VIDEO: Tako je izgledal prizor reševanja z norveške križarke skozi oči reševalca

Luksuzna križarka Viking Sky, ki je v soboto ob zahodni obali zašla v težave zaradi odpovedi motorjev, je uspešno priplula v pristanišče Molde.

Na krovu je bilo takrat še vedno okoli 900 potnikov, pred tem pa so jih približno 500 že rešili z ladje s pomočjo helikopterjev.

Ladja je bila s 1.373 potniki na krovu na poti iz mesta Tromso na severu Norveške, ko so ji ob razburkanem morju v bližini kraja More og Romsdal odpovedali motorji. Morje jo je začelo odnašati proti skalnati obali, ki na Norveškem velja za eno najbolj nevarnih obalnih območij.


Foto: Reuters

Ponoči je posadki v zelo zahtevnih vremenskih pogojih uspelo zagnati tri od štirih motorjev, da so tako ukrotili zibanje ladje in se izognili ostrim čerem na obali. Reševalci so potnike evakuirali zgolj s helikopterji, saj je bilo razburkano morje z več kot sedem metrov visokimi valovi prenevarno. Okoli 20 potnikov so morali prepeljati v bolnišnico, o hujših poškodbah pa ne poročajo.


Zdaj je na spletu pristal video posnetek iz čelade reševalca, ki je potnike na krovu križarke Viking Sky reševal s pomočjo helikopterja. V dramatičnem video posnetku lahko vidimo, kako je reševanje potekalo skozi njegove oči, ko se je križarka borila z razburkanim morjem in slabim vremenom.

Bravo reševalcem za pogum pri reševanju v takšnih težkih razmerah!

0
JeklenaPest
Pred 7 tedni
Hrabri dečki! Jaz bi se usro...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Luka Sešek zapel pesem Zale in Gašperja! Z nastopom je navdušil mnoge...VIDEO: Kit grbavec skočil tik za majhno ladjico, prizor ti vzame sapoVIDEO: Drama na nacionalki! Kandidat omedlel med prenosom v živo...Zapeljala je iz mehanične delavnice! To je šok, ki ga je doživela voznica...VIDEO: Zala in Gašper v finalu! Tako sta zapela na odru Evrovizije 2019VIDEO: Zala in Gašper odkrito priznala! Takšna je resnica o Evrovizji 2019...VIDEO: Kako je Igorju Bavčarju v zaporu? Posneli so ga med ribolovom...To je težava, s katero se lastniki Tesle soočajo ob vsakem dežjuVIDEO: Pred hišo je posnel na tisoče vran! To se je zgodilo, ko je odprl okno...SMEH: Tako se na cestah obnašamo Slovenci: "Prometni predpisi so samo za šibke!"VIDEO: Zala in Gašper po nastopu šokirala: "Potem pa so razglasili Slovenijo..."Lastnik je kužku rekel, da je simpatičen! Odziv psa bo nasmejal tudi tebe...VIDEO: Kakšno presenečenje na poroki! Pesem Ave Maria je zapela v slovenščini...VIDEO: Odličen rezultat Zale in Gašperja! Zmago na Evroviziji 2019 slavila NizozemskaVIDEO: Kjer je volja, tam je pot! To je posnetek, ki obkroža socialna omrežja...Slovenski podjetnik 400 delavcem dal 1714 evrov regresa: "Raje zaploskajte sebi, zaslužili ste ga..."VIDEO: Najbolj nenavadni finalisti Evrovizije 2019! Islandija vas bo šokirala...VIDEO: Zapeljal je naravnost pred gasilce, trčenju se niso mogli izognitiVIDEO: Imamo že zmagovalko Evrovizije 2019? To je država, ki ji kaže najbolje...VIDEO: Ženi je čez obraz prilepil depilacijski trak! Zanj se ni končalo dobro...Psička je hotela skočiti v bazen! Poglejte si reakcijo, ko ji lastnik odpre vrataVIDEO: Zapeli so pesem Zale in Gašperja! Tako se sliši njihova izvedba "Sebi"...Lisica se je pretihotapila do kurnika! Tako je kuža kokoškam rešil življenje...VIDEO: Poljakinje iz Evrovizije navdušile: Tako so zapele uspešnico Metallice!Smejala sta se, ko sta poškodovala Teslo! Nista vedela, da ju snema kamera...