VIDEO: Tako je danes snežilo na Gorenjskem, razmere so povsem zimske

Napovedi o znatni ohladitvi s padavinami so se uresničile, številne kraje na Gorenjskem pa je danes povsem pobelilo. Zaradi zimskih razmer je zaprt naš najvišji cestni prelaz Vršič, sneži pa tudi po številnih drugih krajih na Gorenjskem.

Na drugih cestnih prelazih so ceste sicer prevozne, a je obvezna zimska oprema.

Meja sneženja se je ponekod na Gorenjskem spustila na nadmorsko višino okoli 500 metrov, kar je posledica dotoka hladnejšega zraka in krepitve padavin. Že zjutraj je začelo snežiti na območju Kranjske Gore in Rateč, v dopoldnevu pa je dež prešel v sneg tudi na Bohinjskem in v Selški dolini.

Močno sneženje v Bohinjski Bistrici je na kamero posnela tudi domačinka Natalija:


Vremenoslovci za popoldan napovedujejo okrepitev padavin in postopno razširitev nad večji del države, z izjemo vzhodne Slovenije, kjer do večera padavin ne pričakujejo. Na Gorenjskem bo še vedno snežilo, na območjih nad 1000 metrov nadmorske višine pa bo tako zapadlo med 20 in 40 centimetrov snega.Iza Lucija Korošec - Bohinj v objemu snega
Hladen bo tudi ponedeljek, ko bo še občasno deževalo, več padavin pa bo jutri v južni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 5, najvišje dnevne pa le malo nad 10 stopinj Celzija.

Sneženje na Soriški planini je posnel tudi Amadej Bernard, član portala Neurje.si:

0
JeklenaPest
Pred 1 mesecem
Hvala bogu, da sem ptujčan. Tu je sedaj že moto sezona v teku.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
89-letni kmet je težko zlezel v traktor: Takšno rešitev mu je pripravil sin!Policista na pločniku zalil z vodo: Voznik je podlo dejanje posnel na kamero!VIDEO: Slovenska evroposlanka Irena Joveva za napad na Hrvaško dobila kartonOtrok v šovu The Voice zapel pesem "Shallow", sodnike je pustil brez besedSmetar na ameriškem idolu razjokal sodnike: Njegov glas te bo odpihnil!Maskota se ni znala obdržati na nogah, posnetek je doza smeha13-letna deklica zapela pesem "Creep", sodnikom je naježila kožoOče svojo hčerko v šoli pobral s FerrarijemPijana voznica z BMW-jem poletela čez krožišče, nesrečo so posnele kamereSramežljiv najstnik zapel svetovno uspešnico: Sodniki so bili ganjeni!Posnel je trenutek, ko je v cerkev posvetilo sonce: Prizor ti bo vzel sapo!Splezal je na visoko goro: Ko se kamera odmakne, ti srce pade v hlače!Kartel pred policisti pobegnil z letalom: Vzleteli so kar na cesti!VIDEO: Luka Dončić trojko zadel s polovice: To je najboljša poteza dneva!Deček bi se v reki skoraj utopil: Življenje mu je rešil dedek!Košarkar grdo padel na glavo: Nasprotnik je od šoka zajokal!Malček ni hotel spati brez kužkov: Posnetek ima že več kot milijon ogledov!Romuni parkirali na mestu za invalide: To je lekcija, ki so jo dobili!Sibirski haski poskrbel za smeh na poligonu za pseOsvajal je ženske sredi Ljubljane: Poglej, kako so ga zavrnile!Modrijani navdušili Slovence: To je njihova nova pesem "Ljubiva"Zmago Jelinčič spet udaril: "Kravje prdce bi lahko lovil in prodajal!"Edo Murić v zadnji sekundi zadel noro trojko, komentator ni mogel verjetiDramatični pristanki in vzleti potniških letal med nevihto CiaraPo presaditvi pljuč je prvič zajela sapo: Posnetek ima 14 milijonov ogledov!