katerem boste od sreče zajokaliVIDEO: Nika Zorjan in Isaac Palma navdušila: To je njuna nova pesem "Ola Ola"Mati senzacija na spletu! Tako je v zadnjem trenutku rešila svojega otroka VIDEO: To je izgubljena pesem Freddieja Mercuryja, ki je še niste slišaliNevesta je mislila, da je poročni ples uničen! Ne boste verjeli, kaj je doživela zatemSkozi okno je metal smeti, nato je sledila lekcija! Poglejte, kaj se je zgodiloVIDEO: Invazija komarjev na Hrvaškem, ljudje ne morejo niti iz hišVIDEO: Medvedka z mladički prišla do bazena, prizor so posneli na kameroVIDEO: Grozljivka na letalu iz Kosova: Takšne turbulence še niste videli!SMEH: Mati na spletu prava senzacija! To je počela, da ne bi prebudila otrokaMoški v baru poskrbel za pravico: Tako je med begom ustavil roparja!VIDEO: To so posledice včerajšnjega neurja, ki je prizadelo SlovenijoVIDEO: Saša Lendero prevzema z novo pesmijo! Tako je zapela z Domenom KumerjemSMEH: Tako si je sodnik med prekrškom privoščil nogometašaTo se zgodi z majhno meduzo, ko ta zaplava v zračni obročMalčku se je med dirko pokvaril motor, s svojo potezo je navdušil svet