VIDEO: Tako je izgledal prizor reševanja z norveške križarke skozi oči reševalca

Luksuzna križarka Viking Sky, ki je v soboto ob zahodni obali zašla v težave zaradi odpovedi motorjev, je uspešno priplula v pristanišče Molde.

Na krovu je bilo takrat še vedno okoli 900 potnikov, pred tem pa so jih približno 500 že rešili z ladje s pomočjo helikopterjev.

Ladja je bila s 1.373 potniki na krovu na poti iz mesta Tromso na severu Norveške, ko so ji ob razburkanem morju v bližini kraja More og Romsdal odpovedali motorji. Morje jo je začelo odnašati proti skalnati obali, ki na Norveškem velja za eno najbolj nevarnih obalnih območij.


Foto: Reuters

Ponoči je posadki v zelo zahtevnih vremenskih pogojih uspelo zagnati tri od štirih motorjev, da so tako ukrotili zibanje ladje in se izognili ostrim čerem na obali. Reševalci so potnike evakuirali zgolj s helikopterji, saj je bilo razburkano morje z več kot sedem metrov visokimi valovi prenevarno. Okoli 20 potnikov so morali prepeljati v bolnišnico, o hujših poškodbah pa ne poročajo.


Zdaj je na spletu pristal video posnetek iz čelade reševalca, ki je potnike na krovu križarke Viking Sky reševal s pomočjo helikopterja. V dramatičnem video posnetku lahko vidimo, kako je reševanje potekalo skozi njegove oči, ko se je križarka borila z razburkanim morjem in slabim vremenom.

Bravo reševalcem za pogum pri reševanju v takšnih težkih razmerah!

0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Hrabri dečki! Jaz bi se usro...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Kaos na avtocesti: Tako je reševalcem na pomoč priskočil motorist!Zareklo se mu je pred ženo: To je posnetek, ki se mu smeji Slovenija!Pevski zbor, ki ga sestavljajo brezdomci: Na talentu so osvojili zlati gumb!Slovenka na citre zaigrala hrvaško uspešnico, ki jo prepeva Severina21-letna Naja s posnetkom razjokala Slovenijo: "Poslavljam se"Malček prvič slišal skladbo Beethovna: Njegova reakcija te bo ganila do solz!Kuža jokal od sreče: Po dveh mesecih je znova videl svojo lastnico!Lastnik zavrgel psičko z mladički: Dneve ga je čakala, a se ni vrnil ponjo!Šok za očeta: Tako se je odzval, ko mu je žena povedala, da bosta imela trojčke!Papiga, ki ti polepša dan: Tako se je smejala, ko je izstopila iz sobe!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Njen nastop obkroža Slovenijo!Mislil je, da mu pod oknom pojejo golobi: To je prizor, ki mu je bil priča!Trije gasilci nastopili na britanskem talentu: Njihov glas te bo očaral!7-letna deklica zapela z očetom: Tako sta se lotila uspešnice "Shallow"Ne boste verjeli, kaj nas letos čaka na morju: "To je višek ukrepov!"VIDEO: Policisti mirne protestnike v Ljubljani strpali v maricoVIDEO: Domačini sredi Kopra ustavili voznike: Imeli so prav poseben razlog!Novinar obiskal poslanca Miho Kordiša: To mu je podaril, ko je spal ob 13:15VIDEO: Prelet ameriških reaktivcev v Sloveniji za zmago nad virusomLastnik je psičko privezal za drevo: Ko so jo našli, se je od strahu tresla!Rusi se ne šalijo: To so storili z vozilom, mimo katerega gasilci niso mogli!Šok za žensko voznico: Na avtocesti se ni mogla ustaviti, odpovedale so ji zavoreLastniku med sajenjem rož na pomoč priskočil kuža: Poglej, kako mu je pomagal!Grozljiv posnetek iz New Yorka: Policisti zapeljali v množico protestnikov!Italijan v Dolomitih snemal sina: Za njegovim hrbtom je lomastil medved!