VIDEO: Tako izgledajo ozki prehodi v jami, iz katere rešujejo tajske dečke

Drama ob reševanju tajskih dečkov, ki so se dobra dva tedna nazaj pred monsunskim deževjem skupaj s trenerjem zatekli v jamo, se še vedno ni končala. Ko se je 12 dečkov skupaj s trenerjem zateklo na varno, je jamo poplavila voda, pot iz jame pa ni bila več mogoča.

Pogumni reševalci so danes rešili še osmega dečka, reševanje preostalih štirih dečkov in trenerja pa bodo nadaljevali jutri.

Mnogi se sprašujejo, zakaj reševanje traja toliko časa. Dejstvo je, da tudi najbolj izkušeni potapljači za pot potrebujejo okoli 5 ur. V poplavljeni jami so namreč zelo ozki prehodi, skozi katere je pot zelo nevarna.

Iz jame Castle Rock Cave v Wisconsinu prihaja video posnetek dveh potapljačev, ki sta se morala prebiti skozi zelo ozek predel. Strokovnjaki pravijo, da je najožji del v tajski jami tako ozek, kot ta, ki ga lahko vidimo na video posnetku.

Potapljači morajo ob plavanju skozi ozek prehod sneti celo kisikovo jeklenko, saj je v nasprotnem primeru prehod nemogoč. Edina velika razlika med prehodom v tajski jami ter prehodom, ki ga vidimo v video posnetku je ta, da v tajski jami pot otežuje še zelo umazana voda, skozi katero se ne vidi praktično nič.

Držimo pesti, da jutri na varno rešijo še preostale dečke in njihovega trenerja. Veliko sreče potapljačem ter vsem reševalcem, ki se že več dni trudijo, da bi ujete dečke in trenerja spravili iz jame!
0
JeklenaPest
Pred 3 dnevi
Kokodajse na 24ur so kokodakale, kako blatna da je voda v jami bila. Ja..., ni videti.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Ste že videli, kaj je jezni policist storil ob nesreči pri Trojanah?VIDEO: Šok za hrvaške gasilce med tekmo! To je posnetek, ki obkroža državo...VIDEO: Jelinčiču je znova prekipelo, dovolj ima "nategovanja". Je povedal prav?Oče je v avtu delal "selfie", nato je družina začela kričati! Nekdo je bil v prtljažniku...VIDEO: Tako se je zmešalo hrvaškemu komentatorju, ko je Mandžukić zabil golVIDEO: To je pesem, s katero je Lea Sirk zmagala na Melodijah morja in sonca!VIDEO: Juncker tako pijan, da ni mogel niti hoditi?Ženin je poljubil nevesto! Sekundo zatem so gostje priča izjemnemu čudežu...SMEH: Kako Balkanci navijajo za Hrvaško? Privoščili so si tudi Slovence...VIDEO: Šok pri Trojanah! To je nesreča, ki je zaprla štajersko avtocesto...Zapela sta skupaj s sestrico! Niti slutila nista, kaj se je dogajalo v ozadju...Vrnil se je do pogorele hiše, nato pa to! Poglejte, kdo mu je pritekel naproti...VIDEO: Sin hrvaškega nogometaša postal zvezda, po tekmi je vsem ukradel srceVIDEO: Drama na Tajskem je končana, rešili so vse dečke in trenerjaBabica pokaza, kako pospraviti posteljnino! Njena "tehnika" je nasmejala mnoge...Trojčki so tiho sedeli na kavču. Poglejte si reakcijo, ko v sobo vstopi oče!VIDEO: Poglejte si, kako so iz poplavljene tajske jame reševali ujete dečke15-letno dekle na ameriškem talentu "odpihnilo" sodnike, dobila je zlati gumbČrna mačka je strmela v sliko, nato je lastnica ugotovila pravi razlogVIDEO: Ste že videli, na kakšen način so zmago proslavili hrvaški nogometaši?VIDEO: Manca Špik navdušila na MMS 2018, to je njena nova pesem!Konja so ločili od njegove kobile! To je trenutek, ko se znova zagledata...VIDEO: Stopnice na reki Krki razjezile Slovence! Stale so 13 tisoč evrov...Na poroki je zapel kar ženin! Ko boste slišali njegov glas... Prava čarovnija!Posneli so grozljiv trenutek, vodnjak se je pred njihovimi očmi pogreznil v zemljo