VIDEO: Tako je danes snežilo na Gorenjskem, razmere so povsem zimske

Napovedi o znatni ohladitvi s padavinami so se uresničile, številne kraje na Gorenjskem pa je danes povsem pobelilo. Zaradi zimskih razmer je zaprt naš najvišji cestni prelaz Vršič, sneži pa tudi po številnih drugih krajih na Gorenjskem.

Na drugih cestnih prelazih so ceste sicer prevozne, a je obvezna zimska oprema.

Meja sneženja se je ponekod na Gorenjskem spustila na nadmorsko višino okoli 500 metrov, kar je posledica dotoka hladnejšega zraka in krepitve padavin. Že zjutraj je začelo snežiti na območju Kranjske Gore in Rateč, v dopoldnevu pa je dež prešel v sneg tudi na Bohinjskem in v Selški dolini.

Močno sneženje v Bohinjski Bistrici je na kamero posnela tudi domačinka Natalija:


Vremenoslovci za popoldan napovedujejo okrepitev padavin in postopno razširitev nad večji del države, z izjemo vzhodne Slovenije, kjer do večera padavin ne pričakujejo. Na Gorenjskem bo še vedno snežilo, na območjih nad 1000 metrov nadmorske višine pa bo tako zapadlo med 20 in 40 centimetrov snega.Iza Lucija Korošec - Bohinj v objemu snega
Hladen bo tudi ponedeljek, ko bo še občasno deževalo, več padavin pa bo jutri v južni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 5, najvišje dnevne pa le malo nad 10 stopinj Celzija.

Sneženje na Soriški planini je posnel tudi Amadej Bernard, član portala Neurje.si:

0
JeklenaPest
Pred 3 tedni
Hvala bogu, da sem ptujčan. Tu je sedaj že moto sezona v teku.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Luka Sešek zapel pesem Zale in Gašperja! Z nastopom je navdušil mnoge...VIDEO: Kit grbavec skočil tik za majhno ladjico, prizor ti vzame sapoVIDEO: Drama na nacionalki! Kandidat omedlel med prenosom v živo...Zapeljala je iz mehanične delavnice! To je šok, ki ga je doživela voznica...VIDEO: Zala in Gašper v finalu! Tako sta zapela na odru Evrovizije 2019VIDEO: Zala in Gašper odkrito priznala! Takšna je resnica o Evrovizji 2019...VIDEO: Kako je Igorju Bavčarju v zaporu? Posneli so ga med ribolovom...To je težava, s katero se lastniki Tesle soočajo ob vsakem dežjuVIDEO: Pred hišo je posnel na tisoče vran! To se je zgodilo, ko je odprl okno...SMEH: Tako se na cestah obnašamo Slovenci: "Prometni predpisi so samo za šibke!"VIDEO: Zala in Gašper po nastopu šokirala: "Potem pa so razglasili Slovenijo..."Lastnik je kužku rekel, da je simpatičen! Odziv psa bo nasmejal tudi tebe...VIDEO: Kakšno presenečenje na poroki! Pesem Ave Maria je zapela v slovenščini...VIDEO: Odličen rezultat Zale in Gašperja! Zmago na Evroviziji 2019 slavila NizozemskaVIDEO: Kjer je volja, tam je pot! To je posnetek, ki obkroža socialna omrežja...Slovenski podjetnik 400 delavcem dal 1714 evrov regresa: "Raje zaploskajte sebi, zaslužili ste ga..."VIDEO: Najbolj nenavadni finalisti Evrovizije 2019! Islandija vas bo šokirala...VIDEO: Zapeljal je naravnost pred gasilce, trčenju se niso mogli izognitiVIDEO: Imamo že zmagovalko Evrovizije 2019? To je država, ki ji kaže najbolje...VIDEO: Ženi je čez obraz prilepil depilacijski trak! Zanj se ni končalo dobro...Psička je hotela skočiti v bazen! Poglejte si reakcijo, ko ji lastnik odpre vrataVIDEO: Zapeli so pesem Zale in Gašperja! Tako se sliši njihova izvedba "Sebi"...Lisica se je pretihotapila do kurnika! Tako je kuža kokoškam rešil življenje...VIDEO: Poljakinje iz Evrovizije navdušile: Tako so zapele uspešnico Metallice!Smejala sta se, ko sta poškodovala Teslo! Nista vedela, da ju snema kamera...