VIDEO: Tako izgledajo ozki prehodi v jami, iz katere rešujejo tajske dečke

Drama ob reševanju tajskih dečkov, ki so se dobra dva tedna nazaj pred monsunskim deževjem skupaj s trenerjem zatekli v jamo, se še vedno ni končala. Ko se je 12 dečkov skupaj s trenerjem zateklo na varno, je jamo poplavila voda, pot iz jame pa ni bila več mogoča.

Pogumni reševalci so danes rešili še osmega dečka, reševanje preostalih štirih dečkov in trenerja pa bodo nadaljevali jutri.

Mnogi se sprašujejo, zakaj reševanje traja toliko časa. Dejstvo je, da tudi najbolj izkušeni potapljači za pot potrebujejo okoli 5 ur. V poplavljeni jami so namreč zelo ozki prehodi, skozi katere je pot zelo nevarna.

Iz jame Castle Rock Cave v Wisconsinu prihaja video posnetek dveh potapljačev, ki sta se morala prebiti skozi zelo ozek predel. Strokovnjaki pravijo, da je najožji del v tajski jami tako ozek, kot ta, ki ga lahko vidimo na video posnetku.

Potapljači morajo ob plavanju skozi ozek prehod sneti celo kisikovo jeklenko, saj je v nasprotnem primeru prehod nemogoč. Edina velika razlika med prehodom v tajski jami ter prehodom, ki ga vidimo v video posnetku je ta, da v tajski jami pot otežuje še zelo umazana voda, skozi katero se ne vidi praktično nič.

Držimo pesti, da jutri na varno rešijo še preostale dečke in njihovega trenerja. Veliko sreče potapljačem ter vsem reševalcem, ki se že več dni trudijo, da bi ujete dečke in trenerja spravili iz jame!
0
JeklenaPest
Pred 1 mesecem
Kokodajse na 24ur so kokodakale, kako blatna da je voda v jami bila. Ja..., ni videti.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenijo bosta na Evroviziji 2019 zastopala Zala Kralj in Gašper ŠantlVIDEO: Slovenka pokazala svoj recept, kako pripraviti najboljše pustne krofeVIDEO: To je prizor, ki so mu te dni sredi zime bili priča v Bosni78-letna ženska pokazala, kako se naličiti! Njena nova podoba te bo prevzela...VIDEO: Slovenski tovornjakar navdušil z iznajdljivostjo, tako je speljal ovinekVIDEO: Lea Sirk zakuhala škandal na Emi, zdaj pa znova udarila: »Ko jih j***!«VIDEO: Slovenci grdo nad zmagovalca Eme! Znova ste pokazali svoj obraz...VIDEO: Župnik iz Bohinja obkroža Slovenijo! To si misli o valentinovem...92-letni moški poklical policiste, ob vstopu v njegovo hišo jim je zastala sapaGluhe deklice zapele pesem Eda Sheerana, njihov nastop je sodnike ganil do solzVIDEO: Prizori s poroke, ob katerih je zajokala nevesta! Slovenec jo je ganil do solz...Na slovenskem radiu jo je zaprosil v etru! Ona mu je razkrila, da ima drugega...VIDEO: Stavil je proti Luki Dončiću! Poglejte si, kako ga je utišal naš košarkar...SMEH: Pred hišo je trosil sol, nato je kamera posnela njegovo napakoSMEH: Žena je rodila šestega otroka! To je bila reakcija očeta med porodom...Umrl je Šaban Šaulić: Srbski pevec življenje izgubil v tragični prometni nesreči!VIDEO: Slovenec komentiral skok Timija Zajca, njegove besede ti dajo mislitiMoški v vodi opazil utopljenega kužka. Poglej si, kako mu je rešil življenje!VIDEO: Lea Sirk po škandalu na EMI 2019: "Zdaj bi me v eni noči spljuvali..."SMEH: Tanja in Kori pokazala, kako bi izgledal najbolj iskren zmenekDeček je rekel, da poje kot Johnny Cash! Ko je začel peti, je obnorel občinstvo...Dron je poletel čez vetrno elektrarno, prizor je mnoge pustil brez besedVIDEO: 14-mesečni malček, ki smuča kot profesionalecVIDEO: Luka Dončić kršil protokol NBA, da bi navdušil slovenske navijačeVIDEO: To je 10 pesmi, ki smo jih slišali na Emi 2019. Katera vam je najbolj všeč?