VIDEO: SoulGreg Artist znova navdušil! Tako se je s "Purple Rain" poklonil Princu

Slovenski glasbenik SoulGreg Artist je te dni pripravil prav posebno priredbo skladbe "Purple Rain", s katero se je poklonil legendarnemu ameriškemu glasbeniku in umetniku Princu.

Njemu v poklon je pesem na spletu objavil dober teden pred obletnico njegove smrti - Prince nas je namreč zapustil 21. aprila leta 2016.

SoulGreg Artist je zapisal, da ga skladba "Purple Rain", ki je zanj veličastna brezčasna kompozicija, že od najstniških let spremlja tako rekoč na vsakem koraku in jo je znova in znova preigraval tako na odrih kot izven njih. Ker tako skladbo, kot Princa globoko in neizmerno spoštuje, se s svojim aranžmajem ni želel preveč oddaljiti od izvirnika, je pa v skladbo vdihnil svoje iskreno dojemanje in občutenje soul/pop/rock simfonije.


SoulGreg Artist, Youtube
Tragična smrt Princa, ki je zanj glasbeni genij, ga je globoko prizadela, zato si je že nekaj let želel zanj narediti posvetilo in poklon v obliki videospota priredbe skladbe "Purple Rain". Ko je po naključju izvedel še eno podrobnost o življenju Princa, je letos to željo tudi uresničil:

»Nekega dne sem po naključju naletel na dokumentarec o Princu. O njem sem vedel že veliko, saj je bil moj glasbeni heroj. V dokumentarcu pa sem prvič izvedel, da je imel sina Boy Gregoryja, ki je imel zelo redko bolezen, Pfeifferjev sindrom, in je kmalu po rojstvu žal umrl. Ko sem izvedel, da je imel tudi Prince sina z redko boleznijo, me je zadelo v srce, v središče moje bolečine, ki jo doživljam ob svojem sinu Viljemu Julijanu.

Vedel sem, da je Prince razumel to bolečino. Takrat se je v meni dokončno prebudila odločitev, da bom v tem letu uresničil svojo dolgoletno željo, da v poklon Princu ustvarim videospot skladbe Purple Rain, ki jo že od nekdaj nosim v svojem srcu.«
0
JeklenaPest
Pred 5 dnevi
Ta pesem mi nikoli ni bila všeč. Je pa res, da je ta izvedba za vsaj dva nivoja boljša od originala.
0
Sabina Rančigaj
Pred 1 tednom
Zelo lep poklon Princu! Bil bi ponosen ... Svetovni ste!! Respect!!
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Turista obtičala sredi Slovenije, nad pomočjo domačinov sta bila navdušenaVIDEO: Psički je bilo vsega dovolj! Poglejte si, kako je ukrotila svoje mladičkeVIDEO: Med vožnjo po gozdu ostala brez besed, pot ji je križala medvedka z mladičkiVIDEO: Župnik iz Bohinja spet obkroža Slovenijo, to je povedal o veliki nočiNevesta je v cerkvi začela peti! Ko se ji pridruži še oče, so gostje zajokali...VIDEO: Na najboljši način je prelisičil vratarja! Njegovi potezi se klanjajo...VIDEO: Skozi okno je metal smeti, nato dobil lekcijo! To so mu storili vozniki...VIDEO: Škodo na katedrali Notre-Dame posneli iz zraka, posnetek šokiral mnogeUčitelj je vso noč porabil za velikonočna darila, učenci so ostali brez besedVIDEO: Slovenka navdušila s postopkom, kako pobarvati velikonočna jajca s sviloSMEH: Posnetek papige senzacija na spletu! Tako si je privoščila sosedovo muco...VIDEO: Bohinjski župnik Martin Golob obiskal Denisa Avdića, smeha ni manjkaloŽenska je doma imela srnjaka! Zbežal je, po dveh letih sta se znova srečala...VIDEO: Nevesta med poroko do solz ganila ženina! Poglejte, kaj mu je podarila...VIDEO: Gasilca z Gorenjske postala junaka! Ulovila sta roparja, ki je okradel mamicoVIDEO: Deček iz Indije s plesom navdušil še Simona Cowella, dobil je zlati gumbVIDEO: Vozila se je po cesti, ko je videla brezdomce! Njeno dejanje obkroža svet...Pesem "Hallelujah" je zapela kot angel, nato je svet prevzel še pevski zborPrizori s pasjo družino obkrožili svet! Tako sta zlata prinašalca pazila mladičkeVIDEO: Lojze Peterle navdušil evropske poslance, med sejo je zaigral na orgliceDekleta so stopile na parket, ko so ugasnile luči! Nastop v temi je prevzel svet...VIDEO: Ognjeni zublji uničili katedralo Notre-Dame v Parizu, porušil se je zvonikDeklica po treh letih našla izgubljeno muco, prizori so svet ganili do solzŽivalim so zaradi zaslužka posekali gozd! Tako se jim je zoperstavil orangutan...VIDEO: Maturanti iz Ljubljane navdušili s posnetkom, zaigrali so tudi Kekca