VIDEO: Tako izgledajo ozki prehodi v jami, iz katere rešujejo tajske dečke

Drama ob reševanju tajskih dečkov, ki so se dobra dva tedna nazaj pred monsunskim deževjem skupaj s trenerjem zatekli v jamo, se še vedno ni končala. Ko se je 12 dečkov skupaj s trenerjem zateklo na varno, je jamo poplavila voda, pot iz jame pa ni bila več mogoča.

Pogumni reševalci so danes rešili še osmega dečka, reševanje preostalih štirih dečkov in trenerja pa bodo nadaljevali jutri.

Mnogi se sprašujejo, zakaj reševanje traja toliko časa. Dejstvo je, da tudi najbolj izkušeni potapljači za pot potrebujejo okoli 5 ur. V poplavljeni jami so namreč zelo ozki prehodi, skozi katere je pot zelo nevarna.

Iz jame Castle Rock Cave v Wisconsinu prihaja video posnetek dveh potapljačev, ki sta se morala prebiti skozi zelo ozek predel. Strokovnjaki pravijo, da je najožji del v tajski jami tako ozek, kot ta, ki ga lahko vidimo na video posnetku.

Potapljači morajo ob plavanju skozi ozek prehod sneti celo kisikovo jeklenko, saj je v nasprotnem primeru prehod nemogoč. Edina velika razlika med prehodom v tajski jami ter prehodom, ki ga vidimo v video posnetku je ta, da v tajski jami pot otežuje še zelo umazana voda, skozi katero se ne vidi praktično nič.

Držimo pesti, da jutri na varno rešijo še preostale dečke in njihovega trenerja. Veliko sreče potapljačem ter vsem reševalcem, ki se že več dni trudijo, da bi ujete dečke in trenerja spravili iz jame!
0
JeklenaPest
Pred 10 tedni
Kokodajse na 24ur so kokodakale, kako blatna da je voda v jami bila. Ja..., ni videti.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovensko društvo zbiralo denar za bolno deklico, mama zdaj doživela šokVIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril, njegov govor danes obkroža SlovenijoVIDEO: Besede migranta zgrozile Evropo: "Preneumni so, da bi se lahko branili!"VIDEO: To je povedala še ena mamica, ki jo je opeharilo slovensko društvoKmetici so se na odru vsi smejali. Ko je začela peti, jih je takoj utišala!Mama je vstopila v kuhinjo, tam pa posnela izjemen talent 13-letne hčerkeVIDEO: Šok za tekmovalce v šovu Bar, posredovati je morala celo policijaVIDEO: Šok sredi Ljubljane! Prečkali so železniške tire, nato pa dobili lekcijoNa poroki nevesta vse ganila do solz! To je naredila za svojega gluhega moža...Konj je ob ograji opazil sosedove krave, posnetek zdaj osvaja internetDalajlama brez dlake na jeziku: Evropa pripada Evropejcem, migranti naj se vrnejo domovKuža je na vso moč tekel za lastnikom, grozljiva resnica ti bo zlomila srceKužku je rekla, da morata do veterinarja. Pred kamero se je delal mrtvega!Je to popoln dom na 37 kvadratih? Ko vidiš notranjost, ostaneš brez besed!VIDEO: Oboroženi so hoteli oropati stavnico, nato jim je vetra dal upokojenecVIDEO: Ruska bodibilderka trenira noč in dan, njenih mišic se ustraši vsak moškiNa zabavo sta prišla policista. Ko začneta plesati, bosta nasmejala tudi tebe!Pred poroko je nevesti umrl oče. Kar je naredil njen brat, jo je ganilo do solz!To se dogaja z vašim telesom, ko namesto tobaka kadite elektronsko cigaretoMed orkanom Florence novinar komaj stal na nogah, nato pa smehVIDEO: Šolar stekel pred avtobus in žalil voznika, nato mu je ta prisolil klofutoVIDEO: Ibrahimović za 500. gol v karieri navdušil z neverjetno mojstrovinoVIDEO: Tako naš čudežni Luka Dončić navdušuje na treningih DallasaZ BMW-jem mu je vzel prednost, nato je dobil svojo karmoVIDEO: Izdajal se je za člana ekipe šova Bar, to je v Ljubljani počel za šankom