VIDEO: Ste zamudili lunin mrk? To so včerajšnji posnetki izjemnega pojava

Včeraj je bilo od 21. ure pa vse do 1. ure na nebu moč opazovati delni lunin mrk. Najbolj je bil viden okoli pol polnoči, ko je senca naše Zemlje prekrila okoli 65 odstotkov lune.

Delni lunin mrk smo ob jasnem vremenu lahko opazovali tudi v Sloveniji.

Najlepše je bil delni lunin mrk viden na območju Afrike, nad osrednjo in zahodno Azijo in v večjem delu Evrope. Splet so že sinoči obkrožili video posnetki, v katerih je moč videti ta izjemen nebesni pojav.


Delni lunin mrk je sinoči trajal dve uri in 58 minut - končal se je okoli ene ure zjutraj, polsenco pa je Luna povsem zapustila nekaj minut po drugi uri.

Izjemnemu prizoru so ob delnem luninem mrku bili priča tudi v pristanišču v Sydneyju, kjer so posneli čudovite prizore. Poglejte si, kako je izgledal včerajšnji lunin mrk še v najstarejšem avstralskem mestu!

0
JeklenaPest
Pred 4 tedni
Najbolj fajn je, ko si adaptiraš oči za delo na teleskopu, potem pa ti en kreten naokoli prisveti s telefonom ali pa si nažiga čik...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
SMEH: Slovenec na sup deski v Izoli s svojimi podvigi nasmejal spletVIDEO: Vozniku BMW-ja dal lekcijo s Puntom! To so posneli pri naših sosedihVIDEO: Papiga Kaja spet navdušuje Slovence: To je njen nov posnetek!Kmetje ostali brez besed: Na polju se je ustvaril orjaški peščeni tornado!VIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril, pred kamero je pokazal svoj pevski talentMaribor izgubil bitko za Ligo Prvakov, povratno tekmo slavil RosenborgVIDEO: Bohinjski župnik obiskal Medžugorje, s posnetkom znova navdušil SlovenceVIDEO: Čudovita poročna torta zakoncev iz Slovenije, ki s podobo jemlje sapoDrama med vožnjo po avtocesti: Obrnila je vozilo, da bi pobegnila pred ognjem!VIDEO: Voznik ostal brez besed: To je prizor, ki mu je bil priča na snegu!VIDEO: To je največji poletni hit na Balkanu! Slovenska pevka ima več kot 35 milijonov ogledovLastnik na dvorišču postavil hiško: Poglejte si, kdo zdaj prebiva v njej!Tovornjakar se je izognil plačilu cestnine, nato je dobil takojšnjo lekcijoVIDEO: Šokantni prizori iz Luksemburga: Tornado v nekaj sekundah uničil vse!VIDEO: Babica pojedla vnukove piškote z marihuano! Poglej, kako jo je zadeloSMEH: Vozilo je ustavil na prehodu: Ne boste verjeli, kaj je storil pešec!VIDEO: Poljak prehiteval kar čez dvojno polno črto, nato je takoj dobil lekcijoNa pašniku je zaigral na violino, konj je z odzivom takoj obkrožil spletPobožal je medvedjega mladička, nato pa takoj spoznal svojo napakoKakšna poteza angleškega nogometaša: Ne boste verjeli, kako je preprečil zadetekKužki obstali, kot bi bili zamrznjeni! To je posnetek, ki danes navdušuje spletVIDEO: Za rojstni dan dobil BMW in ga porinil v reko: Želel si je Jaguarja!VIDEO: Grozljivka med gašenjem požara, letalo bi skoraj treščilo ob tlaDomačinu se je prevrnil smetnjak, nato so prišli gasilci! Poglej, kaj so storiliDivji voznik dokazal, da lahko pobegne policijskemu helikopterju