VIDEO: Tako izgleda prizor, ko v "vrtinec" spustimo več bakrenih kovancev

Zadovoljivi prizori so nekaj, kar si vsak izmed nas na spletu rad pogleda. Te dni smo v uredništvo prejeli video posnetek iz Ljubljane, v katerem je moč videti prav poseben prizor.

Skupina je obiskala Muzej iluzij v Ljubljani, tam pa v poseben vrtinec vrgla več bakrenih kovancev.

Vrtinec je narejen tako, da se kovanci po površini kotalijo vse do trenutka, ko pristanejo v ozkem grlu. Tam se kovanci še nekajkrat zavrtijo, nato pa padejo v zbirno posodo.

Na spletu smo zagotovo že videli prizore, ko v takšen vrtinec vržemo kovanec, skupina fantov in deklet pa je v Ljubljani na kamero posnela prizor, ko je v vrtincu pristalo več bakrenih kovancev.

Poglejte si, kako zadovoljivo izgledajo prizori, ko se po posebnem "vrtincu" spusti več kovancev.
1
Brane Kacjan
Pred 11 tedni
Lep eksperiment. To je keramični (stekleni?) lijak simetrično stožičaste oblike, gladke površine. Na maso deluje gravitacija, vrtilni moment in centripetalna sila zaradi stožičaste oblike. :) KB
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Prizor s poroke obkrožil svet! Pred cerkvijo so ju pričakali s kombajnomPreobrat pri obnovi hiše v Lendavi: Ne boste verjeli, za kaj so porabili denar!VIDEO: V Izraelu posneli ognjeni tornado, prizor jemlje sapoSlovenka nagnala prostovoljce, ki so ji obnavljali hišo! Kuhinja ji ni bila všečVIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril: "Namen je uničiti slovensko zgodovino!"Kuža s svojim dejanjem prevzel svet: Poglej, kako je pomagal ujetemu ptičku!Na Pohorju vozil za kužkom in ga zbil, video posnetek pa objavil na spletuVIDEO: Na Hvaru preko Bookinga najeli vilo za 6.240 evrov, ob prihodu pa šokVIDEO: Šok za španske turiste v Albaniji: Napadel jih je lastnik restavracije!VIDEO: Malček iz Hrvaške nasmejal do solz: "To je super, ampak me zelo kakat!"SMEH: Kuža iz vode prinesel kamen, njegovim podvigom se smeji cel internetSMEH: Prizor iz Ljubljane nasmejal svet: Tako sta se lotila čiščenja stekel!VIDEO: Izjemen prizor pri sosedih, meteorit padel na Zemljo in noč spremenil v danPred kamerami se je prevrnil trajekt, posadka panično skakala v morjeMladenki zgrozili svet: Na Havajih sta uničili znamenito peščeno skulpturoVIDEO: Tim Gajser pokazal, kako velik človek je! Poglej, kaj je storil tokratPrehiteval je kar po odstavnem pasu, nato je dobil najboljšo lekcijoSMEH: Rusinja ob vozilu opazila pasji kakec: Tako je poskrbela za pravico!Oblasti porušile restavracijo Albanca, ki je s grozljivo napadel španske turisteSMEH: Kakšna sramota med ropom! Tako se je osmešil, da se mu smejijo še policistiSMEH: Dedek ji je rekel, da ga ne more prestrašiti! Dokazala mu je nasprotnoPorušil se je ogromen ledenik na Grenlandiji, posnetek te pusti brez besedVIDEO: Slovenijo zajele hude nevihte, številni kraji so pod vodoMoški je na plaži snemal lepotice, nato ga je zasačila njegova ženaVIDEO: Po 14 letih so se znova potopili do Titanika: Tako izgledajo razbitine danes!