VIDEO: Štefan Hadalin svetovni podprvak v kombinaciji, tako je ugnal konkurenco

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju je nov uspeh v slovenskem športu pisal izjemni Štefan Hadalin.

V Areju je navdušil v današnji alpski kombinaciji, kjer je v slalomu povsem ugnal konkurenco in postavil najboljši čas proge.

Tam je sicer najprej na smuku osvojil 30. mesto, kar je pomenilo, da je šel na slalomsko progo kot prvi. Postavil je najboljši čas slaloma, v skupnem seštevku pa ga je premagal le Alexis Pinturault, ki je bil 24 stotink hitrejši in je prvič osvojil zlato medaljo na svetovnih prvenstvih.

Smukaška vožnja Štefana Hadalina (VIDEO: RTV Slovenija):


To je šele peta medalja za Slovence v moškem alpskem smučanju na svetovnih prvenstvih!

Štefana Hadalina pred tekmo ni nihče uvrščal med favorite, a je naš izjemni alpski smučar izkoristil ponujene pogoje in spisal novo slovensko pravljico. Z bronasto medaljo so se morali zadovoljiti Avstrijci, osvojil jo je Marco Schwarz. Dominic Paris, ki je bil najhitrejši po smuku, se na načeti slalomski progi ni znašel, po slalomu pa nazadoval na končno 9. mesto.

Poglejte si, kako je Štefan Hadalin opravil s slalomsko preizkušnjo na svetovnem prvenstvu v Areju!

Video: RTV Slovenija

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Modrijani ganili z novo pesmijo: Jokali boste ob videospotu!VIDEO: Drama na 24 ur: Soočenje, ki ga je zaznamoval Zmago Jelinčič!Posnetek papig, ki je obkrožil svet: Pogovarjali sta se kot ljudje!Zmedena lepotica na črpalki: Kar je počela, je nasmejalo mnoge!Oblekel se je v dedka, nato navdušil množico: Tako je zaigral na klavir!Filip ganljivo zapel s slepo prijateljico: Njun nastop je poezija za dušo!Pilot poletel z mladičkom šimpanza: Razlog te bo ganil do solz!Voznik navdušil s posnetkom: Poglej, kako je parkiral svoje vozilo!15-letna deklica ganila sodnike: Tako je zapela na odru ameriškega talenta!SMEH: Kalamari odnesli ministra Hojsa: Tako se šali Denis Avdić!Vožnja gasilcev na kraj nesreče: Vozilo na avtocesti je zmečkalo!Tudi policisti delajo napake: Takšne neumnosti počnejo na cestah!Slepa krafna nasmejala Slovence, privoščila si je Lepo AfnoJelinčič vztraja pri svojem: "Študenti, ki so doma pri mamici, ne bi smeli dobiti denarja!"Župnik Martin Golob spregovoril o odhodu: Preselil se bo iz Bohinja!Darja Gajšek navdušila starejše: To je nastop, ki obkroža Slovenijo!Brata navdušila na ameriškem talentu: Skupaj sta zaigrala na orglice!Posnetek Jelinčiča v družbi Bavčarja, ki obkroža Slovenijo: "Narod je glup!"Prizor nad Singapurjem, ki jemlje sapo: Posneli so ognjeno mavrico!Luka Basi navdušil oboževalce: Tako je svoje pesmi prepeval v Sloveniji!11-letni deček zapel "You Raise Me Up": Njegov glas se te dotakne!VIDEO: Kaos na slovenski obali: Takšna gneča je bila čez vikend v Portorožu!SMEH: Kako sta Anja Ramšak in Robert Roškar preživela 24 ur vklenjena v lisiceMucka je skotila tri mladičke: Tako jih je tolažila zlata prinašalka!Deček z avtizmom navdušil sodnike: Na klavir je zaigral svojo skladbo!