VIDEO: Spregovorila še ena žrtev! Tudi njo je zlorabil slovenski duhovnik

Civilna iniciativa Dovolj.je, ki se zavzema za zaščito žrtev spolnih zlorab v Cerkvi, je že na pretekli konferenci v preteklem mesecu maju predstavila grozljive podatke.

Zgolj v treh mesecih delovanja so prejeli prijave zoper 17 različnih duhovnikov.

V teh dneh je na spletu zaokrožil nov video posnetek, v katerem je pogumna Slovenka pred novinarji priznala, da je bila v otroških letih tudi sama zlorabljena.

Predstavniki iniciative Dovolj.je obenem podarjajo, da si ne želijo blatiti Cerkve. Vse, kar si želijo je le to, da bi bila Cerkev varen prostor za vse. Že po treh mesecih delovanja so namreč spoznali, da je bilo v preteklosti ogromno zlorab s strani duhovnikov.

Do danes je bilo zbranih že 36 prijav žrtev, proti duhovnikom pa je bilo podanih tudi 7 kazenskih ovadb. Prisluhnite, kaj je v teh dneh medijem zaupala zadnja izmed žrtev, ki je zbrala dovolj poguma, da svojo grozljivo izkušnjo deli s Slovenijo.
0
JeklenaPest
Pred 1 tednom
Klasika...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Norčevali so se, ker ima raka: Na talentu je dobil zlati gumb strogega Simona!Pozor, prihaja huda ura z nevihtami! Izključena ni niti debela točaVegani vdrli v klavnico in se privezali na verigo! Dejanje so takoj obžalovaliVIDEO: Grozljivka na hrvaškem reliju! Roku Turku nasproti pripeljal avtomobilVIDEO: Slovenskemu reševalcu prekipelo, policist mu je napisal kazenSMEH: Nesrečni voznik iz Ljubljane! To se je zgodilo, ko je zapeljal iz predoraNa glavnem trgu so začeli plesati salso! Ne boste verjeli, kaj je storil policistVIDEO: Nesreča na avtocesti pred Vrhniko, nato pa šok za voznikeNevihte bodo danes zajele vso Slovenijo, grozi nam tudi točaVIDEO: Papiga Kaja iz Slovenije spet navdušila! To počne v vročih poletnih dnehRusko tekmovanje v klofutanju? Zdaj imajo novo različico, ki navdušuje moškeMrtva "pošast" pokazala svojo moč! Tako je zdrobila pločevinkoVIDEO: Huda ura v Sloveniji! Kot dlan velika toča, pri Grosuplju skoraj tornadoKolesarji med dirko popadali na tla, kriv je bil veter zaradi helikopterjaVIDEO: Primark v Ljubljani odprl svoja vrata! Poglejte, kako izgleda notranjostDrama z Nizozemske: Prečkal je železniške tire, četudi so bili zablokirani!Michelin predstavil novo inovacijo: Pnevmatike, ki jih ne moremo predreti!Med vojno sta se zaljubila! Poglej ganljiv prizor, ko se srečata 75 let kasnejeVIDEO: Tako se konča za motokrosiste, ko želijo na silo prehiteti Tima GajserjaVIDEO: Drama pri Hvaru, Slovenci iz morja rešili nemškega pilota letalaVIDEO: Poglejte si, kako iz lubenice najlažje odstranimo nadležne peške!Voditeljica na Radiu 1 v solzah: "Ne vem, kaj naj naredim! Težko mi je..."Peljala sta po nasprotnem pasu, nato jima je kolesar dal lekcijoSMEH: Kako se v vročih dneh hladijo na Balkanu? Privoščili so si tudi SlovenceVIDEO: Župnik iz Bohinja povedal, kaj imajo zaljubljenci skupnega s tabernakljem