VIDEO: Tako je na Kredarici v 18 dneh pobralo dobre 3 metre snega

Še v preteklem maju je mnoge visokogorske kraje v Sloveniji znova zasnežilo. Na Kredarici so 31. maja izmerili najvišjo snežno odejo v sezoni - 320 cm, kar je hkrati tudi najpoznejši višek v višini snežne odeje v zadnjih 50 letih.

Hladnemu maju pa je hitro sledilo toplo obdobje v juniju, ki še vedno traja.

Na Kredarici je v samo 18 dneh pobralo skoraj vso snežno odejo, kar je najhitrejše taljenje, ki smo ga zabeležili v visokogorju. Ostale so samo snežne krpe, sneg pa je skoraj v celoti izginil.

Taljenje in podatke o temperaturi in višini snežne odeje si lahko ogledate v pohitrenem video posnetku, ki ga je na spletu objavila Agencija RS za okolje (Arso).

Kljub hitremu taljenju, pa je v visokogorju v senčnih predelih še vedno precej snega, ki se bo obdržal še nekaj tednov, zato previdno, če se odpravljate na pot v gore!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nuša Derenda zapela skupaj s sinom: Njun nastop navdušuje Slovence!21-letna Naja s posnetkom razjokala Slovenijo: "Poslavljam se"10-letnica na talentu zapela svetovno uspešnico: Za nastop je dobila zlati gumb!Zareklo se mu je pred ženo: To je posnetek, ki se mu smeji Slovenija!Huda ura pri sosedih: Takšnemu neurju smo se izognili včeraj!Šok za očeta: Tako se je odzval, ko mu je žena povedala, da bosta imela trojčke!Pes ji je razmetal stanovanje: Tako se je odzval, ko ga je lastnica okregala!Na talentu je zapela kot Whitney Houston: Brez besed je ostal še Simon Cowell!Robert Roškar obiskal slovenskega duhovnika: Do solz te bosta nasmejala!Mislil je, da mu pod oknom pojejo golobi: To je prizor, ki mu je bil priča!Šok za žensko voznico: Na avtocesti se ni mogla ustaviti, odpovedale so ji zavoreČuki pripravili čudovit video posnetek: Zapeli so 20 let staro uspešnico!Zmago Jelinčič zapustil sejo: "Takšnih bedastoč enostavno ne mislim poslušati!"14-letnik na odru odpihnil sodnike: Zapel je znano uspešnico iz leta 1968Izjava poslanke Violete Tomič, ki se ji danes smeji vsa SlovenijaTilen Artač udaril z novo parodijo: Priredil je znano slovensko uspešnico!Tako se je odzval nemški ovčar, ko je spoznal, da ga peljejo k veterinarjuGanljivo slovo od policijskega kužka: Zanj je skrbel slovenski policist!VIDEO: Grozljiv posnetek plazu na Norveškem: Hiše je odneslo v morje!VIDEO: Prelet ameriških reaktivcev v Sloveniji za zmago nad virusomMali tjulenj se je zapletel v mrežo: Poglej, kako se je zahvalil reševalcem!Grozljiv posnetek iz New Yorka: Policisti zapeljali v množico protestnikov!Najstnik navdušil sodnike na talentu: Zapel je kot Ed Sheeran!Lastniku med sajenjem rož na pomoč priskočil kuža: Poglej, kako mu je pomagal!V šovu The Voice je zapel pesem "Jealous": Z glasom je odpihnil sodnike!