VIDEO: Tako izgledajo ozki prehodi v jami, iz katere rešujejo tajske dečke

Drama ob reševanju tajskih dečkov, ki so se dobra dva tedna nazaj pred monsunskim deževjem skupaj s trenerjem zatekli v jamo, se še vedno ni končala. Ko se je 12 dečkov skupaj s trenerjem zateklo na varno, je jamo poplavila voda, pot iz jame pa ni bila več mogoča.

Pogumni reševalci so danes rešili še osmega dečka, reševanje preostalih štirih dečkov in trenerja pa bodo nadaljevali jutri.

Mnogi se sprašujejo, zakaj reševanje traja toliko časa. Dejstvo je, da tudi najbolj izkušeni potapljači za pot potrebujejo okoli 5 ur. V poplavljeni jami so namreč zelo ozki prehodi, skozi katere je pot zelo nevarna.

Iz jame Castle Rock Cave v Wisconsinu prihaja video posnetek dveh potapljačev, ki sta se morala prebiti skozi zelo ozek predel. Strokovnjaki pravijo, da je najožji del v tajski jami tako ozek, kot ta, ki ga lahko vidimo na video posnetku.

Potapljači morajo ob plavanju skozi ozek prehod sneti celo kisikovo jeklenko, saj je v nasprotnem primeru prehod nemogoč. Edina velika razlika med prehodom v tajski jami ter prehodom, ki ga vidimo v video posnetku je ta, da v tajski jami pot otežuje še zelo umazana voda, skozi katero se ne vidi praktično nič.

Držimo pesti, da jutri na varno rešijo še preostale dečke in njihovega trenerja. Veliko sreče potapljačem ter vsem reševalcem, ki se že več dni trudijo, da bi ujete dečke in trenerja spravili iz jame!
0
JeklenaPest
Pred 18 tedni
Kokodajse na 24ur so kokodakale, kako blatna da je voda v jami bila. Ja..., ni videti.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Šefi vas ne bodo več izkoriščali, od podjetja lahko zahtevate odškodninoNajstnica ob klavirju zapela hit Freddieja Mercuryja, kocine vam bodo šle pokonciMala blondinka stopila na oder talentov. Samo počakajte, da začne jodlati!Na bencinski črpalki je točil gorivo, njegov odziv te bo spravil v smeh16-letnik svet navdušil s petjem Elvisa Presleyja, njegov glas ti naježi kožoKvartopirci pokazali svoj talent, tako so zapeli legendarno pesem QueenovVIDEO: Na Hrvaškem padel gol leta, zadetek te pusti brez besedSMEH: Tako so si privoščili Čuke in njihovo veliko uspešnicoVIDEO: V torek bo sneg pobelil Slovenijo! Poglejte, koliko snega bo pri vas...Obiskal je Bosno in srečal kmeta. Kar je posnel na kamero, ti bo vzelo sapo...VIDEO: To je posnetek, s katerim se je Dallas poklonil Dončiću v NBAVIDEO: Škandal v slovenski ligi, sodnik pobesnel nad nogometašemJe to najbolj nesrečni delavec? Iz svojih napak se ni nič naučil...Redar kaznoval policiste, ker so parkirali na mestu za invalideBorili so se z ognjem v Kaliforniji, fotografija izmučenih gasilcev obkroža svetPosnetek policistov vam bo dal misliti! To so grozote, ki so jim priča med delomNemški učitelj obstal v šoku, to se mu je zgodilo med predavanjiVsak dan pripelje klavir na isto mesto, z igranjem mimoidoče gani do solzTo je posnetek, s katerim želi Boris Popovič prepričati koprske volilceVIDEO: Sodniki na hrvaškem talentu v šoku! To je v polfinalu storil čarodej...Mala dvojčka sta se hihitala, z norčijami sta nasmejala še mamo in očetaVIDEO: Marko Bandelli ogorčen po odstopu: "Tega si nisem zaslužil!"Na tleh se je igrala s kužkom, nato pa doživela šok! To je storil njen fant...Letalo iz Rusije pred pristankom lebdelo v zraku, vse so posneli na kameroTo so grozljivi posnetki iz Kalifornije, ognjeni zublji goltajo mesta