VIDEO: Tako izgleda prizor, ko v "vrtinec" spustimo več bakrenih kovancev

Zadovoljivi prizori so nekaj, kar si vsak izmed nas na spletu rad pogleda. Te dni smo v uredništvo prejeli video posnetek iz Ljubljane, v katerem je moč videti prav poseben prizor.

Skupina je obiskala Muzej iluzij v Ljubljani, tam pa v poseben vrtinec vrgla več bakrenih kovancev.

Vrtinec je narejen tako, da se kovanci po površini kotalijo vse do trenutka, ko pristanejo v ozkem grlu. Tam se kovanci še nekajkrat zavrtijo, nato pa padejo v zbirno posodo.

Na spletu smo zagotovo že videli prizore, ko v takšen vrtinec vržemo kovanec, skupina fantov in deklet pa je v Ljubljani na kamero posnela prizor, ko je v vrtincu pristalo več bakrenih kovancev.

Poglejte si, kako zadovoljivo izgledajo prizori, ko se po posebnem "vrtincu" spusti več kovancev.
1
Brane Kacjan
Pred 1 tednom
Lep eksperiment. To je keramični (stekleni?) lijak simetrično stožičaste oblike, gladke površine. Na maso deluje gravitacija, vrtilni moment in centripetalna sila zaradi stožičaste oblike. :) KB
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Norčevali so se, ker ima raka: Na talentu je dobil zlati gumb strogega Simona!Pozor, prihaja huda ura z nevihtami! Izključena ni niti debela točaVegani vdrli v klavnico in se privezali na verigo! Dejanje so takoj obžalovaliVIDEO: Grozljivka na hrvaškem reliju! Roku Turku nasproti pripeljal avtomobilVIDEO: Slovenskemu reševalcu prekipelo, policist mu je napisal kazenSMEH: Nesrečni voznik iz Ljubljane! To se je zgodilo, ko je zapeljal iz predoraNa glavnem trgu so začeli plesati salso! Ne boste verjeli, kaj je storil policistVIDEO: Nesreča na avtocesti pred Vrhniko, nato pa šok za voznikeNevihte bodo danes zajele vso Slovenijo, grozi nam tudi točaVIDEO: Papiga Kaja iz Slovenije spet navdušila! To počne v vročih poletnih dnehRusko tekmovanje v klofutanju? Zdaj imajo novo različico, ki navdušuje moškeMrtva "pošast" pokazala svojo moč! Tako je zdrobila pločevinkoVIDEO: Huda ura v Sloveniji! Kot dlan velika toča, pri Grosuplju skoraj tornadoKolesarji med dirko popadali na tla, kriv je bil veter zaradi helikopterjaVIDEO: Primark v Ljubljani odprl svoja vrata! Poglejte, kako izgleda notranjostDrama z Nizozemske: Prečkal je železniške tire, četudi so bili zablokirani!Michelin predstavil novo inovacijo: Pnevmatike, ki jih ne moremo predreti!Med vojno sta se zaljubila! Poglej ganljiv prizor, ko se srečata 75 let kasnejeVIDEO: Tako se konča za motokrosiste, ko želijo na silo prehiteti Tima GajserjaVIDEO: Drama pri Hvaru, Slovenci iz morja rešili nemškega pilota letalaVIDEO: Poglejte si, kako iz lubenice najlažje odstranimo nadležne peške!Voditeljica na Radiu 1 v solzah: "Ne vem, kaj naj naredim! Težko mi je..."Peljala sta po nasprotnem pasu, nato jima je kolesar dal lekcijoSMEH: Kako se v vročih dneh hladijo na Balkanu? Privoščili so si tudi SlovenceVIDEO: Župnik iz Bohinja povedal, kaj imajo zaljubljenci skupnega s tabernakljem