VIDEO: Spregovorila še ena žrtev! Tudi njo je zlorabil slovenski duhovnik

Civilna iniciativa Dovolj.je, ki se zavzema za zaščito žrtev spolnih zlorab v Cerkvi, je že na pretekli konferenci v preteklem mesecu maju predstavila grozljive podatke.

Zgolj v treh mesecih delovanja so prejeli prijave zoper 17 različnih duhovnikov.

V teh dneh je na spletu zaokrožil nov video posnetek, v katerem je pogumna Slovenka pred novinarji priznala, da je bila v otroških letih tudi sama zlorabljena.

Predstavniki iniciative Dovolj.je obenem podarjajo, da si ne želijo blatiti Cerkve. Vse, kar si želijo je le to, da bi bila Cerkev varen prostor za vse. Že po treh mesecih delovanja so namreč spoznali, da je bilo v preteklosti ogromno zlorab s strani duhovnikov.

Do danes je bilo zbranih že 36 prijav žrtev, proti duhovnikom pa je bilo podanih tudi 7 kazenskih ovadb. Prisluhnite, kaj je v teh dneh medijem zaupala zadnja izmed žrtev, ki je zbrala dovolj poguma, da svojo grozljivo izkušnjo deli s Slovenijo.
0
JeklenaPest
Pred 11 tedni
Klasika...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Prizor s poroke obkrožil svet! Pred cerkvijo so ju pričakali s kombajnomPreobrat pri obnovi hiše v Lendavi: Ne boste verjeli, za kaj so porabili denar!VIDEO: V Izraelu posneli ognjeni tornado, prizor jemlje sapoSlovenka nagnala prostovoljce, ki so ji obnavljali hišo! Kuhinja ji ni bila všečVIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril: "Namen je uničiti slovensko zgodovino!"Kuža s svojim dejanjem prevzel svet: Poglej, kako je pomagal ujetemu ptičku!Na Pohorju vozil za kužkom in ga zbil, video posnetek pa objavil na spletuVIDEO: Na Hvaru preko Bookinga najeli vilo za 6.240 evrov, ob prihodu pa šokVIDEO: Šok za španske turiste v Albaniji: Napadel jih je lastnik restavracije!VIDEO: Malček iz Hrvaške nasmejal do solz: "To je super, ampak me zelo kakat!"SMEH: Kuža iz vode prinesel kamen, njegovim podvigom se smeji cel internetVIDEO: Izjemen prizor pri sosedih, meteorit padel na Zemljo in noč spremenil v danSMEH: Prizor iz Ljubljane nasmejal svet: Tako sta se lotila čiščenja stekel!Pred kamerami se je prevrnil trajekt, posadka panično skakala v morjeMladenki zgrozili svet: Na Havajih sta uničili znamenito peščeno skulpturoVIDEO: Tim Gajser pokazal, kako velik človek je! Poglej, kaj je storil tokratPrehiteval je kar po odstavnem pasu, nato je dobil najboljšo lekcijoSMEH: Rusinja ob vozilu opazila pasji kakec: Tako je poskrbela za pravico!Oblasti porušile restavracijo Albanca, ki je s grozljivo napadel španske turisteSMEH: Kakšna sramota med ropom! Tako se je osmešil, da se mu smejijo še policistiSMEH: Dedek ji je rekel, da ga ne more prestrašiti! Dokazala mu je nasprotnoVIDEO: Tim Gajser brez konkurence: Postal je SVETOVNI PRVAK v razredu MXGP!VIDEO: Slovenijo zajele hude nevihte, številni kraji so pod vodoPorušil se je ogromen ledenik na Grenlandiji, posnetek te pusti brez besedMoški je na plaži snemal lepotice, nato ga je zasačila njegova žena